sss9 15.06.08, 16:10 kogo by tu polecić? kogoś, kto jest społecznikiem, wykazuje się empatią, jest wykształcony, młody i dynamiczny. mnie wychodzi, że powinien to być p. Jaśniok. co o nim sądzicie? kogo innego widzielibyście na miejscu prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bereklon Re: Kandydaci? 15.06.08, 16:13 Marka Berezowskiego Albo palikota o przepraszam Pieczyraka Odpowiedz Link Zgłoś
quilheure Re: Kandydaci? 15.06.08, 17:51 sss9 napisał: > kogo by tu polecić? kogoś, kto jest społecznikiem, wykazuje się empatią, jest > wykształcony, młody i dynamiczny. > mnie wychodzi, że powinien to być p. Jaśniok. > co o nim sądzicie? > kogo innego widzielibyście na miejscu prezydenta? Zastanawia mnie twoja hipokryzja - najpierw na forum gdy pojawił sie Michał Jaśniok jeździliście po nim jak po starej kobyle wyliczając z obietnic a nawet z życia prywatnego a teraz proponujesz go na kandydata....rozdwojenie jaźni ? PS: Inną sprawą jest fakt że MJ wyprzeda większość radnych w zaangażowaniu i pracowitości. I to jest prawdziwa praca, spotykanie się z ludźmi i działanie a nie praca jaką wydaje się że wykonuje profesor kamerka. Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Kandydaci? 15.06.08, 18:21 najwyraźniej nie znasz znaczenia słów, których używasz. do tego dochodzi jeszcze ciągłe imputowanie mi cudzych uczynków. może powinieneś spojrzeć w lustro i powiedzieć: "jestem czysty jak łza" - z pewnością pęknie. a teraz odstąp od twojej tradycji pieprzenia głupot i albo odnieś się do tematu, albo nie zabieraj tu głosu. Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek17 Re: Kandydaci? 15.06.08, 18:41 Zgadzam się z twoją oceną Jaśnioka, ale żałuję, że nie opowiedział się w sprawie płatnych stref parkowania. Jak można jako radny nie mieć określonego stanowiska w sprawie tak istotnej dla mieszkańców Gliwic. Co prawda nie zagłosował tradycyjnie tak jak drużyna Frankiewicza, ale zabrakło mu już jaj, żeby zagłosować przeciw. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Kandydaci? 15.06.08, 18:56 tu faktycznie skrewił, bo skoro przed sesją tak kategorycznie krytykował ten projekt, to logiczną konsekwencją powinno być zdecydowane zagłosowanie przeciw. sądzę jednak, że został do tego przymuszony i czuje w związku z tym dyskomfort, a ten z kolei może spowodować w przyszłości radykalizację jego postawy. albo odejście z lokalnej polityki czego nam nie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiek Re: Kandydaci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.08, 19:08 > tu faktycznie skrewił, bo skoro przed sesją tak kategorycznie krytykował ten > projekt, to logiczną konsekwencją powinno być zdecydowane zagłosowanie przeciw. I tak we wszystkich sprawach postepuje Jasniok. Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek17 Re: Kandydaci? 15.06.08, 19:10 No nie wiem, jak mu raz złamali kręgosłup, to jaką masz gwarancję, że w przyszłości znowu nie ulegnie. Poza tym zasiada w nieciekawym klubie, jego współtowarzysze, to ludzie z epoki, o której chciało by się wreszcie zapomnieć. :( Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Kandydaci? 15.06.08, 19:21 tys profda. ale jest młody i może jeszcze się zbuntować. bo jak tak patrzę na te młode, a już przetłuszczone wazeliną buźki z otoczenia prezdenta, to słabnę. :) Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek17 Re: Kandydaci? 15.06.08, 19:24 ale wisz pan jak to jest, czym skorupka za młodu nasiąknie, tym na starość trąci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiek Re: Kandydaci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.08, 19:07 > Zgadzam się z twoją oceną Jaśnioka, A jaka to jest ocena? Facet jest skrajnym demagogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
quilheure Re: Kandydaci? 15.06.08, 18:42 sss9 napisał: > najwyraźniej nie znasz znaczenia słów, których używasz. do tego dochodzi jeszcz > e > ciągłe imputowanie mi cudzych uczynków. może powinieneś spojrzeć w lustro i > powiedzieć: "jestem czysty jak łza" - z pewnością pęknie. > a teraz odstąp od twojej tradycji pieprzenia głupot i albo odnieś się do tematu > , > albo nie zabieraj tu głosu. Wypowiedziałem się już. Dla mnie MJ byłby dobrym kandydatem. Jeśli nie pamiętasz swoich własnych wypowiedzi i dyskusji z MJ to użyj funkcji "szukaj". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiek Re: Kandydaci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.08, 19:09 > Wypowiedziałem się już. Dla mnie MJ byłby dobrym kandydatem. Dla ciebie napewno. Taka sama miernota jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
quilheure Re: Kandydaci? 15.06.08, 19:25 Gość portalu: rysiek napisał(a): > Dla ciebie napewno. Taka sama miernota jak ty. A ty skąd się urwałeś ? Kibic cię przyprowadził oszołomie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opserefer Re: Kandydaci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 20:02 > > A ty skąd się urwałeś ? Kibic cię przyprowadził oszołomie ? > A ty możesz przytoczyć datę swojego rodowodu? Bo jeszcze nie tak dawno mieli z tobą problem ci identyfikować! po dziś wleczesz w stopce jakiś bzdurny rebus Odpowiedz Link Zgłoś
majka220 Re: Kandydaci? 15.06.08, 19:50 quilheure napisał: > sss9 napisał: Dla mnie MJ byłby dobrym kandydatem. Dla Frankiewicza tez!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiek Re: Kandydaci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.08, 19:04 O zaangfazowaniu MJ najleoiej swiadczy list otwarty Mariusza Zukowskiego, wysiedlanego z wlasnego mieszkania, ktorego MJ zwodzil w haniebny sposob. MJ roni wokol siebie wiele szumu przed wyborami i tyle. WS czasie kadencji wlazi panu ZF bez mydla. Co niby MJ zrobil konkretnego dla miasta, oprocz ewentualnych spotkan z mieszkancami w ramach kampanii wyborczej (a wybory juz za 2 lata, kampanie czas zaczac). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal/ Re: Kandydaci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 19:54 I to jest prawdziwa praca, spotykanie się z ludźmi i działanie a > nie praca jaką wydaje się że wykonuje profesor kamerka. > a moglbys cos konkretnie wymienic? on by sie mogl liczyc gdyby chcial, i mniej sie bal! wyszlo z mieszkaniami jak pisano, ze naobiecywal a nie zrobil doslownie nic. poza tym "bidule" jak byly poteradlem tak sa nadal. tylko tyle i az tyle znaczy jasniok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiek Re: Kandydaci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.08, 19:00 Czys ty zbzikowal do reszty! Jasniok klania sie w pas Frankiewiczowi i zawsze glosuje na radzie tak jak ZF chce. A moze Gorniga, co?! Rece opadaja. Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Kandydaci? 15.06.08, 19:15 ja się nie upieram. staramy się tu w kulturalny sposób pogdybać kto nadawałby się na prezydenta. swoją opinię o Jaśnioku przedstawiłeś, ale nie zauważyłem żadnej propozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek17 Re: Kandydaci? 15.06.08, 19:22 Na razie zbiera się podpisy, referendum i wybory, to następne etapy. Kandydaci z pewnością się wyłonią w demokratycznych procedurach i przedstawią swoje programy. Kto wie może znowu się pojawi jakiś uzdolniony adiunkt z Politechniki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
quilheure Re: Kandydaci? 16.06.08, 17:52 sss9 napisał: > ja się nie upieram. staramy się tu w kulturalny sposób pogdybać kto nadawałby > się na prezydenta. swoją opinię o Jaśnioku przedstawiłeś, ale nie zauważyłem > żadnej propozycji. SSS9 najpierw piszesz o kręgosłupie moralnym MJ a potem skrytykowany przez jakiegoś ryśka wycofujesz się z popierania MJ. Możesz spokojnie odsapnąć on nie będzie kandydował. Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Kandydaci? 17.06.08, 10:33 na której klasie szkoły podstawowej udało ci się się zakończyć twoje edukacyjne cierpienia? Odpowiedz Link Zgłoś
quilheure Re: Kandydaci? 15.06.08, 19:27 Gość portalu: rysiek napisał(a): > Czys ty zbzikowal do reszty! Jasniok klania sie w pas Frankiewiczowi i zawsze > glosuje na radzie tak jak ZF chce. A moze Gorniga, co?! Rece opadaja. Drogi rysiu z klanu weź rutinoscorbin bo jesteś z deczka niewyraźny. Odpowiedz Link Zgłoś
majka220 Re: Kandydaci? 15.06.08, 19:45 Jedno jest pewne ,musi to byc ktos zupelnie nowy, wszyscy dotychczasowi weterani samorzadu gliwickiego juz sa dostatecznie skompromitowani swoim wiernopoddanstwem i doskonala wspolpraca z ZF.Jakos w Zabrzu nie bylo problemow z ochotnikami, bylo ich co najmniej 10ciu, no i w rezultacie zostala wybrana, nikomu nie znana wczesniej, Pani i swietnie sobie radzi ku ogolnemu zadowoleniu mieszkancow. Elementem gliwickiej propagandy jest wlasnie wpajanie calemu miastu przekonania o absolutnej niezmienialnosci obecnego status quo. Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Kandydaci? 15.06.08, 21:13 majka220 napisała: > ...w Zabrzu ... zostala wybrana, nikomu nie znana wczesniej, Pani i swietnie sobie radzi ku ogolnemu zadowoleniu mieszkancow. ciekawe skąd wytrzasnęłaś tych zadowolonych ? znam wyłącznie przeciwne opinie i to z różnych stron Odpowiedz Link Zgłoś
quilheure Re: Kandydaci? 16.06.08, 17:50 meg_s napisała: > ciekawe skąd wytrzasnęłaś tych zadowolonych ? znam wyłącznie przeciwne opinie i > to z różnych stron Jak to skąd ? Majeczka jest z tych oszłomów którzy jak stasiek17 twierdzi ze Zabrze i bytom to kraina miodem i mlekiem płynąca bo mieli wcześniej hipermarkety niż Gliwice. Grunt to propaganda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotek Re: Kandydaci? IP: *.stk.vectranet.pl 17.06.08, 00:13 zgadzam się, w zabrzu jest jeszcze gorzej, ale jeśli wam się uda referendum to my też spróbujemy się wyzwolić od Mańki - Szulik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expert Re: Kandydaci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 20:13 > > ciekawe skąd wytrzasnęłaś tych zadowolonych ? znam wyłącznie przeciwne opinie i > to z różnych stron. a ty skad wytrzasnales? pytasz adwersarza skad wytrzasnal, to sam nie odpowiadaj bajek w krytykowany przez siebie sposob. znasz i wierzysz twoja sprawa, ale jak chcesz juz do tego kogos przekonac, to nie przedstwiaj dowodu- typu- jedna baba drugiej babie, bo to nie dowody a ploty. Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Kandydaci? 16.06.08, 21:42 Gość portalu: expert napisał(a): > a ty skad wytrzasnales? > > pytasz adwersarza skad wytrzasnal, to sam nie odpowiadaj bajek w krytykowany przez siebie sposob. znasz i wierzysz twoja sprawa, ale jak chcesz juz do tego kogos przekonac, to nie przedstwiaj dowodu- typu- jedna baba drugiej babie, bo to nie dowody a ploty. ale słowotok :) nie zamierzam nikogo do niczego przekonywać, bo tu to i tak bez sensu - tu są sami przekonani ;) Odpowiedz Link Zgłoś
michal_jasniok Jaśniok nie kandyduje 15.06.08, 23:10 Witam, właśnie wróciłem z tygodniowego urlopu, patrzę na Forum a tu niespodzianka. W jeden dzień powstał wątek o mnie, który zaledwie po kilku godzinach miał kilkanaście postów. Nie mam jednak wątpliwości, że dyskutują dwie, góra trzy osoby. Dziękuję za wszystkie głosy za, ale też za opinie krytyczne. Cóż, nie jestem idealny. Martwią mnie jednak opinie o "słabym kręgosłupie", czy wiernopoddańczej postawie do kogokolwiek, bo filozofią mojej 10 letniej obecności w Radzie była niezależność - polityczna, ideologiczna, umysłowa :) Co do stref płatnego parkowania - poglądów nie zmieniłem, argumenty które przedstawiałem zyskują na aktualności. Wstrzymałem się od głosowania, gdyż w wyniku pracy mojej oraz Klubu Radnych FMG do fatalnej uchwały wprowadzono bardzo wiele zmian (stawki zmniejszono w niektórych pozycjach nawet o połowę). Po drugie, co wykazałem na sesji, głosowanie było w 100% polityczne - za PO, przeciw PiS. Strefy parkowania, podobnie jak drogi czy place zabaw nie są ani lewicowe ani prawicowe. Tym głosem także chciałem to zamanifestować, bo upolitycznianie wszystkiego to gruba przesada. Poza tym, nie można być za lub przeciw, gdy nie ma się podstawowych informacji o otoczeniu rynkowym, a nie przeprowadzono tu ŻADNYCH badań; proponowałem procedurę konsultacji z mieszkańcami, lecz po raz kolejny uznano, że mieszkańcy nie powinni mieć głosu. Ktoś oczywiście może uznać, że to z mojej strony demagogia, ale w kontrowersyjnych sprawach zawsze będę uważał, że to mieszkańcy powinni mieć prawo do ostatecznej decyzji. Co do meritum, pragnę dyskutantów uspokoić - nie zamierzam kandydować na urząd prezydenta miasta. Mam 32 lata, jeśli miałbym kiedyś taki zamiar, sporo musiałbym się jeszcze nauczyć. Pozdrawiam Michał Jaśniok Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Jaśniok nie kandyduje 15.06.08, 23:42 obecny prezydent też się nim nie urodził, chociaż niektórym chyba tak się wydaje i sądzą, że to funkcja dożywotnia. odnoszę wrażenie, że po kilkunastu latach rządzenia jedyne czego się nauczył, to totalna arogancja. zresztą dotyczy to także jego vice. na sesji w/s stref płatnego parkowania był obecny przedstawiciel paru tysięcy mieszkańców, który o dziwo nabrał wody w usta kiedy padło pytanie o tych sprzeciwiających się tak wysokim opłatom. dlaczego nikt nie zapytał go wprost po co przyszedł, skoro po akcji swojej gazetki, na którą odpowiedziało tak wielu ludzi, on nie miał zamiaru przedstawić wyników własnej ankiety? upolitycznienie głosowań nad ważnymi dla mieszkańców uchwałami jest dla nich niekorzystne, ale jakoś nikt o tym głośno nie mówi. bez echa przeszło, że wielu radnych nawet nie zainteresowało się problemem, który później przegłosowali. jeśli tak się dzieje w przypadku tak ważnej dla miasta uchwały jaką jest ta o s.p.p, to śmiem przypuszczać, że wielu z nich podobnie lekko traktuje pozostałe czym daje dowód na zwykłe olewanie swoich obowiązków nie tylko względem własnych wyborców, ale także wszystkich mieszkańców miasta. czy takim radnym należy się w ogóle jakakolwiek gratyfikacja? mnie to oburza i dziwi, że nikogo w radzie nie obchodzi. ja rozumiem Pańskie dementi, niemniej jest jeszcze sporo czasu, który można poświęcić na naukę. ;) jednego już się pan chyba nauczył, tj, nie ignorować głosów obywateli, co jest w magistracie rzadkim walorem. Odpowiedz Link Zgłoś
fesia Re: Jaśniok nie kandyduje 15.06.08, 23:57 michal_jasniok napisał: > Co do meritum, pragnę dyskutantów uspokoić - nie zamierzam kandydować na urząd > prezydenta miasta. Mam 32 lata, jeśli miałbym kiedyś taki zamiar, sporo > musiałbym się jeszcze nauczyć. nie uspokoił pan , a jedynie potwierdził ,ze w Gliwicach pan Frankiewicz pozostaje wiecznym rakiem na bezrybiu.... Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek17 Re: Jaśniok nie kandyduje 16.06.08, 00:13 michal_jasniok napisał: > proponowałem procedurę konsultacji z > mieszkańcami, lecz po raz kolejny uznano, że mieszkańcy nie powinni mieć głosu. > Ktoś oczywiście może uznać, że to z mojej strony demagogia, ale w > kontrowersyjnych sprawach zawsze będę uważał, że to mieszkańcy powinni mieć > prawo do ostatecznej decyzji. W Szczecinie radni również olali swoich wyborców, więc ci wystąpili o przeprowadzenie referendum w sprawie zlikwidowania strefy płatnego parkowania. Zebrali 38 tys. podpisów i na początku sierpnia będzie referendum. Nic o nas bez nas - panie radny. Podobno w Gliwicach już się zawiązał komitet organizacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrona Re: Jaśniok nie kandyduje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 01:07 Moze by tak p. Jasniok wymienil co konkretnego i dla kogo zrobil. Zukowskiego olal. I co jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrona Re: Jaśniok nie kandyduje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 01:11 Platne parkowanie poparl (mimo, ze wczesniej wiele wrzeszczal), Frankiewiczowi za kazdym razem absolutorium udzielil, nagrode i podwyzke Frankiewiczowi dal, jest za DTS w planowanym przez ZF przebiegu, petycje mieszkancow odnosnie tirow i wycinki drzew na Sowinskiego odrzucil. Mozna mnozyc tej dzialalnosci p. Jasnioka wiecej. Owszem, czasem nie ignoruje mieszkancow. Poklepie ich po ramieniu i na tym sie konczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrona niech Jasniok podpisze referendum! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 01:12 I jeszcze jedno. Dajcie Jasniokowi liste do referendum, zobaczymy czy podpisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcG symp. sGdG Re: Jaśniok nie kandyduje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 20:29 Poza tym, nie można być za lub > przeciw, gdy nie ma się podstawowych informacji o otoczeniu rynkowym, a nie > przeprowadzono tu ŻADNYCH badań; proponowałem procedurę konsultacji z > mieszkańcami, lecz po raz kolejny uznano, że mieszkańcy nie powinni mieć głosu. Właśnie dla tych wymienionych wyżej i przytoczonych powodów, należało to powiedzieć publicznie i głośno, i głosować przeciw celem dalszej konsultacji i dopracowaniu. W ubikacji, i nie koniecznie przy zatwardzeniu, też się trzeba cokolwiek wysilić żeby się wypróżnić. Odpowiedz Link Zgłoś
bereklon Re: Kandydaci? 16.06.08, 21:42 po co macie na jaśnioka głosować głosujcie na Pieczyraka albo Marka Berezowskiego Odpowiedz Link Zgłoś