Dodaj do ulubionych

radosna twórczość rity?

24.02.05, 15:18
Laband, dziękuję, to jest dopiero poczatek prawdy o Polsce, by w przyszłości
uchronić moj kraj jaki jest Polska od zagłady.

Staneliśmy na pytaniu
Czym Polacy zasługują na własne, niepodległe państwo, uczestniczące w
miedzynarodowej polityce na prawach samodzielnego podmiotu ? Tym, że
istnieją,
mówią innym językiem i mają swoją odrębną historię ?
Obawiam się, że to trochę za mało.
No prosze bardzo czym ?

Braid, nie trzeba poczty, specjalnie dla Ciebie napisze cos ciekawego, żebyś
mógł nabyć troche wiedzy o polskim społeczeństwie i by nie taplać sie ciagle
w
gnoju przeszłosci.

"Niepodleglość się nam , Polakom nalezy, jak psu buda. Pod takim zdaniem
każdy
sie podpisze z głebokim przekonaniem. Ale zadajmy, prosze jedno proste
pytanie:
a właściwie dlaczego ? Z jakiej racji ? Czym sobie Polacy na prawo
samoistnienia zasłużyli ?

Już słyszę, że powstania, że Westerplatte i Monte Cassino, zabory i roziory,
trudy , ofiary i tak dalej.
Nie, kochani, proszę was bardzo - nie mieszajmy w to umarłych. Niech sobie
spokojnie spoczywają w Panu, szczęśliwi, że nie muszą oglądać tej wymarzonej
wolnej Polski, za którą dali się pozabijać. Mówimy o zywych dzisiejszych
Polakach. Czym oni zasługują na własne, niepodległe państwo, uczestniczące w
miedzynarodowej polityce na prawach samodzielnego podmiotu ? Tym, że
istnieją,
mówią innym językiem i mają swoją odrębną historię ?
Obawiam się, że to trochę za mało.
No prosze bardzo czym ?
Obserwuj wątek
    • aqua Re: radosna twórczość rity? 24.02.05, 15:19
      No czym, no czym ria, zasłużyłem sobie na czytanie twojej twórczości?
    • aqua Re: radosna twórczość rity? 24.02.05, 15:21
      Ciebie drąży rak nienawiści, czy nie pora już na chemioterapię?
    • aqua Re: radosna twórczość rity? 24.02.05, 15:23
      Czy ty sobie zasłużyłaś na życie? Czy aby to że jesteś i nauczyłaś się pisać to
      nie za mało?
      • meg_s Re: radosna twórczość rity? 24.02.05, 15:33
        poczekaj spokojnie na zakończenie - to już dziś
        • aqua Re: radosna twórczość rity? 24.02.05, 15:54
          No jeśli zakończenie będzie w podobnym stylu, to ja dziękuję. Z tego
          rozumowania nie da się skecić nic sensownego.
          • Gość: ria Re: radosna twórczość rity? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 16:32
            tak mnie ponaglacie, ze dzisiaj trochę jej bedziecie mieć.
            Tą radosna twórczość dedykuję specjalnie Gliwicom, bo pomysł tej twórczości
            zrodził się na tym forum będac turystą zwiedzającym Gliwice.
          • carrramba Re: radosna twórczość rity? 24.02.05, 16:33
            Witaj Aqua:))
            nie czytam idiotyzmow i nie będę sie do nich odnosić. zauważ Aqua, jak to
            animatorka pisała o Polakach "oni" . to było w pierwszym odcinku tego
            serialu "Jasiofasolowego". niestety, nie mogę sie zmusić do przeczytania
            kolejnych odcinków /równie wesołych/.
            ps
            Aqua, jakby nie było praw autorskich, to może to gdzieś opublikować ? niech się
            ludzie pośmieją, a co ?:)))
            • aqua Re: radosna twórczość rity? 24.02.05, 16:40
              E, ona ma pełną gębę polakowości, nie sądzisz, że ona po prostu opisuje siebie.
              To jest tzw syndrom niewolnika, gdy uzyskał wolność, chciałby z niej
              skorzystać, ale pełna micha u pana kusi.
              Też nie mam zamiaru analizować jej tekstów.

pozdro.
              • carrramba Re: radosna twórczość rity? 24.02.05, 16:56
                aqua napisał:

> E, ona ma pełną gębę polakowości, nie sądzisz, że ona po prostu opisuje
                siebie.
                >
                > To jest tzw syndrom niewolnika, gdy uzyskał wolność, chciałby z niej
                > skorzystać, ale pełna micha u pana kusi.
                > Też nie mam zamiaru analizować jej tekstów.
                >
                > pozdro.

alez oczywiście, ze pisze o sobie, natomiast nie mam wątpliwości iż uzurpuje
                sobie prawo do wypowiadania sie w imieniu wszystkich. ja nie czytam tych
                szlagierów. ma juz publikę, ze hej :)))
                pozdro Aqua :))
    • aqua Re: radosna twórczość rity? 25.02.05, 08:59
      A więc Ziemkiewicz. Trudno go rozpoznać, gdy się nic jego nie czytało. A
      przecież wystarczyło choćby jeden artykuł. Pan Ziemkiewicz, tak samo jak
      oszustka rita, może nie wiedzą, że doskonale wpisują się w kołtuństwo
      niektórych tzw. Polaków. Nie brak ich w historii Polski. Sprzedawali się na
      lewo i prawo, może rita tego nie wie, wszak umie tylko przepisywać. Pan
      Ziemkiewicz wykorzystuje obecną sytuację Polski (zaznaczam dobrą!) by
      zaistnieć, postępuje w myśl zasady, " e, tam, Polski przecież nie zabraknie, a
      ja coś skorzystam". Pokolenia Polaków zginęły w walce o wolność, gdy okazało
      się, że Polski jednak zabrakło. Teraz też jest cała zgraja tzw. Polaków, którzy
      napiszą wszystko, skłamią, oczernią, dadzą fałszywe świadectwo, byle tylko
      dostać parę marek.

rita napisała, że Ziemkewicz to czołowy polski publicysta, he, he, to tak jakby
      powiedzieć, że ballest jest znanym historykiem.

pozdro. dla wszystkich uczciwych
      • Gość: Gostek ria...zidentyfikowana IP: *.range81-154.btcentralplus.com 25.02.05, 16:39
        Lubie ta laske czytac i ogladac.Tak na przemian....
        www.m90.org/view_image.php?image_id=3266
        • Gość: ria Re: ria...zidentyfikowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 19:52
          "Wielka szkoda. Nie pytając o historię, nic sie z niej nie uczymy. Nie ucząc
          się, w kółko wpadamy w te same pułapki i popełniamy te same głupstwa, a jedyną
          reakcją są tym glośniejsze lamenty."
          Rafał A. Ziemkiewicz

Panie aqua
          To jest Wasza sprawa jak do tego podchodzicie, ale nie możecie mi na szczęście
          zakazać czytania Ziemkiewicza.
          Rozumię, że 300 stron ksiązki "Polactwo" Rafała Ziemkiewicza nie jest Pan w
          stanie przeczytać tym bardziej, że ksiązka jest bardziej opozycyjna w stosunku
          do Gazety Wyborczej i Pana Michnika.
          A to już nie wypada.
          Ale przyznam, że sami zrobiliście dobrą reklamę tej ksiązce poświęcając
          specjalnie i nieświadomie aż dwa wątki. To się nazywa marketing, ktory jest
          Wam napewno obcy. W imieniu Rafała Ziemkiewicza bardzo dziękuję. Lepszej
          reklamy nie można było wymysleć.
          Media Mark - nie dla idiotów ;))))))słyszał Pan tą reklamę ?
          też się ubawiłam tym Pana wątkiem
          pozdrawiam wszystkich i tych uczciwych i nieuczciwych, bo cięzko odróżnić dziś
          uczciwych od nieuczciwych.
          Ale Pan widzę umie odróznić.
          Z miłą chęcią wysłucham jaki ma Pan klucz by odróznić uczciwych polityków od
          nieuczciwych , uczciwych publicystów od nieuczciwych, skoro Pan ma wbitnie
          wzrok w kolej jednotorową ;)
          Wniosek:
          Tylko taką drogą mozna zmusić społeczeństwo do czytania ksiązek kiedy nie jest
          się dopuszczonym do mediów, jak twierdzi sam redaktor Ziemkiewicz. A przyczyna
          jest jedna - układy :)
          Miałam do wyboru przeczytać Kod Leonarda da Vinci lub "Polactwo" Ziemkiewicza.
          Jako Polka, kochająca swój kraj natychmiast wziełam się za czytanie "Polactwa"
          czego nie żałuję.
          • bartoszcze Re: ria...zidentyfikowana 25.02.05, 20:08
            Gość portalu: ria napisał(a):

> Rozumię, że 300 stron ksiązki "Polactwo" Rafała Ziemkiewicza nie jest Pan w
            > stanie przeczytać tym bardziej, że ksiązka jest bardziej opozycyjna w
            stosunku
            > do Gazety Wyborczej i Pana Michnika.
            > A to już nie wypada.

Hehehe, hehehe, aqua, a to Ci się dostało:))))

> też się ubawiłam tym Pana wątkiem
            > pozdrawiam wszystkich i tych uczciwych i nieuczciwych, bo cięzko odróżnić
            dziś
            > uczciwych od nieuczciwych.
            > Ale Pan widzę umie odróznić.
            Czasem łatwo. Koleżanka ria jak na razie jednoznacznie umieściła się po stronie
            nieuczciwych.
            Chyba że coś się zmieniło.

> Miałam do wyboru przeczytać Kod Leonarda da Vinci lub "Polactwo"
            Ziemkiewicza.
            > Jako Polka, kochająca swój kraj natychmiast wziełam się za
            czytanie "Polactwa"
            > czego nie żałuję.
            Proponuję nie zamykać się w limicie przeczytanych książek. To dobrze wpływa na
            rozwój intelektualny, znacznie lepiej niż przepisywanie.
            • Gość: ria Re: ria...zidentyfikowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 20:43
              dziękuję za poradę, być może skorzystam
              • Gość: ria Re: ria...zidentyfikowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 20:45
                <Czasem łatwo. Koleżanka ria jak na razie jednoznacznie umieściła się po
                <stronie
                <nieuczciwych.
                <Chyba że coś się zmieniło.

Bartoszcze, bardzo dziekuję za slowo -koleżanka - doceniam to najbardziej
                dziekuję
                • carrramba Re: ria...zidentyfikowana 25.02.05, 21:12
                  ja tez "rozumię" "Media Mark" :)))))))))))))))))))))
                  ps
                  do dzieła wesoła animatorko !!! :)))))))))))
                • laband Re: ria...zidentyfikowana 25.02.05, 21:27
                  padouch ci Ria, jak komus powiysz prowda to sie niy spodziywej serdecznosci, tak
                  to juz je
                  • carrramba Re: ria...zidentyfikowana 25.02.05, 21:48
                    laband napisał:

> padouch ci Ria, jak komus powiysz prowda to sie niy spodziywej serdecznosci,
                    ta
                    > k
                    > to juz je

Rita ma "rozumię" monopol na prawdę :)))))))))))))
                    • Gość: gość Re: ria...zidentyfikowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 23:43
                      na "tą" prawdę oczywiście :-)
                      • carrramba Re: ria...zidentyfikowana 26.02.05, 00:33
                        Gość portalu: gość napisał(a):

> na "tą" prawdę oczywiście :-)

ma sie rozumieć, a na jakom ? :))))))))))))
                        • laband Re: ria...zidentyfikowana 26.02.05, 08:43
                          Carammba, proponuja sie niy czepiac osob, ino naprowdy brac pod lupa wypowiedz,
                          fakty, itd, usw. Niy godom tego zuosliwie, ino w nadzieji ize ludzie sie jednak
                          poradzom do i pogodac.
                          • carrramba Re: ria...zidentyfikowana 26.02.05, 08:48
                            laband napisał:

> Carammba, proponuja sie niy czepiac osob, ino naprowdy brac pod lupa
                            wypowiedz,
                            > fakty, itd, usw. Niy godom tego zuosliwie, ino w nadzieji ize ludzie sie
                            jednak
                            > poradzom do i pogodac.

Alez Laband, z LUDŹMI- to ja sie zawsze dogaduje:))))))))))))
                            • athanazyja_zmij Re: ria...zidentyfikowana 27.02.05, 10:46
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=20870840&a=21073975
                              • Gość: ria Re: ria...zidentyfikowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 11:09
                                to tylko dowód , że facet zna się na polityce i jest w temacie oblatany.
                                • athanazyja_zmij Re: ria...zidentyfikowana 27.02.05, 11:18
                                  No jasne, w psychologii to się nazywa chyba racjonalizacją alb wytłumaczone
                                  w "Dysonans poznawczy, albo potrzeba podtrzymywania samooceny" (Aronsona lub
                                  Zimbardo, już nie pamiętam).

A, przypomniało mi się pytanie ostatnio na filozofii:
                                  -"Dlaczego poloniści są tacy wredni? (np. Wildstein)
                                  -Koleżanka : bo my się uczymy o pięknie (brzydocie),a nie moralności."

To samo się odnosi do Ziemkiewicza, pisze, co modne, bo za to ma kase :)
                                  • carrramba Re: ria...zidentyfikowana 27.02.05, 11:23
                                    Zimbardo :))) str :446, 611,616 :))PWN 1999 :))
                                    • athanazyja_zmij Re: ria...zidentyfikowana 27.02.05, 11:26
                                      Dziekuje :)
            • aqua Re: ria...zidentyfikowana 28.02.05, 14:48
              Też się uśmiałem bartoszcze:))))

Jestem zafascynowany przenikliwością ria, w szczególności stwierdzeniem: "że
              ksiązka jest bardziej opozycyjna w stosunku do Gazety Wyborczej i Pana
              Michnika". Ale tak jest jak ktoś kto tylko kopiuje, czyli kopista, ocenia
              dzieło które kopiuje. Jak książka może być w opozycji do gazety, albo jeszcze
              śmieszniej : bardziej opozycyjna. Przy całym szacunku dla elokwencji ria, mogę
              stwierdzić, że książka Ziemkiewicza ma się tak do GW jak dyszel furmanki do
              mercedesa.

Tak polactwo w Polsce istnieje, mogę się o tym przekonać czytając posty na
              forach katowickich, gliwickich, np czytając posty ria. Wyjątkowym przykładem
              polactwa jest sam Ziemkiewicz, ria cytując jego "dzieło" zrobiła mu świetną
              negatywną reklamę.

Nie mam kłopotów z wyborem lektur dla siebie, ostatnio czytam taki horror o
              gościu co miał fugi. Myślę że całe życie Ziemkiewicza, może i ria też, jest
              jedną wielką, nieustającą fugą.
              • Gość: ria Re: ria...zidentyfikowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 19:41
                Nie wiem czy to jest wpis warty odpowiedzi. Zgadzam się, niech Pan aqua nie
                czyta tej książki, nie warto, z tego tylko dusza kołacze, ale mimo wszystko
                kiedy ją Pan zobaczy w księgarni proszę się do niej usmiechnąć.
                pozdrawiam
                szczęścia życzę
                • carrramba Re: ria...zidentyfikowana 28.02.05, 21:56
                  Moze nie umiechnąć a raczej uśmiać :))) Jak z Pani "radosnej twórczości":)))
                  tez Pani szcześcia życzę i cywilnej odwgi wiecej :))
                  • ballest ignor 28.02.05, 22:06
                  • ballest ignor 28.02.05, 22:06
                    • carrramba Re: ignor 28.02.05, 22:42
                      kończ Wasc, wstydu oszczędź :)))
                  • borasca0107 Re: ria...zidentyfikowana 01.03.05, 02:42
                    Aqua i Carramba - Norwid kiedyś stwierdzil, że z ludzmi różnie bywa, mówiąc bez
                    przymówki, że zlożyć jedną glowę muszą dwa pólglówki - więc szczerze gratuluję
                    owocnej wspólpracy...

Ballest - nie myślalam, że jesteś aż takim skunksim tchórzem - pozwalasz na to
                    aby niejako na Twoim podwórku wrzucono na trzepak osobę Tobie chyba najbardziej
                    przychylną, która niejeden raz podkladala wlasną glowę pod topór stawając w
                    Twojej obronie na innym forum - a Ty teraz tylko potrafisz wykrzesić z
                    siebie 'ignor' ??? - nic więcej??? WOW!... najwyrazniej w tym gronie zlożyć
                    jedną glowę muszą TRZY pólglówki... podajcie sobie lapy i bawcie sie dalej
                    przesypując piasek w piaskownicy...

Ria, zidentyfikowana czy nie - pozdrawiam Cię serdecznie!:)
                    • carrramba Re: ria...zidentyfikowana 01.03.05, 08:18
                      borasca0107 napisała:

> Aqua i Carramba - Norwid kiedyś stwierdzil, że z ludzmi różnie bywa, mówiąc
                      bez
                      >
                      > przymówki, że zlożyć jedną glowę muszą dwa pólglówki - więc szczerze
                      gratuluję
                      > owocnej wspólpracy...
                      >
                      > Ballest - nie myślalam, że jesteś aż takim skunksim tchórzem - pozwalasz na
                      to
                      > aby niejako na Twoim podwórku wrzucono na trzepak osobę Tobie chyba
                      najbardziej
                      >
                      > przychylną, która niejeden raz podkladala wlasną glowę pod topór stawając w
                      > Twojej obronie na innym forum - a Ty teraz tylko potrafisz wykrzesić z
                      > siebie 'ignor' ??? - nic więcej??? WOW!... najwyrazniej w tym gronie zlożyć
                      > jedną glowę muszą TRZY pólglówki... podajcie sobie lapy i bawcie sie dalej
                      > przesypując piasek w piaskownicy...
                      >
                      > Ria, zidentyfikowana czy nie - pozdrawiam Cię serdecznie!:)

Cytat o półgłowkach doskonały, aczkolwiek błędnie przypisany. Poza tym, zanim
                      sie wypowiada o jakiejś sprawie, nalezy dołozyć należytej staranności, w
                      kwestii rozpoznania tematu. A tego nie zrobiłeś Kolego.
                      Panna Rita sobie dworuje, ale średnio to jej wychodzi. Publika taka sobie:(
                      • borasca0107 Re: ria...zidentyfikowana 03.03.05, 18:21
                        carrramba napisała:

> Cytat o półgłowkach doskonały, aczkolwiek błędnie przypisany. Poza tym, zanim
                        > sie wypowiada o jakiejś sprawie, nalezy dołozyć należytej staranności, w
                        > kwestii rozpoznania tematu.

hmmm.. jestem bardziej w temacie niz sie to moze wydawac - to, ze nie wtracam
                        sie w tutejsze dyskusje nie znaczy, ze nie jestem w temacie - czytam bardzo
                        dokladnie watki tego forum - skoro jest ogolnie dostepne to chyba mam prawo?:)
                        ale wszystko ma swoje granice - kazdy czasami ulega zimowej chandrze w taki czy
                        inny sposob i to niekoniecznie bez zupelnego powodu... ale wypadaloby takze
                        wiedziec kiedy i w jaki sposob zamknac drzwi...'urodzinowy' watek zakonczony
                        dawno temu, a co ja widze? ciagle szarpanie - powiedzialabym nawet, ze malo
                        inteligentne, wrecz dziecinne, kojarzace mi sie naprawde z dziecmi w
                        piaskownicy...

> Kolego.

jesli juz to kolezanko:)

> Rita sobie dworuje, ale średnio to jej wychodzi. Publika taka sobie:(

wole dworowanie Rity, niz klepanie wiekszosci forumowiczow czy juz nie daj
                        Boze, np. Ballesta na tematy polsko-wychowawcze... wiec pojecie 'takiej sobie'
                        publiki jest wzgledne...

uwazam, ze cecha cywilizowanego czlowieka jest umiec powiedziec sobie - dosc -
                        i skonczyc z ta dziecinada... jest wiele bardziej interesujacych tematow do
                        dyskusji.

Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka