Dodaj do ulubionych

były kiedyś noce

08.05.02, 00:57
były kiedyś noce pełne poezji i wizyt przyjaciół
to było tak niedawno
w wymyślonej rzeczywistości
a teraz każdy szuka swojej skorupy -
zginęły słowa pachnące bzem

Obserwuj wątek
    • Gość: Nu! Re: były kiedyś noce IP: *.polsl.gliwice.pl / *.bmj.net.pl 08.05.02, 02:45
      Nie ma co rozpaczać. Forum to mimo wszystko nie jest najlepsze miejsce na serdeczności, sympatyczności, itp. Bardzo tu sucho i zimno. Ja bym proponował (wiem, że to głupio zabrzmi) - założenie bloga. Może jeszcze niedawno to było trochę ekscentryczne, ale dzisiaj na blog.pl jest już 30000 blogów, tak więc bedzie raczej raźno. Jak na razie to nie kosztuje nic, a możliwości daje nisamowite. Zarówno treść jak i forma zależą wyłącznie od właściciela bloga: na poczatek wybierasz jakiś blogowy szablon, i ... start.
      Sprawdziłem nawet, czy przypadkiem nie ma już takiego bloga: megs, i wyszło, że nie, chociaż są:

megusia
      megus
      megassj
      megus-dzastus
      megasulima
      megumi-sama
      megggy
      megacz
      megalolity
      pshemeg
      megi
      mego-muzgu-masasz
      meggie
      megnes
      megan
      megusia
      omega
      mega
      megiloo
      megus
      megi01
      magiczna-megge
      meggy
      megassj
      meggan
      meganka
      megan-ka
      meg
      megara
      supermega
      megus-dzastus
      megasulima
      megigirl
      megi87
      aloszmegatyp
      amega
      mega-champion
      omega17
      meggi
      amegi
      megamisio
      megik
      megawatt
      megirty
      yumegari
      meganet
      yumegarija
      megi17
      megg
      megi15
      mala-meg
      meggi17
      megapilka
      Nie ma także blogów o nazwie pieron.blog.pl, ballest.blog.pl a nawet wykrzyknik.blog.pl, chociaż bezokolicznik.blog.pl jest i jest to blog przebojowy.
      • meg_s Re: były kiedyś noce 08.05.02, 07:34
        Gość portalu: Nu! napisał(a):

> Nie ma co rozpaczać. Forum to mimo wszystko nie jest najlepsze miejsce na serde
        > czności, sympatyczności, itp. Bardzo tu sucho i zimno.

o to chodzi że było inaczej

> Ja bym proponował (wiem,że to głupio zabrzmi) - założenie bloga.

nie brzmi głupio - ale co to daje?

Może jeszcze niedawno to było trochę

> Sprawdziłem nawet, czy przypadkiem nie ma już takiego bloga: megs

hoho - dzięki za starania :-))
      • Gość: J. Re: były kiedyś noce IP: *.pik / *.pik.gliwice.pl 08.05.02, 09:10
        Co to jest blog?

po wizycie na stronie blog.pl dalej nie wiem otsochozi :-))
        pomożecie blogowej blondynce?
        • meg_s Re: były kiedyś noce 08.05.02, 09:27
          Gość portalu: J. napisał(a):

> Co to jest blog?
          >
          > po wizycie na stronie blog.pl dalej nie wiem otsochozi :-))
          > pomożecie blogowej blondynce?

poczułeś się lepiej?
          pytanie brzmiało "co to daje", a nie "o co chodzi" - a to różnica - jak nie
          rozumiesz poproś kogoś mądrzejszego o wytłumaczenie

• nuzwykrzyknikiem Re: były kiedyś noce 08.05.02, 13:14
            "otsochozi" ? wietrzę podstęp... :)
            Ale co konkretnie nie kumasz - mówiąc popularnie? Masz jakieś szczególne problemy z blogiem? Bo chyba nie z wejściem na same blogi: klikasz na jednen z adresów działu "40 ostatni dodanych notek" i już jesteś na blogowisku...
            • meg_s Re: były kiedyś noce 08.05.02, 19:39
              nuzwykrzyknikiem napisał(a):

> "otsochozi" ? wietrzę podstęp... :)

ależ skąd :-))

> Ale co konkretnie nie kumasz - mówiąc popularnie? Masz jakieś szczególne proble
              > my z blogiem? Bo chyba nie z wejściem na same blogi: klikasz na jednen z adresó
              > w działu "40 ostatni dodanych notek" i już jesteś na blogowisku...

no właśnie - klikam na jeden - satanista, klikam na drugi - infantylna
              nastolatka, klikam na trzeci - "qrde znowu mam problemy z powodu takiej gosciuwy
              qtura mnie wkurza ale ją kocham ;P qrde takie problemy!!!!!!!!!!!!! w 6 kl.
              to jest niedopuszczalne!!!!;)"
              na czwarty nie klikam - bo straciłam ochotę - nie kumam w czym tkwi piękno
              blogowiska???
              • meg_s ps 08.05.02, 19:40
                własna stronka może korci, ale na razie wystarcza mi wspólna :-)))
                • Gość: Nu! Blogi IP: 212.106.134.* 08.05.02, 20:08
                  wyślę Ci wieczorem meilem kilka adresów niedziecięcych, nieskejtowych, niehiphopowych, itd. Oczywiście to nie jest tak, że od razu znajduje sie od blogowisku coś dla siebie...
                  Póki co, zobacz sobie na przykład cyberia.blog.pl: to taki wielki tom wierszy, które na blogu tym pojawiają się (czasami) z wielką częstotliwoscią -już go chyba tu kiedyś reklamowałem.
            • Gość: J. Re: były kiedyś noce IP: *.pik / *.pik.gliwice.pl 09.05.02, 07:44
              Nie było zadnych problemów z wejściem na blog.pl
              Jak chodzi o resztę - Meg mi już dużo wyjaśniła ;-))))) Dzięki

Nadal tylko intryguje mnie pochodzenie slowa "blog" Z niczym mi się nie kojarzy
              i dlatego to pytanie "otsochozi".

Pozdrowienia
              • Gość: Nu! Re: były kiedyś noce IP: *.polsl.gliwice.pl / *.bmj.net.pl 09.05.02, 13:57
                Tradycyjnie w takim wypadku kopiuje się tylko ten tekst ze strony głównej blog.pl:

"Nazwa blog pochodzi od angielskojęzycznej zbitki "weblog" co oznacza dosłownie rejestr sieciowy, czy też dziennik sieciowy. Blog jest więc rodzajem ekshibicjonistycznego wynurzania się na oczach całego świata. Prowadząc bloga musisz liczyć się z tym, że może przeczytać cię każdy, nawet mama i tata :-).
                W najbardziej trywialnej wersji bloga zawierać się mogą zapisane wydarzenia bieżącego dnia, ale może to być też coś więcej: światowe forum wymiany myśli, środek artystycznej ekspresji, czy też po prostu metoda na codziennego doła."

• Gość: J. Re: były kiedyś noce IP: *.pik / *.pik.gliwice.pl 09.05.02, 14:02
                  dzięki ;-))
                • Gość: ! chorzy ludzie IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 09.05.02, 16:05
                  Co twoj ekshibicjonizm praktykulowany w gliwickich parkach ci nie wystarcza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka