Dodaj do ulubionych

no i mają Gliwice swój własny Wilczy Szaniec

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 19:24
ani pierwsza ,ani druga wojna ani lata okupacji nie zmusiły Polaków do tak
taniego sprzedania sie.Bo w jakim kraju (może poza Albanią)w ścisłym centrum
można tak tanio kupić ziemie zeby postawic(że nie powiem walnąć)
taki ,,klocek,,.Nie jestem przeciwny marketom ,ale nie w ścisłym centrum i
nie na zasadzie rewolucji tylko ewolucji ,a tu szykuje sie jeszcze jeden i to
dwa razy wiekszy.Władza w Gliwicach serwuje nam na budowe pięciu marketów na
jeden dom mieszkalny.I jeszcze do tego Cinema City - laicka synagoga
(wystarczy poczytać: www.cinemacity.nl/index.dhtml?
category_id=19) ...troche to boli.Wygląda na to ze zagłosuje tak jak blisko
dwa miliony polaków ...nogami,przynajmniej nie będe patrzył na to jak jest
sprzdawane to o co nasi ojcowie i dziadowie walczyli i gineli.
PS.

Moja propozycja jest taka ,zeby przesunąć o jakieś 50 metrów na północ tory
kolejowe i pociągi będą wieżdżać do środka ... taki nasz gliwicki ,,,Wilczy
szaniec,,
Obserwuj wątek
    • Gość: honza Re: no i mają Gliwice swój własny Wilczy Szaniec IP: *.gl.digi.pl 28.06.07, 19:38
      Płakać się chce jak się czyta twój Post
    • jeanalesi czas opuścic dolinę smutku 28.06.07, 19:47
      jak to otwarcie jednego centrum handlowego może wykończyć radnego. Będzie to
      pierwszy w historii przypadek, by urzędujący radny opuścił kraj i wybrał życie
      tułacze.
      Melancholia, przybicie przemawiają z jego postu. A pojawienienie sie wątku
      mistycznego fantastyczne. Laicka Synagoga piękne! Cinema City spowoduje
      opustoszenie kościołów! Tylko w głowie radnego B. mógł się narodzić tak
      diaboliczny plan.
      CHA CHA CHA CHA
      • Gość: iwona Re: czas opuścic dolinę smutku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 23:35
        jeanalesi napisał:
        ......itd,itp
        Tylko w głowie radnego B. mógł się narodzić tak
        > diaboliczny plan
        Jest to niezwykle interesujące, że każdy głos rozsądku na tym forum jest
        przypisywany radnemu B. Gdyby gliwickiej RM guru nakazał przegłosować wyburzenie
        wszystkich domów przy Zwycięstwa wraz z Ratuszem (pod TBSy np.,albo pod inne
        paskudztwa)to też 96% byłoby ZA.Tylko,że wśród mieszkańców proporcje są
        dokładnie odwrotne.
        Ależ wam te 4%(Radny B) nie daje spać po nocach; toż to mania prześladowcza !!
        • Gość: wilczur i krzyżyk na drogę IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 29.06.07, 08:59
          iwono jak już będziesz tam gdzie się wybierasz to czasem dla własnego dobra nie
          przyznawaj się w jakim spisku brałaś udział (jak szczur ucieka z tonącego statku).
          > Jest to niezwykle interesujące, że każdy głos rozsądku na tym forum jest
          > przypisywany radnemu B.
          Rozsądku???????????????? Chyba nie czytasz dokładnie. Braku tegoż to owszem.

> Gdyby
          babcia miała kółka to była by moplikiem

> gliwickiej RM guru nakazał przegłosować wyburzenie
          > wszystkich domów przy Zwycięstwa wraz z Ratuszem (pod TBSy np.,albo pod inne
          > paskudztwa)to też 96% byłoby ZA.Tylko,że wśród mieszkańców proporcje są
          > dokładnie odwrotne.
          aahaha o to chodzi - no wiesz muszę się niestety tylko połowicznie z Tobą
          zgodzić bo po 1. nikt nie zrobił by takiego wniosku i na pewno nie przegłosowano
          by tego w 96%.

> Ależ wam te 4%(Radny B) nie daje spać po nocach; toż to mania prześladowcza !!
          zaraz zaraz? my (ktokolwiek to jest) śpimy po nocach natomiast Twój post jest z
          23:34 więc kto tu nie śpi? Chyba że z szychty wróciłaś dopiero co??
    • Gość: mmx166 Re: no i mają Gliwice swój własny Wilczy Szaniec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 20:09
      Dobrze pisze. Kina są przybytkiem szatana. Ludzie zamiast na mszę pójdą nickelodeon czcić a co gorsza niektórzy z nich po Lynchu albo Almodovarze staną się jeszcze bardziej rozpustni a co gorsza czasem pomyślą samodzielnie.
      Wstyd narodzie. Czas okablować miasto siecią radiowęzłową jedynie słusznego radia i masowo sprzedawać dla prawomyślnych Volksempfangery jednostacyjne. A może i VolksTrwamEmpfanger powstanie.
      Precz z mrocznymi szatanowcami
    • gliviczanin Re: no i mają Gliwice swój własny Wilczy Szaniec 28.06.07, 20:10
      żenada :/
    • Gość: wilczur Re: no i mają Gliwice swój własny Wilczy Szaniec IP: *.gwardii.osi.pl 28.06.07, 20:20
      dziękuję za docenienie troski NORMALNYCH obywateli i z ręką na sercu przysięgnij
      że nigdy do tej świątyni szatana nie pójdziesz.

na prawdę żenada na poziomie ogólnopolskiego radia M.
    • Gość: oburzona! Re: no i mają Gliwice swój własny Wilczy Szaniec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 22:18
      Talibowie gliwiccy, jeden cel: zniszczyc miasto. To sa ludzie, ktorzy nie wiedza
      jak nowoczesne miasto wyglada. Oni hamuja jakikolwiek rozwoj tego miasta.
      • mieszko966 Re: no i mają Gliwice swój własny Wilczy Szaniec 01.07.07, 01:06
        > Talibowie gliwiccy, jeden cel: zniszczyc miasto. To sa ludzie, ktorzy nie
        > wiedza jak nowoczesne miasto wyglada. Oni hamuja jakikolwiek rozwoj tego
        > miasta.

No fakt. Nowoczesne miasta są przecież tak nowoczesne, że nie potrzeba w nich
        ani dróg, ani sklepów, ani nawet kin. Po co komu to wszystko. Nowoczesne miasta
        to przecież parki pełne starodrzewów, zabytki architektury, 100-letnia
        granitowa kostka na chodnikach, historyczny układ ulic itd. ;)
        • stasiek17 Re: no i mają Gliwice swój własny Wilczy Szaniec 01.07.07, 01:31
          Nie Mieszko, nowoczesne miasto, to takie gdzie zamiast ubikacji, ale są
          plastykowe sławojki (TOI TOI) :)
          • Gość: wilczur Re: no i mają Gliwice swój własny Wilczy Szaniec IP: *.gwardii.osi.pl 01.07.07, 09:59
            "nie sam toi toi świadczy o nowowczesności miasta" strzelaj dalej...
    • Gość: malarka Re: no i mają Gliwice swój własny Wilczy Szaniec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 23:48
      Jedno co potrafi zrobic ekipa rzadzaca Gliwicami to oddac miejskie
      grunty prywatnym firmom pod budowe prywatnych fabryk i hipersklepow dla
      gawiedzi. Na tym sie zaczyna i konczy rola obecnej wladzy Gliwic! Dla miasta ta
      ekipa nie zrobila kompletnie nic, nawet nie ma kibli miejskich! Niech ktos
      wymieni chocby najdrobniejsza rzecz ktora Frankiewicz zrobil dla Gliwic
      pozyteczna. Bo zniszczen mozna wymieniac pelno. A szykuja sie nastepne. To
      miasto istnieje jeszcze tylko z rozpedu. On nie wybudowal tu nawet jednego domu.
      Te wsiowe silosy na JPII to skandal. Wycina drzewa, burzy zabytki, meczy ludzi.
      Teraz chce wybudowac sobie pomnik Podium za ktore miasto czyli wszyscy
      mieszkancy bedzie placic grube miliony rocznie za utrzymanie tego monstrum
      nikomu niepotrzebne i nieprzydatne. Samo ubezpieczenie ile bedzie kosztowac.
      • Gość: oszołomostop Re: no i mają Gliwice swój własny Wilczy Szaniec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 23:54
        Piszesz, że zrobił coś dla gawiedzi a nie zrobił nic dla mieszkańców. Po czym
        odróżnić mieszkańców od gawiedzi, czym sie od siebie różnią? Czy na miano
        mieszkańca zasługuje tylko ktoś równie puknięty w głowę jak bereklony czy może
        znasz inną definicję.
      • Gość: wilczur Gliwice ŻYJĄ IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 29.06.07, 09:19
        odpiszę se dla sportu. Ciekawi fakt że osoba która tutaj występuje o
        wielonickach pojawia się w określonych porach, nie? Z troski o zdrowie oburzonej
        malarki oszołomionej odpiszę, tak na marginesie wstydzić się własnych słów?????

> Jedno co potrafi zrobic ekipa rzadzaca Gliwicami to oddac miejskie
        > grunty prywatnym firmom pod budowe prywatnych fabryk i hipersklepow dla
        > gawiedzi.
        Ja jako ta gawiedź jestem zadowolony że moi koledzy i koleżanki mogą pracować w
        Gliwicach a nie za granicą miasta i kraju. Ekipa rządząca jak widzisz potrafi
        coś stworzyć na kompletnym zadupiu - prosiłem żeby ktoś zestawił stan przed
        budową tego miejsca ze stanem obecnym. Ty tego może nie doceniasz ale Twoje
        dzieci NA PEWNO. Jak nie będą musiały zapychać do Zabrza żeby sobie jakiś film
        oglądnąć na dużym ekranie w Dolby Surround, albo żona/mąż będzie mogła w końcu
        zrobić zakupy w jej/jego ulubionym sklepie którego nie było w gliwicach, ludzie
        biedniejsi będą mogli kupić w hipermarkecie (i coś przekąsić) produkty za
        najniższą konkurencyjną cenę, w końcu ktoś będzie mógł sobie kupić na promocji
        telewizor LCD na którego całe życie nie było go stać bo brakowało mu "1zł".

> Na tym sie zaczyna i konczy rola obecnej wladzy Gliwic!
        I widzisz jesteś kolejnym przykładem że telewizja w gliwicach powinna powstać bo
        widać nie dociera do mieszkańców co jest dla nich robione. Chociaż do Ciebie
        dociera bo sama niżej to przytaczasz:

>Dla miasta ta
        > ekipa nie zrobila kompletnie nic, nawet nie ma kibli miejskich!
        nie zrobiła kibli miejskich rozumiem że dla Ciebie kible są NADRZĘDNE? nie ma
        kibli to nic nie ma? A te kible są tylko trzeba je chcieć poszukać.

>Niech ktos
        > wymieni chocby najdrobniejsza rzecz ktora Frankiewicz zrobil dla Gliwic
        > pozyteczna.
        FORUM, DTŚ, Park Technologiczny, Strefa Ekonomiczna... starczy dla Ciebie. A co
        zrobiłaś TY? Do STWORZENIA czego przyłożyłaś rękę?

> Bo zniszczen mozna wymieniac pelno.
        a co wojna była? Gdzie te zniszczenia? Ja nie widzę (poza obiektami po
        przemysłowymi), żadnych zniszczeń. Ale nie palę tego co ty - to może dlatego?

> A szykuja sie nastepne.
        a jednak wojna... tylko skąd ona idzie??? czemu prasa milczy???

>To miasto istnieje jeszcze tylko z rozpedu. On nie wybudowal tu nawet jednego domu
        i zaraz sama sobie przeczysz - aż miło czytać taką rozterkę wewnętrzną - całkiem
        jak III część dziadów (których tu mamy pod dostatkiem),

> Te wsiowe silosy na JPII to skandal.
        Ho ho ho lepiej żeby ludzie spali na drzewach?

> Wycina drzewa, burzy zabytki, meczy ludzi.
        Pozwolę sobie uzupełnić:
        Wycina niebezpieczne/stare/wymagające usunięcia drzewa.
        Burzy stare rudery nie nadające się do remontu ani odsprzedaży nie będące
        zabytkami bo nie wpisane do rejestru zabytków.
        Męczy ludzi bo daje dochodzić do głosu takim oszołomom...

> Teraz chce wybudowac sobie pomnik Podium za ktore miasto czyli wszyscy
        > mieszkancy bedzie placic grube miliony rocznie za utrzymanie tego monstrum
        > nikomu niepotrzebne i nieprzydatne. Samo ubezpieczenie ile bedzie kosztowac.
        Ehh kobieto puchu marny, dlaczego Ty masz za to płacić? Jeżeli nas nie będzie na
        to stać to to zamkną albo sprzedadzą. Jak na razie taki obiekt jest potrzebny w
        Gliwicach, przez 5 lat mamy współfinansowanie z UE a później obiekt sam się
        będzie utrzymywał a może i przynosił zysk do budżetu... Więc to nie Ty będziesz
        pracować na PODIUM a PODIUM będzie Cię bawić i pracować na Ciebie jak już
        bidulko będziesz na emeryturze...

pozdrawiam grono oszołomionych malarzy
        • stasiek17 Wilczur pracuje :))) 29.06.07, 09:35
          Gość portalu: wilczur napisał(a):

> Ja jako ta gawiedź jestem zadowolony że moi koledzy i koleżanki mogą pracować
          > w Gliwicach a nie za granicą miasta i kraju. ...

:)))

Gdzie ty Wilczur pracujesz skoro siedzisz na forum od rana do nocy ???
          Na czym twoja praca polega ? na przeganianiu z forum miejskiego wszystkich
          nieprzychylnych panu prezydentowi ?
          Usiłujesz z tego forum zrobić kolejną tubę chwalącą najlepszego prezydenta
          wszech czasów ?

• Gość: wilczur Re: Wilczur pracuje :))) IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 29.06.07, 09:56
            że tak spuszczę na to zasłonę w stylu jednej Pani (nie jestem pewien która to
            napisała więc nie przytoczę nicka): a słyszałeś o wolnych zawodach?

fakt faktem, mam chwilowy przestój a razi mnie bardzo ta głupota która tutaj się
            panoszy dlatego sobie pozwalam. Nie wykluczone że na początku miesiąca się już
            skończy taka swawola... jak by co to możecie mnie przywołać....
            hakum hakum hakum, stasiusiusiu, sss9, fesia, sudfhapiureg
            haker haker haker, oll da bereklon
            biłer kombek

(piszę jak się wymawia :) )
            • stasiek17 Re: Wilczur pracuje :))) 29.06.07, 10:07
              Słyszałem o wolnych zawodach, jesteś np. artystą i "rzeźbisz" mozolnie na tym
              forum wizerunek najlepszego prezydenta :)))
          • Gość: autor Re: Wilczur pracuje :))) IP: *.pl 29.06.07, 12:04
            A Tobie Stanislawie wakacje sie juz zaczely? :)
          • faar Skąd tyle marudzenia? 29.06.07, 22:58
            stasiek17 napisał:

> Na czym twoja praca polega ? na przeganianiu z forum miejskiego wszystkich
            > nieprzychylnych panu prezydentowi ?
            > Usiłujesz z tego forum zrobić kolejną tubę chwalącą najlepszego prezydenta
            > wszech czasów ?

Oj Staśku, Staśku :)
            Jakbyś tak czasami popatrzył z boku na swoje i nie tylko posty to może ujrzałbyś
            prawdę? Nie wiem z jakiego powodu na forum zaczął się pojawiać (w sensie
            pisania) wilczur. Nie wiem z jakiego powodu Gliwiczanin. Mogę o sobie powiedzieć
            jedynie, że odezwałem się jako głos przeciwwagi dla betonu antyfrankiewiczowskiego.
            Przecież Frankiewicz jest najlepszym prezydentem jakiego miało to miasto na
            przestrzeni ostatnich 18 lat - wystarczy zauważyć fakt, że ma kolejne elekcje i
            w coraz lepszym stylu. Można na upartego ściemniać, że ludzie głupi, że olewają
            wszystko łącznie z wyborami, itp. ale praktyka pokazuje, że nawet jeśli wygrywa
            potencjalnie gorszy to nie w pierwszej turze :) Wybory w naszym województwie
            pokazały, że ci co wygrali w pierwszej turze to dlatego, że po prostu byli
            dobrzy. Nie trzeba być geniuszem, aby to dostrzec.
            Nie trzeba też specjalnie wczytywać się w to forum, aby zobaczyć, że jest tu
            grupa ludzi, którzy za wszelką cenę starają się odwracać rzeczywistość. Wmuszać
            ludziom wizję ZŁYCH Gliwic.

Ja nie mogę się z tym zgodzić i dla równowagi postanowiłem zacząć opisywać
            prawidłowy moim zdaniem obraz Gliwic. Naturalnie, że to się wielu nie podoba.
            Takie narzekanie starych babć nad drożyzną w sklepach z filmów PRLowskich tutaj
            ubrane jest w nowoczesny design internetowego forum, ale nadal mamy 'babcie',
            które marudzą, że nie ma dostatecznej ilości WC (też mi to przeszkadza, podobnie
            jak pogoda za oknem, ale nie ględzę o tym codziennie), jest ruch TIRów w centrum
            (pewnie że jest - walczę z tym jak mogę i wspieram wszelkie sensowne ruchy,
            które mają umożliwić wyprowadzenie z centrum większości samochodów ciężarowych).
            Do tego dochodzą jednak głosy o bardzo negatywnym wydźwięku. Negatywna kampania
            w wykonaniu niektórych forumowiczów jest po prostu bardzo szkodliwa dla
            wizerunku Gliwic. Klonowanie się różnych osobników ma wyrobić w przypadkowym
            'przechodniu' wrażenie, że negatywnie o mieście i jego władzach myśli ogół
            obywateli. Torpedowanie działań typu PODIUM, DTŚ, czy ŚCL (w tym ostatnim
            przypadku to może bardziej czarny PR, bo samo ŚCL już istnieje) jest złe już
            przez sam sposób krytykowania. Zaślepienie części forumowiczów jest miejscami
            nie do pomyślenia. Sądzę, że wiele dobrych pomysłów Frankiewicza jest
            krytykowanych (jeśli jest jakikolwiek punkt zaczepienia) tylko dlatego, że
            patronuje mu Frankiewicz (w innym przypadku byłoby to wielbione pod niebiosa
            pewnie), a inne (do których nie da się po prostu przyczepić) przemilczane.

Ja jestem w sensie pojawienia się jako osoby piszącej - w dużym uproszczeniu -
            odpowiedzią na czarny PR kierowany w kierunku miasta Gliwice. Z umiarkowanego
            przeciwnika Frankiewicza staję się coraz bardziej jego zwolennikiem. Nie wiem
            czy dokładnie o to chodziło forumowym malkontentom, ale do tego to doprowadziło.
            Jeśli weźmiemy pod uwagę powtarzalność pewnych zachowań to można będzie dojść do
            wniosku, że zwolennicy radnego Berezowskiego przyczyniają się do wzrostu
            popularności (w sensie pozytywnym) Frankiewicza. Myślę, że to całkiem słuszny
            wniosek, czego przykładem mogą być Wilczur, Gliwiczanin oraz Jeanalesi (i kilku
            innych użytkowników). Myślę, że z korzyścią dla tego forum. Nic tak nie razi jak
            jednostronność, a tak to forum wyglądało jeszcze kilka miesięcy temu -
            Frankiewicz totalnie zły, Berezowski z inklinacjami do beatyfikacji. Teraz
            powoli sytuacja się normuje i to jest plus całej sytuacji.
            • Gość: wilczur Re: Skąd tyle marudzenia? IP: *.gwardii.osi.pl 01.07.07, 11:17
              > Oj Staśku, Staśku :)
              > Jakbyś tak czasami popatrzył z boku na swoje i nie tylko posty to może ujrzałby
              > ś
              > prawdę? Nie wiem z jakiego powodu na forum zaczął się pojawiać (w sensie
              > pisania) wilczur. Nie wiem z jakiego powodu Gliwiczanin. Mogę o sobie powiedzie
              > ć
              > jedynie, że odezwałem się jako głos przeciwwagi dla betonu antyfrankiewiczowski
              > ego.

Strzał w 100% :) ja właśnie też z tego powodu - dla kontry. Jestem wesołym
              człowiekiem i podoba mi się świat i gliwice dlatego takie malkontnenctwo które
              się widzi i słyszy głównie wypowiadane przez starsze osoby (nie wiem jak to sie
              ma tu na forum). Ja im mówię - WAS CZAS MINĄŁ teraz nadchodzi młodość ze swoimi
              pomysłami nowymi, dajcie im szansę bo tak to nigdy nie pójdziemy do przodu.
              Dlatego tak aktywnie na tym forum się wypowiadam...
              • Gość: Verstand wilczur i jemu podobni jedynie mieszacie herbatę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 17:18
                która nie dość że nieposłodzona, jest w dodatku zimna.
                Ale to istotnie na pozór stwarza wrażenie, że będzie konsumowana, i że będzie
                równie słodka co i ciepła.
                Do pierwszego łyku.
                • Gość: wilczur Re: wilczur i jemu podobni jedynie mieszacie herb IP: *.gwardii.osi.pl 01.07.07, 19:27
                  a po polsku poeto? Nie potrafisz? boisz się? kłamstwo nie przechodzi Ci przez
                  klawisze?
    • Gość: oszolomiona Oszolomom z UM STOP! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 23:59
      Oszolomon z UM STOP poki nie jest zapozno. Pomoc musi przyjsc z zewnatrz. Co
      tzw. prezydent Gliwic ma za interes w interesie Forum Courrefour itp?
      Prymitywizacja Gliwic nastepuje w galopujacym tempie. Ale to wlasnie bedzie
      elektorat Frankiewicza. On dobrze wie co robi. Jeszcze tylko rozwiazac
      politechnike i miasto jego! Ale to miasto nie jest jego wlasnoscia! Jakim
      prawem robi z nim to co chce?!

• Gość: oszołomostop Re: Oszolomom z UM STOP! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 01:04
        nakręć to na swej kamerze, bo nie wierze
        • Gość: honza Re: Oszolomom z UM STOP! IP: *.gl.digi.pl 29.06.07, 08:15
          ale czad wam w głowach robi
      • jeanalesi Re: Oszolomom z UM STOP! 30.06.07, 15:29
        uuuuuuuu prymitywizacja elektoratu, a czy przypadkiem frankiewicz nie kojarzy
        się z wykształciuchami, łżelitami III RP?
        Rozwiazać politechnikę, moze to i dobry pomysł gdy radny profesor B. pisze do
        gazet z błędami.to oczywiści żart. a po co ktos przecież musi pracować w
        strefie bereklonie.
        Ale to miasto nie jest jego wlasnoscia! Jakim
        > prawem robi z nim to co chce?!
        Chcesz wiedziec jakim prawem, bo mieszkańcy udzielili mu mandatu zaufania
        wybierając go w wolnych wyborach dali mu to prawo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka