Dodaj do ulubionych

Rozkopana ul.Strzody

IP: *.adsl.inetia.pl 22.09.09, 21:09
Przechodząc tamtędy kilka dni temu widziałam wykopy na chodniku przed gmachem Wydziału Chemicznego. Kopali fachowcy rów i prawdopodobnie kładli rury plastikowe.

Prace kontynuowano potem od drugiego końca ulicy, tj. od skrzyżowania z Dworcową. Tam jednak działalność ograniczona była zdjęciem płyt chodnikowych i... ponowne ułożenie tychże samych płyt w te same miejsca. Nie kopano tam jednak rowu i tym samym nie wkopywano żadnych rur ani kabli !.

Zna ktoś cel tych "prac" i mógłby go ujawnić?

Możliwości:
Radosna twórczość,
zabrakło kredytów,
inwestor się pomylił w lokalizacji,
potrzeba dania pracy bezrobotnym,
poszukiwanie skarbów,
odkrywki archeologiczne,
może coś pożytecznego, czego nie miałam okazji poznać?
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Rozkopana ul.Strzody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.09, 09:18
      Nagle przypomniano sobie o gliwickich chodnikach :))) Powinni zdążyć do 8
      listopada. W zeszłym roku pojawiły się kosze na śmieci(przynajmniej w centrum),
      teraz chodniki- mimo wszystko cieszy. Wpienia mnie natomiast to, że rozkopują i
      zakopują w tych samych miejscach, np.róg Berbeckiego i Wyb.Armii Krajowej-
      doprawdy nie można tej rury naprawić raz a dobrze???
    • Gość: KTD Re: Rozkopana ul.Strzody IP: *.152.158.134.dsl.dynamic.eranet.pl 23.09.09, 14:33
      Nie rozkopywali całego chodnika bo to ZTCW były doprowadzenia instalacji pod światłowody do poszczególnych budynków politechniki.
      Rury były tam zakopywane i to niejedna, tylko tego nie widziałeś...
      • Gość: antyberez Re: Rozkopana ul.Strzody IP: *.ovh.net 23.09.09, 15:30
        jakbyście się dokładnie przyjrzeli to byscie oszołomy zobaczyli, ze to nie
        remont chodników, a układanie pod ziemią światłowodów dla Polibudy :) prixnet to
        robi :)
        • centro_gl Re: Rozkopana ul.Strzody 23.09.09, 15:54
          Gość portalu: antyberez napisał(a):

> jakbyście się dokładnie przyjrzeli to byscie oszołomy zobaczyli, ze to nie
          > remont chodników, a układanie pod ziemią światłowodów dla Polibudy :) prixnet t
          > o
          > robi :)
          Zwykla fucha przedreferendalna. Kopia bez sensu, ale ktos na tym zarabia.
          • Gość: KTD Re: Rozkopana ul.Strzody IP: *.152.158.134.dsl.dynamic.eranet.pl 23.09.09, 16:07
            To jest prywatna inicjatywa, poza tym jak składali wnioski o pozwolenia to się referendum nikomu nie śniło.
            Przedreferendalne fuchy nie wyskakują ci czasem z lodówki? Albo nie mówią o tym po pogodzie w TV?
            • Gość: A.W. Re: Rozkopana ul.Strzody IP: *.adsl.inetia.pl 25.09.09, 16:46
              Gość portalu: KTD napisał(a):

> To jest prywatna inicjatywa, poza tym jak składali wnioski o pozwolenia to się
              > referendum nikomu nie śniło.

"Prywatna inicjatywa" mówisz? Że niby ktoś sobie z Polibudy zażyczył interneta światłowodem i ze swej kabzy kasę na to wyłożył? Któż by jeśli nie dwaj ciecie co 2 budynki w nocy pilnują i się ckni w nocy bez neta?
              • Gość: PQI Re: Rozkopana ul.Strzody IP: *.152.157.175.dsl.dynamic.eranet.pl 25.09.09, 21:20
                Pirxnet jest prywatną firmą
        • Gość: homer Re: Rozkopana ul.Strzody IP: *.adsl.inetia.pl 23.09.09, 20:42
          Gość portalu: antyberez napisał(a):

> jakbyście się dokładnie przyjrzeli to byscie oszołomy zobaczyli, ze to nie
          > remont chodników, a układanie pod ziemią światłowodów dla Polibudy :) prixnet t
          > o
          > robi :)

To by było jakieś wyjaśnienie z tym światłowodem, ale jak wytłumaczysz uwagę
          A.W.: "Prace kontynuowano potem od drugiego końca ulicy, tj. od skrzyżowania
          z Dworcową. Tam jednak działalność ograniczona była zdjęciem płyt chodnikowych
          i... ponowne ułożenie tychże samych płyt w te same miejsca. Nie kopano tam
          jednak rowu i tym samym nie wkopywano żadnych rur ani kabli !. "
          ?

Tam na tym odcinku ulicy rur żadnych nie wkopywali, co i ja mogę potwierdzić,
          bo codziennie tamtędy przechodzę dwukrotnie... do szkoły mieszczącej się
          naprzeciw bud. chemii ;-)
          • Gość: gosc Re: Rozkopana ul.Strzody IP: 195.205.21.* 23.09.09, 21:05
            Tam na tym odcinku ulicy rur żadnych nie wkopywali, co i ja mogę potwierdzić,
            > bo codziennie tamtędy przechodzę dwukrotnie... do szkoły mieszczącej się
            > naprzeciw bud. chemii ;-)

To sie lekcjami zajmij i odrabianiem zadan domowych bo szósta klasa podstawówki
            to nie przelewki!
            • Gość: homer Re: Rozkopana ul.Strzody IP: *.adsl.inetia.pl 23.09.09, 21:19
              Gość portalu: gosc napisał(a):

> To sie lekcjami zajmij i odrabianiem zadan domowych bo szósta klasa podstawówki
              > to nie przelewki!

Żeś z grubej rury strzelił, że tak skromnie powiem. Tylko chiba w płot :-/

A może by tak cosik ad meritum? Hę?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka