Dodaj do ulubionych

Sukces referendum - sprzatają!

20.07.08, 10:36
Oto "namacalny" dowód, że akcja referendalna była potrzebna i
przyniosła pierwszy drobny sukces:
wczoraj na ul. Zwycięstwa widziano, po raz pierwszy od lat,
urządzenie zwane w barwnej urzędniczej nowomowie "ulicznicą płaską",
które słuzy do czyszczenia ulic.
Lekko przerdzewiała maszyna wyciągnięta z lamusa firmy Remondis
przejechała ul. Zwycięstwa i oczyściła oba pasy ruchu.

Oby tak dalej! Trzymamy kciuki, aby "ulicznica" dobrze się trzymała
mimo swojego wieku i stanu technicznego i aby częściej można ją było
spotkać na ulicach miasta.

A ludzie małej wiary twierdzili, że nie warto robić referendum :)))
Obserwuj wątek
    • quilheure Re: Sukces referendum - sprzatają! 20.07.08, 11:15
      kl-2 napisała:

> Oto "namacalny" dowód, że akcja referendalna była potrzebna i
      > przyniosła pierwszy drobny sukces:
      > wczoraj na ul. Zwycięstwa widziano, po raz pierwszy od lat,
      > urządzenie zwane w barwnej urzędniczej nowomowie "ulicznicą płaską",
      > które słuzy do czyszczenia ulic.
      > Lekko przerdzewiała maszyna wyciągnięta z lamusa firmy Remondis
      > przejechała ul. Zwycięstwa i oczyściła oba pasy ruchu.
      >
      > Oby tak dalej! Trzymamy kciuki, aby "ulicznica" dobrze się trzymała
      > mimo swojego wieku i stanu technicznego i aby częściej można ją było
      > spotkać na ulicach miasta.
      >
      > A ludzie małej wiary twierdzili, że nie warto robić referendum :)))

Oho ! Zaczyna się !
      Pewnie teraz przez referendum spłynie na Gliwice wielka masa cudów wszelakiej
      maści. Dziękujemy misiu jOGI !!!!

LUDZIE WPISUJCIE CUDY REFERENDALNE :
      ----------------------------------
      1. Sprzątają zwycięstwa ulicznicą.
      2. Rolnikowi w powiatu Gliwickiego po wielu latach prób ocieliła się wreszcie krowa.
      • Gość: gej from kopernik Re: Sukces referendum - sprzatają! IP: *.kopnet.pl 20.07.08, 11:28
        Co by się teraz nie wydarzyło w mieście dobrego, to się będzie
        nazywało, że to zasługa akcji zbierania podpisów. Ot, sposób
        referendystów na zachowanie dobrego humoru (bo honoru już raczej
        nie).
        • wilczur_123 Re: Sukces referendum - sprzatają! 20.07.08, 11:33
          może powinni zmienić ustawę o referendum iż celem jej jest nie odwołanie
          urzędnika a poprawa czystości ulic! :)))

żenada
      • Gość: wir Re: Sukces referendum - sprzatają! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 11:34
        Cud nr 3
        Dzisiaj nie ukazały sie fotki z aktualnym stanem śmietników na
        Zwycięstwa
        Cud nr 4
        Przez pół godziny cisza ze strony ekologów,zielonych i innych
        gliwickich oszołomów.
        • sss9 Re: Sukces referendum - sprzatają! 20.07.08, 14:37
          możecie chłopcy przekonująco wytłumaczyć wasze milczące przyzwolenie i
          akceptację permanentnego brudu i bałaganu w mieście? zazwyczaj takie zachowania
          wynosi się z domu rodzinnego, ale nie chciałbym tak ad hoc posądzać was o
          wychowywanie się w czymś co kojarzy się z chlewem. :)
          • Gość: wir Re: Sukces referendum - sprzatają! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 14:49
            Już Ci tłumaczę:
            Jezdzę codziennie przez kilka miest w aglomeracji ślaskiej i nie
            widze aby Gliwice były bardziej czy mniej brudne.Mieszkamy w 200 tyś
            miescie ze wszystkimi pozytywnymi i negatywnymi konsekwencjami tego
            wyboru.Mam nadzieję że nikt na siłę nie kazał Panu sss9 zamieszkać w
            tym"syfie".Jeśli uważasz że ilość kubłów na śmieci jest
            niewystarczająca,mogę poprzeć Twój wniosek o zwiększenie ich
            ilości.Ale nie godzę się na permanentne czepianie się jednego
            tematu;brudu w mieście Gliwice
            • sss9 Re: Sukces referendum - sprzatają! 20.07.08, 15:02
              to, że w slamsach Detroit jest równie brudno jakoś nie poprawia mi nastroju, bo
              odwiedzając wiele polskich miast widzę, że takiego syfu jak tu w nich nie ma.
              nie jest dla mnie nowością spotykanie opinii typu: co z tego, przecież gdzie
              indziej też jest syf. tylko za każdym razem dziwię się, że można być aż takim
              prymitywem, żeby ten stan akceptować i przywyknąć do niego jak do komfortu.

ale jeśli się nie godzisz na permanentne czepianie się brudu w mieście, bo już
              się z nim zżyłeś i traktujesz jako miły oku miejscowy koloryt, to jak ten swój
              sprzeciw zamierzasz wyartykułować? napiszesz pompatyczną odezwę o nie pisanie
              nt. brudnych Gliwic? czy tylko się rozpłaczesz?
              • Gość: wir Re: Sukces referendum - sprzatają! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 15:13
                masz skłonność do obrażania ludzi w każdym wpisie.Nie umiesz
                rzeczowo dyskutować,co jest charakterystyczną cechą dla ludzi,którzy
                uważają sie za opozycję w tym mieście.
                Nie porównuję Gliwic do amerykańskiej rzeczywiśtośi(*to typowe
                uciekanie od tematu).Jeśli uważasz że Gliwice szzególnie brudnym
                miastem i jest to powód do odwołania władz dalej zbieraj podpisy pod
                referendum ,a w przerwach bież miotłę i zamiataj.
                • sss9 Re: Sukces referendum - sprzatają! 20.07.08, 17:28
                  och, jaki piękny jęk. :)
                  co za różnica czy porównamy gliwicki syf z tym z niektórych miast polskich czy
                  zagranicznych? przecież mieszkamy tu, a nie tam i to tu mnie interesuje. jeśli
                  mamy się z czymś porównywać, to z tymi lepszymi, a nie równymi czy gorszymi od
                  siebie. narzucasz sobie typowe dla cynicznych klakierów ograniczenie polegające
                  na ciągłym równaniu w dół, nawet nie do przeciętnej. zdaje się, że na tym samym
                  opiera się magistracka demagogia o rzekomym sukcesie i dynamicznym rozwoju miasta.
                  a charakterystyką, którą próbujesz mi przypisać modelowo błyszczysz sam, więc
                  zapłacz nad sobą:
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=82245939&wv.x=2&a=82378050
                  :)
                  • Gość: wir Re: Sukces referendum - sprzatają! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 17:47
                    zapomniełeś o swoim wcześniejszym wpisie
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=82245939&wv.x=2&a=82378385

Pokarz przykłady tych "czystych",pięknych,pachnących miast 200
                    tysięcznych.
                    • sss9 Re: Sukces referendum - sprzatają! 20.07.08, 17:57
                      masz problemy z ustaleniem kolejności. z odczytywaniem godziny też?
                      a, że poczułeś się adresatem pytania o stopień głupoty... toć mnie za to nie
                      obwiniaj. :)
                      • Gość: wir Re: Sukces referendum - sprzatają! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 18:06
                        nie nie mam
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=82245939&wv.x=2&a=82377780
                        • sss9 Re: Sukces referendum - sprzatają! 20.07.08, 18:22
                          widać z tego, że słusznie poczułeś się adresatem pytania o stopień głupoty, bo
                          jednak wartościujesz radnych w oparciu o ilość głosów, które otrzymali, a
                          zarzekałeś się, że nie. warujesz na forum i tłuczesz tyle niepotrzebnych postów
                          zamiast przyznać się od razu. to musi być nieznośna samotność. :)
                          • Gość: wir Re: Sukces referendum - sprzatają! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 18:26
                            bez komentarza,poziom buraka reprezentujesz
                            • sss9 Re: Sukces referendum - sprzatają! 20.07.08, 18:29
                              jeszcze tylko zauważę, że wykazujesz kliniczny brak logicznego myślenia: właśnie
                              skomentowałeś, w buraczanym stylu. :)
                          • quilheure sss9 od trzech lat "tworzy" 6.33 posta dziennie. 20.07.08, 21:09
                            sss9 napisał:

> jednak wartościujesz radnych w oparciu o ilość głosów, które otrzymali,

Racja !
                            Wreszcie napisałeś prawdę. Radnych powinni przyjmować na stołki RM na pewno nie
                            poprzez ilość głosów. Ja bym zrobił konkurs na pisanie interpelacji na czas,
                            ocenianie wagi tira na oko lub ewentualnie wykonanie jakiejś ekspertyzy
                            budowlanej mostu.

> warujesz na forum i tłuczesz tyle niepotrzebnych postów
                            > zamiast przyznać się od razu. to musi być nieznośna samotność. :)

Powiedział sss9 który:

- przez 7 miesięcy tego roku natłukł: 856 postów
                            - w 2007: 1032
                            - w 2006: 2727
                            - w 2005: 3556

Wychodzi średnio 6.3 posta dziennie. Ty to dopiero musisz być samotny :]
                            • sss9 Re: kapiszonie... 20.07.08, 21:13
                              różnica między nami polega również na tym, że ja nie piszę pod wieloma nickami. :)
                              • quilheure Re: kapiszonie... 20.07.08, 21:30
                                sss9 napisał:

> różnica między nami polega również na tym, że ja nie piszę pod wieloma nickami.
                                > :)

Mi na prawdę nie musisz się tłumaczyć.
                                • sss9 Re: kapiszonie... 20.07.08, 22:22
                                  do głowy by mi nie przyszło. a teraz czas na ciebie - miotła, kubeł i zasyfiałe
                                  centrum czekają na twoje gospodarskie ręce.
                                  • quilheure Re: kapiszonie... 21.07.08, 10:34
                                    sss9 napisał:

> do głowy by mi nie przyszło. a teraz czas na ciebie - miotła, kubeł i zasyfiałe
                                    > centrum czekają na twoje gospodarskie ręce.

Dla mnie w waszym elitarnym centrum - dzielnicy profesorskiej, dziennikarskiej i społeczników może być narżnięte na każdym chodniku bo przyjezdzam tam tylko z musu jak trzeba coś załatwić w UM lub dla przyemności okazyjnie w weekendy napić się piwka na rynku ale wtedy to już mi wszysko jedno jak wyglądają ulice bo syf jest niesamowity.

Ty zamiast robić fotki sam byś złapał za miotłę chyba że "elyta" Gliwic pracami społecznymi się brzydzi. Podobnie jak procesor kamerka walczy o dobre jutro tylko za pomoca słowa pisanego.
                                    • majka220 Re: kapiszonie... 21.07.08, 11:15
                                      quilheure napisał:

> Dla mnie w waszym elitarnym centrum - dzielnicy profesorskiej, dziennikarskiej
                                      > i społeczników może być narżnięte na każdym chodniku bo przyjezdzam tam tylko z
                                      > musu jak trzeba coś załatwić w UM lub dla przyemności okazyjnie w weekendy nap
                                      > ić się piwka na rynku ale wtedy to już mi wszysko jedno jak wyglądają ulice bo
                                      > syf jest niesamowity.

BRAWO!!!
                                      Oto doskonala wizytowka poziomu ZF i jego elektoratu

> Ty zamiast robić fotki sam byś złapał za miotłę chyba że "elyta" Gliwic pracami
                                      > społecznymi się brzydzi.
                                      A ja myslalam, ze komunizm w Polsce skonczyl sie 4.06.1989

>Podobnie jak procesor kamerka walczy o dobre jutro ty
                                      > lko za pomoca słowa pisanego.

A to kolejne wyznanie. Słowo pisane dla frankiewicza i jego kliki jest
                                      bezprzedmiotowe.Czyżby "dyskusja" z rezimem gliwickim byla mozliwa jedynie przy
                                      uzyciu koktajli Mołotowa?
                                    • sss9 Re: kapiszonie... 21.07.08, 15:42
                                      ale masz chyba przynajmniej cząstkową świadomość (może obiło ci się o uszy?), że
                                      liczni bardzo ważni goście prezydenta i setki tysięcy turystów z kraju i
                                      zagranicy, a także tysiące osadników zachęconych ubiegłorocznym werbunkiem nad
                                      morzem przyjeżdżają tu, żeby przejść się po Zwycięstwa i pooglądać centrum
                                      miasta ze Starówką włącznie, a nie osiedla betonowych kurników wśród chwastów,
                                      które z kolegami zasiedlasz.
                                      • quilheure Re: kapiszonie... 21.07.08, 18:16
                                        Skąd wiesz PiS-iorku gdzie mieszkam ? Na osiedlach jest czyściej niż w bramach
                                        kamienic elyty intelektualnej Gliwic. Dlaczego ? Bo ludzie tam tworzą wspólnotę
                                        i dbają o wspólne dobro a elyta z centrum zajmuje się referendum i pisaniem
                                        interpelacji na temat wszelaki.
                                        • sss9 Re: kapiszonie... 21.07.08, 19:40
                                          twój ojciec rodziny Radia Maryja mi powiedział na tajnych kompletach z sofistyki
                                          w podziemiach magistratu. w centrum też mają wspólnoty mieszkaniowe i zmartwię
                                          cię kapiszonku - pod względem porządku osiedlowym kurnikom do nich daleko.
                                          • quilheure sss9 - człowiek z kompleksem liczby 4897 21.07.08, 20:53
                                            sss9 napisał:

> twój ojciec rodziny Radia Maryja mi powiedział na tajnych kompletach z sofistyk
                                            > i
                                            > w podziemiach magistratu. w centrum też mają wspólnoty mieszkaniowe i zmartwię
                                            > cię kapiszonku - pod względem porządku osiedlowym kurnikom do nich daleko.

Nie wiem czemu się tak rękami i nogami wypierasz swoich kontaktów z PiSem.
                                            Większość Gliwiczan pokazała gdzie miejsce oszołomów więc ustaw się do kolejaki.

Pewnie mieszkasz w pięknej kamienicy na środku skrzyżowania, z walącym się
                                            tynkiem i obszczaną bramą. To musi być powód do dumy nie to co mój czysty, 3
                                            piętrowy blok.
                                            • sss9 Re: sss9 - człowiek z kompleksem liczby 4897 21.07.08, 21:34
                                              nie wiem, z którego pisuaru wygrzebałeś te fusy, które przekazały ci sikret
                                              mesydż o moich kontaktach, ale mieszkać w blokowisku i nie mieć windy i zsypu na
                                              śmieci, to naprawdę przykre. proletariacka klasa średnia? :)
                                              • quilheure Re: sss9 - człowiek z kompleksem liczby 4897 21.07.08, 21:39
                                                sss9 napisał:

> nie wiem, z którego pisuaru wygrzebałeś te fusy, które przekazały ci sikret
                                                > mesydż o moich kontaktach, ale mieszkać w blokowisku i nie mieć windy i zsypu n
                                                > a
                                                > śmieci, to naprawdę przykre. proletariacka klasa średnia? :)

Nie to świadomy wybór poparty kredytem mieszkaniowym. Ja nie muszę mieszkać w
                                                zgrzybiałej kamienicy z obszczaną przez maneli klatką i lecząc swoje kompleksy
                                                tupaniem na tiry i rozpowiadaniem w jakiej się to jest elycie Gliwic.
                                                • sss9 Re: sss9 - człowiek z kompleksem liczby 4897 21.07.08, 21:48
                                                  high life! :)))
                                                  i tak to się robi - ja wiem już o twojej smutnej egzystencji ku..szona wiele, a
                                                  ty o mnie nic. :)
    • Gość: stanisława naprawdę sprzatają! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 11:38
      U mnie na klatce w ostatni piątek sprzątaczka dodała więcej płynu niż zwykle
      przy myciu schodów.

Jesteście cudowni. To na pewno dzięki referendum. Pragnę serdecznie podziękować
      panu Pietrzyrakowi, radnemu Berezowskiemu i stowarzyszeniu słuchaczek Radia
      Maryja tak bardzo zaangażowanemu w walkę ze zbrodniczą działalnością władz miasta.
      • Gość: gosc Re: naprawdę sprzatają! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 11:50
        Podziekuj Jarzebowskiemu, bo to tylko dzieki jego glupocie Frankiewicz ma i
        bedzie mial klopoty.
    • Gość: gosc Re: Sukces referendum - sprzatają! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 11:49
      To jest jesnak niewielki drobiazdzek, a i to sie skonczy w poniedzialek. Moze
      rzeczywsicie Frankiewicz bal sie referendum, skoro rzutem na tasme przyznal
      sobie 340 mln zl na budowe Podium. To jednak trzeba koniecznie zaskarzyc. Ta
      kwota jest oszustwem, bo nie uwzgledniono w niej procentow od kredytow.
      • wilczur_123 Re: Sukces referendum - sprzatają! 20.07.08, 12:27
        zażądaj jeszcze wartości dofinansowania w PLN a nie w EUR!!!!!!!! a co! nie
        można ?!?!! :))))))))))))))

!PLONK
      • Gość: wir Re: Sukces referendum - sprzatają! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 12:31
        Polecam ci lekturę.Chyba umiesz czytac nie tylko pisać.
        rpo.silesia-region.pl/zalaczniki/2008/05/27/1211879909.pdf
    • gliwicjus Re: Sukces referendum - sprzatają! 20.07.08, 12:35
      Dzisiaj po raz pierwszy od wielu dni, nad Gliwicami zaświeciło słońce!
      Dziękujemy ci za to, panie Pieczyraku! Obyś zawsze nam świecił, jak to
      dzisiejsze pogodne słoneczko!
      • kl-2 Re: Sukces referendum - sprzatają! 20.07.08, 13:57
        Widzę, że zwolennicy pana prezydenta są równocześnie miłośnikami
        brudnych ulic i przepełnionych kubłów na śmieci.

Ciekawa zbieżność, ciekawe, skąd się bierze takie połączenie
        zamiłowań? Czy to na zasadzie, że wszystko, co nam daje nasz wódz
        jest piękne i wspaniałe? To by tłumaczyło wiele przypadków głoszenia
        dziwacznych tez przez klub miłośników prezia :)
        • dzejms.bont Re: Sukces referendum - sprzatają! 20.07.08, 22:33
          Jak zwykle bredzisz - nie wynika to z powyższych
          postów ani trochę. Wybujała fantazja znów Cię ponosi.
          • majka220 Re: Sukces referendum - sprzatają! 20.07.08, 23:00
            Gość: wir napisał:

Ale nie godzę się na permanentne czepianie się jednego
            tematu;brudu w mieście Gliwice

W pewnym sensie racja;
            Brud to jeden z wielu problemow tego miasta pod obecnym nierzadem, jakkolwiek
            dla przecietnie cywilizowanego czlowieka nie do zniesienia
            • majka220 Re: Sukces referendum - sprzatają! 20.07.08, 23:11
              >Jeśli uważasz że ilość kubłów na śmieci jest
              niewystarczająca,mogę poprzeć Twój wniosek o zwiększenie ich
              ilości.

W Gliwicach wcale nie ma koszy na smieci,a
              to co na ul.Zwyciestwa ma spelniac te role jest tak odrazajace, ze trudno sie
              dziwic chuliganom, ze to rozwalaja.
              Jedzcie brudasy do Katowic i zobaczcie jak powinny wygladac takie kosze- na
              zeliwnych nogach, obudowane drewnem. One zdobia ulice i jakos nikt ich nie rozwala.
              • dzejms.bont to zbieraj podpisy pod petycją o kubły 21.07.08, 12:44
                przynajmniej zrobisz dobrze istotnej części społeczeństwa - kto
                wie - może nawet dostaniesz trzy głosy więcej w wyborach.
        • Gość: gosc Re: Sukces referendum - sprzatają! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 01:19
          Wytlumaczenie jest jeszcze prostsze. Na FG pisze ZF
      • sss9 Re: Sukces referendum - sprzatają! 20.07.08, 14:31
        gliwicjus napisał:

> Dzisiaj po raz pierwszy od wielu dni, nad Gliwicami zaświeciło słońce!

czyżby? a może dopiero dziś wypuszczono cię z ziemianki?
    • bereklon Re: Sukces referendum - sprzatają! 20.07.08, 15:41
      Czyli niema już takich obrazków na zwycięstwa dzisiaj idę sie przejść wieczorem na zwycięstwa i zobaczyć jak nic się nie zmieni znowu dam fotki
      www.wrzuta.pl/obraz/rDG5NSuJF6/hasiok_1
      www.wrzuta.pl/obraz/o2sz4pVWIC/hasiok_2
      • dzejms.bont Re: Sukces referendum - sprzatają! 21.07.08, 12:46
        wrzucaj wrzucaj, a potem podeślij swojemu kumplowi z zakładu
        oczyszczania miasta, który jest odrębną jednostką porządkową. Może
        zrobi to na nich wrażenie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka