Dodaj do ulubionych

Slub, Slub i po slubie

IP: *.bmj.net.pl 09.12.01, 12:33
No wiec, stalo sie ;)) Pozamiatane: Magi&Matti sa juz malzenstwem. Oczywiscie
poza aktem zawarcia malazenstwa i obraczkami na lapkach nic sie nie zmienilo,
ale moze tak jest lepiej. Dziekuje w imieniu swoim i meza za wszystkie
zyczenia, zarowno te forumowe jak i te, ktore nadeszly do nas na maila.
Jednoczesnie zaluje, ze piotlikowi, meg i Ee nie udalo sie przybyc na
uroczystosc, wierze jednak, ze wszyscy byliscie z nami myslalam w tamtej
dostojnej chwili. Mysle, ze teraz moze byc juz tylko lepiej ;)) Pozdrawiam
wszystkich i jeszcze raz dzieki.
Obserwuj wątek
    • emma1 Re: Slub, Slub i po slubie 09.12.01, 22:05
      "Najbardziej zludnym oczekiwaniem i przekonaniem jest to, ze jak sie ludzie
      kochaja, to juz wszystko powinno byc dla niech jasne, ze wtedy slowa sa juz
      niepotrzebne, ze ta druga osoba to ktos zupelnie identyczny, tak samo myslacy
      jak ja - tyle ze odmiennej plci. A tymczasem ta druga strona najczesciej po
      prostu sie nie domysla o co wspolmalzonkowi chodzi. Chociazby dlatego, ze w jej
      domu, bylo zupelnie inaczej. Inne byly reakcje, wymagania, inny sposob
      wydawanie pieniedzy, inne rzeczy i sprawy uwazano za najwazniejsze. I wtedy
      wlasnie pojawia sie rozczarowanie."

Nie chce tu smucic, ale cos w tym jest. Jeszcze raz wszystkiego najlepszego.
      • ballest Re: Slub, Slub i po slubie 09.12.01, 22:31
        Ja uwazam , ze tak jak w Firmie, panstwie itd, wszedzie musi byc jeden szef-
        Takie malzenstwo sie nigdy nie rozwiedzie, bo co ten jeden powie , to ten drugi
        zrobi no i zyja dlugo i szczesliwie.
        • Gość: Magiczna Re: Slub, Slub i po slubie IP: *.bmj.net.pl 09.12.01, 22:42
          ballest napisał(a):

> Ja uwazam , ze tak jak w Firmie, panstwie itd, wszedzie musi byc jeden szef-
          > Takie malzenstwo sie nigdy nie rozwiedzie, bo co ten jeden powie , to ten drugi
          >
          > zrobi no i zyja dlugo i szczesliwie.

Malzenstwo to nie firma.

• Gość: Magiczna Re: Slub, Slub i po slubie IP: *.bmj.net.pl 09.12.01, 22:41
        emma1 napisał(a):

> "Najbardziej zludnym oczekiwaniem i przekonaniem jest to, ze jak sie ludzie
        > kochaja, to juz wszystko powinno byc dla niech jasne, ze wtedy slowa sa juz
        > niepotrzebne, ze ta druga osoba to ktos zupelnie identyczny, tak samo myslacy
        > jak ja - tyle ze odmiennej plci. A tymczasem ta druga strona najczesciej po
        > prostu sie nie domysla o co wspolmalzonkowi chodzi. Chociazby dlatego, ze w jej
        >
        > domu, bylo zupelnie inaczej. Inne byly reakcje, wymagania, inny sposob
        > wydawanie pieniedzy, inne rzeczy i sprawy uwazano za najwazniejsze. I wtedy
        > wlasnie pojawia sie rozczarowanie."
        >
        > Nie chce tu smucic, ale cos w tym jest. Jeszcze raz wszystkiego najlepszego.

No akurat ze zrozumieniem i slowami u nas jest wszystko w jak najlepszym
        porzadku ;))

• Gość: Ballest Re: Slub, Slub i po slubie IP: 62.27.136.* 10.12.01, 07:57
          Rodzina jest podstawowa komorka demokracji a ze wszystkimi demokracjami ktos
          rzadzi wiec w rodzinie musi byc tak samo.
          • Gość: Magiczna Re: Slub, Slub i po slubie IP: *.bmj.net.pl 10.12.01, 08:47
            Gość portalu: Ballest napisał(a):

> Rodzina jest podstawowa komorka demokracji a ze wszystkimi demokracjami ktos
            > rzadzi wiec w rodzinie musi byc tak samo.

Ten "Ktos", tak jak w demokratycznym panstwie, to nie tylko jedna osoba. Nie
            wychodzilam za maz po to, zeby ktos mna rzadzil ani po to zeby kims rzadzic - u
            nas panuje zasada partnerstwa, ktora jak na razie sprawdza sie doskonale.

• Gość: Ballest Re: Slub, Slub i po slubie IP: 62.27.136.* 10.12.01, 08:59
              Teraz tak, to masz racje ale pozniej to nie wiem, nie ma kraju co wszyscy
              rzadza.
              Magi byc moze nauczysz nas cos innego.
              Tak jak Cie tu na Forum poznalem to jestes w goracej wodzie kapana, a takie
              osoby znajda zawsze bardzo "opanowanego" partnera .
              Jak u Was fukcjonuje to wiem dlaczego.
              • Gość: Magiczna Re: Slub, Slub i po slubie IP: *.bmj.net.pl 10.12.01, 09:39
                Gość portalu: Ballest napisał(a):

> Tak jak Cie tu na Forum poznalem to jestes w goracej wodzie kapana, a takie
                > osoby znajda zawsze bardzo "opanowanego" partnera .
                > Jak u Was fukcjonuje to wiem dlaczego.

To sie nazywa "miec na kogos wplyw" ;))
    • Gość: Ee Re: Slub, Slub i po slubie IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 10.12.01, 14:46
      Z całego serca życzę Wam dużo, dużo szczęścia, i żebyście nigdy się na sobie
      nie zawiedli.
      A moją nieobecność spróbuję usprawidliwić:
      primo - godzina taka,że jako "wzorowa Matka-Polka" w tym czasie stoję przy
      garach aby nakarmić nienasycone gęby moich trzech panów
      secondo - mój najmłodszy mężczyzna się rozchorował (dziś okazało się, że to
      zapalenie oskrzeli), a mąż zostawiony sam z chorym dzieckiem wpada w panikę....
      Trzymajcie się, i mam nadzieję że się jeszcze zobaczymy
      • ballest Re: Slub, Slub i po slubie 10.12.01, 20:21
        To sie nazywa "miec na kogos wplyw" ;))

Tak, masz racje albo rzadzic.
        Tak juz zawsze bylo i bedzie,ze te najwieksze "SIEKI" najlepszych "Chopow"
        dostana.
        Ee witam na FORUM !!!! , ile ty masz lat, ze Twoj syn juz mezczzna jest ????

• Gość: Magiczna Re: Slub, Slub i po slubie IP: *.bmj.net.pl 11.12.01, 09:13
          ballest napisał(a):

> Ee witam na FORUM !!!! , ile ty masz lat, ze Twoj syn juz mezczzna jest ????

Kobiet sie o wiek nie pyta, Ballest.

• Gość: Ballest Re: Slub, Slub i po slubie IP: 62.27.137.* 11.12.01, 21:16
            Dzieki za uwage, magi, to byl tylko zart ja wiem, ze ona juz " oma " jest
        • Gość: Ee Re: Slub, Slub i po slubie IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 14.12.01, 18:24
          Mężczyzną jest od urodzenia. Drugi zresztą też. Mąż też. Czyli trzy trutnie i
          ja jedna biedna pszczółka do roboty....
    • Gość: meg Re: Slub, Slub i po slubie IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 10.01.02, 22:24
      M&M - chciałam złożyć Wam gratulacje z okazji 1-go miesiąca, ale pomyliłam
      numer godziny z numerem dnia i dlatego życzenia spóźnione (ale szczere)
      • Gość: Szwager Re: Slub, Slub i po slubie IP: *.dip.t-dialin.net 10.01.02, 22:26
        i dej sam Twojego Szaca, niych sie dowiy zawczasu co sam wyrobiosz - jak go sam
        jeszcze niyma.

Pozdrowiom wszyskich Gliwiczokow !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka