Dodaj do ulubionych

Wojna o Podium.....

25.02.07, 22:53
Witold Naturski, wojewódzki radny PiS-u, zamierza storpedować plany budowy
gliwickiej hali Podium. W tej sprawie wybiera się do Brukseli.

miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,3945440.html
zdaniem radnego gliwicka hala będzie nierentowna, a przecież UE powinna
wspierać rozwój regionów, a nie budowę pomników dla polityków.... cóz ,co
prawda , to prawda ;(
Obserwuj wątek
    • mieszko966 Re: Wojna o Podium..... 26.02.07, 01:48
      > zdaniem radnego gliwicka hala będzie nierentowna, a przecież UE powinna
      > wspierać rozwój regionów, a nie budowę pomników dla polityków.... cóz ,co
      > prawda , to prawda ;(

A nie dziwi cię, skąd u pana radnego takie nagłe zatroskanie o finanse Gliwic??
      I taka inicjatywa, żeby aż do Brukseli jechać, żeby tylko nie pozwolić nam,
      Gliwicom, na zrobienie głupstwa. Eh... po raz kolejny się okazuje, że PiS to
      sami zazdrośnicy i debile. I pomyśleć, że ta partia rządzi krajem. :/
      • kolceros Re: Wojna o Podium..... 26.02.07, 07:27
        Poczytaj sobie komentarze znanych forumowiczow, araczej jednego.
        I znow kolejne slowa bez pokrycia
      • fesia Re: Wojna o Podium..... 26.02.07, 10:08
        Dziwi mnie zupełnie co innego ;)) Samo wybudowanie hali ,to z mało...trzeba
        bedzie jeszcze umiec sale na co dzień tak zagospodarowywac zeby ja
        utrzymać.Mamy juz w regionie halę , która funkcjonuje tylko parenaście razy w
        roku.Nie sądze ,zeby gliwicka hala zdołała poprawic ilość "żywotności" .Poza
        tym jak tu przewidywac madre zarzadzanie w przyszłości jak w fazie projektu
        liczy sie tylko cena . Wyglada na to , ze z projektu Podium CENA CUDU NE
        UCZYNI :((
        Może powinno sie wyremontowac stadion z którego korzysta okoliczna młodzięż ,
        szkółki piłkarskie i Pol.Sl. , a dodatkowo postawić halę która będziemy wstanie
        zagospodarowac jak nie będzie koncertów i zawodów sportowych.....
        • mieszko966 Re: Wojna o Podium..... 26.02.07, 15:31
          Wiesz, tu nawet nie chodzi o to, czy ta hala jest dobrym pomysłem, czy nie.
          Chodzi o to, że miasta regionu mają ponoć ze sobą współópracować, a nie
          podkopywać sobie nawzajem własne projekty. Bo jeśli Silesia ma wyglądać w taki
          sposób, że tylko Katowice mają prawo starać się o unijne pieniądze na duże
          przedsięwzięcia, to ja chrzanię taką spółkę. :/
          • fesia Re: Wojna o Podium..... 26.02.07, 15:40
            mieszko966 napisał:

> Chodzi o to, że miasta regionu mają ponoć ze sobą współópracować, a nie
            > podkopywać sobie nawzajem własne projekty.

;)

pełna zgoda Mieszko :) takiego k...twa jakie uprawia pan radny tez nie popieram !
      • Gość: glwiiczanika Re: Wojna o Podium..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 11:52
        Debile sa, w PO. Wystarczy spojrzec do zcego doprowadzili Gliwice. Mamuty
    • Gość: KUBA I po raz kolejny polskie piekielko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.07, 08:22
      Po raz kolejny racje polityczne biorą górę nad zdrowym rozsądkiem. Stadion jest
      od 17 lat totalnie zrujnowany, i kiedy wreszcie pojawia się konkretna i
      racjonalna propozycja zagospodarowania która na dodatek ma realne szanse
      znalezienia źródel finansowania poprzez "malych ludzi" zostanie utrącona. Jestem
      tylko ciekaw na jakiej podstawie Pan radny twierdzi że taka hala będzie
      przedsięwzięciem nierentownym. To tak jakby Gliwice bylo w oczach radnych
      wojewódzkich malą wiochą na peryferiach gdzie nic się nie dzieje. Nie jestem
      milośnikiem obecnie urzędującego prezydenta miasta ale potępianie w czambul ze
      względów politycznych wszystkich jego inicjatyw jest żalosne. I jeszcze te slowa
      o pomnikach dla polityków .... :( porażka
      • Gość: askyd Re: I po raz kolejny polskie piekielko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 11:53
        Obecna wladza celowo doprowadzila stadion do ruiny zeby teraz sobie pomnik
        Podium wybudowac!
        • Gość: KUBA Re: I po raz kolejny polskie piekielko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.07, 12:19
          O ile wiem stadion byl demolowany przez chuliganów a nie radę miasta z
          prezydentem na czele
          • sss9 Re: I po raz kolejny polskie piekielko 26.02.07, 12:22
            nie wiesz jak to jest? najpierw chuliganią, a później wbijają się w garnitury i
            w politykę... ;)
            • stasiek17 Re: I po raz kolejny polskie piekielko 26.02.07, 13:56
              tak, a po kilkunastu latach bezkarnego zarządzania megalomania i budowanie
              pomników na miarę swojego rozdętego ego ;))
    • pit-zeolit Re: Wojna o Podium..... 26.02.07, 14:26
      Witaj Fesiu. Dzis o tym z rańca w PR 1 mówili i nadziwić się nie mogli, jaki
      ten Witold mooondry.

Pozdr.

Pit
      • fesia Witaj Pit :) 26.02.07, 15:18
        pit-zeolit napisał:

> Witaj Fesiu. Dzis o tym z rańca w PR 1 mówili i nadziwić się nie mogli, jaki
        > ten Witold mooondry.

Gliwice sa na tyle "zaniedbanym" miastem , że 46 milionów udziału własnego
        mozna mądrzej wykorzystać i na pilniejsze potrzeby ;((
        A poza tym nikt do tej pory nie przedstawił realnego programu wykorzystania
        takiego giganta ....

Pozdrawiam serrrdecznie !

• pit-zeolit Re: Witaj Pit :) 26.02.07, 19:09
          fesia napisała:

Gliwice sa na tyle "zaniedbanym" miastem , że 46 milionów udziału własnego
          > mozna mądrzej wykorzystać i na pilniejsze potrzeby ;((
          > A poza tym nikt do tej pory nie przedstawił realnego programu wykorzystania
          > takiego giganta ....

A o tym "szczególe" w postaci 46 mln to nie wiedziałem. Rzeczywiście w tym
          wypadku lepiej się trochę zastanowić.

Bywaj Fesiu!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka