Dodaj do ulubionych

Gdzie szukac pracy? Wkrótce przeprowadzamy się...

25.04.08, 00:58
Witam,
w październiku przeprowadzamy się do Gliwic i jesteśmy na etapie szukania
mieszkania do wynajęcia i pracy w Gliwicach ale nie wiem od czego zacząć? Może
przynajmniej tutaj poradzicie jakie większe czy mniejsze zakłady są w
Gliwicach godne uwagi. Nie mam wygórowanych ambicji chcę aby mąż zarobił
przyzwoite pieniądze powiedzmy ok 2 tys miesięcznie. Jeśli chodzi o mieszkanie
to też piszcie jeśli coś wiecie będę ogromnie wdzięczna.
A dla ciekawych rozpoczynam studia doktoranckie i stąd zamieniamy świętą
Częstochowę na podobno brudne Gliwice :(
Obserwuj wątek
    • Gość: gej from kopernik Re: Gdzie szukac pracy? Wkrótce przeprowadzamy si IP: *.kopnet.pl 25.04.08, 02:57
      Jeśli chodzi o zakłady pracy, to w Gliwicach można wybierać dowoli.
      Tradycyjnie na dobry początek zawsze warto spróbować w Strefie:
      www.ksse.com.pl/inwestorzy/?order=subzone
      • macpor Re: Gdzie szukac pracy? Wkrótce przeprowadzamy si 25.04.08, 10:09
        Co do "brudu Gliwic". Porównując je z Częstochową tą poza aleją NMP
        to raczej nikt szoku nie przeżyje. Może o tyle że w Gliwicach nie ma
        wydzielonej strefy odpucowanej.
        • sss9 Re: Gdzie szukac pracy? Wkrótce przeprowadzamy si 25.04.08, 16:53
          macpor napisał:

> Co do "brudu Gliwic". Porównując je z Częstochową tą poza aleją NMP
          > to raczej nikt szoku nie przeżyje. Może o tyle że w Gliwicach nie ma
          > wydzielonej strefy odpucowanej.

"Nie wiem, możliwe. Ale co to ma do omawianego tematu?"
    • Gość: marysia Re: Gdzie szukac pracy? Wkrótce przeprowadzamy si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 03:02
      Idzcie prosto do prezydenta, on wam da mieszkania.
      • Gość: xyz Re: Gdzie szukac pracy? Wkrótce przeprowadzamy si IP: *.centrum.gliwice.pl 25.04.08, 09:00
        z Czestochowy niedaleko do Gliwic.Mieszkam tu 30 lat i stanowczo odradzam.Jak
        zdecydujesz inaczej pozniej przekonasz sie ze mialem racje.From kopernik to
        magistracki slugus-nie wiesz ani jednemu jego slowu.Powodzenia.
        • ewabodanka Re: Gdzie szukac pracy? Wkrótce przeprowadzamy si 25.04.08, 10:09
          mam nadzieję że zaraz po studiach wybędziemy stąd ale przez te 4-5 lat trudno mi
          tak dojeżdżać
          • Gość: o. z k. Re: Gdzie szukac pracy? Wkrótce przeprowadzamy si IP: *.2-0.pl 25.04.08, 11:05
            Przede wszystkim podchodź z ogromną rezerwą do tego, co czytasz na tym forum - panują tu różne skrajności. Skoro i tak wkrótce zamieszkasz w Gliwicach, będziesz mogła sama na własnej skórze przekonać się, jakie to miasto, a bez sensu byłoby z góry przyjmować, że będzie źle.

Zgodnie z tą stroną:
            www.bezrobocie.net/stat_powiaty.php
            W Gliwicach poziom bezrobocia jest niższy, niż w Częstochowie (G-ce: 6.0%, Cz-wa: 9.5%), więc Twojemu mężowi powinno być łatwiej znaleźć tu pracę.
            Napisz jeszcze, o jaki charakter chodzi (głównie branża) - wtedy łatwiej nam będzie ci pomóc.

Pozdrawiam
            • ewabodanka Re: Gdzie szukac pracy? Wkrótce przeprowadzamy si 25.04.08, 13:32
              Powiem tak mąż z wykształcenia jest budowlańcem (cieśla) i ma jakieś 10 lat
              przepracowanych w tym zawodzie, ale od lat 4 związany jest z branżą odzieżową -
              pracuje w firmie LIMAR - zajmuje się obróbką spodni jeansowych - opracowuje i
              robi próby nowych wzorów. Chętnie się przekwalifikuje i może pracować np na
              produkcji. I zapomniałam skończył studia z inżynierii produkcji specjalność bph
              więc i w tym by się odnalazł. Zależy nam na stałej pracy tak jak pisała
              finansowo nie wygórowanej ale też nie chodzi o to by zarobić 1200 zł i
              zastanawiać się z czego opłacić mieszkanie. Jest podobno dużo większych
              zakładów ale nie wiem jak ich szukać. Sporo chyba też przyjmuje przez firmy
              pośredniczące a to chyba niezbyt dobrze :(
            • Gość: SG-Gliwice Radziłbym Katowice IP: *.antsatgor.pl 25.04.08, 23:11
              Większe Zarobki,Więcej pracy,lepsze zarobki i dobry prezydent bo w gliwicach nic sie nie dzieje dziura na prowincji
    • Gość: rovo Re: Gdzie szukac pracy? Wkrótce przeprowadzamy si IP: 217.153.136.* 26.07.17, 12:32
      szukaj roboty w Queens-ie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka