IP: *.dip.t-dialin.net 15.08.01, 20:41
je to normalne jak bajtle we 9 klasie majom np w jedyn dziyn aze cztyry jynzyki
(angelski , niymiecki , francuski , lacina ) - przeca to sie poradzi zrobic
miszmasz . Abo ? Je sam jaki belfer , coby mi to pedziol ?
Obserwuj wątek
    • Gość: andy Re: Belfry IP: *.pppool.de 15.08.01, 22:52
      Szwager teros to bajtle som mondre, niy to co my, my sie ucyli ino ruskigo, ale
      my byli gupie pra? (cale szczynscie ze niyjaki Gerek miol jus zyjscie i toli
      jus tak wiyncy niy bydzie)
      • Gość: piotlik Re: Belfry IP: *.warsnet.trzepak.pl 16.08.01, 01:02
        Nie wiem dlaczego uważasz język rosyjski za mniej potrzebny i praktyczny niż
        pozostałe (angielski, francuski czy oczywiście najważniejszy niemiecki :-) ).
        Na dodatek przedstawiasz go w swojej wypowiedzi w powiązaniu z głupotą ("...ale
        my byli gupie pra..."). To nie jest myślenie dalekowzroczne. Poza tym niezbyt
        eleganckie i absurdalne jest posługiwanie się nazwiskiem Gierka w kontekście
        Twojej wypowiedzi.
        • Gość: kidd Re: Belfry IP: *.server.ntl.com 16.08.01, 01:27
          Szwagier : aby dzieci sie uczyly w 9-tej klasie; francuskiego, niemieckiego,
          angielskiego oraz laciny, to stac Cie na wiele(finansowo) plus masz
          genialne dzieci. Zazdroszcze,ale to chyba tylko ja -kidd--
        • Gość: meg Re: Belfry IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.01, 04:27
          moja koleżanka pracuje w urzędzie w jednym z miast Bawarii i właśnie jej perfect
          znajomość rosyjskiego jest wykorzystywana i za to jest ceniona - bo unikalna
          • Gość: Szwager Re: Belfry IP: *.dip.t-dialin.net 16.08.01, 15:36
            Klar , ze kozdo godka sie poradzi przidac . Ale mysla tysz ze mogli nos wtedy
            uczyc angelskego a niy ino ruski , ruski i jeszcze roz ruski .

Kedys jedyn pedziol :

"z kozdom godkom kero poznaja stowom sie jeszcze roz czlowiekym"
            • Gość: Ee Re: Belfry IP: 157.158.202.* 17.08.01, 06:48
              Co to znaczy "uczyli nas"?? Kto chciał ten się uczył!!!!
              • Gość: Szwager Re: Belfry IP: *.dip.t-dialin.net 17.08.01, 20:05
                Ja mosz recht . Ale bajtli to niy dotyczy
          • Gość: iwona Re: Belfry IP: *.ub.ruhr-uni-bochum.de 16.08.01, 15:37
            chyba tylko w Bayerach? albo przed latami, bo teraz jest dosyc orginalnych Ruskow tutaj, przed laty
            znajac polski w pracy, tez bylo sie egzotem w Niemczech
        • Gość: andy Re: Belfry IP: *.pppool.de 16.08.01, 22:28
          ty chyba miyszkos w W-wie, i niy wiys co sie w normalnym swiecie dzieje, to uc
          sie dali ruskigo uc, A "gerek" szuko na szczynscie jus inny sprawiedliwosci.
          Ty prawdziwy.
          • Gość: piotlik Re: Belfry IP: *.warsnet.trzepak.pl 17.08.01, 00:25
            Rozumiem, że jak mówisz "normalny świat" to masz na myśli swoją ojczyznę
            Niemcy, tak? Pępek świata?
            • Gość: hahor Re: Belfry IP: *.dip.t-dialin.net 17.08.01, 04:34
              Szkoda ze jezeli chodzi o pisanie po rosyjsku to jestem nieomal analfabeta -
              glupi smarkacz ze mnie byl uczac sie niechetnie rosyjskiego . Ale wsrod slepych
              jednooki jest krolem - wiec czasem , jak rowniez i teraz udaje mi sie
              porozmawiac z ludzmi rosyjskiego jezyka . Nie wiem co prawda , jak oni to
              robia , ze mnie rozumieja (znajomy z rosyjskiego internetu uwaza ze gdybym
              sobie zawiazal rece na plecach to oni by mnie nie zrozumieli ...:-) - ale
              dotychczas to taka komunikacja uwienczona byla powodzeniem. Nawet kiedys w NRD
              dogadalem sie z pewnym sowieckim oficerem... (akurat ja z zachodnich
              Niemiec...) Nawiazany wtedy kontakt towarzyski z tym oficerem i jego rodzina
              byl bardzo mily. A i teraz w mojej miejscowosci zyje bardzo wiele repatriantow
              z bylego ZSRR - umiejetnosc - chociaz niestety szczatkowa - tego jezyka okazuje
              sie byc przydatna. Mysle , ze w naszym regionie geopolitycznym umiejetnosc
              rosyjskiego jest wysoce przydatna.
              • Gość: andy Re: Belfry...........ang IP: *.pppool.de 17.08.01, 19:38
                angielskiego jesce barzi.
                • Gość: hahor Re: Belfry...........ang IP: *.dip.t-dialin.net 17.08.01, 19:50
                  Gość portalu: andy napisał(a):

> angielskiego jesce barzi.

Angielski nie jest jezykiem - angielski to choroba gardla... :-)) Ale jak
                  niemiecki jest twoim jezykiem ojczystym - to angielski nie jest problemem.

• Gość: andy Re: Belfry IP: *.pppool.de 17.08.01, 19:36
              normalny swiat, to na zachod od Odry.
    • Gość: Emma Re: do Szwagra IP: *.dip.t-dialin.net 17.08.01, 20:53
      Szwagier, juz sie tak nad tymi dziecmi nie lituj. Po pierwsze to sa tylko 3
      jezyki obce, po drugie to az tak to oni sie w tej szkole nie przemeczaja.
      • Gość: Szwager Re: do Szwagra IP: *.dip.t-dialin.net 17.08.01, 21:05
        Tak po prowdzie (i wedug mie) to sam w "Rajchu" te bajtle to sie myniyj uczom
        (przinajmiyj w doma niz w Polsce . A jednak jak se porownosz poziom maturzystow
        tam i tu , to sam je (w Niymcach) wiynkszy .-to je opinia chopcow kere robiyli
        matura w Polsce i sam . Jo tysz widza ta roznica po mojim bajtlu i synkach od
        mojyj siostry kero je w Polsce . Niy wiym do dzisiej czamu tak je , ale mysla
        ze to lezy w materiale kery sie wyklado . Co Wy o tym myslicie ?

Pyrsk !

PS

Musza sam dodac , ze poziom wyksztalcynia ogolnego , no powiydzmy na szczeblu
        wyksztalcynia zawodowego(szkola zawodowo) je wiynkszy w Polsce .
        To je oczywiscie wszysko moje prywatne zdanie .
    • Gość: piotlik Re: Belfry IP: *.warsnet.trzepak.pl 22.08.01, 00:17
    • meg_s Re: Belfry 13.09.01, 11:35
      co za marnotrawstwo czasu, pieniędzy - żeby na każdym etapie edukacji dzieci
      zaczynały naukę języków obcych od początku - w pierwszej gimnazjalnej uczą się
      z tej samej książki co w podstawówce, a niby dzielono ich na klasy wg języka
      którego uczyli sie wcześniej
      • Gość: Ee Re: Belfry IP: 157.158.202.* 14.09.01, 08:31
        To jeszcze mały pikuś. Znam szkołe, w której uczniowie co roku zaczynali się
        uczyć innego języka!! zaczynali od angielskiego, za rok był francuski, w
        trzeciej klasie niemiecki, a w czwartej zajęli się maturą i olali języki w
        ogóle!!!
        • Gość: Emma Re: Belfry IP: *.dip.t-dialin.net 18.09.01, 11:15
          Przed paroma dniami zadzwonil nauczyciel mojego syna (16) i powiedzial, ze On
          juz ma 64,5 godz. nieobecnosci. A rok szkolny sie dopiero zaczal!!! I co ja mam
          z nim zrobic?
          • Gość: Ee Re: Belfry IP: 157.158.202.* 18.09.01, 11:42
            Zacząć odprowadzać do szkoły za rączkę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka