Dodaj do ulubionych

Do Szwagra, Hansa, Hanysa, Obra, Ballesta...

IP: *.sympatico.ca 22.07.01, 18:09
Oto co znalazlem:

Re: do Karlusa
Autor: Gość portalu: zefel
Data: 22-07-2001, 12:35:25 adres: *.matrix.zabrze.pl

--------------------------------------------------------------------------------
Gość portalu: Ballest napisał(a):

> Hi Meg, to znowu Twoja wypowiedz co swiadczy o Twoim NACJONALIZMIE, Ankieta w
> Gliwicach bo sie obale.Ile prawdziwych Gliwiczan mieszka w Gliwicach?
> Meg, Ty chcialas , zebym Tobie zwrocil uwage , od dzisiaj bede to czynil.

Hi, Baler! mocie prawie ty i Slonsok, dziolchy od gorolow to dziwki
nacjonalistki
nie bydzie sie sam tako asic
CZIMCIE SIE KARLUSY

Uspokojcie swoich po swojemu, bo nikt nikogo tu nie sprowokowal i takich chamow
jak zefel i Slonsok to na tym formum nikomu nie potrzeba. Poza tym kazdy z Was
chyba przyzna mi racje, ze obrazanie pan, zwlaszcza z tego forum, swiadcza
jedynie o tym, ze autor jest durnym, niewychowanym skurwysynem (przepraszam,
ale nie znam nic lagodniejszego zeby ich okreslic)!

Pozdrawiam - Mirek

PS. Juz nawet zartowac sie nie chce.
Obserwuj wątek
    • Gość: Hans Re: Do Szwagra, Hansa, Hanysa, Obra, Ballesta... IP: *.dip.t-dialin.net 22.07.01, 21:03
      Mirek, na take posty najlepi niy odpowiadac´! to je jak ze atomym !
      odpisywanie na take posty wywouo ino reakcjo lan´cuchowo i bydzie po ptokach!
      A jak kery Hanys abo Gorol mo we gowie ptoka to na to ani kuramin niypomoze !
      A wiysz pszeca ze najlepsze ptoki to pultoki! Jo uwazom ze na takim forum to
      czeba miec´"ciepuo koszula i unterchouzy"
      Jak kery to inakszy widzi to niych naszkryflo sam swoje zdanie!

PYRSK!

PS: Mirek, jak niy wiysz co to je "KURAMIN" to dej znac´!
    • Gość: Ballest Re: Do Szwagra, Hansa, Hanysa, Obra, Ballesta... IP: 62.67.2.* 22.07.01, 21:14
      Hi Mirek,

Co Ty sie tak wkur..... po pierwsze on nie jest z zachodu tylko ze Slonska i
      moze za dlugo mieszka w Polsce, po za tym jest doroslym i odpowiada sam za
      siebie.
      My staramy sie o zachowanie pewnej etykiety i dlatego nie potrzebujesz nas za
      to obwiniac, jak sie zefel ordynarnie wyslowil.
      Przepraszam meg i Ee za to, ale naprawde nie chcialem dyskusji w tym kierunku.
      Mysle, ze nasze Panie sa tak inteligentne , zreszta juz bardzo dlugo na tym
      FORUM i wiedza o tym, ze jest ono anonymowe, dlatego zawsze sie znajdzie pare
      osob co ten fakt wykorzystaja ( przepraszam za gramatyke)
      • Gość: meg Re: Do Szwagra, Hansa, Hanysa, Obra, Ballesta... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.01, 22:02

> ... moze za dlugo mieszka w Polsce ..(że) sie ordynarnie wyslowil.(!!!!!)

> Mysle, ze nasze Panie sa tak inteligentne

moja inteligencja coś mi podpowiada, że ty sądzisz innych podług siebie
        • Gość: Niymrawa Re: Do Szwagra, Hansa, Hanysa, Obra, Ballesta... IP: *.dip.t-dialin.net 23.07.01, 01:13
          Mysla co Szwager miol recht .
          Wy oba urgocie jedyn za drugim . Niy ?

Pyrsk !
      • Gość: Mirek Re: Do Szwagra, Hansa, Hanysa, Obra, Ballesta... IP: *.sympatico.ca 22.07.01, 23:27

> po pierwsze on nie jest z zachodu tylko ze Slonska i moze za dlugo mieszka w
        Polsce,...

Ballest, czys Ty juz calkiem oszalal? To znaczy ze wszyscy kulturalni Slasacy
        wyjechali a chamstwo zostalo? Czy moze masz na mysli ze Polska nauczyla chamstwa
        wszystkich Slasakow, ktorzy zostali?

> My staramy sie o zachowanie pewnej etykiety i dlatego nie potrzebujesz nas za
        > to obwiniac, jak sie zefel ordynarnie wyslowil.

A wlasnie ze mam do Was troche pretensji. Z czysto towarzyskiego forum
        zrobiliscie forum nasi/wasi, my/oni, a to sciaga roznych ludzi. Zwlaszcz Ty
        zrobiles sie ostatnio nieprzyjemny w stosunku do Meg, a jezeli dodam niemiecki
        jezyk, ktory tu ostatnio czesto uzywasz, bedzie komplet. Uwazam, ze powinniscie
        zareagowac.

...(sa) bardzo dlugo na tym FORUM i wiedza o tym, ze jest ono anonymowe...

Juz nie tak bardzo anonomowe. Znam Meg czy Ee na tyle, ze uwazam je za moje
        osobiste znajome - stad moja reakcja. A co do igonrowania, Hans, to co; jak mi w
        gebe pluja to mam mowic ze deszcz pada? Nie! Uwazam ze wszyscy powinnismy sie
        czuc odpowiedzialni za to forum i bronic je.

Nie szukam draki, ale chcialbym aby wszyscy sie zastanowili dokad to forum
        zmierza. Mam wrazenie ze juz wielu ludzi ma powoli dosyc...szkoda.

PS. www.matrix.pl - ciekaw jestem jak tak powazna firma jak Matrix by zareagowala
        na wiadomosc o uzywaniu ich sieci (skoro taka droga) do celow prywatnych (czytaj
        wypisywania glupot na forum Gazety). Data: 22-07-2001, 12:35:25 adres:
        *.matrix.zabrze.pl
        • Gość: Niymrawa Do Mirka IP: *.dip.t-dialin.net 23.07.01, 01:14
          Swoim , Twoim (?)
        • Gość: Karl Re: Do Szwagra, Hansa, Hanysa, Obra, Ballesta... IP: *.pppool.de 23.07.01, 01:29
          Towazyskie Forum, ach szczegolnie na INFORMACJACH tematy typu "Chrystus to
          k.." Zabic Busha itd na innych tez lepiej nie wyglada. Jak ktos chce o dupie marynie
          i o ciastkach w delicji pisac to przeciez go taki Bellest czy inni nie trzymaja, jak go
          inne tematy denerwuja to niech ich nie musi czytac. Niegdzie tez nie widzialem,
          zeby bylo nakazane pisac po polsku. A z ta Firma Matrix to sie wyglupiles, jak im
          sie nie podoba to niech te forum zamkna albo "filtruja" Hanysow.

• Gość: Mirek Do Szwagra, Hansa, Hanysa, Obra, Ballesta, Karla... IP: *.sympatico.ca 23.07.01, 04:03
            Gość portalu: Karl napisał(a):

> Towazyskie Forum, ach szczegolnie na INFORMACJACH tematy typu "Chrystus to
            > k.." Zabic Busha itd na innych tez lepiej nie wyglada. Jak ktos chce o dupie m
            > arynie
            > i o ciastkach w delicji pisac to przeciez go taki Bellest czy inni nie trzymaja
            > , jak go
            > inne tematy denerwuja to niech ich nie musi czytac.

Masz racje jezeli mowimy o forum tematycznym, typu INFORMACJE, tutaj jest forum
            miejskie. Oznacza to, ze w danym "tytule" pojawiaja sie rozne watki, tematy i nie
            da sie nie czytac pewnych postow. Zgadzam sie z idea, bo coz na przyklad ja moge
            powiedziec o knajpach, czy teatrze w Gliwicach, jak mnie tam nie bylo 15 lat?

> Niegdzie tez nie widzialem, zeby bylo nakazane pisac po polsku.

A kto nakazuje? Widzisz, ja osobiscie dowiedzialem sie wiecej o moim miescie
            przez ostatnie dwa miesiace, niz kiedykolwiek i to dzieki takim ludziom jak
            Szwagier (slaski), Meg (polski), czy Balest (mieszanka). Z powodu mnostwa zajec,
            to forum zastepuje mi w pewnym stopniu zycie towarzyskie. To ze Ballest pisze do
            Szwagra po slasku, czy niemiecku, to na prawde mnie nie wzrusza (no, moze
            niemiecki troche, bo nie znam), mysle jednak o wielu ludziach, ktorzy przygladaja
            sie, ale nie chca uczestniczyc, poniewaz maja problem ze zrozumieniem. W efekcie
            forum staje sie nudne, bardziej zamkniete i sciagajace jedynie ludzi z adresow
            typu .de. - to bez obrazy - ale zgodzisz sie ze jest tylko jeden punkt widzenia,
            prawda?

> A z ta Firma Matrix to sie wyglupiles, jak im sie nie podoba to niech te forum
            zamkna albo "filtruja" Hanysow.

Nie wiem... Matrix nie wyglada mi to na Internet Provider''a. Zobacz adres
            Stetiner''a. jest stoczni szczecinskiej, zobacz Ee, tez nadaje z pracy. Myslac
            kategoriami panujacymi tutaj, to jak cie zlapia jak nadajesz w godzinach pracy
            prywatnie, to masz problem...nie sadze aby bylo inaczej w Polsce...

Poza tym ja nie "latam" po calym internecie, ''Gliwice" jest to jedyne gdzie
            zagladam. Mysle ze Ty, jakbys siedzial w jakins klubie ze znajoma i jakis punk by
            zaczal ja obrazac, to bys tez zareagowal. Mysle rowniez ze tez bys chcial, aby
            ten klub byl ciekawszy i przychodzilo do niego wiecej ciekawych ludzi.

PS. Dzekuje za uwagi i ...polski :))
            Pozdrawiam - Mirek
            • Gość: Hanys Do Miroslawa IP: *.lit.hamburg.de 23.07.01, 13:54
              Szanowny Miroslawie!
              Zgadzam sie z Toba, iz obrzucanie kobiet inwektywami nie nalezy do "the finest
              english art", nie swiadczy rowniez o wysokich lotach intelektualnych autora...
              Sadze jednak iz meg i Ee sa zbyt inteligentnymi kobietami, aby sobie podobne
              grafomanskie wyczyny brac do serca.
              A propos Szanowny Miroslawie - piszac, iz to "My" zrobilismy z tego Forum
              pewnego rodzaju nacjonalistyczny ring, w ktorym probujemy "Was" prowokowac, sam
              nie ustrzegles sie myslenia w kategoriach, ktore niejako pietnujesz. Wielki
              francuski mysliciel doby oswiecenia powiedzial niegdys: "Nie zgadzam sie z
              twoim zdaniem i odrzucam je, ale bronilbym do smierci twojego prawa do
              wyglaszania go." Moze troche czesciej powinnismy starac sie postepowac wedlug
              tej maksymy, bez obrazliwych wycieczek pod adresami tych, ktorzy osmielaja sie
              miec inne, niezgodne z naszym zdanie. Byc moze nasze stanwiska nigdy sie nie
              zbliza, ale byc moze tez, bedziemy wtedy mogli troche lepiej zrozumiec,
              dlaczego nasi wspoldyskutanci tak inaczej mysla niz my sami...
              A tak nawiasem mowiac - mysle, iz troche nieopacznie "nobilitowales" posty,
              ktore wcale na to nie zasluguja... Pozdrawiam
              • Gość: Mirek Re: Do Miroslawa IP: *.sympatico.ca 24.07.01, 03:28
                Nigdy nie kwestionowalem tresci a jedynie forme, a to fundamentalna roznica!
            • Gość: B.B Re: Do Szwagra, Hansa, Hanysa, Obra, Ballesta, Karla...Mirka IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.07.01, 23:08
              Mialem nadzieje ze jest to Forum dla ,,wszystkich " Gliwiczan ,
              a tobie Mirek nie podoba sie juz za duzo,,de"
        • Gość: Hans Re: Do Szwagra, Hansa, Hanysa, Obra, Ballesta... IP: *.dip.t-dialin.net 23.07.01, 14:48
          Gość portalu: Mirek napisał(a):

, a jezeli dodam niemiecki
          > jezyk, ktory tu ostatnio czesto uzywasz, bedzie komplet. Uwazam, ze powinniscie
          > zareagowac.

Jak sam kerego jynzyki obce szterujom to je jedne wyjscie : zacznymy sam po rusku
          szkryflac´ to bydzie miou kozdy(o) rowne szanse, bo esperanto to sam niy kozdy
          umi a ruski wszyscy!

> Juz nie tak bardzo anonomowe. Znam Meg czy Ee na tyle, ze uwazam je za moje
          > osobiste znajome - stad moja reakcja. A co do igonrowania, Hans, to co; jak mi
          > w
          > gebe pluja to mam mowic ze deszcz pada? Nie! Uwazam ze wszyscy powinnismy sie
          > czuc odpowiedzialni za to forum i bronic je.

Mirek, nikere wontki na Forum glywickim mie jako Slonzoka tysz opluwajom, ino ze
          jo mom dobrom szmaticzku na paticzku czyli dobry paryzol i to smola. Bo to niy
          musi byc´ wcale jakis´ gupielok ino taki pieron co mo uciechy czi miechy jak sam
          ostudy narobi!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: Ballest Re: Do Szwagra, Hansa, Hanysa, Obra, Ballesta... IP: 62.67.1.* 23.07.01, 23:28
            Mirek, tys teraz wiency ostudy narobiol jak kazdy inny przed Tobom na tym
            Forum, jak bys te wyjontki na tym Forum ignorowol to bys lepi zrobiol a przez
            internet juz Tobie zoden do slepiol nie napluje.
            Te grozby pod adresom ludzi ktorzy uzywajom internet w pracy nie som na miejscu
            bo oni nie majom innego dostempu.
            ,...

Ballest, czys Ty juz calkiem oszalal? To znaczy ze wszyscy kulturalni Slasacy
            wyjechali a chamstwo zostalo? Czy moze masz na mysli ze Polska nauczyla
            chamstwa wszystkich Slasakow, ktorzy zostali?
            Tego nigdy nie powiedzialem ale takich juz raz napisalem jesli chodzi o
            przeklenstwa to Polacy, Rosjanie i Wlosi sa World Class.
            Po slonsku najwienksze przeklenstwo to jest "pierona" a wiec czym dluzej w
            Polsce mieszkasz tym wiecej ........

• Gość: Mirek Do Ballesta... IP: *.sympatico.ca 24.07.01, 03:45
              ...wiesz co Ballest...mysle ze masz racje...

• Gość: Mirek Do Hansa IP: *.sympatico.ca 24.07.01, 03:41
            Gość portalu: Hans napisał(a):

> Mirek, nikere wontki na Forum glywickim mie jako Slonzoka tysz opluwajom,

Eeej, nic nie zauwazylem, a gdyby, to tez bym zareagowal...bo widzisz, ja z tych
            wyginajacych ze starej daty...widze ze zostalo nas juz niewielu...wiatraki sa
            silniejsze...

:-((
            • Gość: kidd Re: IP: *.server.ntl.com 24.07.01, 14:29
              Troche dynamiki forum nabralo, szkoda tylko, ze to za sprawa zefela czy
              jak mu tam.Kontrowersji potrzeba nam wlasnie jak najwiecej, to rodzi
              dyskusje.Jezeli ktos nie potrafi nic konstrukyuwnego wniesc oprocz
              wulgarnych nonsensow to sie takowego ignoruje a dyskusja trwa dalej.
              Potrzebne tez sa roznorodnosci tematyczne i to w jak najszerszym
              pojeciu.Ile mozna o Gliwicach pisac? Dlaczego odcinac sie od reszty
              kraju?Na forum zaglada wiele osob ze Slaska, nalezy je zachecac
              tematyka do wlaczenia sie. Nie mam tutaj na mysli nic o Zydach, polacy a
              polonia,slazacy w niemczech itp. Skora mi cierpnie na sama mysl. Na
              razie to tyle, ide cos zjesc bo padam. Buzka
              • Gość: Ballest Re: Do Mireczka, Hansa , B.B. Hanysa , meg i inych uostudnikow IP: 195.122.190.* 24.07.01, 18:08
                No i co nie majuz ani zdziebka uostudy, a moja juz nom chciaua Jakle dzierzyc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka