Dodaj do ulubionych

Jak wydzierżawić ziemie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 16:01
Jak wydzierżawić(kupić?) ziemie od Państwa, może ktoś wie? To,że muszę się
udać do UM to wiem, ale co dalej. Co napisać w piśmie do UM, żeby tą ziemie
otrzymać? Czy można otrzymać dzierżawę wieczystą? czy tylko iluś letnią? Czy
najpierw założyć firmę, a dopiero starać się o ziemie? Do tej pory zawsze
pracowałam u kogoś.Teraz chcę założyć własny interes i będzie mi do tego
potrzebny kawałek ziemi/dość spory/gdzieś na obrzeżach Gliwic.Proszę o
pomoc.!!!!!
Obserwuj wątek
    • laband Re: Jak wydzierżawić ziemie 17.09.04, 16:04
      to jo sie przi okazi spytom(wybocz ize wuaza Ci w parada) - je jeszcze we
      Polsce take cos jak dzierzawa wieczysto, a jak ja to jak to sie mo do starego
      prawa o tyj dzierzawie?
      • Gość: SoSa Re: Jak wydzierżawić ziemie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 19:41
        Co to? nikt nie wie? czy nie chce się pisać
        • laband Re: Jak wydzierżawić ziemie 19.09.04, 20:07
          widac zodyn niymo pojyncia ...
          • Gość: Ziutek Re: Jak wydzierżawić ziemie IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.04, 20:25
            Większość polskich mieszkańców Ziem Zachodnich to wieczyści dzierżawcy.
            Niemcy znaja pojecie "Erbpacht", Brytyjczycy mieli Honkkong w wieczystej
            dzierzawie, podobnie jest z amerykanska baza wojskowa na Kubie. Wierze wiec, ze
            w swoim prawie maja odpowiednie pojecie prawne. Wiec "wieczysta dzierzawa" nie
            jest jakims polskim wynalazkiem.
            • laband Re: Jak wydzierżawić ziemie 19.09.04, 20:30
              z tom wieczystom dzierzawom to przinajmiyj kedys tak bouo - mie sie zdo ale ize
              pora lot curik panstwo polske cosik ale tam zmiyniauo we tym. Abo?
              • laband laband 19.09.04, 20:36
                pamiyntom tysz ize ta wieczysto dzierzawa okreslaua sie czasym 99 lot - aboch
                cos pomylou?
                • hanys_hans Re: laband 19.09.04, 20:49
                  laband napisał:

> pamiyntom tysz ize ta wieczysto dzierzawa okreslaua sie czasym 99 lot - aboch
                  > cos pomylou?

Dzierzawa wieczysto je na jedyn wiek inakszy 99 lot, a niy na wieki wiekoow amyn!
                  • laband Re: laband 19.09.04, 20:55
                    czyli miouech recht, he,he!
                    • hanys_hans Re: laband 19.09.04, 21:09
                      laband napisał:

> czyli miouech recht, he,he!

Dzisio tyn Rydzyk ze Radio Maryja godou ze 1 Km² ziymi razym z zasobami
                      mineralnymi kosztuje 200 PLN. Je to myjglich abo uon niymo wszyskich dooma?
                      Abo tyn pieroon niy dowou pozoor we szkole jak go uczyli rachowac´ i teroski
                      fandzoli czi po czi!
                      • laband Re: laband 19.09.04, 21:16
                        te couke radiou to je z tamtego swiata - jo to roz probowou suchac alech sie
                        wystraszou ize potym juz niy byda poradziou ponsc wiyncyj do koscioua - tym tam
                        na tyn dekel pizuo blank.
                        • Gość: SoSa Re: laband IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 18:03
                          Cieszę się, że temat dzierżawy wieczystej tak Was wciągnął jednak ja nadal nie
                          otrzymałam konkretnej odpowiedzi, szkoda.Czekam dalej może ktoś kompetentny da
                          mi wskazówki. Miłego dnia!
                        • sabat.sabat Re: laband 20.09.04, 20:44
                          Panowie, czy wy naprawdę musicie sie wtryniać na każdy temat i fandzolić te
                          swoje kocopoły? Dziewczyna zadała konkretne pytanie, skoro nie znacie
                          odpowiedzi to nie kłapcie dziobami po próżnicy, ok? Zaśmiecacie tylko wątek.
                          • laband Re: laband 20.09.04, 20:47
                            a kto Ci zabranio tyj "Frelce" sam odpowiedziec(?) - tyn wontek moge sie
                            rozwijac w roztomaitych richtunkach - abo?
                            • hanys_hans Jak wydzierżawić ziemie 20.09.04, 21:42
                              .....Problem ten dotyczy również nieuporządkowanego systemu prawnego odnośnie
                              własności ziemi w województwach zachodnich i północnych. Na terenach tych wielu
                              rolnikom oddano ziemie w tzw. „wieczystą dzierżawę” co oznacza, ze nie są jej
                              właścicielami a jedynie posiadaczami. Jest to istotny fakt, który może utrudnic
                              polskim rolnikom staranie się o dopłaty bezpośrednie i pomoc finansową UE.
                              Wyłaniają się tu dwie niepokojące kwestie: Po pierwsze uzyskanie aktu własności
                              jest czasochłonne ze względu na procedurę administracyjną jaką będzie musiał
                              przejść każdy rolnik, chcący uzyskać potrzebny mu dokument potwierdzający
                              własność, po drugie zaś obawiamy się, iż obywatele niemieccy zamieszkujący przed
                              1945 rokiem tereny zachodnie, będą mogli, w majestacie prawa unijnego przejąć
                              część gospodarstw na ziemiach zachodnich i północnych, ponieważ to oni, a nie
                              polscy rolnicy, posiadają legalne tytuły własności......

ce-debata03.w.interia.pl/LPR-Final.doc
                              • ballest Re: Jak wydzierżawić ziemie 20.09.04, 21:55
                                Logicznie patrzac na sprawe, dzierzawy wieczystej nie ma, bo slowo dzierzawa
                                jest to zaznacza, ze to jest "doczesne" a wiec tylko zapozyczone, tak samo jak
                                Hongkong byl tylko na 99 lat wynajety czataj wydzierzawiony, a nie na wieki
                                angielski (czytaj brytyjski), podobnie niemiecki Tsingtao (Niemcy tam zalozyli
                                tez Browar o tej nazwie), ktory im odebrano po I wojnie !

--
                                pyrsk

ballest
                            • sabat.sabat Re: laband 22.09.04, 00:05
                              laband napisał:

> a kto Ci zabranio tyj "Frelce" sam odpowiedziec(?) - tyn wontek moge sie
                              > rozwijac w roztomaitych richtunkach - abo?
                              Jak byś o mojej żonie napisał 'tyj "Frelce" ' to byś dostał w trąbę buraku.
                              Nie odpisuję skoro nie znam odpowiedzi. Ty znasz ? To jej odpowiedz, a nie klep
                              bzdetów z tym drugim mózgiem. Nie mówi się "roztomaity" , tępaku ,
                              tylko "rozmaity". A może jesteś z lekka opóźniony umysłowo? W takim wypadku
                              przepraszam. To nie twoja wina.
                              • laband Ignor 22.09.04, 06:32
                                .
                                • ballest Sabat bydzie nos po slonsku uczou ! 22.09.04, 07:12
                                  Zapamientej na zawsze sabaciku, ze:

"Tylko glupi kogos glupim wyzywa, madry tego nigdy nie zrobi" !
                                  • Gość: sabat.sabat GRAFTON - czy ktoś o nich słyszał ? IP: *.dip.t-dialin.net 22.09.04, 07:52
                                    Co to za agencja?Irlandzka z oddziałem w Polsce? Muszę ich stronke
                                    pooglądać.Nie szukałem jeszcze pracy przez agencję, tylko przez irlandzki
                                    pośredniak. Warto spróbować?
                                    • sabat.sabat Re: GRAFTON - czy ktoś o nich słyszał ? 22.09.04, 09:40
                                      Gość portalu: sabat.sabat napisał(a):

> Co to za agencja?Irlandzka z oddziałem w Polsce? Muszę ich stronke
                                      > pooglądać.Nie szukałem jeszcze pracy przez agencję, tylko przez irlandzki
                                      > pośredniak. Warto spróbować?
                                      Nie wiem ,kto to tu napisał, bo na 100 % nie ja. Nie zgadza się IP. Owszem,
                                      jest taki temat na forum, ale nie mój.Nie rozumiem , po jakiego grzyba ktoś
                                      cytuje cudzy wątek i jeszcze podpisuje się cudzym nickiem. Bez sensu.
                                  • sabat.sabat Re: Sabat bydzie nos po slonsku uczou ! 22.09.04, 09:49
                                    Wy macie poważne problemy egzystencjalne i chyba jesteście totalnie wyobcowani,
                                    skoro nie dociera do was kompletnie nic, co się do was pisze. Słowo "rozmaity"
                                    jest poprawne gramatycznie, a "roztomaity" nie. Więc gdzie tu próba nauczania
                                    kogoś po śląsku. GDZIE ?! Nikogo nie wyzwałem od "głupich", tylko
                                    nazwałem "burakiem" twojego koleżkę i uzasadniłem dlaczego, natomiast "matołem"
                                    jest bez wątpienia ktoś, kto próbuje zabierać głos na forum, nie umiejąc pisać
                                    i bez związku z tematem. Wszystko. A ty masz ciągle te swoje sztucznie
                                    przyklejone "śląskie" klapki na oczkach. Pozdrawiam.
                                    • hanys_hans Re: Sabat bydzie nos po slonsku uczou ! 22.09.04, 11:55
                                      sabat.sabat napisał:

> Wy macie poważne problemy egzystencjalne i chyba jesteście totalnie wyobcowani,
                                      >
                                      > skoro nie dociera do was kompletnie nic, co się do was pisze. Słowo "rozmaity"
                                      > jest poprawne gramatycznie, a "roztomaity" nie. Więc gdzie tu próba nauczania
                                      > kogoś po śląsku. GDZIE ?! Nikogo nie wyzwałem od "głupich", tylko
                                      > nazwałem "burakiem" twojego koleżkę i uzasadniłem dlaczego, natomiast "matołem"
                                      >
                                      > jest bez wątpienia ktoś, kto próbuje zabierać głos na forum, nie umiejąc pisać
                                      > i bez związku z tematem. Wszystko. A ty masz ciągle te swoje sztucznie
                                      > przyklejone "śląskie" klapki na oczkach. Pozdrawiam.

Mosz 100% recht ze "roztomaitych" to s´miysznie klinguje. Jo to bych naszkryflou
                                      "rostomajtych" abbo "rostoman´tych"
                                      • laband Re: Sabat bydzie nos po slonsku uczou ! 22.09.04, 13:36
                                        Hanys dej pokoj, trocha sie chca posmioc
                                        • hanys_hans Re: Sabat bydzie nos po slonsku uczou ! 22.09.04, 22:08
                                          laband napisał:

> Hanys dej pokoj, trocha sie chca posmioc

No to niyrznij sam jakigos´ buraka ino godej po naszymu!
                                          • laband Re: Sabat bydzie nos po slonsku uczou ! 23.09.04, 06:41
                                            chyba se dzisiej zrobia upa z botwinki
                                            • laband Re: Sabat bydzie nos po slonsku uczou ! 23.09.04, 06:58
                                              zupa
                                              • Gość: ballest Re: Sabat bydzie nos po slonsku uczou ! IP: *.lbo.de.add / 62.138.243.* 23.09.04, 07:39
                                                wiymy, ze zupa, albo niy d...

--
                                                pyrsk
                                                ballest
                                                • hanys_hans Re: Sabat bydzie nos po slonsku uczou ! 23.09.04, 07:45
                                                  Gość portalu: ballest napisał(a):

> wiymy, ze zupa, albo niy d...
                                                  >
                                                  > --
                                                  > pyrsk
                                                  > ballest

A znocie tako s´loonsko zupa "cipcioonka"
                                                  • laband temat ino do rubych 23.09.04, 12:26
                                                    dowej tyn przepis a niy rob sam dziouchy nerwowe
                                                  • hanys_hans Re: temat ino do rubych 23.09.04, 16:27
                                                    laband napisał:

> dowej tyn przepis a niy rob sam dziouchy nerwowe

cipcioonka to je tako blank gynsto zupa jarzinowo
                                                  • laband Re: temat ino do rubych 23.09.04, 19:25
                                                    taki ajntopf?
                                                  • hanys_hans Re: temat ino do rubych 23.09.04, 19:53
                                                    laband napisał:

> taki ajntopf?

Mys´la ze to sie warzi na rosole z cipkoow
                                                  • laband Re: temat ino do rubych 23.09.04, 20:11
                                                    moge byc, ale ta nazwa to mi sie wiyncyj kojarzy ze pokronym
                                                  • hanys_hans Re: temat ino do rubych 23.09.04, 20:33
                                                    laband napisał:

> moge byc, ale ta nazwa to mi sie wiyncyj kojarzy ze pokronym

"Dzisiej moja to zas´ takiyj cipcioonki nawarziua, co ji niy idzie jes´c´"
                                                    (cytat ze ksioonszki)
                                                  • laband Re: temat ino do rubych 23.09.04, 20:53
                                                    cipciona je to tysz ale we slonskyj godce tela co po polsku papka
                                                  • sabat.sabat Re: temat ino do rubych 07.10.04, 11:48
                                                    Ale z was to można boki zrywać.HEHEHEHEHE.Wątek miał być o dzierżawie ziemi , a
                                                    wy skończyliście na zupie z botwinki.HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                                  • laband Re: temat ino do rubych 07.10.04, 11:53
                                                    dobra zmiyniymy temat - dzisiej juzas warza zur ...

... a na gruge mom Grünkohl ze brygynwursztym (Bregenwurst) - przetumaczy mi
                                                    to sam mozno kerys?
                                                  • ballest Re: temat ino do rubych 07.10.04, 13:01
                                                    laband napisał:

> dobra zmiyniymy temat - dzisiej juzas warza zur ...
                                                    >
                                                    > ... a na gruge mom Grünkohl ze brygynwursztym (Bregenwurst) - przetumaczy mi
                                                    > to sam mozno kerys?

Ja to jest wurst z mozgu !

Szwager dej tego wusztu Gorolom skosztowac, Ty wiysz czymu?
                                                  • hanys_hans Re: temat ino do rubych 07.10.04, 17:25
                                                    ballest napisała:

> laband napisał:
                                                    >
                                                    > > dobra zmiyniymy temat - dzisiej juzas warza zur ...
                                                    > >
                                                    > > ... a na gruge mom Grünkohl ze brygynwursztym (Bregenwurst) - przetumacz
                                                    > y mi
                                                    > > to sam mozno kerys?
                                                    >
                                                    > Ja to jest wurst z mozgu !
                                                    >
                                                    > Szwager dej tego wusztu Gorolom skosztowac, Ty wiysz czymu?
                                                    >
                                                    >

Pszilatuje mauy bajtel do masorza. I sie pyto.
                                                    - Mota muzg?- Niy, niy moom - pado masorz
                                                    - Bes to mota taki gupiy pysk!!! - pedziou bajtel
                                                  • laband Re: temat ino do rubych 07.10.04, 17:55
                                                    niy ciepcie sam muzgym po ladzie ino godejcie jak sie tyn wurszt po polsku
                                                    nazywo!(?), bo Grünkohl to chyba jarmurz abo jakos tak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka