Dodaj do ulubionych

Boże Narodzenie

23.12.13, 10:31
Wesołych Świąt!
Bez zmartwień,
Z barszczem, z grzybami, z karpiem,
Z gościem, co niesie szczęście!
Czeka nań przecież miejsce.
Wesołych Świąt!
A w Święta,
Niech się snuje kolęda.
I gałązki świerkowe
Niech Wam pachną na zdrowie.
Wesołych Świąt!
A z Gwiazdką! -
Pod świeczek łuną jasną
Życzcie sobie - najwięcej:
Zwykłego, ludzkiego szczęścia
Obserwuj wątek
    • Gość: kibic Re: Boże Narodzenie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.12.13, 15:43
      myha1 napisała:

> Wesołych Świąt!
      > Bez zmartwień,.....

Zanim przystąpię z moją najbliższą rodziną do wigilijnej kolacji w wolnym świecie, to chciałbym Ci serdecznie podziękować za wspaniale życzenia świąteczne, ale i some też.
      Pomimo różnic w spoglądaniu na dzisiejszą prawdziwą demokrację ty jesteś zawsze ponad podziałami w przeciwieństwie do donka i nijakiego franka, którzy z prawdziwej demokracji robią realny kabaret, bo tych obu rożni tylko kolor ich czupryn, i na pewno nic poza tym:-)
      Życzę Wam naszym 'obiektywnym' moderatorom wspaniałych i błogosławionych Świąt Bożonarodzeniowych i sporo prezentów od życzliwych bliskich, i przemyślenia w spokoju czy musicie brać na wasze 'klaty' brak odpowiedzialności ukrytych cenzorów sterowanych przez kabaretowy gliwicki dwór?;-)
    • Gość: kibic Re: Boże Narodzenie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.01.14, 13:15
      myha1 napisała:

> Pod świeczek łuną jasną
      > Życzcie sobie - najwięcej:
      > Zwykłego, ludzkiego szczęścia

Noooooo cóż myha1, święta, święta i już po świętach. Z ilości uczestników w Twoim wątku wyciągam wniosek, ze nasi przyjaciele posłuchali jednak Ciebie, bo życzyli tylko sobie i to jak najwięcej;-)
      W Nowym Roku 2014, życzę Tobie dużo zdrowia, pomyślności i przemyśleń czy warto się poświęcać takiemu portalowi, który w sposób widoczny pada ze znanej każdemu przyczyny, czyli cenzuralnemu torpedowaniu patrzenia na łapy dworskiemu gliwickiemu kabaretowi. Upadek tego tzw. 'społecznego portalu' pokazał, ze nawet gliwicka demokracja inaczej, tego nie wytrzymała nie powiem, ze tylko ze śmiechu:-)
      Bardzo ubawił mnie niedawno wpis 'słynnego redaktura z portalu miejskiego24' cyt: 'na moim portalu 95% wpisów jest nie ocenzurowanych'.
      No tak panie redakturze 'GM', jeżeli na pańskim portalu z uporem maniaka lansuje się trolla sylen-owego/tuziemcowego, który nick-owo klonuje się prawie w każdym wątku do 40%, to takiego sprzymierzeńca krzyżykowego podbijającego ale (tylko ilościowo) portal, wyciąć się nie da. Nieprawdaż? Dużo prościej jest wyciąć panu redakturowi krytykujących jego sposób prowadzenia swojego portala.Gratuluję ;-)
      Celowo tutaj wspomniałem o jednym z wielu gliwickich portalowych co pokazuje, ze istnieje wiele sposobów na przeżycie w tych trudnych dla zwykłych ludzi czasach. Myślę myha1, ze powinnaś, być może spróbować podobnie, ale czy prezio się zgodzi na jeszcze jeden podobny teater? A może to już inna loteryja;-)
      • myha1 Re: Boże Narodzenie 10.01.14, 16:25
        Dziękuję Ci Kibicu za życzenia , również Tobie pragnę życzyć wiele dobrego w tym 2014 roku....dużo zdrowia bo ono najważniejsze , ale też wszelkiej pomyślności dla Ciebie oraz rodzinki :)
        A co do tego forum....cóż to już nie jest to samo forum , które było kiedyś.
        Moja aktywność też już nie taka jak kiedyś z różnych względów .

Ale życzę wszystkim uczestnikom forumowych dyskusji wszystkiego dobrego w 2014 roku, mniej agresji a więcej dystansu i prawdziwej radości z wymiany myśli :)
        • faar Re: Boże Narodzenie 13.01.14, 02:20
          myha1 napisała:

> A co do tego forum....cóż to już nie jest to samo forum , które było kiedyś.
          > Moja aktywność też już nie taka jak kiedyś z różnych względów .
          >
          > Ale życzę wszystkim uczestnikom forumowych dyskusji wszystkiego dobrego w 2014
          > roku, mniej agresji a więcej dystansu i prawdziwej radości z wymiany myśli :)

Cześć Myha,

Tobie i wszystkim forumowiczom też wszystkiego co najlepsze.
          Myślę, że w tym roku forum powinno się odrodzić. W końcu wybory do Europarlamentu a potem lokalne miejskie. Zwłaszcza w tych drugich nie powinno zabraknąć ludzi z różnych stron sceny politycznej.

Zastanawiałem się nad wpisem kibica i dochodzę do wniosku, że jednak najważniejszym czynnikiem, który spowodował problem z zamieraniem tego forum nie jest jakakolwiek cenzura (choć oczywiście teoretycznie może być, ale to juz bardziej pytanie do Ciebie) ale fakt, że po pierwsze tutaj chyba jednak zbyt mało ludzi się wypowiadało, a dwa - potężny problem z dogadywaniem się ludzi. Tu nie chodzi nawet o to, czy ktoś ma rację tylko o sposób w jaki się ją przedstawiało. Jako jeden z ludzi tzw. profrankiewiczowego frontu (choć to raczej łatka) widzę problem z dogadaniem się ze stroną przeciwną. Dla mnie osobiście dość sporym problemem było odejście z forum Andrzeja i Kasi. Jakkolwiek bym się z nimi nie zgadzał to jednak wprowadzali oni ze strony przeciwników Franka jakąś kulturę wypowiedzi i w jakimś sensie tonowali głupie wpisy strony opozycyjnej.

Problemem na forum jest też to, że dopuszcza on anonimowość i jak sądzę - zezwala na nieograniczone klonowanie. Problem ten dotyczy ludzi, którzy w głównej mierze starają się przekonać innych, że 'nas jest więcej' co już z natury jest problemem osoby która się klonuje.
          Takie działania też zapewne odstraszają od udzielania się w dyskusjach, bo one z reguły nie mają służyć wygłaszanion tez tylko wymianie poglądów, a ciężko polemizować z osobą, która:
          a. nie ma zamiaru wysłuchać co się do niej pisze,
          b. pisze pod kilkunastoma (!!!) nickami i sama się nie łapie, do kogo i co pisze

Innym problemem jest też utworzenie portali konkurencyjnych, jak GM czy infoposter.

Oczywiście argumentów można by dodawać w nieskończoność. Sprowadza się to jednak do tego, że pewna formuła tego forum - z różnych względów - wyczerpała się, aczkolwiek jeszcze w tym roku zapewne ożyje :)
        • Gość: kibic Re: Boże Narodzenie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.01.14, 12:44
          Witam, i bardzo serdecznie Tobie Myha dziękuję za życzenia noworoczne.

> A co do tego forum....cóż to już nie jest to samo forum , które było kiedyś.
          > Moja aktywność też już nie taka jak kiedyś z różnych względów .
          >
          > Ale życzę wszystkim uczestnikom forumowych dyskusji wszystkiego dobrego w 2014
          > roku, mniej agresji a więcej dystansu i prawdziwej radości z wymiany myśli :)

Myślę, ze takim wpisem przekonałaś nie tylko mnie, ze nie powinniśmy ulegać tak 'agresywnej' cenzurze przy, której (komuna to był pikuś), bo utracimy ostatnią szansę na prawdziwą demokrację nie tylko w Gliwicach, którą delektuje się sporo europejskich krajów.

Ps. faar, który wczoraj dołączył do tego wątku udowodnił mi, ze nie tylko niedźwiedzie w górach wybudziły się ze zimowego snu;-)
          Ja analizując Jego kolejny wpis, coraz mniej wykluczam, ze pod tym anonimowym nickiem czai się nijaki redaktur 'GM', co dawniej niejednokrotnie sugerował tutaj jeden z aktywnych uczestników tego forum, którego za wiedzę do dzisiaj b.cenię .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka