meg_s 27.04.05, 07:25 czy miewacie do czynienia z krasnoludkami ? czasem czegoś szukacie, a potem odnajduje się dosłownie "na oczach" ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mieszko966 Re: Krasnoludki vs Trolle 27.04.05, 07:32 Ja czasem spotykam bezrozumne Trolle. Na przykład ballesta ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Krasnoludki vs Trolle 27.04.05, 07:33 jak się nazywa żeńska odmiana krasnoludka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramon Re: Krasnoludki vs Trolle IP: *.iwan.kdvz.net / *.dip.t-dialin.net 27.04.05, 07:35 meg_s napisała: > jak się nazywa żeńska odmiana krasnoludka ? KRASNOLUDKA? Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko966 Re: Krasnoludki vs Trolle 27.04.05, 07:38 Głupki jesteście ;-). Nie oglądaliście King Size-u?? Przecież nie ma kobiet krasnoludków :-/. Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Krasnoludki vs Trolle 27.04.05, 07:46 eee - to by wyginęły a przecież "krasnoludki są na świecie" (też lektura obowiązkowa) może z uwagi na obowiązkową brodę żeńskie krasnoludki wstydzą się pokazywać ? Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko966 Re: Krasnoludki vs Trolle 27.04.05, 07:52 Może rozmnażają się przez pączkowanie?? Albo przez podział komórki?? Czy nie uważacie, że Forum bez Ballesta jest piękne. Przynajmniej nie musimy czytać o niemickich krasnoludkach i o tym, że to wszystko było zupełnie inaczej, że sierotka wcale nie była Marysia tylko Hilda, i że pochodziła spod Berlina, i że krasnoludków nie było 7, tylko 88 ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko966 Re: Krasnoludki vs Trolle 27.04.05, 07:59 To ostatecznie dowodzi, że Marysia pochodziła z kresów, bo w Niemczech nie ma rysi, a na podlasiu jest ich zatrzęsienie ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
macpor Re: Krasnoludki vs Trolle 27.04.05, 08:59 Z krasnoludkami to nie wiem jak jest. Wiem za to jak z krasnoludami - ich kobiety mają brody - stąd podryw jest nieco niebezpiecznym zajęciem bo niewiadomo na kogo biedny krasnolud akurat trafił.... Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: Krasnoludki vs Trolle 27.04.05, 08:08 Witaj Meg!! Myślę, że krasnoludek w postaci żeńskiej to krasnalica ??? MyHa Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Krasnoludki vs Trolle 27.04.05, 08:10 należałoby jeszcze wyjaśnić pozycję w tym towarzystwie elfów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramon Re: Krasnoludki vs Trolle IP: *.iwan.kdvz.net / *.dip.t-dialin.net 27.04.05, 07:33 u mnie to nie krasnoludki, tylko maszyna do prania - cagtle kradnie mi skarpety i to nie parami, nie pojedynczo! Ale ma sumienie i po jakims czasie zwraca - wyprane. Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Krasnoludki vs Trolle 27.04.05, 07:37 a wiesz - faktycznie - ja też zaobserwowałam znikanie pojedynczych skarpetek w pralce :) krasnoludka - tak koleżanki nazywają "panią do sprzątania na przychodne" ;) aha - wiecie oczywiście że teraz nie ma "sprzątaczki" - jest "konserwator powierzchni poziomych" :) Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko966 Re: Krasnoludki vs Trolle 27.04.05, 07:40 Skarpetki, które ukradła pralka na ogół można odnaleźć w fitrze, ale zazwyczaj są w opłakanym stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramon Re: Krasnoludki vs Trolle IP: *.iwan.kdvz.net / *.dip.t-dialin.net 27.04.05, 07:44 mieszko966 napisał: > Skarpetki, które ukradła pralka na ogół można odnaleźć w fitrze, ale zazwyczaj > są w opłakanym stanie. dzieki za tip; a gdze filter? Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko966 Re: Krasnoludki vs Trolle 27.04.05, 22:09 Do filtra można dostać się przez tzw. klapkę (należy jej szukać gdzieś na dole pralki), a następnie odkręcić wspomniany filtr (to taka jakby duża śróba), a skarpetki są zazwyczaj owinięte dokoła niego z dużym ładunkiem różnych farfocli (niestety). Odpowiedz Link Zgłoś
macpor Re: Krasnoludki vs Trolle 27.04.05, 23:05 A możesz powiedzieć po co krasnoludki je tam wpychają? Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko966 Re: Krasnoludki vs Trolle 28.04.05, 22:42 To wina konstrukcyjna pralek, których rura odpływowa jest za duża i mogą tam znaleźć się także skarperki. Myślę, że krasnoludki nie mają z tym nic wpsólnego ;). P.S. Filtr od czasu do czasu trzeba czyścić, żeby nie obrósł farfoclami :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramon Re: Krasnoludki vs Trolle IP: *.iwan.kdvz.net / *.dip.t-dialin.net 27.04.05, 07:40 meg_s napisała: > aha - wiecie oczywiście że teraz nie ma "sprzątaczki" - jest "konserwator > powierzchni poziomych" :) u nas przejela te zadania turecka firma - jestem ciekaw jak ten tytul po turecku bzmi? Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko966 Re: Krasnoludki vs Trolle 27.04.05, 07:43 Zdaje się, że "konserwatoglu powierzchnioglu poziomerdei". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramon Re: Krasnoludki vs Trolle IP: *.iwan.kdvz.net / *.dip.t-dialin.net 27.04.05, 07:49 mieszko966 napisał: > Zdaje się, że "konserwatoglu powierzchnioglu poziomerdei". mozliwe, ale pisza sie w skrotach Odpowiedz Link Zgłoś
betoniarz-zbrodniarz Re: Krasnoludki vs Trolle 27.04.05, 08:27 Flat Surfaces Senior Manager? Odpowiedz Link Zgłoś
praszka.m Re: Krasnoludki vs Trolle 27.04.05, 10:55 www.krasnoludki.pl/pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Krasnoludki vs Trolle 28.04.05, 07:34 jeśli już o krasnoludkach mowa - to nieodparcie nasuwa mi się temat "mody" ogrodowej wydaje mi się, że krasnoludki powoli, ale jednak są w odwrocie spotkaliście jakieś inne kuriozalne ozdoby ogródków przydomowych ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramon Re: Krasnoludki vs Trolle IP: *.iwan.kdvz.net / *.dip.t-dialin.net 28.04.05, 07:51 meg_s napisała: > spotkaliście jakieś inne kuriozalne ozdoby ogródków przydomowych ? tak, u mnie pojawila sie przed tygodniem mala koparka. Rano jak wychodze do pracy stoji na jednym miejscu a jak wracam na innym. Cos musi byc w niej co ja sklania do zmiany pozycji? A moze nie potrafi sie rostrzygnac? Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Krasnoludki vs Trolle 28.04.05, 07:58 Gość portalu: Ramon napisał(a): > Cos musi byc w niej co ja sklania do zmiany pozycji? było takie słuchowisko - o ziemi oglądanej z pozycji kosmitów - obserwując ziemię z wysoka byli pewni, że ziemię zamieszkują samochody, a to co z nich wypełza to takie pasożyty może robak Twojej koparki chowa się przed Tobą ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramon Re: Krasnoludki vs Trolle IP: *.iwan.kdvz.net / *.dip.t-dialin.net 28.04.05, 08:03 ach!? - jest mozliwe? przyjde dzisaj troche wczesniej z pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: Krasnoludki vs Trolle 28.04.05, 08:03 tak, kiczowate grzyby olbrzymy, sztuczne bociany i inne nieboraczki jak gąski czy kaczki!!!! Paskudztwo ! MyHa Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Krasnoludki vs Trolle 28.04.05, 08:05 "lubię" jeszcze klomby z opon :) Odpowiedz Link Zgłoś