Gość: Szymek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 12:58 Jakim autobusem dojechać do strefy eknomicznej z centrum Gliwic? Znalazłem pracę , znajomi jednak straszą mnie że nie dojadę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wilczur Re: jak dojechać do strrefy autobusem? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 06.07.07, 13:05 dojedziesz dojedziesz - z placu piastów masz autobus 57 ale pewno jest ich więcej. W pobliżu staje też autobus linii 186 gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymek kamień z serca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 13:11 Dzięki :) Kamień z serca mi spadł. Odpowiedz Link Zgłoś
demorgan Re: jak dojechać do strrefy autobusem? 06.07.07, 13:34 Ale czy na pewno na tą kolo Labęd ? Są też fabryki przy ulicy bojkowskiej - to też należy do strefy. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko966 Re: jak dojechać do strrefy autobusem? 06.07.07, 13:54 W nawiązaniu do postu demorgan: - obszar główny strefy: linie 57, a także niektóre kursy 280, 692 i 699. - obszar Bojkowska: linie 8 i 58. - obszar Pole Łabędy: linie 32 i 71. Odpowiedz Link Zgłoś
demorgan Re: jak dojechać do strrefy autobusem? 06.07.07, 14:01 Poprawka - Jak już bylo wspomniane niektóre obiekty części glównej są najlepiej dostępne z przystanków linii 186 - Na bojkowską też można się stosunkowo latwo również z Pszczyńskiej linie 32,41 calkiem sporo osób znam które w ten sposób tam docierają Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko966 Re: jak dojechać do strrefy autobusem? 06.07.07, 17:40 > - Jak już bylo wspomniane niektóre obiekty części glównej są najlepiej > dostępne z przystanków linii 186. Zauważ jednak, że pytający zaznaczył, że zależy mu na dojeździe ze strfy do centrum (i odwrotnie), a 186 do centrum (w sensie pl. Piastów, pl. Krakowski itp.) akurat nie dojeżdża. > - Na bojkowską też można się stosunkowo latwo również z Pszczyńskiej linie > 32,41 calkiem sporo osób znam które w ten sposób tam docierają. Niby można, ale spacerek do samej strefy to jest potem niezłe wyzwanie. Myślę, że 8 i 58 jeżdżą na tyle często, że nie trzeba się na siłę zmuszać do pokonywania tak dużych odległości na piechotę. Odpowiedz Link Zgłoś
demorgan Re: jak dojechać do strrefy autobusem? 06.07.07, 17:47 Mój ojciec i mnóstwo jego niezmotoryzowanych kumpli chodzi z pszczyńskiej. Powód jest prosty - 58, 8 mają kretyński rozklad jazdy więc oplaca się jeździć z pszczyńskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymek z Knurowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 19:51 tzn, będe dojeżdzał z Knurowa do Gliwic a potem na strefe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Re: jak dojechać do strrefy autobusem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 17:40 mieszko966 napisał: > - obszar główny strefy: linie 57, a także niektóre kursy 280, 692 i 699. Wszystko zależy gdzie w tym głównym obszarze strefy :) - 280 dojeżdża poza dwoma kursami tylko do Opla (a w godzinach 11-13 i 16:30-18 nawet tam nie :) ). Te dwa pozostałe o 5:20 i 22:20 (wszystkie czasy na miejscu, przybliżone) robią trochę większy wjazd. - 699 robi najdłuższy kawałek w samej strefie, tylko jeździ tam w godzinach 5-7, 13-16 i ze 3 razy wieczorem. W soboty i niedziele podobnie, tylko rzadziej (2 rano, 3 popołudniu i 2 wieczorem ). - 692 w dni robocze ma 1 kurs do Opla (ok. 16:00) i 2 dłuższe (5:20 i 13:20). W dni wolne podobnie jak 699. - 57 jeździ ul. Kozielską do Brzezinki prawie zaraz obok SSE i w szczycie zahacza kawałek strefy (do ronda). - 186 jeździ z drugiej strony DK88 Łabędzką do Łabęd i podobnie jak 57 w niektórych kursach wjeżdża głębiej (do Opla i w strefę). Jedyna jej wada, to że nie jedzie na pl. Piastów, ale da się z niej przesiąść na wszystkie inne tutaj opisane :) - 259 ma kilka kursów rano wydłużonych tylko do Opla. Dalej nie jedzie. - jest jeszcze linia 93, jeżdżąca tylko w szczycie i dość rzadko w relacji Brzezinka-Łabędy i rano jedzie ul. Wyczółkowskiego w jedną stronę, a po południu w drugą. Na początek nie polecam :) Polecam zajrzenie na stronę KZK www.kzkgop.com.pl/rozklady/ i tam sprawdzenie rozkładów tych linii. Nazwy przystanków mniej lub bardziej umieszczonych w centrum tej strefy, to oprócz Opla: Stare Łabędy SSE, Brzezinka Przemyska, Stare Gliwice Wyczółkowskiego, Stare Gliwice Gaudiego, Stare Gliwice Rondo (to nie jest to przy cmentarzu) - czyli te w większości napisane pochyłą czcionką. Jeśli chodzi o kursy niewydłużone 280, 259, 692 i 699, to z osiedla Waryńskiego do centrum Strefy jest kawałek drogi, dlatego należy to wybierać tylko gdy wszelkie inne metody dojazdu zawiodą ;) O pozostałych częściach gliwickiej Strefy Ekonomicznej nie mam danych :) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evv dojazd bojkowska IP: *.sileman.net.pl 21.06.15, 21:47 a czy ktos podpowie jak dojechac z Bytom-Szombierki na Bojkowska? lib z goethego Zabrze? Odpowiedz Link Zgłoś