Gość: bolo IP: *.dip.t-dialin.net 20.07.05, 23:47 www.nowiny.rybnik.pl/index.php?last=&numer=200327&show=artykul&id=2395 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rita100 Re: dobryjnocki 20.07.05, 23:52 ok, coś w tym stylu ;) – Ano, miołech iść ze mojom starom na zabawa. Kiej my już mieli wylazować z chałpy łoroz maja staro chyto mie za knefel z westy i robi mi egzorta. Mosz Gustel niy kurzić cygaretow, mosz niy pić gorzoły z kamratoma i mosz niy tańcować ze cudzymi babami. Ty się mosz ino gynał dobrze bawić! Rozumisz? Ojgyn, kiej jo to usłyszoł to nic ino żech prasknoł dźwiyrzami i poszołech się som do szynku. Beztoż żech się tak ścioproł jak świnia i pyndaluja do inkszego szynku. Sami widzicie, iże chop niy mog inacyj, ba jak się idzie bawić bez gorzoły i cudzych babow? Już przeca za starygo piyrwyj się godało (i śpiywało), iże łod nowygo roku: „ Kożdy chocia roz wypije, bo ci to na zdrowie. A przestaniesz być markotny, kiej zaszumi w gowie”. dobranoc na wesolo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo :))) IP: *.dip.t-dialin.net 21.07.05, 08:33 fajne! A jo cosik na to takego wynaloz :) Utopkowi sie uszy od gańby zaczerwiyniły. Jeszcze takij chrubyj baby na łoczy niy widzioł, a co dziepiyro poprzoć sie z takom. Otworził z ciekawości gymba choby mały bajtel. Hilda wylazła z wody i idzie ku swojim lontom. Teraz jom ujrzoł w cołkij krasie ze zadku. Stoł wpatrzony choby w łobrozek i w tym miejscu zapomnioł, co noleży utopkom robić – ani słowa niy poradziył z siebie wydusić. Frau Hilda wyciągła z ryncznika flaszka gorzoły i prawi: – Niy dziwej sie karlusie, yno podź tu ku mie i otworz mi ta flaszka, przeca jo jom niy byda jeszcze otwiyrać! Utopek wyloz z wody i jak zaczarowany ku nij sie pomyko choby po powrózku. Wzion flaszka do rynki, zymbiskami frup wyciągnył i Hildzie jom podoł. Hilda przistawiyła ku gymbie i pociągła troszka, zakrziwiła sie, że niby tako łostro, i dowo flaszka utopkowi. Utopek przistawiył jom ku gymbie i cołki czas Hildzie do łoczów zaglądo. Te ji tak blyszczały choby diobłu, kery widzi, że za chwila bydzie widłami duszyczka do piekła wciepowoł. „Rudi” pociągnył se z flaszki zdrowo, wiela poradziył, i w tym samym momyńcie zrobiył sie na zmiana czerwony, zielony, modry i bioły. Hilda mu z rynki flaszka wydarła i resztom świynconyj wody go poloła z wiyrchu na doł. Tego sie niy do opisać, co sie potym dzioło. Utopek wskoczył do stawu choby oparzony. Skryncoł sie jak piskorz w rynce. Woda w stawie zaczła bulkać choby za chwila wreć miała. Hilda ze szwongiym za utopkiym do stawu wskoczyła i połowica wody śniego zaroz wyszpluchło za grobla. – Niy uciekej, karlusku! – wrzeszczała za nim. – Przeca jeszcze my sie niy poprzoli! Po utopku ani śladu. Nałokoło pełno pary, ani we warzkuchni. Hilda niy poradziyła swojich lontów znejść. Siadła nad stawym i czekała, aż sie te opary stracom. Utopek w tatarczuchach schowany świyrgotoł ze strachu, aż mu zymby szczyrkały. Hilda durch czekała, bo niy chciała iść du dom po sagu. Rozwidniało sie już, jak znejdła te swoji lonty. Prawie sie mynczyła z koszulom, kero mokro niy chciała przez głowa przelyść, jak usłyszała jakiś głosy. To „gichciorze” śli już do roboty. Jak prziszli bliżyj i ujrzeli tako sago baba z biołym turbanym na łepie, to wziyni uciekać z larmym na wszystki strony. Yno Helmuth poznoł swoja baba, keryj w nocy w łożku niy było. Niy doł sie jednak znać, bo go gańba było, i tyż do kupy z robotnikami do huty śmiatoł. W hucie juzaś szła godka, aż wrało. „Zieleźniki” sie starali, że juzaś wiyncyj gorzoły bydom musieli utopkowi nosić, bo tyn se jakoś strziga przikludził ku stawie. Nic takigo ich jednak niy spotkało. Teraz było na łopach, utopek od tego czasu nie chyciył sie gorzołki. „Nimiecko strziga” nauczyła go moresu i od tyj chwile mieli „gichciorze” spokoj od „Rudika”. te i inksze podobne geszichty som o jednym Utopku ze stowu zaroski kole Rybnika. sam wiyncyj o tym znondziesz: www.nowiny.rybnik.pl/index.php?show=szukaj&last=&fraza=utopek&x=0&y=0 Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: dobryjnocki 21.07.05, 10:29 to było nad tym stawkiym www.galeria.com.pl/images/jpgs/zdjecia/1278_midi.jpg?54d752247e78eeec8cd66685eb774e57 Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: dobryjnocki 21.07.05, 23:40 – Opa, cy wy mocie jesce zymby? – Aaa, kaj tam. Jo już ci je wszyskie stracioł. – No, toz dobrze. Przitrzimejcie mi ta sznita z wusztym aże się moje szlyndzuchy przipna do szczewikow. A terozki co? Boczycie tako italijańsko śpiywka ? „Come prima ... co za zima, Słońce Swiyci – sniygu niy ma !” dobranoc Ojgyn z Pniokow. Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: dobryjnocki 21.07.05, 23:54 dobranoc:* jak to słodko można powiedzieć komuś "dobranoc"... :) Spójrz na księżyc, co jest w pełni... on marzenia Twoje spełni, a jak gwiazdki zamigocą to miłością Cię ozłocą... Chmurka tuli się z obłoczkiem i spogląda jednym oczkiem, czy gwiazdeczka, która spadła teraz już się do snu kładła. po cichutku podlatuje i Cię snem obdarowuje, a do uszka cicho szepcze: śnij o wszystkim, co najlepsze. i miłości i uśmiechu mocy- - ja Ci życzę dobrej nocy. na Twojej poduszcze usiadło me serduszko- - co noc całą, będzie szeptać Ci do uszka, miło i skromnie: ...przyśnij sobie o mnie... a rano, gdy się obudzisz, będzie pusta poduszka, bo te serduszko weszło w noc już do Twego serduszka... dla przyjaciółki Ani:) /:...?/ Napisany 2005.07.21 Autor: (:Sylvka:) 2 z 12 poziomów Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: dobryjnocki 22.07.05, 00:03 onephoto.net/uploads/mareq/1121962581_gal_dscf7764.jpg idziemy spaćććććććććććććć................................dobranoc wszystkim.................... Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: dobryjnocki 22.07.05, 23:30 smutna dobryjnocka bez WESOŁEGO Radia Hanys Niech wszystko bedzie dobrze Komu muzyka przeszkadzała ?- nie roumię wielu spraw - jedno wiem , ze nic nie wiem. dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: dobryjnocki 23.07.05, 23:47 „Na tym naszym cornym Ślonsku, tak jak wszyndy kwitnom kwiotki ! Ale nikaj niy treficie, takij piyknyj jak tu g o d k i !.............. Nasza piykno ślonsko godko, kieroś wieki nom przetwała ! Kwitnij dalij moja złoto, cobeś wdycki tu łostała !” No, to pyrsk. Ojgyn z Pniokow dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
annak12 Re: dobryjnocki 24.07.05, 21:18 " ***(Noc taka piękna...)" Noc taka piękna!... Z błękitów patrzy gwiazd plejada, Fala gwarzy i błyska ponad tonią ciemną, Las śpi we mgle i przez sen cichą baśń powiada... Noc taka piękna!... Ach czemuż ty nie jesteś ze mną?... Tam, w ogrodzie dwie lilie zakochane rosną, Woń rozkoszna z kielichów pochylonych płynie... Tam, za rzeką, dwa głosy nucą pieśń miłosną, Tęskne echo po wodnej ściele się równinie... " Dobrej nocy wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: dobryjnocki 24.07.05, 22:51 dobryj nocy życza i jeziora pełnego pięknych snów onephoto.net/uploads/rafzi/1121781034_gal_jezioro_marze_.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: dobryjnocki 24.07.05, 23:06 Jak se Ślazok nie da rady to i tak mu nie pomogą musi liczyć sam na siebie i iść swoją slaska drogą dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bene Re: dobryjnocki IP: *.dip.t-dialin.net 24.07.05, 23:20 Dobry nocki wszyskim,spokojnych snow,trza uodpocznyc. Jeszcze troszka i zas byda we starych dobrych stronach.To je tam,kaj nojfajni na tym swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
annak12 Re: dobryjnocki 25.07.05, 20:52 Przed snem jeszcze tylko raptularz.webpark.pl/strony/lipiec25.html Odpowiedz Link Zgłoś
annak12 Re: dobryjnocki 25.07.05, 20:58 A jeśli nie ma z kim(poprzedni post),to jest chętny;)) www.marhan.pl/H_Widok_20.html Dobranoc ,miłych snów Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: dobryjnocki 25.07.05, 22:14 Gość portalu: Bene napisał(a): > Dobry nocki wszyskim,spokojnych snow,trza uodpocznyc. > Jeszcze troszka i zas byda we starych dobrych stronach.To je tam,kaj nojfajni > na tym swiecie. Toś szczęsliwy człowiek :) "Ojców mowy, ojców wiary Brońmy zgodnie: młody, stary." Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: dobryjnocki wszystkim ........................ 26.07.05, 23:11 Dobranoc..... Dobranoc.... Nikt Ci jeszcze tego nie mówił... Nie wyszeptał do uszka... Więc - dobranoc... Śpij moje kochanie, Żebyś jutro rano wcześnie wstał, I jak zawsze - był uśmiechnięty.... Dobranoc... Mówiłam Ci już?? Tak?? Powtórzę jeszcze raz... Śpij dobrze - myśląc o mnie... Być może jutro się spotkamy... Księżyc już na niebie wysoko... Już czas na Ciebie... Przed zaśnięciem jeszcze, serce moje Przyjrzyj mu się dobrze, uśmiechnij do niego... On odpowie Ci tym samym... Bo to ja przez niego Wysyłam Ci uśmiech.... stare wiersze nie są złe.... Autor: Złośnicaaaaa 3 z 12 poziomów Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: dobryjnocki i kładzianki ;) 26.07.05, 23:47 – Wiysz Marijko, we śniku zdało mi się, iżech kipnoł – pado Zefel do swojij staryj. – Niy godej, tocieś cheba zarozki dostoł się do piekła, niy? – A dyc niy Marijko. Bo jak mie ino świynty Pyjter łoboczoł to zarozki wzion mie peramt i pedzioł: ty Zefel pońdziesz do nieba, bo jo znom twoja staro !!! dobranoc piekny wiersz zamieścilaś Sloneczko :) Odpowiedz Link Zgłoś
annak12 Re: dobryjnocki i kładzianki ;) 27.07.05, 21:47 Jeszcze tylko trochę poezji i do łóżeczka Rainer Maria Rilke Mówić przy zasypianiu Chciałbym nad kimś — luli-luli — się pochylić i być tu, chciałbym na noc cię otulić, do snu wodzić i ze snu. Jednym w domu być, co wie: idzie noc, wieje wiatr. I bez końca wsłuchać się w ciebie, i w świat, i w sad. Z zegarów stacza się cały wiek i widać czas aż do dna. A w dole obcy przechodzi człek i budzi obcego psa. A potem — milczenie. Długo, bez słów na tobie spoczywa mój wzrok. I trzyma cię miękko, i puszcza cię znów, gdy się coś przesuwa przez mrok. Dobranoc Spokojnej nocy wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: dobryjnocki 27.07.05, 23:29 Piosenka na dobranoc kochanie jestem blisko ufasz mi? Pochyle się nad Toba nisko zaśpiewam Ci... Nie bój się świata ochronie Cię Choc życie figle płata kocham Cię Jeśli będzie trzeba ukradne gwiezdny pył odkroje kawałek nieba Abyś przy mnie był Ja tu będe zawsze wierzysz mi? Noce są tylko nasze jak również dni Mogę płakać zawsze abyś miał co pić Swoje serce zgaszę aby Twoje mogło bić Okryje Cię jaśminem abyś dobrze spał Napoje Cię czerwonym winem abyś kolorowe sny miał A gdy gwiazda spadająca się ukaże Ledwo przytomna na wpół spiąca powiem Ci o czym marzę Abym zawsze była z Tobą w dzień i w nocy Abym była tą osobą u której szukasz pomocy Aby zaufanie Twoje było nieskończone Aby serce moje Z Twoim bylo złączone Autor: Sylvie 1 z 12 poziomów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Re: dobryjnocki IP: *.range81-155.btcentralplus.com 28.07.05, 04:41 Trzeba miec dobra babe, jezeli chce sie poezje wypisywac na ekranie.Moja, dala mi po swojemu i nie mam do niej pretensji.Pretensje mam i to powazne, do tej wlasnie poezji. Gdzie ona jest ta Dobranocka? Odpowiedz Link Zgłoś
annak12 Re: dobryjnocki 28.07.05, 21:55 Gość portalu:gostek napisał: <Gdzie ona jest ta Dobranocka?> Codziennie puka w twoje drzwi ,okna,a Ty głuchy;)) Może dziś przy tej duchocie pozostawisz otwarte,tylko ,teraz wytęż pozostałe zmysły:)) Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: dobryjnocki 28.07.05, 23:47 specjalnie dla Gostka - jest Dobranocka- upalna i polecam spać bez pościeli :) dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: dobryjnocki 29.07.05, 00:04 Oto noc nadchodzi z dali Słońca blask w purpurze broczy Księżyc iskrę znów rozpali Czym nas dzisiaj znów zaskoczy? W blasku gwiazd złociście czystych Może miłość nam przyniesie? Pośród fal strumieni szklistych Znajdziesz mnie w niebiańskim lesie… Autor: dr-pavell Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: dobryjnocki 29.07.05, 23:08 Zbliżo sie noc Zaś ło jedyn dziyń Jestech barzyj dorosły Patrzonc na niebo, myśla co bydzie jutro Czy zaś spotkom znajomego Już downo zapomnianego... www.k.gwozdz.glt.pl/ dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
sonecko1 Re: dobryjnocki 29.07.05, 23:21 Dzisiaj śpie sama bo mamusia zabrała mi misia i wsadziła go do pralki Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: dobryjnocki 29.07.05, 23:33 silesia26.fm.interia.pl/kattowitz392.jpg to jest piekne ! w sam raz na dobranoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
annak12 Re: dobryjnocki 29.07.05, 23:39 "Na dobranoc" noc otula nas... Noc otula nas swą mocą W rozkosz snów pełnych radości Tam czujemy się bezpieczni Poszukiwacze miłości A poranek, co brutalnie Z marzeń sennych nas wybawia Smutek oraz łzy tęsknoty Na policzku pozostawia Autor: dr-pavell Dobrej nocki Odpowiedz Link Zgłoś
sonecko1 Re: dobryjnocki 29.07.05, 23:45 Koniec pogadusi ide sie tulić do podusi Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: dobryjnocki 30.07.05, 01:01 Nocny gość Kiedy już zamkniesz senne oczy, a noc swym mrokiem cię otoczy, nie będziesz sama na siebie zdana: sen cicho przyjdzie – gość uroczy. Autor: łosiek Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: dobryjnocki 30.07.05, 22:43 Własne niechciane cienie Ciemność nocy rozświetla blask pioruna Stoję w oknie i rysuję na mokrej szybie Z kropli spływających po szybie niczym rzeki Próbuję wyczytać niedaleką przyszłość Głośny huk burzy jest niczym młot kowala Wiem, że on gdzieś tam kuje gorący mój los Co mam robić, jak kroczyć ścieżką życia Pytam strapione sumienie, nie dostaje odpowiedzi Czuję się jak wielki dzwon, w którym bije bezuczuciowe serce Może prześpię tę burzę, a gdy rano się obudzę Będzie piękny dzień, delikatny powiew wiatru I cisza, tylko ja ją usłyszę, porozmawiam z nią Wyleczę chore serce, ukoję strapioną duszę, wyrzucę niepotrzebne smutki Jak ciężko samemu grać na loterii życia Jak ciężko gdy naprzeciw staje przeciwnik nieraz silniejszy Jak trudno powalić na ziemię własne, niechciane cienie. Autor: damiano-821 z 12 poziomów Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: dobryjnocki 30.07.05, 22:45 spij za oknem noc, po szybie plyna deszczu lzy a ty spij, spij, niech noc otuli cie koldra ze snu. Kolysanke w rynnie nuci deszcz. Zaby zaczely koncert swoj a ty spij, spij , ja czuwam nad twoim snem Napisany 2005.04.08 Autor: ujerry 1 z 12 poziomów Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: dobryjnocki 02.08.05, 00:02 Zapomnienie thx for LP.... Chcę zapaść w sen w czas zapomnienia w miejsce gdzie wszystko ma sens tam gdzie ból w pieszczoty się zmienia... W śnie zapomne o cierpieniu który zabija mnie zapisany w moim przeznaczeniu przynoszący wiele wspomnień.... Rzeczywistość jest okrutna każdy chce cię zranić chociaż jestem smutna to będę to chrzanić... :* Napisany 2005.07.19 Autor: ivcia 1 z 12 poziomów Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: dobryjnocki 03.08.05, 00:13 -Śpijcie spokojnie! Teraz Duch Milości sprawuje władzę nad światem :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: dobryjnocki 03.08.05, 23:56 Sloneczko - czy jesteś na urlopie ? Jak słyszysz w towarzystwie, Że keryś gupie fulo – Niy nerwuj sie, Ale dziynkuj Ponboczkowi, Że słuchosz, a niy godosz... dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
annak12 Re: dobryjnocki 04.08.05, 20:42 Przed snem możemy jeszcze pomarzyć Marzenie o przyjaźni Nie będąc doskonałą A wręcz czując się zupełnie małą W oczach Twoich i innych Nie pragnąc zbyt wiele Marzenie w sobie zrodziłam takie By mieć i być czyimś prawdziwym przyjacielem Bo przecież w przyjaźni sam przyznasz Nie trzeba być wcale ideałem Lecz być balsamem na blizny Serca, duszy i ciała A ja bym właśnie tego chciała Poczucia, że jest ktoś blisko Na kogo zawsze mogę liczyć i dzielić dosłownie wszystko Autor:Anka Spokojnej i dobrej nocki Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: dobryjnocki 04.08.05, 23:39 Spotyko sie dwoch kumpli: - wiysz, mom problym bo co noc sie posikom w lożku - idz do psychologa to ci poradzi. Po miesioncu zaś sie spotykajom. - no i co przestołeś sikać w nocy? - niy, sikom dali ale jest zech z tego dumny !! dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonbon Re: dobryjnocki IP: *.dip.t-dialin.net 04.08.05, 23:50 Dobranoc wszystkim... i nie zapomnijcie wylaczyc internetu! www.articomp.net/humor/koniec.htm Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: dobryjnocki 07.08.05, 00:31 Stokrotkowy uśmiech Sierpień rozkwita stokrotkowym uśmiechem, przeplata spokojem, gdy bawi się z echem pejzaż pól układa kłosami zbóż, przytula się do policzka tęczową barwą róż, w zatoce myśli białe żagle kołysze i w purpurę zachodu wtapia …ciszę. Odpowiedz Link Zgłoś
annak12 Re: dobryjnocki 07.08.05, 01:00 Po wieczorze pełnym wrarzeń,dobrej nocki życzę wszystkim poświacie księżyca drżą twoje dłonie gdy się zachwycasz miejscem na tronie... niebo wiruje razem z gwiazdami tego co czujesz nie wyrazisz słowami wtulony w miękką szczęścia kołderkę odgarniasz ręką chwili rozterkę... Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: dobryjnocki 07.08.05, 22:43 pora na sen moi drodzy Niebo Dle wszystkich lubiących patrzeć w niebo... Spójrz nocą na niebo cudowne, niczym morze i ocean ogromne. Spójrz na gwiazd tysiące, tak cudownie i jasno sie mieniące. Tylko księżyc i gwiazdy na niebie a me myśli wirują wokół Ciebie. Nocne niebo skłania do reflekcji wielu do myśli nad sobą i życem przyjacielu. Więc gdy Ci smutno czasami i źle spójrz w to cudowne niebo i zastanów się jak dalej w życiu postąpić... Mądre słowa ... Napisany 2005.08.07 Autor: Promyczek.(Smutn y Anioł) 1 z 12 poziomów Odpowiedz Link Zgłoś
annak12 Re: dobryjnocki 07.08.05, 22:59 Jutro znowu trzeba wcześnie wstawać :( Miłość Miłość! miłość kobiety ma wszystko nagrodzić? Miłoby to nam było tym snem się uwodzić, Gdyby nie przebudzenie, za bliskie niestety! Wierzysz, biedny, kobietom? nie znasz co kobiety! Kocha cię, mowisz, kocha? przysięgać ci będzie, Życie swoje narazi w szalonym obłędzie, Puszcza, byleby z tobą, powabem ją znęci, Spokoj... imie... majątek... wszystko ci poświęci. Wtedy tylu dowodom wnet zaufasz przecie, Uwierzysz, że nad ciebie nic już nie ma w świecie, Pomyslisz, że i cnota chcąc się jeszcze szczycić, Musi, jak powoj drzewa, ciebie się uchwycić; Ale nie! Sama nie wie, mniej czuła, niż płocha, Czy jutro kochać będzie tego, co dziś kocha; Ginie, kona dla ciebie... i nie zna po chwili. Wtenczas niech się twoj umysł wstrzymać jej nie sili; Twoje prawa są niczem, twoj gniew nic nie znaczy, Z twoich wyrzutów się śmieje, cieszy się z rozpaczy. O ten, co swoje szczęście połączył z kobietą, Chwycił gałąź bluszczową nad przepaścia skrytą. Urywa ją i pada, ginie wśrod kamieni, A na górze bluszcz bluszczem znowu się zieleni. Dobrej nocki wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
szwager_ze_laband Re: dobryjnocki 08.08.05, 22:52 tysz ida zaro do hajoty, pacz tam jako i spikej fajnie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
szwager_ze_laband Re: dobryjnocki 08.08.05, 23:33 Leśmian Bolesław Topielec W zwiewnych nurtach kostrzewy, na leśnej polanie, Gdzie się las upodobnia łące niespodzianie, Leżą zwłoki wędrowca, zbędne sobie zwłoki. Przewędrował świat cały z obłoków w obłoki, Aż nagle w niecierpliwej zapragnął żałobie Zwiedzić duchem na przełaj zieleń samą w sobie. Wówczas demon zieleni wszechleśnym powiewem Ogarnął go, gdy w drodze przystanął pod drzewem, I wabił nieustannych rozkwitów pośpiechem, I nęcił ust zdyszanych tajemnym bezśmiechem, I czarował zniszczotą wonnych niedowcieleń, I kusił coraz głębiej - w tę zieleń, w tę zieleń! A on biegł wybrzeżami coraz innych światów, Odczłowieczając duszę i oddech wśród kwiatów, Aż zabrnął w takich jagód rozdzwonione dzbany, W taką zamrocz paproci, w takich cisz kurhany, W taki bezświat zarośli, w taki bezbrzask głuchy, W takich szumów ostatnie kędyś zawieruchy, Że leży oto martwy w stu wiosen bezdeni, Cienisty, jak bór w borze - topielec zieleni. Odpowiedz Link Zgłoś
szwager_ze_laband Re: dobryjnocki 08.08.05, 23:36 www.zapiecek.com/kwiatkowska/topielec.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: dobryjnocki 09.08.05, 06:08 w tej dolinie zdumienia niżej od nieskończoności wśród koślawych osi kolebie się moja kołyska potrzymaj jeszcze krawędź proszę i poduszkę wygładź na rogu świadomość przezroczysta jak dym i głodny ton nienastrojonego fortepianu sama wysunę jedną nogę i będę się odpychać od podłogi Autor: mollina 1 z 12 poziomów Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: dobryjnocki 09.08.05, 22:45 UTOPEK: ciemna noc juz zapadla chłód ogarnął ziemię nad stawem w tatarakach jakieś licho grało po polach pełzła groza niezgłębionym cieniem i w lasku koło dwora coś głucho jęczało powracał chłop z pańszczyzny ścieżką wedle stawu w którego toń zaglądał rogal księżycowy a bieda przezierała mu z obu rękawów a zmęczył się okrutnie wtem w polu sierpniowym... w tem, tęskny śpiew usłyszał młodziutkiej panny śpiew piękny a tak smutny jak chłopska żałoba melodią rozkołysał przydrożne kaliny i wzbił tumany kurzu na samotnych grobach uwiodła chłopa nuta przecudnie ktoś śpiewał ciekaw zboczył z drogi ku wzburzonym wodom szeptały tataraki i szumiały drzewa... "nie wrócisz- nieszczęśniku- nie wrucisz juz do domu" wiatr wył i pędził chmury w odległe nieznane. Niebiosa rozrywały gromów pajęczyny czekały ojca w chacie dzieci zapłakane podążył chłop zaślepion za śpiewem dziewczyny I na bok się rozeszły wysmukłe szuwary z odmętów się wyłonił oślizgły utopek pociągnął biedną duszę w topielne koszmary i zawarł wodne tonie za zwiedzionym chłopem. MAM NADZIEJE ZE SIE PODOBAŁO Nie znam autora, napisał że ma 17 lat , jest z poznańskiego i natkneła go muza. Przyznacie , ze rownież śliczny wiersz, trochę smutny. Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: dobryjnocki 09.08.05, 22:46 Dobranoc… Niech światło księżyca otuli Twe ciało… Dobranoc… Zamknij powieki zmęczone, dopóki nie zaśniesz, będę przy Tobie… Dobranoc… Nawet słonko Ci powie, nim schowa się w chmurach… Dobranoc… Wtul się w poduszkę, ja zaśpiewam Ci jeszcze do uszka… Dobranoc… Śpi już nawet ta mała muszka, która przyleciała tu w maju… Dobranoc… Niech śni Ci się słodko jak w Raju! Miłych snów :) Napisany 2005.08.08 Autor: naVi 1 z 12 poziomów Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: dobryjnocki 10.08.05, 22:49 Tylko twój Ten wiersz jest moją próbą znalezienia w sobie romantyczności... To ja w tobie zakochany. To ja tylko tobie oddany. Prawie co dzień przytulam Ciebie. Gdy jesteśmy razem czuje się jak w niebie. Znam wszystkie twoje sekrety, Znam również twoje wady i zalety. Ty wiesz ze przede mną nic nie ukryjesz, Przecież ty ze mną nieustannie żyjesz Czasem na mnie narzekasz, Ale nigdy mnie się nie wyrzekasz. I choćbyś i tak mnie nie chciała, To i tak dotknę twojego ciała. Powiedz mi jakie masz pragnienie, A ja spełnię twoje marzenie. Chcesz latać miedzy gwiazdami? Uniosę Cię tam otulając ramionami. Uczynię dla Ciebie zimę latem, Ale nigdy nie zdradzaj mnie z mym bratem. On na twój świat marzeń dokona zamachu, A co w tobie zbudzi, to strach. Wiec proszę Cię unikaj mojego brata, Bo spotkać koszmar to wielka strata. Bo ja tobie jestem potrzebny jak tlen, Twój wieczny kochanek ... sen. A wiersz ten dedykuje śpiochom ... ;) Napisany 2005.08.09 Autor: Erorys 1 z 12 poziomów Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: dobryjnocki 10.08.05, 22:54 ***/pomiędzy.../ pomiędzy ciszami nocnymi za drzwiami samotności słyszę skrzypienie desek na korytarzu pod ciężarem Twojego oddechu wlatuje cichutko przez dziurkę od klucza znów jest mi ciepło zasypiam. Autor: martusiaaaaaa 1 z 12 poziomów Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: dobryjnocki 10.08.05, 23:23 Stoi Ecik w robocie oparty o łopata i nagle sie zrywo wnerwiony, doskakuje do ślimoka i z pasją go rozdeptuje. - Co łon ci zrobił? - pyto zaskoczony Karlik. - Cołki dziyń za mną łaził, gizd pieróński! dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: dobryjnocki 10.08.05, 23:25 Rechtorka zaczyno lekcja o myciu zymbow. – Naprawde nikt nie wie co się robi przed spaniem? Jasiu?... – Jeronie! Jo to wiym, wy to wiycie, ale muszymy gorszyc te male bajtle?! lepsza dobranoc ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: dobryjnocki 11.08.05, 23:09 eehh... jakos tak dziwnie na spiewanko mnie zebralo:( schlesien.nwgw.de/borasca/15_o%20Boze,%20nie%20daj%20mi%20zwariowac2.mp3 dobryjnocki Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: dobryjnocki 11.08.05, 23:45 Aż człowieka posiądzie Pod cieżką powieką ukryty, Objęć Morfesza się trzyma, Upaja świadomość znużoną, Gdy zapada zmierzch. Otula puchem i milczy, Czekając aż człowieka posiądzie, -To sen. Autor: PeKa Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: dobryjnocki 12.08.05, 23:06 a może by tak do spania ? ;) Taniec ze szczoteczką do zebow a rano gimnastyka poranna ;) dobryjnocki pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
annak12 Re: dobryjnocki 12.08.05, 23:11 Dla tych co wyjechali na sielską wieś ,no może i ktoś w Gliwicach taki "rarytas" znajdzie Fraszka "I spanie i kochanie Najlepsze na sianie" Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
szwager_ze_laband Re: dobryjnocki 12.08.05, 23:12 zberezne 'escie sie po nocy dziouszki porobiouy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: dobryjnocki 12.08.05, 23:36 nie jest łatwo dzisiaj zasnąć, dziś, gdy z gwiazd utkane niebo płonie jasno, nie chce zgasnąć, przypomina dotyk Jego. tak odlegle, aksamitnie, wśród zarysów ciemnych domów, gdzie rumieniec blaskiem kwitnie -tam brak dzisiaj dawnych rozmów. dawnych oczu ukochanych brak tam nawet pod tym niebem gwiazd nitkami haftowanym, gdzie tak bardzo brak dziś Ciebie. Autor: słomka 1 z 12 poziomów onephoto.net/uploads/arkads/1123806541_gal_zach1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
annak12 Re: Witaj Słoneczko 12.08.05, 23:40 A gwiazdy spadające widziałaś .Wczoraj to mnóstwo,piękny widok.Tylko o życzeniu zapomniałam. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: dobryjnock 13.08.05, 23:06 dobryjnocka - Czy świadek widział, jak oskarżeni bili się krzesłami? - Widziołech, wysoki sądzie. - To czemu świadek nie próbował ich zatrzymać? - Bo niy było tyla krzeseł. Odpowiedz Link Zgłoś
annak12 Re: dobryjnocki 13.08.05, 23:24 A tu ciekawostka Japoński producent słynnej poduszki z obejmującym "męskim ramieniem" pokazał swój nowy model przyjaznej pościeli. Ma kształt kokonu,który potrzebująca towarzystwa we śnie pani może jeszcze zaborczo objąc nogą i ramionami.Tym samym zapewnia nie tylko komfort ,ale ciepło i poczucie bezpieczeństwa.Problem może pojawić się tylko wtedy ,gdy trzeba się szybko wyswobodzić z czułej poduchy.Ale to betka w porównaniu z jej zaletami-ta bowiem nigdy nie chrapie, jest zawsze ogolona i nie zajmuje większości łóżka. No panowie za długo nie siedzieć przy kompie,bo "konkurencja"czycha;))) Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: annak i inne ... 14.08.05, 03:21 czy wy się umawiacie specjalnie na tą wieczorową godzinę, czy jest to immanentna od waszej woli pora na trollową (komunikację) działalność ? E.A.Poe, czasem żywy, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
annak12 Re: sss9.. 14.08.05, 10:57 Fajnie ,że tu zaglądasz.Pora akurat odpowiednia ,jedni rano witają ,drudzy wieczorem żegnają.Następnym razem nie omieszkaj dodać tego słowa,bo pomyślę ,że troll nas odwiedził. No cóż,pewno wkurzyła Cię ta informacja. Nie dziwię się,właśnie wielu mężczyzn czuje się niepewnie ,gdyż ostatni walor ich męskości ,bycie poduchą,zostaje zagrożony.Ale nie wiedziałam ,że Ty też:)) Czasem żywy,Lenin jest ciągle żywy i zimny,mimo balsamowania. O tej porze to mogę życzyć tylko miłego dnia. Mam nadzieję,że z tej chmury,która wisi teraz nad Gliwicami:)) ,dużego deszczu nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
iwan99 Czasem żywy,Lenin 14.08.05, 11:17 annak12 napisała: > Czasem żywy,Lenin jest ciągle żywy i zimny,mimo balsamowania. Ded "Lenina" - urozhenec pol'skovo (togda) Zhitomira. Dzerzhinski - dazhe nie skryval chto polyak. Menzhinskij - tozhe, "Yagoda" - urozhenec goroda Lodz chto v polskom korolestve. Zena Hrushchova - urozhenka helmskoj oblasti. Mat' Brezhneva - polyachka. Sprashivaetsa: a kto togda Gorbachev ? Kto podpisyval belovezhskoe soglashenie (ne sluchaino simvolicheski u pol'skoj granicy) dazhe i ne stoit govorit. I tak vse yasno. [Vsem genetikam 100% yasno kto byli Romanovy posle druzhby knyazya Chartoryskovo s zhenoy odnovo carya. (Sami poishchite v nete - tip lica Romanovyh do i posle druzhby s knyazem Czartoriskim)]. A madame Krzesinska ?! Odpowiedz Link Zgłoś
szwager_ze_laband Re: dobryjnocki 14.08.05, 22:00 no to i jo ida nynac i tysz wszyskim winszuja dobryjnocki! pyrsk! Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: dobryjnocki 15.08.05, 22:34 - Wiysz, Zeflik, tak mie dzis w nocy bolaly zymby, zech ani spac niy mog. Znosz tyn bol? - Niy, jo ze zymbami nigdy niy spia! ;-) dobryjnocki Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: dobryjnocki - w miejce kropek wstawić imię 15.08.05, 23:02 Na dobranoc Gdy do łóżka zrobisz kroczek... Na dobranoc dwa całusy, Znakiem one są pokusy, Coraz więcej Ciebie chcę, Mimo, że dzień kończy się. Jutro znów się zobaczymy, Bardzo mocno przytulimy, Teraz wskakuj już do łóżka, Niech otuli cię poduszka. ..nie zapomnij [....] zamknąć oczek:-) Autor: Milencia 1 z 12 poziomów Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: dobryjnocki 16.08.05, 23:10 W jednym z gliwickich lazaretow urodzili sie jednoczesnie Warszawiok, Slonzok i Nyjger. Kiej priszed chop, coby obejrzec swoja pociecha, pielyngniarkom pomiynszaly sie dziecka. Toz wolajom ojca-Slonzoka i pytajom: - Kere jest Wasze? - sam to czorne! - drap pokozol Nygra - som zescie pewni? - dziwi sie pielyngniarka - Niy... ale Warszawioka niy byda ryzykowoł! dobryjnocki Odpowiedz Link Zgłoś
szwager_ze_laband Re: dobryjnocki 17.08.05, 18:37 u Szoutyska we jednyj ksionzce je obrozek na kerym je jedyn taki "Nyger" i podpisane je "richtik bity gorol" abo jakos tak ps bity znaczy prawdziwy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
zabanowany_hanys_hans Re: dobryjnocki 17.08.05, 21:49 szwager_ze_laband napisał: > u Szoutyska we jednyj ksionzce je obrozek na kerym je jedyn taki "Nyger" i > podpisane je "richtik bity gorol" abo jakos tak > > ps > > bity znaczy prawdziwy :))) Tyn szoutysek to mo aua jak polska caua! Gorol to je góral, ja chyba z gór s´wientokrzyskich!?!?!?!?!?!?!?!?! Na murzina napisou "blank gorol" koon´ by sie us´miou! sam mosz ta stroona schlesien.nwgw.de/gorol.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
annak12 Re: dobryjnocki 17.08.05, 22:06 " Kto śpi Kto śpi, nie grzeszy,więc miła osobo, Nie będzie grzechem,gdy prześpię się z tobą " Dobranoc wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: dobryjnocki 17.08.05, 22:31 Baba do chopa - Powyciyrolbys kurze! - A kaj mosz ta kura? :) dobryjnocki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooo Re: dobryjnocki IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.08.05, 22:35 annak12 napisała: > " Kto śpi > > Kto śpi, nie grzeszy,więc miła osobo, > Nie będzie grzechem,gdy prześpię się z tobą " > > Dobranoc wszystkim A TERAZ JA PUCHOWY MIŚ DORWE CIE WE SNIE DZIS... MOJE DLONIE BEDĄ CIE ROZPIESZCZAŁY I WSZYSTKIE CIUSZKI Z CIEBIE SCIĄGAŁY. BY MOJE USTA NA TWOIM CIELE SZALAŁY Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: dobryjnocki 17.08.05, 22:52 Gość portalu: ooo napisał(a): > annak12 napisała: > > > " Kto śpi > > > > Kto śpi, nie grzeszy,więc miła osobo, > > Nie będzie grzechem,gdy prześpię się z tobą " > > > > Dobranoc wszystkim > > A TERAZ JA PUCHOWY MIŚ DORWE CIE WE SNIE DZIS... MOJE DLONIE BEDĄ CIE > ROZPIESZCZAŁY I WSZYSTKIE CIUSZKI Z CIEBIE SCIĄGAŁY. BY MOJE USTA NA TWOIM CIEL > E > SZALAŁY co sie tu komu śni? ha,ha Odpowiedz Link Zgłoś
annak12 Re: dobryjnocki do gościa :OOO 18.08.05, 22:41 Fraszka -igraszka zbyt frywolna była i co niektórym niecne sny naraiła A ja mam nadzieję dziś, że ten PUCHOWY MIŚ po swych szaleńczych występkach będzie pilnował swej połowicy pępka Dobrej nocki i spokojniejszych snów :)) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: dobryjnocki 19.08.05, 23:05 Przed wojną była żywicielkom górniczych rodzin. Jadła wszystko: somsiadowe kwiotki pod płotym, Wilusiowe zeszyty, cwiter łod Cilki, czasym trowa. Ale mlyko dawała zdrowe i pożywne. Kozie na Górnym Ślonsku worto postawić pomnik,gdyż kilka razy w historii spieszyła robotniczym rodzinom z pomocom dobryjnocki Odpowiedz Link Zgłoś
annak12 Re: dobryjnocki 23.08.05, 22:18 Dzisiaj tyle o grzybach było,to zakończymy ,też grzybowo Fraszka ZAMIŁOWANIA Zapraszam nieraz różne panie Na grzybobranie. Powtórnie chciała iść na grzyby Ta tylko, z którą zbierałem na niby. Dobrej i spokonej nocki Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: dobryjnocki 24.08.05, 22:36 a teraz na wesoło sie żegnam z Wami --na wesoło z punktu feministki - he,he Spotykają się dwaj koledzy. Jeden mówi do drugiego: - No i co, pokazałeś swojej żonie kto rządzi? - No jasne. Przyszła do mnie na kolanach. - Super! No i co powiedziała? - Wyłaź spod łóżka ty tchórzu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szwager_ze_laband Re: dobryjnocki 25.08.05, 20:34 www.rvikaluk.republika.pl/kolysanka.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 a przed spaniym to sie przeczytejcie 25.08.05, 22:40 Hymn o miłości Gdybym mówił językami ludzi i aniołów, a miłości bym nie miał, stałbym się jak miedź brzęcząca albo cymbał brzmiący. Gdybym też miał dar prorokowania i znał wszystkie tajemnice, i posiadł wszelką wiedzę, i wiarę miał tak wielką , iżbym góry przenosił, a miłości bym nie miał, byłbym niczym. I gdybym rozdał na jałmużnę całą majętność moją, a ciało wystawił na spalenie, lecz miłości bym nie miał, nic bym nie zyskał. Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest. Miłość nie zazdrości, nie szuka poklasku, nie unosi się pychą; nie jest bezwstydna, nie szuka swego, nie unosi się gniewem, nie pamięta złego; nie cieszy się z niesprawiedliwości, lecz współweseli się z prawdą. Wszystko znosi, wszystkiemu wierzy, we wszystkim pokłada nadzieję, wszystko przetrzyma. Miłość nigdy nie ustaje, [nie jest] jak proroctwa, które się skończą, choć zniknie dar języków, i choć wiedzy [już] nie stanie. Po części bowiem tylko poznajemy i po części prorokujemy. Gdy zaś przyjdzie to, co jest doskonałe, zniknie to, co jest tylko częściowe. Gdy byłem dzieckiem, mówiłem jak dziecko, czułem jak dziecko, myślałem jak dziecko. Kiedy zaś stałem się mężem, wyzbyłem się tego, co dziecinne. Teraz widzimy jakby w zwierciadle, niejasno; wtedy zaś [zobaczymy] twarzą w twarz. Teraz poznaję po części, wtedy zaś będę poznawał tak, jak sam zostałem poznany. Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość - te trzy: największa z nich [jednak] jest miłość. (1 Kor 13, 1-13) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nu! Re: a przed spaniym to sie przeczytejcie IP: *.necik.pl / *.necik.pl 26.08.05, 03:04 komix.blog.pl/archiwum/index.php?nid=10025902 Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: a przed spaniym to sie przeczytejcie 26.08.05, 23:25 bajka siedziałam na beczce czytałam bajeczkę o tobie myślałam do beczki wleciałam... świat nie jest banalnie prosty więc nie zjawię się na balu jak księżniczka..., bo? nie ma księżniczki! nie zatańczę walca... i nie zgubię pantofelka nikt nie wyczaruje mi nigdy karety i pięknej sukni bo dobrej wróżki też nie ma i nie spełni ukrytych marzeń a królewicz... nie przyjedzie na białym rumaku i nic się nigdy nie stanie bo to nie ta bajka w mojej bajce nie ma niczego jestem tylko ja jest tylko kopciuszek cześć kopciuszku! ale czy warto witać się z samym sobą? "to był naprawdę piękny bal... i ja w sukience jak we śnie... (...) kto był kopciuszkiem ty czy ja? wybierz, wybierz raz mnie..." musical Metro Autor: kradziejka1 z 12 poziomów Oddanych głosów: 3 Aby głosować zaloguj się w serwisie. Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 na dobranoc 26.08.05, 23:29 Na dobranoc...;) Buziaczka na dobranoc ślę Ci z daleka Koteczku... I myślę o Tobie, leżąc już w łóżeczku... Pamiętaj, na Ciebie też już czeka nocka... Więc pomyśl o mnie i spokojnie zmruż oczka...:* Tęsknie za Tobą... Napisany 2005.08.23 Autor: Agalija1 z 12 poziomów Odpowiedz Link Zgłoś
annak12 Re: dobryjnocki 27.08.05, 00:38 Ale się póżno zrobiło Dobrej nocki wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: dobryjnocki 29.08.05, 23:36 ...Ziarenko nadzieii... ..znowu zasiane... ..Tęsknotą wokół brzmiąca... ..pyta o proste słowa... ..tak NAGLE wypowiedziane... ..Radość w sercu rozbrzmiewa... ..w..oczekiwaniu... .....na..splecione ..słodko..ręce... ..drżąc...na myśl...o... ..duszy udręce........ ..NIECHCE stracić SIEBIE... ..gdy spojrze w Twoje oczy... ..I choć pragnę..BARDZO... ..SERCE..na uwięzi trzymam... ..tęskniąc... ..coraz mocniej... Napisany 2005.08.23 Autor: agnieszka661 z 12 poziomów Odpowiedz Link Zgłoś
szwager_ze_laband Re: dobryjnocki 29.08.05, 23:37 piykne no ale jo juz dzisiej tysz ida do hajoty pyrsk! Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: dobryjnocki 29.08.05, 23:38 .Tak chciała bym rozkwitnąć w twych oczach... Bardzo bym chciała, lecz nie moge, Widzieć serca i to co w nich... Tak by dorównać, poznac cel, wkraść sie jak najlepszy złodziej i odkryć. Być jak James Bond zaskoczyc, o celu mówić, pomóc, zapoznać, zainteresować... Rozkwitła bym w oczach... W mym sercu zapanowała by słoneczna pogoda... Ocalała bym... Była bym pierwsza, a może ostatnia...?! Autor: KoRn-iczka1 z 12 poziomów Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: dobryjnocki 29.08.05, 23:39 Czekam Zmęczone puste dłonie wyciągam do słońca. Czekam. Może uchwycą promień, który napełni mnie nadzieją, który ogrzeje moje serce aby mogło kochać, nienawidzieć żyć. Lecz słońce kryje się za chmury. Pozostaje chłód w sercu i puste zmęczone dłonie. Napisany 2005.08.27 Autor: M_aGDIK Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: dobryjnocki 03.09.05, 19:27 *DOBREJ NOCY ŻYCZĘ CI * Dobrej nocy życzę Ci By spełniły sie Twe sny A ja delikatnie uniosę Cie do gwiazd I pokaże Ci ich blask Żebyś mógł we śnie, Dotknać, pocałować mnie Żebyś już nie tęsknił tak, Byś beztrosko zasnoł tak Dobrej nocy życzę Ci Proszę zaśnij, otrzyj łzy A ja w nocy wkradnę się I niczym dotyk lekkiej mgły Pocałunek ukojenia oddam Ci Dobraj nocy życzę Ci... Autor: (lemuria)3 z 12 poziomów Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: dobryjnocki 03.09.05, 19:31 "gdy zmrok przykrywa ziemi oblicze..." Codziennie piszę na dobranoc Słowa lekkie i ciche jak wiatr Dziś chcę pamięć w twych myślach zachować Gdy twa dusza zapragnie iść spać Gdy twe oczy świata zmrok przysłoni I przeniesiesz się w senny czar Nie zapomnij o mnie mój drogi Wzniecaj we śnie miłości mej żar A gdy rankiem usłyszysz szept wiatru I poczujesz słoneczne promienie Pomyśl o mnie nim oczy otworzysz Że me serce bije dla ciebie Że ma dusza twej duszy spragniona Porzuciła już snu słodki czar Teraz czeka z tęsknotą na ciebie By me usta twych ust czuły smak A gdy oczy odsłonią powieki I realny będzie juz świat Usłysz szept mój jak szum rwącej rzeki ...kocham ciebie przy tobie chcę trwać... I roześmiej się wtedy z radością Porwij z wiatru marzeń mych smak Zagłusz swoim szeptem szum rzeki Spraw by usta me mogły się śmiać... :*słodkich snów :* Autor: kropla deszczu3 z 12 poziomów Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: dobryjnocki 04.09.05, 21:27 Na dobranoc Zawsze gdy zbliża się noc Czarna przyjaciółka Przynosi mi myśli Wszystkie o Tobie Noc zamienia mnie w jasną gwiazdę Bym mogła wskazywać Ci drogę Utorować ścieżki prowadzące Wprost do snu bram Za ich wrotami będziesz śnił słodko O nas w ogrodzie różanym W prominiach Słońca skąpanych Zamkniesz złe chwile, troski i smutki W jednym słodkim pocałunku A ja spiję go z Twoich ust - - taka jestem spragniona Twego szczęścia . . . Autor: sweetie4 z 12 poziomów Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 dobranoc wszystkim 04.09.05, 21:29 onephoto.net/uploads/morgot/1125859040_gal_zach_d.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
annak12 Re: dobranoc wszystkim 05.09.05, 22:22 Wieczory coraz dłuższe ,chłodniejsze,wakacje za nami,zostały tylko wspomnienia Bursztyn Został w mej dłoni mały bursztyn z plaży, Bym mógł wieczorem o tobie marzyć, Wspominać morze i twoje oczy, Srebrzyste gwiazdy gorącej nocy, Czułe dotyki, słowa szeptane I resztki snów na rzęsach zastane. Dobrej nocki Odpowiedz Link Zgłoś
annak12 Re: dobranoc wszystkim 07.09.05, 22:40 Taki mniej znany ,ale bardzo przyjemny Do DD Moja pieszczotka, gdy w wesołej chwili Pocznie szczebiotać i kwilić, i gruchać, Tak mile grucha, szczebioce i kwili, Że nie chcąc słówka żadnego postradać Nie śmiem przerywać, nie śmiem, nie śmiem odpowiadać I tylko chciałbym słuchać, słuchać, słuchać. Lecz mowy żywość gdy oczki zapali I pocznie mocniej jagody różować, Perłowe ząbki błysną śród korali; Ach ! wtenczas śmielej w oczęta spoglądam, Usta pomykam i słuchać nie żądam, Tylko całować, całować, całować. Adam Mickiewicz Dobrej nocki, Odpowiedz Link Zgłoś
annak12 Re: dobryjnocki 20.09.05, 21:39 Na ten jeszcze letni ,ale już chłodny wieczór ,fraszka NAJLEPSZY MAGNES Żaden magnes tak nie działa, Jak magnes pięknego ciała Dobranoc wszystkim :) Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: dobryjnocki 13.09.05, 22:44 Pewna kobitka miała problem z mężem - strasznie bidulek chrapał co nie pozwalało jej się w nocy wyspać. Chodzili po lekarzach, specjalistach... i nic. Pewnego dni spotkała sąsiadkę i opowiedziała o tym. Ta zaproponowała jej wizytę u pewnej znachorki, która ponoć wszystkie przypadłości leczyć umie. Kobita leci pod wskazany adres, przedstawia sytuację, ta chwilę się zastanawia i mówi: - Jak stary zacznie chrapać, to niech paniusia mu nogi rozszerzy. Kobita się wnerwiła, opieprzyła znachorkę, że naiwnych ludzi tylko naciągać umie i że złamanego grosza jej nie da i poleciała do chaty. W nocy ta sama historia... stary piłuje już drugą godzinę... kobitka myśli sobie: - Ehh... spróbuję tak zrobić, jak znachorka mówiła... Rozszerza staremu nogi i... cisza... Następnego dnia leci z samego rana do znachorki... przeprosiny... bombonierka... podwójne honorarium... Oczywiście ciekawość nie dawała jej spokoju... - Pani... ale na czym polega ten trick z tymi nogami?? - pyta znachorkę. - Moja droga... zasada jest prosta - rozszerza pani nogi, worek spada na dziurę i cugu ni ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Re: dobryjnocki IP: *.range81-153.btcentralplus.com 13.09.05, 23:13 Kobiety tez chrapia.Mieszkam wlasnie z taka jedna.Kiedy uwage jej na to zwrocilem...pokazala mi wylot z tunelu,pod mostem bo tam niby mniej slychac! Juz wiecej sie chyba nie zakocham... Odpowiedz Link Zgłoś
szwager_ze_laband Re: dobryjnocki 16.09.05, 21:11 www.blaf.cz/mp3-ostatni/dobranoc.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: dobryjnocki 18.09.05, 01:14 no chłopcy --do łóżek a to na dobranoc--Podczas seansu w kinie dziewczyna szepce do sasiada: - Wspaniale całujesz, Karolu. Czy to dlatego, ze siedzimy dziś w ostatnim rzędzie? - Nie, to dlatego, że nazywam się Andrzej. www.superlaugh.com/1/gdance.htm Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: dobryjnocki 19.09.05, 23:05 moje marzenie i sny Chciałabym, abys w moich snach pojawił sie!! Pocałował i przytulił mnie! tak bardzo bym chciała, abys Był przy mnie zawsze!! DOBRANOC KOCHANIE KOCHAM CIE BARDZO Autor: JUSTYNKA K onephoto.net/uploads/bokonon/1126983285_gal_.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 bajeczka na dobranoc 21.09.05, 22:36 Bajka o Czerwonym Kapturku. Słonecznym rankiem wybrałem się na spacer po lesie. Pogwizdując wesoło przemierzałem właśnie niewielką polanę, gdy nagle zza krzaka wyskoczyła znana kłusowniczka Czerwony Kapturek. - Aaa! Mam cię, Wilku, stary capie - wykrzyknęła uradowana mierząc do mnie ze sztucera - Ręce do góry, ogon pod siebie! - zażądała. Wykonałem rozkaz i na wszelki wypadek poinformowałem: - Podniosłem łapy, schowałem ogon, nie wykonuję żadnych gwałtownych ruchów i nie mam przy sobie broni. - Twoje szczęście, inaczej już dawno bym do ciebie wygarnęła - powiedziała dziewczynka poprawiając okulary na nosie - Czy możesz przesunąć się trochę w prawo? - spytała. - Niby po co? - Chciałabym mieć cię na muszce. Usłużnie, jak na gentlemana mającego do czynienia z kobietą przystało, zrobiłem krok w prawo. - Nie tak, tak jeszcze gorzej, chodziło mi o moje prawo. - Teraz dobrze? - zapytałem przesuwając się o dwa kroki w lewo. Przyłożyła oko do celownika optycznego i uśmiechnęła się z zadowoleniem. - W porządku, twój łeb mam teraz na muszce - orzekła. - Łatwiej byłoby po prostu przesunąć lufę - poinstruowałem fachowo. - Wiem, ale nie mogę, bo zaczepiłam cynglem o gałąź. - Oooo, to bardzo niebezpieczne, fuzja może wystrzelić! - przeraziłem się. - Niebezpieczne dla kogo: dla mnie czy dla ciebie? - Czerwony Kapturek przechylił się do przodu. - Ostrożnie, nie ruszaj się! - zaskomlałem. - No, no, nie pozwalaj sobie, ty leśny zbóju... To ty się nie ruszaj, bo wygarnę! Co tam niesiesz w koszyku? No, gadaj! - Ot, trochę łakoci dla chorej babuni - wyjaśniłem - i flaszeczkę wina. - Flaszeczkę?! - była mile zaskoczona. - Dawaj to prędzej! Podałem jej koszyk. Wprawnym uderzeniem dna butelki o kolano wybiła korek i spróbowała zawartości. - Niezłe, nie masz tego więcej? Bezradnie rozłożyłem łapy. - Szkoda, w takim razie będę musiała cię trzepnąć - powiedziała opychając się słodyczami z koszyka. - Zaczekaj chwilkę - zaskomlałem - przypomniałem sobie o czymś bardzo ważnym. Mam w piwnicy jeszcze parę butelek tego dobrego wina, mógłbym cię zaprosić... - Trzeba było od razu tak mówić - lico Czerwonego Kapturka rozjaśnił promienny uśmiech. Poszturchiwany lufą sztucera w plecy poprowadziłem Czerwonego Kapturka do piwnicy. Nie będę ukrywał, pociągnęliśmy sobie kapkę. Potem śpiewając wesołe piosenki ruszyliśmy w las. Właściwie sam nie wiem skąd na naszej drodze wziął się niedźwiedź. Nie pamiętam dokładnie jak to było, ale zdaje się, że coś tam mu się nie podobało... Niedźwiedź jeszcze dyszał, gdy Kapturek zostawił go na drodze. Ponieważ dziewczynka często traciła równowagę wziąłem od niej broń. No i właśnie wtedy spotkaliśmy gajowego. Ku memu zaskoczeniu przewrotny bachor, Czerwony Kapturek, padł przed gajowym na kolana i ze łzami w oczach błagał o ratunek: - To ten stary potwór uprowadził mnie, biedną sierotę, w las - płakała wskazując mnie paluchem. Roześmiałem się, gdyż był to czysty nonsens. Ja, spokojny, zacny Wilk, kidnaperem?! - Ależ, panie gajowy, to akurat wszystko było na odwrót - zarechotałem. - To jej broń. Gajowy nie był w tak dobrym nastroju jak ja i nie udzielił mu się mój śmiech. Spojrzał tylko wymownie i wziął mnie na muszkę. Dwa lata za nielegalne posiadanie broni, cztery za uprowadzenie i demoralizację nieletniej oraz rok za niedźwiedzia, który na rozprawie zaparł się, że malutka słabiutka dziewczynka dała mu taki wycisk. Razem siedem lat ogrodu zoologicznego. Znowu będę musiał oglądać te potworne dzieciaki przez taki szmat czasu! Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: bajeczka na dobranoc 22.09.05, 21:51 a teraz ciąg dalszy przygód Czerwonego Kapturka i do łóżek proszę ;) Dwaj indianie: Siedzący Bawół i Mruczący Kot złapali Czerwonego Kapturka i zanieśli go związanego do Bystrego Żbika. - Dziewczynko, jak masz na imię? - Czerwony Kapturek. - Jakie piękne indiańskie imię! Wiecie co? Zostawimy ją w spokoju. Niech idzie do tej swojej babci! Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: dobryjnocki 23.09.05, 23:11 Śpij spokojnie spij w ramionach niech Ci ksieżyc gwiazdy huśta i niech czarodziejski uśmiech ciagle gości na Twych ustach. Kiedy sie przebudzisz z rana niech Cie cmoknie ukochana i w codzienny dzien sloneczny wstancie razem...... tak bezpieczniej Napisany 2005.08.17 Autor: JoAAnna5 z 12 poziomów Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: dobryjnocki 24.09.05, 21:45 Zjawiła się wraz z zachodem, z ostatnimi słońca promieniami. Zjawiła się i powiało chłodem; na jej kaprys wiatr zabujał konarami. Czarne swe włosy rozpuściła, co świat pokryły cały. Korale z gwiazd rozerwała, co po niebie się rozsypały. Na jej widok księżyc rozpromieniał. Pomachał mu gdy go ujrzała. A Pan Srebrny wszem oznajmił, że noc światem zakołysała... To chyba mój pierwszy wiersz, napisany dawno temu... Autor: esteya Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: dobryjnocki 27.09.05, 23:44 Przez pola ,łąki ,góry Idzie noc w bezgwiezdnej koronie Przepędza dzień, blask słońca , chmury Kładąc cień na zmęczone skronie Księżyc, co właśnie się obudził zapalił gwiazdy na ciemnym niebie Dzięki nim nie będzie się nudził I tysiące uśmiechów będzie słał do Ciebie Ty teraz bezpieczna blaskiem księżyca spowita Złóż swoją główkę na miękkiej podusi I niech piękny sen Cię już powita I wszystkie problemy i troski zdusi. Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: dobryjnocki 28.09.05, 21:39 Spójrz,ostatni promyk ma kolor tęsknoty... nie żółty,nie czerwony, jest jasnozłoty... odbija w chmurce swoje ciepło...płynie... Maleńki obłok... tyle uczuć kryje, Sen zamyka już moje powieki... wiem.....że rankiem będziesz ciepłym dnia Promykiem... Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: dobryjnocki 02.10.05, 00:40 Sen powieki me całuje niech księżyc srebrem nas otoczy, i naszą tęsknotę ukoi w ramionach siostry nocy... poranek zrosi nasze ciała, a dzień ciepło przyniesie... i nową nadzieję.... Odpowiedz Link Zgłoś
przeznaczony Re: dobryjnocki 07.10.05, 23:33 Przytul głowkę do poduszki, niech przylecą dobre duszki, niech przyniosą sny, w ktorych będe ja i Ty. Odpowiedz Link Zgłoś