Dodaj do ulubionych

CZAS APOKALIPSY

IP: *.warsnet.trzepak.pl 13.09.01, 23:36
Solidaryzując się z wszystkimi, których to absurdalne, surrealistyczne, wręcz
abstrakcyjne piekło (World Trade Center, Pentagon, okolice Pittsburgh''a)
dotknęło bezpośrednio bądź też pośrednio w naszym rzeczywistym i traumatycznym
świecie, proponuję powstrzymanie się z dokonywaniem wpisów na stronach naszego
forum do 16 września włącznie.
Obserwuj wątek
    • Gość: piotlik Re: CZAS APOKALIPSY IP: *.warsnet.trzepak.pl 13.09.01, 23:50
      Proponuję od 0.00 14 września.
      • Gość: piotlik Re: CZAS APOKALIPSY IP: *.warsnet.trzepak.pl 14.09.01, 01:10
        Niestety muszę złamać zasade, którą wcześniej zaproponowałem, ponieważ niejaki
        Hartmuth złamał ją zaraz po jej wprowadzeniu. Bądźcie wyrozumiali i
        konsekwentni, spełnijcie moją prośbę. Dalej już nie będę interweniował. Liczę
        na Was.

OD TEGO MOMENTU ŻADNYCH WPISÓW DO PONIEDZIAŁKU ! BŁAGAM !
        • Gość: Hartmut Re: CZAS APOKALIPSY IP: *.pppool.de 14.09.01, 02:35
          proponujam tyn tidziyn ciszy rozszyrzyc o wszystky ofiary wypyndzynia, o osoby, ktory straciyly swoj heimat,
          o ofiary bombardowania miast w II ws (w szczegolnosci Dresden). Kazdol ofiara jest ofiarom za moc - z tygo tyz
          wzglyndu proponujam zeby ta cisza niy byla za cichol - zeby se nad wlasnym postympowaniym w tym czasie
          zastanowic i przede wszystkim, zeby nie instrumentalizowac wydarzen do osiogniyncia jakis cylow...

• Gość: Mirek Re: CZAS APOKALIPSY IP: *.*.*.* 14.09.01, 03:44
          Gość portalu: piotlik napisał(a):

> Niestety muszę złamać zasade, którą wcześniej zaproponowałem, ponieważ niejaki
          > Hartmuth złamał ją zaraz po jej wprowadzeniu. Bądźcie wyrozumiali i
          > konsekwentni, spełnijcie moją prośbę. Dalej już nie będę interweniował. Liczę
          > na Was.
          >
          > OD TEGO MOMENTU ŻADNYCH WPISÓW DO PONIEDZIAŁKU ! BŁAGAM !

Zaczalem jak zwykle od dolu i nie zauwazylem tego wpisu, ale Piotlik - nie bardzo
          rozumiem; znikasz i po kilku tygodniach sie pojawiasz z apelem o wyrozumialosc,
          konsekwencje i spelnienie Twojej prosby?

Pozdrawiam
    • Gość: Magiczna Re: CZAS APOKALIPSY IP: 192.168.100.* / *.bmj.net.pl 14.09.01, 09:41
      Z calym szacunkiem dla Ciebie piotlik, bo wiesz, ze bardzo Cie lubie, ale Twoja
      prosba jest totalnie bez sensu. Powiedz co da to, ze nie bedziemy pisac nic na
      Forum do poniedzialku? Rozumiem, wspolczucie itp., ale do jakiego stopnia? Sama
      przezylam zamach na NY, wspolczuje ofiarom i ich rodzinom, chocby dlatego ze
      moi bliscy mieszkaja w USA, ale czy to oznacza ze z powodu tego co sie stalo
      mamy przestac pracowac, dzieci maja przestac chodzic do szkoly a caly swiat ma
      sie zatrzymac i pograzyc w zalobie??? Teraz nie ma co rozpamietywac, licza sie
      konkrety i pomoc ofiarom a nie bzdurne ofiary, ktore nikomu nic nie przyniosa.
      • Gość: Emma Re: CZAS APOKALIPSY IP: *.tnt8.me2.uunet.de 15.09.01, 09:26
        Gość portalu: Magiczna napisał(a):

ze z powodu tego co sie stalo mamy przestac pracowac, dzieci maja przestac
        chodzic do szkoly a caly swiat ma sie zatrzymac i pograzyc w zalobie???

Czemu nie? Przeciez nie mozna ciagle tak zyc, ze tylko osobiste sprawy powoduja w
        nas pewne "zatrzymanie", refleksje i moze pare lez. To jest NASZA OSOBISTA
        SPRAWA! KAZDEGO CZLOWIEKA NA TEJ ZIEMI! Ten slogan: "Zycie musi isc dalej"
        doprowadza mnie do bialej goraczki. Ludzie wracaja z cmentarza, gdzie pochowali
        kogos bardzo bliskiego, zrzucaja te czarne ubrania, nastepnego dnia (albo
        najpozniej po 3 dniach) wracaja do pracy..... bo przeciez "zycie musi isc
        dalej"... Wcale nie uwazam, ze bylo to zle, jak czlowiek po stracie kogos
        bliskiego caly rok chodzil w czerni. Wtedy mozna bylo sobie wziasc czas na
        zalobe, pozegnanie z tym kims, mozna bylo bez zapowiedzi wylac pare lez, mozna
        poprostu bylo byc smutnym. Ci inni to rozumieli, bo przeciez widzieli, ze "ten
        ktos jest w zalobie". A teraz, wracamy do dnia powszedniego,
        oczywiscie "elegancko" ubrani, z gruba warstwa makijazu i glupawym usmieszkiem.
        Inni krepuja sie wogole podejsc i powiedziec "wyrazy wspolczucia" - bo moze ten
        ktos chce jak najszybciej zapomniec, albo juz zapomnial...- A po roku jestesmy
        tak daleko, ze pomaga wieczorem tylko butelka wodki, cala garsc lekarstw albo
        regularne wizyty u jakiegos psychologa, czy innego lekarza.
        • hanys_hans Re: CZAS APOKALIPSY 15.09.01, 09:53
          Ja kery chce swiyczka we internecie zas´wiycic´ to moge pod tym adresym:

http://lightacandle.sol.dk/
          • Gość: Matz Re: do Emmy IP: *.dip.t-dialin.net 16.09.01, 17:43
            A ja nie lubie pokazywac uczuc. Staram sie tak zyc, zeby nikt nie poznal co
            dzieje sie w moim wnetrzu.
            • Gość: Ballest Re: do Emmy IP: 62.67.1.* 16.09.01, 20:41
              Piotlik, ciekawy jestem, czy jak USA sie zrewanzuje i tez osoby cywilne zgina ,
              czy Ty tez bedzieszm sie od wszystkiego powstrzymywal.
              Wiesz dlaczego w USA wszystkie imprezy sportowe odwolane byly????
              Bo lotniska pozamykali.
              Do dzisiaj nie wiadomo kto za Tym AKTEM TERRORU stoi , ale Afganistan chca
              bombardowac.Terroryzm w Afganistanie USA podpieraly i z ich pomoca Tallibani
              przyszli do wladzy podobnie jak UCK.Niech USA swoja polityke przemysla i niech
              nie dyktuja innym narodom swej woli.
              • Gość: piotlik Re: do Emmy IP: *.warsnet.trzepak.pl 17.09.01, 16:31
                Brawo! Gratuluję!
                Po moim skromnym apelu, który miał mieć wydźwięk czysto symboliczny
                dokonaliście 98 wpisów!!! ( w okresie od 14 do 16 września ). W ten oto sposób
                zaproponowana idea legła w gruzach !!! No, ale jesteście pewnie uzależnieni od
                internetu i dokonywania wpisów na forum.
                • Gość: Ballest Re: do Emmy IP: 195.122.190.* 17.09.01, 17:33
                  Piotlik,
                  To byla naprawde BZDURA TYGODNIA z tymi wpisami.
                  Chcesz narzucac swoja wole innym!!!!! mieszkasz moze w USA ?
                  • Gość: piotlik Re: do Emmy IP: *.warsnet.trzepak.pl 17.09.01, 18:14
                    To była prośba, ale widzę, że Ty uważasz to za narzucanie się ?!?!? Rozumiem
                    również, że Twoja reakcja byłaby całkowicie odmienna, gdyby to celem zamachu
                    stała się siedziba COMMERZBANKU we Frankfurcie nad Menem !
                    • Gość: Hartmut Re: do piotlik IP: 194.123.163.* 17.09.01, 18:25
                      dlatego ze byla to tylko prosba, badz na tyle tolerancyjny, by uznac prawo
                      innych do jej odrzucenia
                      • Gość: Ballest Re: do piotlik IP: 62.67.0.* 17.09.01, 20:08
                        Skuli Commerzbanku!!! hmmm, bych jedna gromniczka zaswieciou ale takou jak
                        dyszel.
    • Gość: piotlik GŁÓWNY PODEJRZANY CZYLI KTO? IP: *.warsnet.trzepak.pl 24.09.01, 23:01
      Osama bin Laden? Osama ibn Laden? Osama ben Laden? Usama bin Laden? Co gazeta
      to inny terrorysta, a może jednak ten sam? Kto jest w stanie jednoznacznie i
      poprawnie napisać jego imię i nazwisko?
      • Gość: Mirek Re: GŁÓWNY PODEJRZANY CZYLI KTO? IP: *.sympatico.ca 25.09.01, 01:03
        oficjalnie; Usamah Bin Mohammad Bin Laden - ciekawy wywiad z 1996 roku pod
        http://www.islam.org.au/articles/15/LADIN.HTM

Aliases: Usama Bin Muhammad Bin Ladin, Shaykh Usama Bin Ladin, the Prince, the
        Emir, Abu Abdallah, Mujahid Shaykh, Hajj, the Director
        polecam adres;
        http://www.fbi.gov/mostwant/topten/fugitives/laden.htm

ogolnie w swiecie zachodnim przyjete; Osama Bin Laden
        • Gość: piotlik Re: GŁÓWNY PODEJRZANY CZYLI KTO? IP: *.warsnet.trzepak.pl 25.09.01, 16:38
          Dziękuję Mirku :-) !
          • Gość: Niymrawa Re: GŁÓWNY PODEJRZANY CZYLI KTO? IP: *.dip.t-dialin.net 25.09.01, 18:17
            Godosz jak "ona" - abo mi sie zdowo ?
            • meg_s Re: GŁÓWNY PODEJRZANY CZYLI KTO? 25.09.01, 19:15
              mężczyźni też bywają uprzejmi
              • Gość: piotlik czysta teoria IP: *.warsnet.trzepak.pl 27.09.01, 22:46
                Z góry zaznaczam, że to tylko ponury i niepoważny żart!!!
                Ciekawe co by się działo, gdyby jakiś chrześcijański fanatyk religijny porwał
                samolot saudyjskich linii lotniczych, skierował się na Mekkę i obrał
                za "docelowy port lotniczy" KAABĘ - czarny meteoryt ???
              • Gość: XJ600 Re: GŁÓWNY PODEJRZANY CZYLI KTO? IP: *.necik.pl 27.09.01, 23:20
                Problem z pisownią nazwiska terrorysty polega podobno na tym, że w pisowni
                arabskiej nie występują samogłoski. Według przyjętych w języku polskim zasad
                pisowni słów arabskich powinno być ibn Laden. Niestety polskie media, w
                przeciwieństwie np. do BBC, nie mają oddziału zajmującego się poprawnością
                języka. Dla tego powstają takie rozbieżności, a z roku na rok język, jakim
                posługują się nasi redaktorzy, zawiera coraz więcej błędów.
    • Gość: Mirek Re: CZAS APOKALIPSY... IP: *.*.*.* 29.09.01, 01:31
      ...tym razem dla milionow glodujacych w Afganistanie. Po cholere wojna? Glod
      jest silniejszy.
      • Gość: Ballest Re: CZAS APOKALIPSY... IP: *.67.156.72.Dial1.Frankfurt1.Level3.net 29.09.01, 03:04
        Nie wierze w to , ze USA wejda do Afganistanu.
        Mam Problem z Forum, caly czas pokazuje mi sie taki Error:

Kontakt z agenetem /ind/64/j64993.jsp zerwany
        • Gość: Mirek Re: CZAS APOKALIPSY... IP: *.*.*.* 29.09.01, 03:43
          Gość portalu: Ballest napisał(a):

> Nie wierze w to , ze USA wejda do Afganistanu.

Oni juz tam sa, ale mialem na mysli bardziej to, ze nawet bez tego wzieliby caly
          kraj glodem.
        • meg_s Re: CZAS APOKALIPSY... 29.09.01, 08:05
          Gość portalu: Ballest napisał(a):

> Mam Problem z Forum, caly czas pokazuje mi sie taki Error:
          > Kontakt z agenetem /ind/64/j64993.jsp zerwany

ja też, a myślałam,że to mój nowy serwer

• Gość: Ee Re: CZAS APOKALIPSY... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.01, 18:23
            A mnie coraz częściej dręczy napis "przepraszamy przeładowywanie danych"
            • Gość: Mirek Re: CZAS APOKALIPSY... IP: *.sympatico.ca 29.09.01, 20:33
              hmmm...rzeczywiscie...zgodnie z tematem; powolne polaczenie to tragedia -
              calkowity jego brak - to juz Czas Apokalipsy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka