Gość: Europejczyk IP: *.chello.pl 11.12.07, 22:41 Wszystko fajnie,tylko dlaczego ten budynek na zdjęciu jest taki brzydki i w ogóle nie pasujący do sąsiedniej zabudowy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: elo Wasza przyszłość IP: *.junisoftex.pl 12.12.07, 01:25 drodzy zmotoryzowani mieszkańcy nowego TBS-u to stanie w kolejece do wjazdu w ten permanentny "korek" na Toszeckej w kierunku centrum, przyzwyczjajcie się,bo tak luźno jak na tym zdjęciu to jest tylko w godz 10-14 oraz w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer uff, ale koszmarek IP: 213.227.87.* 12.12.07, 09:12 ni przypiął ni przyłatał, ohyda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witold Kolejny TBS otwarto w Gliwicach IP: *.netmax.net.pl 12.12.07, 09:39 Znowu ten szkaradny postmodernizm. Niczym się ta architektura nie różni od tej z lat 80-tych. Balkony w mieście - wsiowa estetyka "twórców", dla których miasto jest czymś obcym. Zmarnowana przestrzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezadowolony Kolejny TBS otwarto w Gliwicach IP: *.mikolow.net 12.12.07, 13:54 Beznadzieja pani prezes niekompetentna, mieszkania budowane na szybko i z wadami, nie polecam za te cenę, lepiej wziąć kredyt na nowe mieszkanie z rynku wtórnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: copernicus Re: Kolejny TBS otwarto w Gliwicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.07, 14:24 > lepiej wziąć kredyt na nowe mieszkanie z rynku wtórnego Jakim cudem z "rynku wtórnego" można wytrzasnąć "nowe mieszkanie"? Przecież te określenia wzajemnie się wykluczają. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczola205 Re: Kolejny TBS otwarto w Gliwicach 12.12.07, 15:22 No to wspolczuje mieszkancom.. zapomnijcie o wlaczeniu sie do ruchu na ul. Toszeckiej :) Codziennie tamtedy przejezdzam i nie wpuszcza sie samochodow z podporzadkowanej..bo swiatla sa b. krotkie- szkoda czasu.. Jestem zdziwioa,ze w ogole znalezli sie chetni na te mieszkania. Dzielnica beznadziejna, z kazdej strony droga..nawet nie ma gdzie wyjsc na spacer. Mieszkancy nawet nie otworza okna..bo smrodek spalin wypelni mieszkanie zamiast swiezego powietrza.. Koszmar!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko966 Re: Kolejny TBS otwarto w Gliwicach 12.12.07, 19:26 > Codziennie tamtedy przejezdzam i nie wpuszcza sie samochodow z > podporzadkowanej Ja tam wpuszczam :). Zresztą, w ostateczności można też wyjeżdżać przez Grottgera i Warszawską/Tarnogórską. Jest, co prawda, objazd, ale nieduży. > Dzielnica beznadziejna, z kazdej strony droga..nawet nie ma gdzie > wyjsc na spacer. Jak to?? Przecież po drugiej stronie ulicy jest park, a za kościołem spore połacie ogródków działkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Kolejny TBS otwarto w Gliwicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 20:25 Jak to?? Przecież po drugiej stronie ulicy jest park, a za kościołem > spore połacie ogródków działkowych -mieszko,czy ty wiesz co to jest park? -moge sie zalozyc ,ze ogrodk dzialkowe juz maja w UM swoj wyrok:kolejny TBS albo hipermarket Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko966 Re: Kolejny TBS otwarto w Gliwicach 12.12.07, 21:04 > -mieszko, czy ty wiesz co to jest park? "Park - teren rekreacyjny, przeważnie z dużą ilością flory, w tym często zadrzewiony. W miastach ma charakter dużego, swobodnie ukształtowanego ogrodu z alejami spacerowymi." pl.wikipedia.org/wiki/Park Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Kolejny TBS otwarto w Gliwicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 21:54 Zalozmy,ze park Chopina od biedy mozna uznac za park, zgodnie z ta definicją,ale to troche daleko od Toszeckiej Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko966 Re: Kolejny TBS otwarto w Gliwicach 12.12.07, 22:18 Park czy skwer?? Jakbyśmy nie nazwali tego terenu (mam na myśli okolice Toszeckiej i Świętojańskiej), nie zmieni to faktu, że codziennie czas spędza tam bardzo wielu gliwiczan. Oczywiście pod warunkiem, że pogoda sprzyja. PS. A propos tych działek za kościołem, to ja też mam nadzieję, że uda się je jakoś praktycznie zabudować. Przynajmniej częściowo. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Kolejny TBS otwarto w Gliwicach IP: *.gl.digi.pl 13.12.07, 13:56 No tak, park jest..ale trzeba przejsc przez ulice...ten TBS jest otoczony ulicami. Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek17 Re: Kolejny TBS otwarto w Gliwicach 12.12.07, 22:00 > Jakim cudem z "rynku wtórnego" można wytrzasnąć "nowe mieszkanie"? > Przecież te określenia wzajemnie się wykluczają. ;) dla nabywcy "nowe" - jeszcze w nim nie mieszkał ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arhicon Kolejny TBS otwarto w Gliwicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 17:43 Znowu ani słowa o architektach którzy to zaprojektowali, wstydzą się czy co? Wykonawca też mógłby przestać być anonimowy, to nie jest krypto reklama a warto wiedzieć co kto i jak buduje w Gliwicach. Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Kolejny TBS otwarto w Gliwicach 12.12.07, 18:10 - gdyby zawsze "dostosowywać się do istniejącej zabudowy" to byśmy do dziś budowali kurne chaty ;) - zdjęcie faktycznie jest nieszczególne, w rzeczywistości zespół tych domów wygląda dużo lepiej - modernizm - postmodernizm - może się podobać, może się nie podobać, kwestia gustu - tu pozwolę sobie zacytować pewnego znanego miłośnika modernizmu: „W społeczeństwie nadal pokutuje przekonanie, że o wartości architektury decyduje ilość zezowatych amorów i amorzyc figlujących wśród gipsowego kwiecia na elewacjach starych kamienic” ;P PS - nie mam nic wspólnego z projektantami, szczerze mówiąc nawet nie wiem kto to projektował Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Kolejny TBS otwarto w Gliwicach 12.12.07, 18:26 akurat ten jest niezły. ktoś wreszcie postanowił uciec od koszmarnej kolorystyki dotychczasowych TBS i "restaurowanych" kamienic. osobiście współczuję najemcom balkonów "z widokiem", zwłaszcza tych na ul. Toszecką. Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek17 Re: Kolejny TBS otwarto w Gliwicach 12.12.07, 22:08 Ciekawe która z dwóch kolesiowych firm budujących TBS-y w Gliwicach postawiła to dzieło i o ile drożej w stosunku do zamówienia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enp Kolejny TBS otwarto w Gliwicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.07, 15:23 Nie podoba mi się sposób, w jaki ustawiono nowy budynek przy Toszeckiej w stosunku do starego. moim zdaniem wyglądałoby dużo lepiej gdyby go doklejono do starego. Odpowiedz Link Zgłoś
jeanalesi Kolejny TBS- Tym razem kiepski 13.12.07, 19:03 Nowe budynki TBS, absolutnie nie pasują do dotychczasowej zabudowy mno i są niemiłosiernie brzydkie! Świetnie prezentują się TBS na Mikołowskiej, ale to, to jest wielki gniot. Nie wiem co gorsze chałupki na Jana Pawła czy ten architektoniczny bubel. Kolory wybierał chyba daltonista( nie chodzi o zwolenników T. Daltona w roli Bonda.)Ponadto budynki te nie nadają temu miejscu miejskości. Nie zamykają istniejących dotychczas domów, w zwarty kwartał zabudowy. Jednym słowem żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Kolejny TBS- Tym razem kiepski 14.12.07, 05:29 nie bądź taki kategoryczny - to tylko twoje subiektywne zdanie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko966 Re: Kolejny TBS- Tym razem kiepski 14.12.07, 08:13 > Ponadto budynki te nie nadają temu miejscu miejskości. Nie > zamykają istniejących dotychczas domów, w zwarty kwartał zabudowy. Też mi się tak na początku wydawało. Ale później zdałem sobie sprawę z tego, że w tamtym rejonie miasta nigdzie już nie zachowały się zamknięte kwartały zabudowy. Jeśli więc TBSy taki układ by stworzyły, to tym bardziej nie pasowałyby one do okolicy. Jeśli zaś chodzi o urodę, to moim zdaniem budynki prezentują się bardzo fajnie. Razi mnie tylko ściana od strony ul. Toszeckiej. Ten daszek nad biblioteką wyszedł fatalnie, a do tego kiepskie jest wykończenie budynku od strony sąsiedniej kamienicy. Mam nadzieję, że jak się uda odnowić tę kamienicę, to wykończenie też zostanie jeszcze dokończone jak należy. Odpowiedz Link Zgłoś