Dodaj do ulubionych

Tu jest Śląsk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 09.05.04, 07:42
A nie Polska ,ze swoją matrymologią, idżcie sobie na forum Warszawa. nie
chcemy ciągle być przez was "pouczani" sami dobrze wiemy jak żyć .Nie
potrzebujemy waszych zasranych wiecznie odgrzewanych kawałków!!!A może
skończycie pisać o waszych przegranych wojenkach a zaczniecie pisać o tym co
dobrego zrobiliście dla tego aby wasz kraj rozwijał się gospodarczo?
My Ślązacy mamy więcej wybitnych ludzi niż cały wasz "wielki" od morza do
morza kraj.Wystrczy zajrzeć do laureatów nagrody Nobla.
Wasza propaganda antyśląska powoduje ,że kiedy polecam czytanie tego forum
moim znajomym Ślązakom ,którzy dotychczas mało interesowali się sprawą naszej
autonomi bo najważniejszy dla nich był "garnek" zaczynają podchodzić do
sprawy Polski z coraz większą niechęcią.Widać jak na dłoni jacy a Was
Polacy.Stereotyp Polaka -nieroba,pijaka,wojaczka i pieniaczaz zostaje w
naszych oczach utrwalony.Jak chcecie się chwalić wojenkami waszymi przegranymi
(bo II wojnę nie wygraliście wy tylko Alianci i Zsrrr,wy tylko byliście
mięskiem armatnim i narzędziem w ruskich rękach żeby Polskę sprzedać
komuszkom)to wolna droga na forum Warszawa .Tam będą was chwalić bo gorol z
gorolem zawsze sobie głaszcze tyłek.
Niemoc wasza jest agresją do Śląska i Ślązaków wybrukowana.Zamykacie się w
waszej fobii antyśląskiej i gnić tam będziecie dopóki was Europa znów batem
do porządku nie przywoła tak jak to nieraz bywało.Na szczęscie sami
weszliście w pułapkę jaką na was w Brukseli zastawiono.Ale to dobrze dla nas
i dla Śląska!
Obserwuj wątek
    • gorol7 Ty debilny Hanysie 09.05.04, 10:42
      Wymien chociaz jednego nobliste,ktory byl Slazakiem,bo ja takiego nie znam.
      • Gość: gRegor ty wspaniały polaczku!!!!!!!!!!!! IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 09.05.04, 10:44
        niedawno w Katowicach była wystawa Noblistów pochodzących ze Śląska.Masz
        wykształcenie i jesteś inteligentny polaczku? To poszukaj sobie.A kuku:-)
        • gorol7 Re: ty wspaniały polaczku!!!!!!!!!!!! 09.05.04, 10:49
          Tak wiem,wsrod tych noblistow bylo 8 Zydow i 3 Niemcow.Mozesz mi wyjasnic ,co
          maja wspolnego z Hanysami Zydzi z Breslau?
          • Gość: gRegor Re: ty wspaniały polaczku!!!!!!!!!!!! IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 09.05.04, 11:13
            Piotr Greiner"Nobliści z Górnego Śląska" 1999-wyd RZEKA
            Na samym Górnym Śląsku było ich sześciu.No ale ty masz za mały łeb do myślenia
            bo wczorajszy jeszcze jesteś jak zwykle po flaszce siwuchy i kiszonym ogórku:-)
            Szczekaj dalej ,nienawidzisz Ślązaków?
            To my naród Śląski !
            Byliśmy!
            Jesteśmy!
            Będziemy!
            www.republika.pl/maugola/12.jpg
            • gorol7 Re: ty wspaniały polaczku!!!!!!!!!!!! 09.05.04, 11:21
              Gość portalu: gRegor napisał(a):

> Piotr Greiner"Nobliści z Górnego Śląska" 1999-wyd RZEKA
              > Na samym Górnym Śląsku było ich sześciu.No ale ty masz za mały łeb do
              myślenia
              > bo wczorajszy jeszcze jesteś jak zwykle po flaszce siwuchy i kiszonym ogórku:-
              )
              > Szczekaj dalej ,nienawidzisz Ślązaków?
              > To my naród Śląski !
              > Byliśmy!
              > Jesteśmy!
              > Będziemy!
              > www.republika.pl/maugola/12.jpg

No fakt bylo 6 tych "Slazakow". Pierwszy z brzegu przyklad to Otto Stern gosciu
              urodzil sie w zydowskiej rodzinie mieszjajacej na Slasku i jak mial 4 lata
              przeprowadzill sie do Wroclawia.Cala reszta to tez tacy Slazacy.

www.nobel.se/physics/laureates/1943/stern-bio.html
              • Gość: gRegor Re: ty wspaniały polaczku!!!!!!!!!!!! IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 09.05.04, 12:03
                napij się jeszcze siwuchy,co ogórki ci się skończyly? to żryj słonina.A jak sie
                nerwujesz to przywal starej. Przyjedzie policja i cie zawrze na 24 to ci sie
                lepij zrobi.
                www.republika.pl/maugola/5.gif
                • loram5 polska gupota:-(( 09.05.04, 12:42
                  Szanowni Panowie mieniący sie Polakami!
                  Kilka dni temu zajrzałem na to forum przez przypadek.Zastanowiłem się bardzo
                  nad waszą postawą.Jestem Krakusem.Powiem Wam ,że jest mi za Was wstyd.Czego
                  chcecie od tych ludzi tu na Śląsku?Czemu staracie się ich upokorzć?Czemu
                  udmawiacie im prawa do ich własnego patriotyzmu? Do ich historii ,która
                  niejednokrotnie nic z Polską nie miała wspólnego?Polski szowinizm jest przez
                  większość prezentujących się tu żałosny.Podejrzewam jednak ,że grupa
                  ludzi ,która tu agresywnie plwa na Śląsk i Ślązaków to prawdopodobnie
                  nielubiana u nas w Krakowie mniejszość lwowska.Zawsze butna,jątrząca,plująca na
                  innych ,czująca się pępkiem świata.
                  Ostatnio widziałem audycję w Tv gdzie na imprezie sportowej gdzieś w Polsce
                  widzowie skandowali hasło;"Polska bez Śląska".To jak to z Wami Panowie jest?
                  Obłuda i hipokryzja zieje z waszych ust.Czuję się w obowiązku powiedzieć wam
                  skończcie już ten chamski festyn,zajmijcie się Polską a Śląsk zostawcie
                  Ślązakom .Niech rozwiązują swoje problemy jeśli tego chcą.Popieram ich na złość
                  Wam I Waszej głupocie.Jako obywatel CK Galicja pozdrawiam Ślązaków i szacunek
                  dla wszystkiego co śląskie!
                  • gorol7 Podejrzewam,ze jestes Hanysem:-) 09.05.04, 13:29
                    loram5 napisał:

> Szanowni Panowie mieniący sie Polakami!
                    > Kilka dni temu zajrzałem na to forum przez przypadek.Zastanowiłem się bardzo
                    > nad waszą postawą.Jestem Krakusem.Powiem Wam ,że jest mi za Was wstyd.Czego
                    > chcecie od tych ludzi tu na Śląsku?Czemu staracie się ich upokorzć?Czemu
                    > udmawiacie im prawa do ich własnego patriotyzmu? Do ich historii ,która
                    > niejednokrotnie nic z Polską nie miała wspólnego?Polski szowinizm jest przez
                    > większość prezentujących się tu żałosny.Podejrzewam jednak ,że grupa
                    > ludzi ,która tu agresywnie plwa na Śląsk i Ślązaków to prawdopodobnie
                    > nielubiana u nas w Krakowie mniejszość lwowska.Zawsze butna,jątrząca,plująca
                    na
                    >
                    > innych ,czująca się pępkiem świata.
                    > Ostatnio widziałem audycję w Tv gdzie na imprezie sportowej gdzieś w Polsce
                    > widzowie skandowali hasło;"Polska bez Śląska".To jak to z Wami Panowie jest?
                    > Obłuda i hipokryzja zieje z waszych ust.Czuję się w obowiązku powiedzieć wam
                    > skończcie już ten chamski festyn,zajmijcie się Polską a Śląsk zostawcie
                    > Ślązakom .Niech rozwiązują swoje problemy jeśli tego chcą.Popieram ich na
                    złość
                    >
                    > Wam I Waszej głupocie.Jako obywatel CK Galicja pozdrawiam Ślązaków i szacunek
                    > dla wszystkiego co śląskie!

________________________________________________________________________________

Obłuda i hipokryzja zieje z waszych ust.Czuję się w obowiązku powiedzieć wam
                    > skończcie już ten chamski festyn,zajmijcie się Polską a Śląsk zostawcie
                    > Ślązakom .

_______________________________________________________________________________

Tak juz zostawiamy Slask Slazakom 3 miliony Goroli ,z ktorych wiekszosc
                    urodzila sie na Slasku wlasnie sie pakuje i wraca w rodzinne strony:-)))))))))
                    A tak powaznie to wedlug tego co pisal Gregor tez jestem Slazakiem ,moi rodzice
                    i dziadkowie sa urodzeni na Slasku, jestem bardziej slaski od tych wszystkich
                    slaskich noblistow.A co do autochtanow sa oni tutaj niewielka mniejszoscia
                    zepchneta na margines,ja sie nimi w ogole nie przejmuje.

Pyrsk!

• gorol7 Re: ty wspaniały polaczku!!!!!!!!!!!! 09.05.04, 13:32

> napij się jeszcze siwuchy,co ogórki ci się skończyly? to żryj słonina.A jak
                  sie
                  >
                  > nerwujesz to przywal starej. Przyjedzie policja i cie zawrze na 24 to ci sie
                  > lepij zrobi.
                  > www.republika.pl/maugola/5.gif

Chyba opowiadasz o hanyskich zwyczajach:-)
                  • Gość: gRegor Re: ty wspaniały polaczku!!!!!!!!!!!! IP: *.neonet.gliwice.pl 09.05.04, 13:40
                    napluć Ci w gorolski ryj to tak jak dać żreć wieprzowi.
                    • gorol7 Re: ty wspaniały polaczku!!!!!!!!!!!! 09.05.04, 14:10
                      Widze hanyski pamponiu ,ze miales do czynienia ze swiniami,tak myslalem idz
                      stad ,bo smierdzisz gownem.
                      • Gość: gRegor Re: ty wspaniały polaczku!!!!!!!!!!!! IP: *.neonet.gliwice.pl 09.05.04, 14:45
                        To MY NARÓD ŚLASKI!!!!!
                        BYLIŚMY !
                        JESTEŚMY!
                        BĘDZIEMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                        www.republika.pl/maugola/15.jpg
                        • Gość: OBERSCHLESIER Re: ty wspaniały polaczku!!!!!!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 09.05.04, 19:13

> To MY NARÓD ŚLASKI!!!!!
                          > BYLIŚMY NICZYM !
                          > JESTEŚMY NICZYM!
                          > BĘDZIEMY NICZYM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                          > www.republika.pl/maugola/15.jpg

mosz recht pamponiu świnski
                          • Gość: pepe do möchtegerne Oberschlesiera! IP: *.dip.t-dialin.net 09.05.04, 22:45
                            wydoiles juz Kanarka? To teraz maly spacerek!!!!!
                            • Gość: gRegor Re: do möchtegerne Oberschlesiera! IP: *.neonet.gliwice.pl 10.05.04, 08:28
                              Dojenie kanarków to typowo lwowskie powiedzenie więc jedz na Ukrainę i powiedz
                              to we Lwowie.Ale i tam i tu byś za to nachytoł:))
                              • Gość: gRegor Re: do möchtegerne Oberschlesiera! IP: *.neonet.gliwice.pl 10.05.04, 08:32
                                Ale Oberschlesien nie doi kanarków dziś tylko leczy w zakutej pale
                                kaca .siwucha mu zaszumiała i wlał starej.Potem pół nocy pawie puszczał do
                                kibelka.Teraz dzwoni do lwowoa i pyta się czy starczy nadziś kanarków do
                                dojenia bo z tego kaca swojego pomylił z cytryną i wycisnął do herbaty.
                                • Gość: Gliwiczanka Re: do möchtegerne Oberschlesiera! IP: *.broker.com.pl 10.05.04, 16:06
                                  Staram sie być obiektywna ale czytając wasze posty, a szczególnie tych, którzy
                                  tak dumnie się zwą Ślązakami, ogarnia mnie wstyd. Wy zarzucacie Polakom
                                  nietolerancję??? Przecież wasze wypowiedzi przepełnione są jadem i nienawiścią,
                                  pogardą, jakiej dotąd nie spotkałam, przynosicie wstyd Śląskowi swoim
                                  chamstwem. Nie macie prawa panoszyć się tutaj, bo Śląsk to od dawna ziemia
                                  wielu narodów, i każdy kto czuje sie Gliwiczaninem ma prawo identyfikować się z
                                  tym miejscem, niezależnie od tego, czy takie szumowiny jak niektórzy z was
                                  uznają go za Ślązaka czy Polaka ( moim zdaniem jedno nie wyklucza drugiego ).
                                  Ile wy macie lat? 80? Młode pokolenie pragnie uczyć się i pracować w tym
                                  mieście, nie oglądać sie wstecz, nie jątrzyć starych ran. Czy myślicie, że
                                  Polacy przesiedleni do Gliwic zza Buga mieli wybór? Oni stracili swoje miejsce
                                  na ziemi i dla wielu była to prawdziwa tragedia, nie zawiniona! Ja tu się
                                  urodziłam i mieszkam, i nie będę ze spokojem wysłuchiwała obrażliwych inwektyw
                                  ze strony chorych na nienawiść! Gliwice ( nie Gliwitz ) to moje miasto i jestem
                                  Polką. Ciekawe tylko dlaczego niektórzy patrioci śląscy udzielający się na tym
                                  forum piszą z Niemiec? To co to za miłość do ojczyzny? Osobiście znam
                                  takich "patriotów" którzy wyjechali do Niemiec, i nie było to żadne
                                  przesiedlenie! Po prostu kasa! A teraz zgrywają jedynych prawdziwych Ślązaków i
                                  pouczają innych na temat śląskości. Oni już dokonali wyboru, niech się teraz
                                  asymilują z narodem niemieckim. Uważam, że ja, urodzona tutaj i mieszkająca
                                  obecnie z wyboru w Gliwicach mam większe prawo zabierać głos w sprawach tego
                                  miasta niż ci, którzy tu już nie mieszkają. A pan gRegor to kompromitacja
                                  narodowości śląskiej, prymityw i cham, delikatnie mówiąc. Żadnych rzeczowych
                                  argumentów, same bluzgi i buńczuczne pokrzykiwania. Żałosne.
                                  • slezan Re: do möchtegerne Oberschlesiera! 10.05.04, 16:20
                                    Po co te emocje? Polemizuj z konkretnymi osobami. Chyba, że chcesz nas
                                    wszystkich obrazić, ale o to Cię nie podejrzewam. Pisząc per Wy od razu
                                    wytyczasz linię podziału - tę samą, która Cię tak drażni. Mam z gRegorem
                                    wspólne poglądy na temat istnienia narodu śląskiego, co nie oznacza, że zgadzam
                                    się z jego wypowiedziami na temat Polaków. Spróbuj traktowac wyrażane tu
                                    poglądy indywidualnie.
                                  • Gość: gRegor Re: do möchtegerne Oberschlesiera! IP: *.neonet.gliwice.pl 10.05.04, 17:09
                                    "A pan gRegor to kompromitacja
                                    > narodowości śląskiej, prymityw i cham, delikatnie mówiąc. Żadnych rzeczowych
                                    > argumentów, same bluzgi i buńczuczne pokrzykiwania. Żałosne"
                                    -NAjpierw przeczytaj wszystkie moje wpisy.To po pierwsze .
                                    p" jakiej dotąd nie spotkałam, przynosicie wstyd Śląskowi swoim
                                    > chamstwem. Nie macie prawa panoszyć się tutaj, bo Śląsk to od dawna ziemia
                                    > wielu narodów, i każdy kto czuje sie Gliwiczaninem ma prawo identyfikować się
                                    >
                                    > tym miejscem, niezależnie od tego, czy takie szumowiny jak niektórzy z was
                                    > uznają go za Ślązaka czy Polaka ( moim zdaniem jedno nie wyklucza drugiego )."

Czemu nie krytykujesz swoich rodaków z których zieje nienawiść.Nie widzisz
                                    belki w swoim oku Z Twojego postu bije stronniczo a drzazgę w innym
                                    dostrzegasz.Z Twojego postu bije stronniczość i brak tolerancji o którą się
                                    sama upominasz.
                                    Właśnie ,że trzeba oglądać się wstecz aby naprawić to co złego Śląskowi
                                    zrobiono.Bez tego nie widzę pojednania.To twoje miasto? tak ale moje tym
                                    bardziej bo mam tu korzenie od zawsze.
                                    "Ciekawe tylko dlaczego niektórzy patrioci śląscy udzielający się na tym
                                    > forum piszą z Niemiec? To co to za miłość do ojczyzny?"

Ciekawe czemu niektórzy patrioci mieniący się Polakami piszą z Niemiec???

Dziekuję za słowa krytyki.Jeśli nie jesteś kimś kto wpisał się pod innym
                                    nickiem co bardzo prawdopodobne musisz się jeszcze dużo historii
                                    uczyć.Delikatnie pisząc jesteś głupiutka smarkula nie mająca zielonego pojęcia
                                    o Śląsku i jego histori.Ucz się dziewczynko historii I nie pisz o obiektywiżmie
                                    bo cię "śmiechem pokonam"
                                    I jeszcze raz powtarzam.Przeczytaj wszystko co na Forum piszę i do kogo co
                                    piszę. Pogardą o której piszesz wlaśnie wy Polacy nas otaczaliście przez
                                    lata.to nie ja nazywam się szkopem ,volksdeutschem i kim tam jeszcze.SZkoda
                                    zresztą pisać.
                                    Do KSIĄZEK!!!! MARSZ!!!!!!!!!!
                                    • Gość: pepe Do möchtegerne Schlesiera! IP: *.dip.t-dialin.net 10.05.04, 19:57
                                      >

> Do KSIĄZEK!!!! MARSZ!!!!!!!!!!

Tobie proponuje odswierzyc co nieco z geografi
                                      pleciesz tu bzdury o Lwowiakach z za Buga
                                      Do KSIĄZEK!!!! MARSZ!!!!!!!!!!> bo cię "śmiechem pokonam"
                                    • Gość: Stara Gliwiczanka Re: do möchtegerne Oberschlesiera! IP: *.broker.com.pl 11.05.04, 17:15
                                      Mój szanowny panie! Nie jestem smarkulą a książki, owszem, lubię i chętnie
                                      czytam, w przeciwieństwie prawdopodobnie do ciebie. Gwoli ścisłości to jestem
                                      już w średnim wieku a moja rodzina jest też częściowo narodowości śląskiej.
                                      Mimo to nie zamierzam opowiadać się po żadnej stronie, po prost przeczytałam
                                      twoje post na tym wątku i oniemiałam. Poczułam się osobiście obrażona przez
                                      takie opinie o Polakach, a twoje argumenty o pogardzie i nietolerancji Polaków
                                      jakoś mnie nie przekonują. Jesteś bardzo agresywny ( werbalnie ) i to ty
                                      wrzucasz wszystkich do jednego wora. Ja osobiście nigdy nie czułam pogardy czy
                                      wyższości w stosunku do Ślązaków, ale po pobycie na tym forum zaczęłam się
                                      zastanawiać, czy słusznie. Nie wiem, dlaczego obwiniasz wszystkich za krzywdy
                                      narodu śląskiego, ja osobiście ani też nikt z mojej rodziny nie jest za nie
                                      odpowiedzialny. Co takiego Polacy ci zrobili? A może czas pogodzić się z
                                      faktem, że nie ma czegoś takiego jak państwo śląskie a Gliwice są w Polsce. A
                                      tak nawiasem mówiąc, gdyby powstało teraz takie państwo, to kto by w nim
                                      mieszkał? Bo rodowitych Ślązaków jest tu już niewielu, większość w swoim
                                      ukochanym faterlandzie!
                                      • Gość: pepe Re:do ,,starej" Gliwiczanki IP: *.dip.t-dialin.net 11.05.04, 17:32
                                        Rany Boskie,ale sie postarzalas!!!!!!!
                                        • Gość: Gliwiczanka Re:do ,,starej" Gliwiczanki IP: *.broker.com.pl 11.05.04, 18:25
                                          Od pewnego czasu mam tyle samo lat, nie wiem tylko dlaczego mój wcześniejszy
                                          post tak mnia odmłodził? Ale jako kobiecie jest mi bardzo miło, nie życzę sobie
                                          tylko inwektyw
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka