Gość: pablo IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 06.10.07, 10:24 Czy jest to prawda, ze miedzy ginekologicznym (ktory mial byc budynkiem partii) a 10-cio pietrowcem na Nowym Swiecie (ktory mial byc przeznaczony dla partyjniakow) znajduje sie podziemny tunel? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jarek Re: Tunel pod ul.Kosciuszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.07, 11:08 Jest ale teraz niedostepny. We drapaczu mnieszkalnym wejście zamurowano (piwnica) a w szpitalu to nie wiem. Ciekawostka: m.w.w połowie tunela jest spory bunkier podziemny (schron) ktury budowałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Tunel pod ul.Kosciuszki IP: *.rg.polsl.pl 06.10.07, 15:31 a to dziekuje za informację, a nie wierzylem z lekka, a to on musi byc pod powierzchnia fundamentow nowszych domow na rogu ulicy? na jakiej glebokosci przebiega? dziekuje za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Tunel pod ul.Kosciuszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 18:11 atego to ja niewiem my z brygada tylko bynkier robili moze inziniery beda wiedzieć. Taki tunel to tyz jest od starego budynku komitetu az do wyjscia wparku na drugiej stronie ulicy pawla 2, my też tam z moim starym robili za komuny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klempner Tak. Tunelem tym plynie "Ostropka"! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.07, 12:58 Żaden inny tunel być nie może, bo woda- przez tzw. infiltrację, przedostała by się do tego tunelu. Przed podobnym zjawiskiem przestrzegają GdG, w odniesieniu do poronionego pomysłu budowy DTŚ, poniżej poziomu Kłodnicy. Oczywiście, że teoretycznie- na zasadzie sztuka dla sztuki- jest to możliwe, ale koszty takiej zabawy i nieprzewidywalność- stwarza ogromne ryzyko, powoduje że od takich sposobów się odchodzi. Powiadam jednak, niekiedy koszty takiej budowy biorą górę nad innymi parametrami i okolicznościami, dowodem na to tunel pod kanałem "La Manche"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilczur nie widziałem ale wiem...kolejny ekpert IP: *.gwardii.osi.pl 06.10.07, 13:22 co odnośnie tego tunelu LaManche? w kazdych warunkach da się poprowadzić tunel odpowiednio go wzmacniając. Ciekawe że Ty byś w wietnamie nic nie wybudował bo tam są same trzęsawki i grzęsawiska...a popatrz ludzie żyją i budują. Odpowiedz Link Zgłoś
marta502 Re: nie widziałem ale wiem...kolejny ekpert 06.10.07, 21:39 Gość portalu: wilczur napisał(a): > Ciekawe > że Ty byś w wietnamie nic nie wybudował bo tam są same trzęsawki i > grzęsawiska. Co z Tobą sie dzieje ostatnio wilczku? Niedawno dokonałeś odkrycia- na miarę Ameryki, że nic nie sugerowałeś odnośnie wypowiedzi Bartoszewskiego na temat szukających zła, teraz znów popełniasz ten sam błąd. Klempner pisze jasno i wyraźnie, że istnieją sposoby i metody, i można też tak budować, tylko że to się nie opłaca. Ale skoro jak piszesz, nie ma we Wietnamie (zakładam że piszesz prawdę)innej możliwości, no to siłą rzeczy "lubi się co się ma, skoro nie można mieć tego co się lubi" i jest tanie. Czy takie proste myślenie, naprawdę przerasta Twoje możliwości. Weź i przeczytaj dwa razy, zanim coś napiszesz, albo zastosuj metodę: "piłeś- nie pisz! nie piłeś- wypij!", co ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilczur Re: nie widziałem ale wiem...kolejny ekpert IP: *.gwardii.osi.pl 06.10.07, 21:44 hmmm ale chyba chodziło wcześniej u opozycjonistów że się NIE DA. A jednak się da, rurka mięknie? > "piłeś- nie pisz! nie piłeś- wypij!", to jest dobre :) zasponsorujesz?? Odpowiedz Link Zgłoś
marta502 Czego miało się niby nie dać? 06.10.07, 22:06 Rozpoczęty nowy wątek, dotyczył tunelu pod ulicą Kościuszki. W tej kwestii Klempner, napisał na ten temat to co napisał, odnosząc się przy okazji (jak rozumiem) do nietrafionej jego zdaniem trasy DTŚ. Do własnego zdania każdy ma prawo, i Klempner i ja też, którzy nie uważamy, aby proponowana trasa przez DTŚ przez UM Gliwice, była jedynie słuszna i niepodważalna. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grajek Mięknie?, raczej tobie, i to fujara. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.07, 22:09 Mięknie?, raczej tobie, i to fujara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilczur Re: Mięknie?, raczej tobie, i to fujara. IP: *.gwardii.osi.pl 07.10.07, 16:30 z tymi kompleksami to udaj się do lekarza, ja niestety nie potrafię ci pomóc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filemon Re: nie widziałem ale wiem...kolejny ekpert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 10:13 > > "piłeś- nie pisz! nie piłeś- wypij!", > to jest dobre :) zasponsorujesz? O to zwróć się do swego guru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Tunel pod ul.Kosciuszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 13:37 Czy Marta502 cierpi na syndrom odrzucenia. Ona, a może on zna tylko jeden temat, a ponieważ jest tępa więc wszystko wypada załośnie. Odpowiedz Link Zgłoś