Dodaj do ulubionych

Gorale sa najlepsze

12.11.04, 22:14
Musze przyznac, ze ich podziwiam, prosci chlopcy bez studiow, pracuja
wspaniale, wprawdzie firma byla ca.1000 Euro drozsza jak czysto niemiecka,
ale wzialem ta goralska, bo wiem, ze w Plawniowickim palacu fantastycznie
pracowali, nie zawiodlem sie !
(Firma robi mi chodniki, taras itd.)
Wlascicielem tej Firmy jest goral spod Zakopanego, ktory sie ze Slazaczka
ozenil.
Co mnie dziwi, chlopcy nie przeklinaja, w Gliwicach slyszalem na kazdym
metrze polski przecinek, czytaj k.r.a , albi ch.j ! tam nic , takiego chlopca
zyczy sobie kazda mama jako ziecia !
--
Widze, ze na gliwickim Forum sie cos rusza, ale ja dzisiaj czasu nie mam,
odezwie sie na dluzej chyba w poniedzialek.
Obserwuj wątek
    • ewerton Re: Gorale sa najlepsze 12.11.04, 22:38
      Goralki tez????????????????????
      • ballest Re: Gorale sa najlepsze 13.11.04, 00:01
        Wiym do czego zmierzasz, ze u nas zawsze kiedys goralki na "wycugu" mieszkaly,
        tak ale to Bolo bnylo na Slasku, u mnie pracuja tylko chopcy !
        • Gość: Wilk Re: Gorale sa najlepsze IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 13.11.04, 01:28
          Ballest woli chlopcow ;)
    • laband Re: Gorale sa najlepsze 13.11.04, 06:21
      potwierdzom u nos we Glywicach niydowno robiyli couki dach i naprowdy bou to
      przikuad do wszyskich jak idzie robic - u mojyj siostry tysz budowali kuchnia i
      tysz ino same dobroci o nich szuo godac
      • ballest Re: Gorale sa najlepsze 13.11.04, 08:35
        Na Zomku w Plawniowicach wymieniali wszyske belki, Dr.Worbs szukou wtedy Firmy,
        kkerou by to zrobic umiaua, ale zodnou se nie pojela, ale gorale se zglosiyli i
        jak widzisz fanatastycznie zrobiouy.
        --
        Tyn Wilk to napewno niy z Gor, bo tam takich CHAMSKICH wpisow niyma.
        • Gość: Ramon Re: Gorale sa najlepsze IP: *.proxy.aol.com 13.11.04, 18:05
          Dziynki za tipp - zkontaktuja ie jeszcze z Tobom.
        • Gość: Athanazja Re: Gorale sa najlepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 12:43
          >"Gorale sa najlepsze"
          Wiesz Balciu, ty naprawde masz jakis schemat czarno-bialy rzeczywistosci w
          umysle. Ogolnie, na podstawie towich postow, mozna wyciagnac wnioski, ze masz
          tendencje do faworyzowania i wykazywania wyzsosci jednej warstwy spolecznej,
          narodowej, etnicznej nad inna.

Ja NIE WIEM, moze to cos wrodzone w mentalnosci niemcow, by patrzyc na cos w
          kategoriach "narod lepszy" , "narod gorszy", "gorale sa nejlepsze,plujmy w
          twarz tym niewychowanym z polnocy", "im dalej od gor tym gorsze wychowanie".
          Balciu drogi, ja zyje niedaleko gor, a korzenie mam z polnocy, znad olsztyna.
          I nie powiem, by polnoc lub poludnie "byly najlepsze", za duzy mam szacunek do
          ludzi.
    • hans111 Re: Gorale sa najlepsze 13.11.04, 18:29
      wiadomo, to w końcu przecież Goralenvolk, a nie jakies pijane polaczki, co?
      • laband ignor 13.11.04, 19:30
        .
        • tigletpilesar Re: ignor 13.11.04, 20:22
          Hans111 napisał "wiadomo, to w końcu przecież Goralenvolk, a nie jakies pijane polaczki, co?" i się biedny Laband zdenerowował. A dleczegóż to ? Czyżby nieznane były szanownemu Panu ze Laband.
          --
          Czyżby szanowny "sznupocz i poszukiwocz" ciekawostek historycznych nie słyszał o Gorolenvolk ?
          --
          Gorolenvolk było niemiecką akcja tworzenia ruchu separatystycznego i popierania autonomii Podhala (skąd my to znamy, Panie Laband?) wśród górali w celu ich przyszłego zgermanizowania, prowadzona od 1939, głównie w rejonie Nowotarskiem. współpracę z Niemcami podjęła nieliczna grupa działaczy przedwojennego Związku Górali, którzy 1942 r. weszli do Komitetu Góralskiego (Goralischer Komitee, przewodniczący W. Krzeptowski). W latach 1942-43 Komitet wymuszał deklarację przynależności do Goralenvolk (złożyło ją ok. 20% górali) oraz podjął próbę werbunku do Legionu Góralskiego SS; Goralenvolk była zwalczana przez konspiracyjną Konfederację Tatrzańską i inne polskie organizacje. Wielu uczestników tego ruchu skazano przez podziemne sądy na karę śmierci za kolaborację z okupantem.
          --
          W pysk !
          Tigletpilesar

• laband Re: ignor 14.11.04, 06:22
            wiym na tyn tmat wiyncyj jak ty, ale za fest lubia gorali coby sie popisywac sam
            takimi manierami jak Ty.
            • tigletpilesar Re: ignor 14.11.04, 09:46
              Ty chyba jesteś z tych, co na każdy temat wszystko wiedzą.
              • ballest Gorale potrafia ! 14.11.04, 10:34
                Tigletpisuar, co sie Tobie nie podoba, ze Slazacy gorali lubia, to jest u nas
                tradycja, przez bardzo, bardzo wiele lat wynajmowalismy mieszkanie goralkom,
                albo goralom i powiem szczerze nigdy nie bylo z nimi problemow, sa bardzo
                pracowici a to nas juz z nimi laczy!
                • tigletpilesar Re: Gorale potrafia ! 14.11.04, 10:39
                  G.... prawda. 1/4 mojej rodziny jest z Podhala i uwierz mi, proszę, że jakby niejeden góral przeczytał Twoje posty o Polsce i Polakach to dałby Ci w mordę.
                  • hans111 Re: Gorale potrafia ! 14.11.04, 11:01
                    człowieku, daremny trud! Balcio wie lepiej! :-)

pozdr.
              • laband Re: ignor 14.11.04, 11:00
                tigletpilesar napisał:

> Ty chyba jesteś z tych, co na każdy temat wszystko wiedzą.

niy, wiym ale to co sie dowiedziouech od moich przijaciou ze Podhala

tym tyn temat ale koncza
                • hans111 Re: ignor 14.11.04, 11:08
                  NIe ty go zacząłeś. Ale jedno możesz zrobić na pewno, to w ogóle zniknąć z tego
                  forum. Nie jestes tu mile widziany, nie wiem czy zauważyłeś.
                  • laband Re: ignor 14.11.04, 11:12
                    niydoczekanie takich jak ty
                    • ballest Forum!!!? 14.11.04, 11:16
                      Jou myslou ze Margotka piaskownica posprzatala, ale jak widzam, abo byl w
                      piosku zakopany i go zapomniua abo go wiater prziwiou !
                    • hans111 żenada 14.11.04, 11:16
                      jeszcze postrasz mnie starszym bratem albo rzuć we mnie łopatką. Uważaj na
                      kredki w tornistrze!
                      • laband ignor 14.11.04, 11:17
                        .
                        • tigletpilesar Teraz ignor 14.11.04, 11:21
                          Teraz Laband dajesz ignory i starasz się uciszyć atmlosferę, a sam tego idiotę B. wspierałeś w jego antypolskich postach. Nie udawaj niewiniątka.

• laband Ignor 14.11.04, 11:30
                            .
                            • ballest Moje motto 16.11.04, 19:05
                              Jou zawsze godom, inteligentny czlowiek nie nazwie kogos idiota, uon se to
                              tylko pomysli !
                              • Gość: Ada-g Re: Moje motto IP: *.centrum.gliwice.pl / *.centrum.gliwice.pl 16.11.04, 19:13
                                Ballest, idź sobie stąd już. Nikt nie chce tu juz z Tobą rozmawiać.
                                • ballest Klamczynia jestes, bo Rita tez nie jestes! 17.11.04, 14:10
                                  To po co sie do mnie odzywasz???
                                  • tigletpilesar Re: Klamczynia jestes, bo Rita tez nie jestes! 17.11.04, 14:16
                                    Ballest, czy ty nie widzisz, że większość ma Cię już tutaj dość?
                                    Miej litość człowieku i się ostatecznie wyloguj.
                                    • ballest Re: Klamczynia jestes, bo Rita tez nie jestes! 17.11.04, 19:35
                                      Czy Ty nie rozumiesz, ze nigdy mnie jakis maly POLSKI NACJONALISTA nie zmusi do
                                      opuszczenia tego Forum, juz z tego powodu, ze on Slazakow nienawidzi !
                                      Wiesz, co mnie obchodzi, czy mnie tu ktos chce czy nie , NIIIIIIIIIIC,
                                      Ja nie jestem, tu, zeby mnie jakis Osiolek lubil, nie ja tu jestem, zeby Wam
                                      prawde pisac z czego dumni jestescie a to Was boli.
                                      Mnie jest wstyd, jak wynalazca polskiego luczywa, niejaki Lukasiewicz wsrod
                                      pierwszej setki wybitnych Polakow sie znajduje, wiec Tygiel pomysl co piszesz i
                                      skad pochodzisz przed proba wyrzucenia mnie z forum !
                                      • hans111 Re: Klamczynia jestes, bo Rita tez nie jestes! 17.11.04, 20:53
                                        Po raz kolejny obrażasz konkretne osoby.
                                        • Gość: ballest Re: Klamczynia jestes, bo Rita tez nie jestes! IP: *.lbo.de.add / 62.138.243.* 19.11.04, 12:57
                                          Kogo obrazilem, Ty obraziles GORALI a tego Tobie nie zapomne !

--

Pyrsk
                                          ballest
                                          • tigletpilesar Re: Klamczynia jestes, bo Rita tez nie jestes! 19.11.04, 13:00
                                            Do lekarza. Natychmiast !!!
                                            • Gość: Ciupazka Re: Do tigletpilesar i inksyk... IP: *.it-net.pl 19.11.04, 13:30
                                              A co Wy syćka do nos mocie, he? Syćkim i nom tyz przysrować fcecie? Syćko
                                              Wom wolno? Jee , tu i teroz ta demokracyjo... nei dobre, hale nieftorym z
                                              Wos syćko wolno...kopać po głowicce tyz, he?

A cemu syćkim syćkiego nie wolno., he? Forum to Forum, casami trza
                                              przełknąć i to co gorkie, ba jako. A cy sie nie musimy juz syćka lycyć,
                                              he? Jo ostrzygom przed kiepskimi teroz lykorzami. Oni tyz som jest juz
                                              chorzy, hehe... Co to tutok wyprawiocie z ludziami? Dejcie pokoj, bo sie
                                              Wos naprowde wariatka chyci, nie inacyj. W kółko to samo, po kiego
                                              grzyba Ci moderatorzy, tak z przyzwycajynio do PRL-u . Za morde? He? Jee,
                                              fajne z Wos chłopy , a telo be! Hehe...
                                              Telo.Pozdr.
                                              p.s.
                                              Zmiyńcie płyte!
                                          • hans111 Re: Klamczynia jestes, bo Rita tez nie jestes! 19.11.04, 13:37
                                            tak tak oczywiscie, oddychaj głęboko, juz biegnie pani ze strzykaweczką, zrobi
                                            pik-pik i główka przestanie boleć.
                                            • Gość: bolo do 111 IP: *.dip.t-dialin.net 19.11.04, 13:43
                                              I Ty chcesz byc moderatorem?Bron Panie Boze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka