Dodaj do ulubionych

"tylko pod krzyżem tylko pod tym znakiem"?

07.12.09, 09:01
znany jest taki piękny rym polskiego klasyka, "tylko pod krzyżem tylko pod tym znakiem, Polska jest Polską, a Polak Polakiem".
ale nawet Chrystus powiedział: "co cesarskie Cesarzowi a co Boże Bogu"!

no a jak w kontekście tego i do tego, mają się znaki drogowe BEZWZGLĘDNEGO PRZESTRZEGANIA- jakimi są znaki zakazu- w naszym mieście Gliwicach?

specjalnie pominę aby nie powielać artykuł "skarzą prezydenta za przeciążony most (orlickiego)", ale nie sposób również patrzeć ze spokojem, na to co dzieje się codziennie i ma miejsce na chodniku przed Fluorem przy ulicy Prymasa Wyszyńskiego.
To co ma TAM MIEJSCE CODZIENNIE, to nic innego jak bezczeszczenie definicji znaku BEZWZGLĘDNEGO PRZESTRZEGANIA!!!

Nie upieram się co do tego czy tam mogą stać auta czy nie, ale czy tam ma stać ten nieprzestrzegany /a zatem bezczeszczony/ znak? - BEZWZGLĘDNIE I PO STOKROĆ POWIEM TAK !!!

Przepraszam ze użyję tu zwrotu pana majstra hydraulika /Kobuszewskiego/ z kabaretu "Dudek", PANIE WŁODARZU- TĘDY PRZECHODZĄ DZIECI i MŁODZIEŻ KTÓRA SIĘ UCZY!
Ja nawet słyszałem nie raz, jak taki jeden z drugim gimnazjalista do drugiego mówił zobacz jak "wapniaki" olewają przepisy i Policja tu ich nie rusza ani tego nie zauważa bo nie reaguje.
Obserwuj wątek
    • Gość: internauta czemu boldem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.09, 09:12
      Jak widzę wszystko napisane boldem to od razu nie chce mi się tego czytać.
      • obserwatores Re: czemu boldem 07.12.09, 10:01
        > Jak widzę wszystko napisane boldem to od razu nie chce mi się tego czytać.

już odpowiadam.
        ten swój apel kieruję do ludzi starszych, którzy pamiętają że NIE znaczyło nie, a NIE WOLNO znaczyło nie wolno!
        Ci ludzie maja nieco słabszy wzrok, dla tego też zaopatrują się w książeczki do modlitwy tłustym i większym drukiem pisane.
        no i to by było na tyle.
      • Gość: kibic Re: czemu boldem IP: *.dip.t-dialin.net 07.12.09, 10:20
        Gość portalu: internauta napisał(a):

> Jak widzę wszystko napisane boldem

Hej zmywak z 'media markt' zamiast sie czepiać zaloguj sie ponownie, to tez będziesz znowu miał swój bold. Tęsknię:-)
    • Gość: kibic Re: "tylko pod krzyżem tylko pod tym znakiem"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.09, 14:38
      Jeśli życie Ci zbrzydło i stało się piekłem,
      wsadź głowę w sedes i walnij się deklem.

Już po referendum, więc po co te żale skoro 90% Gliwiczan ma was w nosie.
      • Gość: kibic Re: "tylko pod krzyżem tylko pod tym znakiem"? IP: *.dip.t-dialin.net 07.12.09, 16:08
        >
        > Już po referendum, więc po co te żale skoro 90% Gliwiczan ma was w nosie.

Synek zauważyłem, ze chyba ukończyłeś polibudę z tymi, którzy obecnie trzęsą magistratem, ten sam poziom matematyczno-logiczny:-)
        Albo ten dekiel z sedesu rzeczywiście zmasakrował resztę twojego móżdżku, ze zabawiasz sie jak szkodnik;-)
        • Gość: benek Przecież to sa bezmozgowce. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 23:21
          wydaje mi sie, ze gdyby zamiast mozgu i glowy, mieli na karku dwa poldupki, nikomu by sie to w oczy nie rzucilo, a moze nawet estetyczniej by takie m,onstrum wyglądalo.
          bo ze monstrum, to wszystkim wiadomo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka