Dodaj do ulubionych

ZBM okrada!

IP: *.gl.digi.pl 17.10.08, 11:15
Moja mama przepisywala na mnie mieszkanie komunalne (6 lat temu).
Musialam zaplacic 4tys zl i przy wykupie mieszkania kaucja miala byc
zwrocona. Jestem na etapie wykupu mieszkania i dokument ktory musze
podpisac wyraznie mowi,ze musze sie zrzec kaucji,zeby moc wykupic to
mieszkanie. 6 lat temu powiedziano mi cos innego! Dlaczego miasto
mnie okrada?? Za co byla ta kaucja? Obie bylysmy w mieszkaniu
zameldowane. Podobno 2 lata temu rada miejska zmienila przepisy,ze
kaucje sa bezzwrotne - to moze nie powinno sie to nazywac KAUCJA??
Prawo nie dziala wstecz !Czuje sie oszukana przez ZBM i miasto. Chce
sie odwolac,ale najlepiej przez biuro prawnicze. Poleccie mi jakies
w Gliwicach.
Obserwuj wątek
    • pszczola205 Re: ZBM okrada! 17.10.08, 11:29
      Nie dosc ,ze bonifikata przy wykupie mieszkania jest smiesnzie niska-
      chyba najnizsza w Polsce! To jeszcze dziady sepią jakies kaucje..
      Smiechu warta ta wladza w Gliwicach!!! Do budy ! Zlodzieje i tyle..
    • Gość: cora Re: ZBM okrada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 11:31
      Czuje sie oszukana przez ZBM i miasto. Chce
      > sie odwolac,ale najlepiej przez biuro prawnicze. Poleccie mi jakies
      > w Gliwicach.

nie pierwszy przypadek okradania w biały dzień.
      Ja tylko wiem że kaucja jest pewnego rodzaju wadium, i nic do tego nie ma bezRad Miejska ani tym bardziej ZBM.
      Ponadto słowo to dokładnie precyzyje definicja PWN
      sjp.pwn.pl/lista.php?co=kaucja
      • Gość: ola Re: ZBM okrada! IP: *.gl.digi.pl 17.10.08, 11:37
        Rzecz w tym,ze miasto chce wyludzic tyle pieniedzy ile sie da! Nie
        dosc,ze musze zaplacic 40% wartosci mieszkania to musze sie zrzec
        tej kaucji.. Pytam jakim prawem mam sie zrzekac tej kaucji!!!
        czuje sie okradana przez wlasne miasto :( a bezradnosc mnie dobija!
        Jedyne co mi pozostalo,to powieszenie Frankiewicza za jajka na
        diabelkach przed UM..
        Podobno sa sprawy w sadzie o te kaucje i ludzie wygrywaja,ale
        dlaczego miasto tak postepuje??
        • opserfer Re: ZBM okrada! 17.10.08, 11:57
          bo taki lipne jest ustanowione prawo. Im więcej śmieciowych
          postulatów bezradnego pisiora to czasu mniej. Ale polecam ci wizytę
          u prawnika. Po niej na pewno poczujesz się mniej sfrustrowana, jak
          wytłumaczy ci działające prawo oraz pokaże ci kiedy i przez kogo
          zostało stworzone.
          • Gość: ola Re: ZBM okrada! IP: *.gl.digi.pl 17.10.08, 11:59
            Jesli mysli,ze tak latwo oddam ta kaucje , to sie mylisz! Predzej
            powiesze tego dziada przed UM!
            • opserfer Re: ZBM okrada! 17.10.08, 12:26
              wcale tak nie myślę - idź do prawnika - niech Cię uświadomi. Jak da
              się walczyć to walcz. Wątpię, że walkę wygrasz kierując swoje
              pretensje do niewłaściwej osoby. Prawnik powie Ci, gdzie je masz
              kierować.
              • Gość: ola Re: ZBM okrada! IP: *.gl.digi.pl 17.10.08, 12:33
                Dam znac po wizycie. Swoje pretensje kieruje do prezydenta, bo to na
                jego wnisek Rada wprowadzila ta uchwale : XXV/668/2004.
                • opserfer Re: ZBM okrada! 17.10.08, 12:47
                  Tak jest - Rada na wniosek Prezydenta uchwaliła, że bonifikaty
                  preferencyjne w wysokości 50% obowiązują po zrzeczeniu się kaucji.
                  Z takim uchwalonym prawem chcesz wygrać? Powodzenia. Koniecznie
                  dawaj znać, bo bardzo mnie interesuje jak można podważyć istniejące
                  prawo.
                  • opserfer Re: ZBM okrada! 17.10.08, 12:49
                    sorry - 60%
            • Gość: anna Re: ZBM okrada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 15:52
              Nie czytaj co pisze opserfer, bo to jeden z tych zlodzieji.
              • opserfer Re: ZBM okrada! 17.10.08, 16:03
                a świstak siedzi i zawija...
              • Gość: ola Re: ZBM okrada! IP: *.gl.digi.pl 17.10.08, 16:10
                Na to wyglada.
          • Gość: michal/ Re: ZBM okrada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 12:54
            Po niej na pewno poczujesz się mniej sfrustrowana, jak
            > wytłumaczy ci działające prawo oraz pokaże ci kiedy i przez kogo
            > zostało stworzone.

spokojnie malenki, tu jest stosowny wniosek RM Gliwice, a w nim stoi napisane w punkcie "b" taki postulat:
            "oświadczenie o zrzeczeniu się przysługującego roszczenia z tytułu zwaloryzowanej kaucji mieszkaniowej".

www.um.gliwice.pl/pub/uchwaly/2658.pdf
            Proszę więc nie zwalać winy na innych.
            • opserfer Re: ZBM okrada! 17.10.08, 12:59
              ależ tak właśnie jest. Czyżby informowano o tym użytkowniczkę
              inaczej? Ma oczywiście to na piśmie? Powinna zatem wsząć proces. A
              jeśli nie ma na piśmie i nie interesowała si prawem, które je
              dotyczy to cóż... czemuś biedny?
    • Gość: gosia Re: ZBM okrada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 12:32
      Kup mieszkanie na wolnym rynku,oddaj mieszkanie komunalne miastu,a
      odzyskasz swoja kaucje wraz z odsetkami.
      • Gość: kusy tęgie głowy na tym forum sie zatrudnia z UM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 12:43
        > Kup mieszkanie na wolnym rynku,oddaj mieszkanie komunalne miastu,a
        > odzyskasz swoja kaucje wraz z odsetkami.

juz wiesz wszystko!.
        ten przepadek kapusty (w postaci czterech kolek) ma cie sklonic do tego abys wycofala sie z wykupu mieszkania i oddala mieszkanie gminie (miastu). w podjeciu takiej a nie innej decyzji, maja cie utwierdzic niebagatelne odsetki i permanentnie jezdzące ulicami centrum tiry, banki beda mialy wowczas latwiejszy dostep do twego lokalu.

jesli nie skrzystasz z niepowtarzalnej okazji- a na mieszkaniu ci nie zalezy, odsprzedasz go bankom ty, ale za to podziel sie z UM poprzez ZBM, bo im odcieto ryjek od korytka z powodu wpadki w mieszkaniowce, a platfusy musza jakos 'funkcirowac'!
        kapujesz czy ma ci koGosia dalej tlumaczyc jak krowie na miedzy???
        • opserfer Re: tęgie głowy na tym forum sie zatrudnia z UM! 17.10.08, 12:48
          to sprawa dla bezradnego - niech postawi wniosek o zmianę tej
          ustawy. Później poproszę o zniesienie jakichkolwiek podatków, bo w
          końcu również nie wyraziłem osobiście zgody na ich płacenie.
        • Gość: gosia na mieszkania komunalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 12:52
          kolejka czekających jest ogromna...........wiec jeśli komuś nie
          pasuje 40% preferencyjne stawki+kaucja,to należy oddać mieszkanie
          nowym najemcom.
          • Gość: ola Re: na mieszkania komunalne IP: *.gl.digi.pl 17.10.08, 12:54
            Jasne.. a Wy dalej w stolek pierdziec bedziecie :)
            • opserfer Re: na mieszkania komunalne 17.10.08, 12:59
              a kto to "Wy"? Powiedz nam o swoich teoriach. Bardzo lubimy się z
              nich miać.
            • Gość: gosia wy-to znaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 13:05
              kto?
              Czyżby ci,którzy nie mieli możliwości kupna mieszkania po
              preferencyjnych cenach?
      • Gość: ola Re: ZBM okrada! IP: *.gl.digi.pl 17.10.08, 12:53
        Durna baba jestes.Tworza sie wspolnoty mieszkaniowe i zacznij kobito
        juz szukac pracy!
        Moje podatki, kaucje i pieniadze za wykup mieszkania niepotrzebnie
        ida na utrzymanie Was pierdzacych w stolek i nic nie robiących! Za
        kazdym razem kiedy u Was jestem żrecie, pijecie kawcie i gó-no
        robicie!Zenada!
        Do Twojej wiadomosci wykupie to mieszkanie! a w koncu reszta
        mieszkancow tez to zrobi i skonczy sie pierdzenie w stolek!
        • opserfer Re: ZBM okrada! 17.10.08, 13:05
          LOL - tak zrób. Świetna teoria - na pewno ci pomoże.
        • Gość: gosia Re: ZBM okrada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 13:11
          nie obrażaj!Wspólnoty mieszkaniowe istnieją od wielu lat.Jak ci te
          warunki wykupu nie pasują to masz wyjście.Kredyt hipoteczny i jesteś
          na swoim w np.Żernikach.Wówczas będziesz mogła pierdziec w stołek i
          nic juz nie będziesz musiała robić.
          • Gość: ola Re: ZBM okrada! IP: *.gl.digi.pl 17.10.08, 13:20
            Narazie czesc mieszkancow wykupilo mieszkanie, dlatego jeszcze macie
            mozliwosc pierdzenia w stoleczki :) Dobrze wiesz, co sie stanie jak
            reszta wykupi.. nie bedziecie potrzebni poprostu.. :)I bardzo
            dobrze, szkoda moich pieniedzy :)Zreszta siedzisz na forum zamiast
            pracowac ..
            Co do warunkow wykupu: stac mnie na wykup . Nie podoba mi sie
            naciaganie i oszukiwanie. Dlatego tak tej sprawy nie zostawie.
            • opserfer Re: ZBM okrada! 17.10.08, 13:26
              walcz bejbe - z istniejącymi przepisami walcz. Dawaj relacje.
              • Gość: ola Re: ZBM okrada! IP: *.gl.digi.pl 17.10.08, 13:43
                Oki bejbe ;)dam znac.
            • Gość: gosia Re: ZBM okrada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 13:49
              bardzo mi przykro,ale żle zaadresowałaś swoje żale.O jakich
              oszustwach mówisz? Bo chyba nie o tym,jak czują się ci ,którzy nie
              mieli możliwości wykupu mieszkania za 40% wartości+kaucja.Faktycznie
              czują się oszukani kiedy musza spłacać kredyt hipoteczny.
              • Gość: ola Re: ZBM okrada! IP: *.gl.digi.pl 17.10.08, 14:32
                No zobacz jakie to straszne..w Krakowie taniej wykupisz mieszkanie.
                Wyobraz sobie,ze nie tylko.. Warszawa, Łodz, Wroclaw.. wymienic Ci
                wiecej?Wyczytalam to na tym forum. Nie moja wina,ze nasz prezydent
                jest pazerny. Ale ok..stac mnie na to. Co do kaucji to uwazam, ze
                jest to oszustwo! Moja mama placila juz raz kaucje jak dostala
                mieszkanie, pozniej przepisala mieszkanie na mnie i nastepna kaucja.
                Czy nie widzisz,ze cos tu nie gra? Czyli jak wyzej napisalas,
                ZRZEKLA sie mieszkania .. wiec powinna dostac zwrot kaucji, tak?
                Skoro ja wykupuje to mieszkanie to rowniez pwinna dostac zwrot
                kaucji ( tak mnie poinformowano przy wplacaniu kaucji!).
                • Gość: gosia Re: ZBM okrada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 14:43
                  Jeszcze raz ci powtórzę!w Krakowie,Warszawie,Gliwicach sa ludzie
                  którzy nie mieli mozliwości wykupu mieszkania komunalnego.....i do
                  kogo moga mieć pretensje?Do Preztdenta.....a może do takich jak
                  ty.Dla mnie te bonifikaty to jest okradanie
                  społeczeństwa,mieszkańców Gliwic..A ty lamentujesz o
                  kaucję.........kup na wolnym rynku,bez bonifikaty i bez kaucji i
                  wówczas mniej pretensje do całego swiata.
                  • Gość: ola Re: ZBM okrada! IP: *.gl.digi.pl 17.10.08, 15:29
                    Mieszkancy tych miast maja mozliwoc wykupienia mieszkan z bonifikata
                    od 80-95%. Interesuje sie tym,wiec wiem. Nie musisz mi nic
                    powtarzac, bo widze ,ze masz slaba wiedze na ten temat.
                    I nikt nie okrada spoleczenstwa, bo miasto nie budowalo tych
                    mieszkan tylko dostalo od zakladow pracy. Wiec to miasto okrada
                    mieszkancow dajac tylko 60% bonifikaty. Ale rozumiem,ze darmozjady w
                    administracji i ZBMie trzeba za cos utrzymac :)
                    Widze znow malo wiesz na ten temat. Nie odzywaj sie,jesli nie wiesz
                    o czym mowisz kobito.
                    • opserfer Re: ZBM okrada! 17.10.08, 15:35
                      a ty kobito takaś mądra, że nie zauważyła zmiany przepisów - brawo
                      kobito. Czemuś biedna? Boś głupia.
                      :D
                      • Gość: ola Re: ZBM okrada! IP: *.gl.digi.pl 17.10.08, 15:57
                        Za to Ty jestes taki madry,ze nie wiesz,ze sprawa jest znow w toku.
                        • opserfer Re: ZBM okrada! 17.10.08, 15:58
                          tzn? Jaka sprawa? Co rozumiesz przez "tok"? Vo na pewno nie
                          wałkowanie tego na forum przez Ciebie - wybacz.
                    • Gość: gosia Re: ZBM okrada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 16:14
                      nie interesuje mnie jaką bonifikate ustalił Kraków,Wrocław,czy
                      Warszawa.Nie podoba ci sie bonifikata to nie kupuj,oddaj mieszkanie
                      tym którzy czekaja w kolejce.Chciałbys za darmo dostac to zgłos sie
                      na Białoruś.Te czsy minęły bezpowrotnie,wiec płac 100% wartosci
                      rynkowej mieszkania.
                • opserfer Re: ZBM okrada! 17.10.08, 14:54
                  W Warszawie i Krakowie taniej wykupisz? A to niezłe. Na tym forum
                  to przeczytałaś? Cóż, spróbuj zatem wykupić w Krakowie :)
                  • Gość: ola Re: ZBM okrada! IP: *.gl.digi.pl 17.10.08, 15:34
                    Gdybym byla mieszkanka Krakowa pewnie bym to zrobila :) Bonifikata w
                    Krakowie wynosi 88-92%.
                    • opserfer Re: ZBM okrada! 17.10.08, 15:36
                      Przy jakich cenach? Ale mądralo dałaś ciała z tymi przepisami. Jak
                      można powiedzieć, że się tym interesujesz, jak właśnie się okazało,
                      że nie potrafiłaś przepisów zrozumieć. Oj kobito - bijesz pianę.
                      • Gość: ola Re: ZBM okrada! IP: *.gl.digi.pl 17.10.08, 15:54
                        Ok mieszkania sa duzo drozsze,ale jesli mieszkanie w Krakowie
                        kosztuje 600tys to przy ichniejszych bonifikatach wykup kosztuje ok
                        30tys. W Gliwicach mieszkanie kosztuje powiedzmy 200tys, to przy
                        istniejacej bonifikacie musimy zaplacic 80tys.
                        Czego dokladnie nie zrozumialam??
                        Moge jeszcze dodac,ze zarobki w Krakowie sa wyzsze niz w Gliwicach.
                        Ponadto doczytalam, ze kaucje w innych miastach sa zwracane. Wladza
                        Gliwic jest pazerna i koniec ! Nie rob ze mnie blondynki, misiu
                        pysiu :)
                        • Gość: anna Re: ZBM okrada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 16:01
                          Poza tym co ma do tego cena mieszkania. Krakow to nie gowniane Gliwice, wiec
                          mieszkania sa drozsze. W Paryzu tez sa drozsze. Wazne jest jaki jest procent
                          bonifikaty!
                          • opserfer Re: ZBM okrada! 17.10.08, 16:04
                            w ogóle może jej nie być. Ja tam się nie popłaczę.
                        • opserfer Re: ZBM okrada! 17.10.08, 16:02
                          Gość portalu: ola napisał(a):

> Ok mieszkania sa duzo drozsze,ale jesli mieszkanie w Krakowie
                          > kosztuje 600tys to przy ichniejszych bonifikatach wykup kosztuje
                          ok
                          > 30tys. W Gliwicach mieszkanie kosztuje powiedzmy 200tys, to przy
                          > istniejacej bonifikacie musimy zaplacic 80tys.
                          > Czego dokladnie nie zrozumialam??

Tego, że każde miasto ustala samo politykę? Że nie są obligowani
                          niczym i robią prezencik oferując wykup z bonifikatą.

> Moge jeszcze dodac,ze zarobki w Krakowie sa wyzsze niz w
                          Gliwicach.

To oczywiście bzdura i ogólnik - zależy w jakim zawodzie - księgowi
                          na pewno. Mam wyższe zarobki tutaj, więc mi nie fandzol.

> Ponadto doczytalam, ze kaucje w innych miastach sa zwracane.

To oczywiście regulują przepisy, prawda?

Wladza
                          > Gliwic jest pazerna i koniec ! Nie rob ze mnie blondynki, misiu
                          > pysiu :)

coś ty bejbe - nie w większym stopniu, niż sama z siebie zrobiłaś
                          tymi lamentami. Pazerna na co? Na powiększanie budżetu miasta? Czy
                          na co innego? Taki ogólnik i bezsens.
                          • Gość: ola Re: ZBM okrada! IP: *.gl.digi.pl 17.10.08, 16:06
                            Prezydent zwieksza ten budzet..ale jakos tego w miescie nie widac.
                          • Gość: majka Re: ZBM okrada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 16:10
                            Przede wszystkim bonifikata to nie zadna łaska, ani broń Boże dobra wola, tylko
                            wynika z wieloletniego czynszu-haraczu pobieranego od najemcy przez
                            administratora, ktory zamiast na remonty zasilał konta zatrudnionych w ZBMach
                            darmozjadów
                            • Gość: ola Re: ZBM okrada! IP: *.gl.digi.pl 17.10.08, 16:11
                              O tym wlasnie mowie! Goha czytaj! To o Tobie.
                            • Gość: gosia Re: ZBM okrada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 16:21
                              oczywiście płaciłaś "wysoki" czynsz za mieszkanie komunalne........
                              • Gość: ola Re: ZBM okrada! IP: *.gl.digi.pl 17.10.08, 16:30
                                Oczywiscie ,ze wysoki!
                                • Gość: gosia Re: ZBM okrada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 16:40
                                  bo tobie należy sie mieszkać za darmo..........ty czynszu nie
                                  powinnas płacić.............bidula.
                        • Gość: gosia Re: ZBM okrada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 16:17
                          i uważasz za sprawiedliwe,ze kupujesz to mieszkanie za 80 tyś.Za
                          piec lat sprzedasz za 200Tys tym,którzy nie maja możliwości wykupu
                          mieszkania komunalnego.I jeszcze bijesz pianę o 4 tys kaucji.
                          • Gość: ola Re: ZBM okrada! IP: *.gl.digi.pl 17.10.08, 16:25
                            Tak wlasnie! Uwazam,ze bonifikata jest za niska! Miasto tych
                            mieszkan nie budowalo i to miasto zarabia na mnie!Place bardzo
                            wysoki czynsz, rodzice ciezko pracowali ,zeby to mieszkanie dostac,
                            tez wplacili kaucje, wiec powinna byc zwrotna! A niby jakim prawem
                            mam sie teraz zrzekac? To juz wyszlo,ze miasto zatrzymało sobie 2
                            kaucje i to tylko w moim przypadku. Ile jest takich przypadkow??
                            Co do sprzedania mieszkania, to nie musze czekac 5 lat. Moge
                            sprzedac miesiac po wykupie o ile spelnie odpowiednie warunki np.
                            kupie dom, dzialke badz zamienie mieszkanie na wieksze.
                            • Gość: gosia Re: ZBM okrada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 16:32
                              nie tylko twoi Rodzice cięzko pracowali na mieszkanie,ale nie
                              wszyscy dostawali przydział na komunalne lub zakładowe.Niektórzy
                              misieli oszczedzć i kupic na wolnym rynku.

Co do sprzedania mieszkania, to nie musze czekac 5 lat. Moge
                              > sprzedac miesiac po wykupie o ile spelnie odpowiednie warunki np.
                              > kupie dom, dzialke badz zamienie mieszkanie na wieksze.
                              >
                              Sama przyznajesz,ze chcesz na innych zarobić,sprzedając
                              mieszkanie,ale juz bez bonifikaty.A siepiesz sie o kaucję.
                              • sss9 Re: ZBM okrada! 17.10.08, 16:36
                                Gość portalu: gosia napisał(a):

> nie tylko twoi Rodzice cięzko pracowali na mieszkanie,ale nie
                                > wszyscy dostawali przydział na komunalne lub zakładowe.Niektórzy
                                > misieli oszczedzć i kupic na wolnym rynku.

no i co z tego? nagle ci się socjalizmem zaczęło czkać. :)

>
                                > Co do sprzedania mieszkania, to nie musze czekac 5 lat. Moge
                                > > sprzedac miesiac po wykupie o ile spelnie odpowiednie warunki np.
                                > > kupie dom, dzialke badz zamienie mieszkanie na wieksze.
                                > >
                                > Sama przyznajesz,ze chcesz na innych zarobić,sprzedając
                                > mieszkanie,ale juz bez bonifikaty.A siepiesz sie o kaucję.

ale co ci do tego? co to ma mieć do rzeczy? podobno jesteś taaaaakaaaa
                                liberalna, a tu nagle równo i smutno. :)
                                • Gość: gosia Re: ZBM okrada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 16:43
                                  własnie dlatego wszelakie bonifikaty to jedynie złodziejstwo.Jest
                                  wolny rynek i niech kązdy kupuje po rzeczywistej cenie.
                              • Gość: ola Re: ZBM okrada! IP: *.gl.digi.pl 17.10.08, 16:45
                                Siepie o sprawiedliwosc. sama kaucja to male piwo,nie zrozumialas?
                                • Gość: gosia Re: ZBM okrada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 16:49
                                  sprawiedliwie to bedzie wówczas jak kupisz to mieszkanie za 100%
                                  jego wartości rynkowej.
                                  • Gość: ola Re: ZBM okrada! IP: *.gl.digi.pl 17.10.08, 16:55
                                    Sprawiedliwie to by tak bylo jakby miasto wybudowalo to mieszkanie
                                    kretynko! masz to napisale przynajmniej 5 razy i dalej swoje..
                                    • Gość: gosia Re: ZBM okrada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 17:06
                                      a ty je budowałać,debilko!Za twoje pieniadze kupiłas
                                      działkę,pustostanie.Dalej nic do ciebie nie dociera.Tylko daj i
                                      daj,do ROBOTY!
                                      • Gość: kibic do niewidzialnych! IP: *.dip.t-dialin.net 17.10.08, 18:07
                                        Jeżeli z taka starannością usuwacie niewygodne wam wypowiedzi, to dlaczego nie
                                        przeszkadza wam debilne opluwanie adwersarzy przez obłąkaną 'gosie'???
                                        • sss9 Re: do niewidzialnych! 17.10.08, 18:12
                                          a czy może być lepsza "reklama" wyznawców Frankiewicza? :)
                                          • Gość: gosia Re: do niewidzialnych! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 18:15
                                            lepszej "reklam" niz twoje wypowiedzi "opozycjonisci" nie znajdą.
                                          • stasiek17 Re: do niewidzialnych! 17.10.08, 18:22
                                            sss9 napisał:

> a czy może być lepsza "reklama" wyznawców Frankiewicza? :)

:)

koale już tak mają, że lata przeżuwania papki ideologicznej powodują u nich
                                            poczucie wyższości nad przedstawicielami innych grup
                                          • Gość: kibic Re: do niewidzialnych! IP: *.dip.t-dialin.net 17.10.08, 18:24
                                            > a czy może być lepsza "reklama" wyznawców Frankiewicza? :)

Podejrzewam, ze wystawili ją do ustrzelenia a sami już grillują i piwkują :-)))
                                        • Gość: gosia Volksdeutscher-wypad, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 18:13
                                          plonk!!!
                                          • sss9 Re: Volksdeutscher-wypad, 17.10.08, 18:16
                                            typowo PiS-owskie.
                                            • Gość: gosia Re: Volksdeutscher-wypad, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 18:19
                                              ale sie obsmiałam..............Pis tobi chyba jest bliższy,bo mi nie
                                              podrodze z tym ugrupowaniem!
                                              • sss9 Re: Volksdeutscher-wypad, 17.10.08, 18:23
                                                a z jakim ci jest po drodze, pensjonariusze zakładów dla upośledzonych chyba nie
                                                mają (oprócz ciebie na forum) swojej reprezentacji politycznej? a twoja
                                                nienawiść do "obcych" jest jak najbardziej PiS-owska, nie wyłgasz się. :D
                                                • Gość: gosia Ja"magistracka" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 18:31
                                                  która klaszcze Frankiewiczowi,wspiera tiry w centrum(oczywiście za
                                                  odpowiednią działkę)mam sympatyzować z PiSem? Oj,sss9,wszystko juz w
                                                  tej twojej ciasnej główce ci sie pomieszało!
                                                  • sss9 Re: Ja"magistracka" 17.10.08, 18:35
                                                    twoje zachowania są dokładnie takie jak te, którymi środowisko liberalne
                                                    scharakteryzowało PiS. rozumiem, że dla ciebie to może być szok, ale łagodnie
                                                    mówiąc, zeszmaciłaś się. :)
                                                  • Gość: gosia Twoje zachowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 18:47
                                                    przypomina (niestety) starego komuch,który kilka lat temu zrobiła
                                                    sie bardziej kosciółkowy niz sam papież i miotasz sie w swoich
                                                    poglądach od lew do prawa.Czyli typowy sprzedawczyk,oglednie rzecz
                                                    ujmując.
                                                  • Gość: kibic Re: Twoje zachowanie IP: *.dip.t-dialin.net 17.10.08, 18:56
                                                    gosiak ty chyba znowu pijesz, bo strasznie bełkoczesz:-)
                                                  • Gość: gosia Volksdeutscher-wypad! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 19:00
                                                    plonk!!!
                                                  • Gość: gosia widze że IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 19:14
                                                    chłopaki udali sie na "dobranockę" Może bajka was uspokoi i
                                                    wyciszy.Tylko nie grajcie w te brutalne gry komputerowe,bo to oane
                                                    krzywia wam psychikę.
                                                  • sss9 Re: Waruj! 17.10.08, 19:16
                                                    koalo. :)
                                                  • Gość: gosia Re: Waruj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 19:27
                                                    i nie szczekaj na telewizor,bo to tylko film!
                                      • pszczola205 Re: ZBM okrada! 18.10.08, 13:11
                                        Z tego co wyczytalam to budowaly te mieskznia zaklady pracy w
                                        ktorych pracowali obecni mieszkancy. Wiec nie do konca masz racje.
                                        Piszesz ,ze to okradanie spoleczenstwa- a wykup mieszkan
                                        spoldzielczych za GROSZE to Twoim zdaniem nie okradanie? Jesli ta
                                        pani musi zaplacic 80tys to dlaczego mowisz,ze to okradanie
                                        spoleczenstwa? Moi rodzice wykupili mieszkanie spoldzielze za
                                        2,70zl! Wiec to moze jest okradanie, ale toche za bardzo sie pienisz
                                        piszac,ze wykup mieszkania za 80tys to zlodziejstwo. Nie masz racji.
                                        • Gość: gosia Re: ZBM okrada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 13:41
                                          Uważam ,że wszelkie przywileje,bonifikaty,rekompensaty,wcześniejsze
                                          emerytury itp.których koszty ponosi państwo,czyli my wszyscy,sa
                                          niesprawiedliwością i okradaniem pozostałej częsci
                                          społeczeństwa.Pani Ola rospoczęła wątek "ZBM mnie okrada" Uważa,że
                                          wykup mieszkanie za 40 % jego wartości rynkowej+4000 zł kaucji,którą
                                          wpłaciła nie jest przywilejem.Ma przydział najmu tego lokalu i przy
                                          kupnie,cenę dyktuje jego własciciel,czyli w tym przypadku
                                          miasto.Jeśli cena nie odpowiada kupujacemu,to nikt nie zmusi Pani
                                          Oli do jego zakupu.Tak samo dzieje sie z mieszkaniami
                                          spółdzielczymi,gdzie ceny są bardzo zróznicowane i nie wszyscy
                                          lokatorzy zdecydowali sie na ich wykup.Weż również pod uwage fakt,że
                                          nie wszyscy mieli mozliwość przydziału lokalu zakładowego czy
                                          miejskiego,więc jedynym sposobem na własne mieszkanie jest kupno na
                                          wolnym rynku,budowa domu lub TBS.Wówczas nie istnieją żadne
                                          bonifikaty,albo cena kupującemu odpowiada,albo rezygnuje.
                                          • sss9 Re: gosia gosi :) 19.10.08, 20:25
                                            Gość portalu: gosia napisał(a):

> Uważam ,że wszelkie przywileje,bonifikaty,rekompensaty,wcześniejsze
                                            > emerytury itp.których koszty ponosi państwo,czyli my wszyscy,sa
                                            > niesprawiedliwością i okradaniem pozostałej częsci
                                            > społeczeństwa.

trochę później Gość portalu: gosia napisał(a):

jesli tak uważasz,to walcz kobieto i przekonaj o tym
                                            społeczeństwo,następnie doprowadz do zmian w ustawie o samorządach
                                            oraz innych ustawach i ..............sukces gwarantowany.

:DDD
                                            • Gość: gosia sss9 do sss9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.08, 20:59
                                              oczywiście zauważyłeś,że o czym innym była mowa w jednym wątku i o
                                              czym innym w drugim?
                      • Gość: majka Re: ZBM okrada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 16:02
                        > Jak
                        > można powiedzieć, że się tym interesujesz, jak właśnie się okazało,
                        > że nie potrafiłaś przepisów zrozumieć.

Zwlaszcza przepisow ustalonych na kolanie przez frankiewicza i spolke.
                        Udalo im sie wspolnikow i siebie wymigac od wiezienia wiec dalej bezczelnie kpia
                        sobie z mieszkancow. Bezkarnosc rozzuchwala,ale dzieki temu zupelnie
                        niespodziewanie sie konczy
                        • opserfer Re: ZBM okrada! 17.10.08, 16:04
                          trutututu
              • Gość: ola Re: ZBM okrada! IP: *.gl.digi.pl 17.10.08, 16:15
                Pomylilas pojecia wykupu z kupnem. Zreszta widze,ze czas urzedowania
                sie skonczyl i poszlas se do domu:)
                • Gość: gosia Re: ZBM okrada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 16:25
                  nie ma znaczenia od kogo kupujesz,czy od miasta,czy od prywatnego
                  właściciela.Bonifikata to złodziejstwo w majestacie prawa.Okradanie
                  tych wszyskich,którzy nie maja mozliwosci wykupu mieszkan
                  komunalnych,wiec płaca ceny wolnorynkowe!
                • sss9 Re: ZBM okrada! 17.10.08, 16:25
                  o nie, gosia "urzęduje" całą dobę. taka profesja. :)
                  a merytorycznie jak? jesteś zadowolona z porad? gosia/opserfer wytłumaczyła ci
                  wszystko grzecznie i rzeczowo? nie była napastliwa, niemiła?
                  • Gość: gosia Re: ZBM okrada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 16:27
                    a ty znowu na stanowisku.Juz pospałeś po obiadku,ale jeszcze emeryt
                    powinien pospacerować a nie od rana na kompie siedzisz.
                    • Gość: ola Re: ZBM okrada! IP: *.gl.digi.pl 17.10.08, 16:29
                      Masz dzisiaj PMS-a?
                      • Gość: ola Re: ZBM okrada! IP: *.gl.digi.pl 17.10.08, 16:32
                        Gosia szuka teraz w necie co to znaczy PMS..wiec wnioskuje,ze gosia
                        ma siusiaka :)
                        • Gość: gosia Re: ZBM okrada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 16:33
                          a ja mniema że masz cos nie tak z głową.........
                          • Gość: kibic plonkająca pampersia;-) IP: *.dip.t-dialin.net 17.10.08, 16:38
                            > a ja mniema że masz cos nie tak z głową.........

Poplonkaj sobie bidulo, to ci b.yntelygentnie z pewnością ulży:-)))
                            • Gość: gosia volksdeutscher-wypad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 16:44
                              PLONK!
                  • Gość: ola Re: ZBM okrada! IP: *.gl.digi.pl 17.10.08, 16:28
                    hehe tez to zauwazylam. Gosia /pytś maja beznadziejne argumenty.
                    Mam spotkanie z mecenasem i zobaczymy jak sie sprawa potoczy.
                    Podobno jest do wygrania.
                    • sss9 Re: ZBM okrada! 17.10.08, 16:33

> hehe tez to zauwazylam. Gosia /pytś maja beznadziejne argumenty.
                      > Mam spotkanie z mecenasem i zobaczymy jak sie sprawa potoczy.
                      > Podobno jest do wygrania.

życzę powodzenia. w końcu, co obiecane ma być dotrzymane. inaczej jest właśnie
                      tam, gdzie cię z taką czułością odsyła - na Białorusi. ;)
                      • Gość: gosia Re: ZBM okrada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 16:38
                        dalej wyciągacie rączki po czyjeś,czyli po wszystkich mieszkańców
                        Gliwic.Ale to normalne dla komunistycznego betonu.Jak za cos trzeba
                        zapłacić to ogarnia was oburzenie.
                        • sss9 Re: ZBM okrada! 17.10.08, 16:39
                          tumanie stepowy, sprawdź czyja to była decyzja. :)))
                          • Gość: gosia Re: ZBM okrada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 16:46
                            kmiocie niedouczony sprawdż na czym polega wolny rynek.
                            • sss9 Re: ZBM okrada! 17.10.08, 16:49
                              zaskarż tego kmiota decydenta (pewnie wiesz kto to?) i wytłumacz mu co to jest
                              wolny rynek. aaa i koniecznie zapoznaj się z definicją kaucji. :D
                              • Gość: ola Re: ZBM okrada! IP: *.gl.digi.pl 17.10.08, 16:52
                                ona/on- lub ono.. nie rozumie.
                                • sss9 Re: ZBM okrada! 17.10.08, 16:54

> ona/on- lub ono.. nie rozumie.

nie ma prawa - to koala. ;)
                                  • Gość: gosia Re: ZBM okrada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 17:01
                                    wypierdek mamuta dalej klepie,byle klepać.Zero merytorycznych opinii
                                    w jego wykonaniu.
                              • Gość: gosia Re: ZBM okrada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 17:00
                                i tu sie z toba,kmiotku, zgodzę.Nie powinien Frankiewicz wnioskować
                                o 60% bonifikatę.Powinna być na minimalnym poziomie jaki został
                                ustalony przez ustawodawcę.
                                Ale niestety komunisci w sejmie chcieli poparcia swojego wiernego
                                elektoratu wiec bonifikaty wprowadzili.I to jest złodziejstwo!
                        • Gość: ola Re: ZBM okrada! IP: *.gl.digi.pl 17.10.08, 16:43
                          Ale z Ciebie "tempa szczała". Ile razy mam Ci powtarzac,ze te
                          mieszkania miasto dostalo! A kaucja oznacza cyt" suma pieniężna
                          złożona jako gwarancja dotrzymania zobowiązania"!
                          Co sie pienisz?
                          • Gość: gosia Re: ZBM okrada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 16:47
                            jak czytam to ty sie pienisz o 4 tys kaucji.Kup po cenie
                            wolnorynkowej i wtedy siepaj jezorem!
                            • Gość: ola Re: ZBM okrada! IP: *.gl.digi.pl 17.10.08, 16:51
                              Jestes strasznie glupia/glupi.. juz sama nie wiem cos Ty za jedno.
                              Mas idiotyczne argumenty a z tym wolnym rynkiem to sobie daruj.
                              Przczytaj co jest napisane powyzej - pozniej przeczytaj jeszcze
                              raz . Pozniej sprawdz co to znaczy KAUCJA, pozniej sprawdz co to
                              znczy "miasto dostalo mieszkania za darmoche".. a pozniej ze mna
                              mozesz podyskutowac, Tymczasem spadaj :)
                              • Gość: gosia Re: ZBM okrada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 17:04
                                z takim pustostanem jak ty to trudno dyskutowć.łapska wyciągasz po
                                czyjeś i do tego wielce sie oburzasz.Do roboty,zarób na swoje
                                mieszkanie,a nie to siedz w tym wynajmownym slamsie.
                          • Gość: scin Re: ZBM okrada! IP: *.gprs.plus.pl 18.10.08, 19:28
                            Droga Pani...

Co z tego, że miasto kiedys mieszkanie dostało? A raczej "dostało"
                            bo ziemię na której budynek stoi chyba udostępniło miasto, jak
                            mniemam ZA DARMO. Aktualnie miasto jest właściecielem i powinno
                            rozważnie dysponować swoim majątkiem.
                            Czy jeśli ktoś dostanie mieszkanie po zmarłej babci ZA DARMO to
                            również ZA DARMO ma je oddac przyszłemu nabywcy? Czy Pani mieszkanie
                            wykupione za 80 tysięcy z poczucia przyzwoitosci i sympatii dla
                            kupującego sprzeda za 80 tys, czy jednak za cenę rynkową?

Druga rzecz - miasto te budynki utrzymywało, bo czynsz płacony przez
                            lokatorów mieszkań komunalnych jest śmieszny. Czyli wszyscy
                            mieszkańcy Gliwic dopłacali.

Pani roszczeniowa postawa jest dla mnie oburzająca. Nie odpowiadają
                            Pani warunki - proszę oddac miastu mieszkanie (chętnych nie
                            brakuje), wziąć swoją kaucję z odestkami i kupic mieszkanie na
                            wolnym rynku/wybudować dom/wyjechać do Krakowa, gdzie raj
                            mieszkaniowy jest przecież...

A jeśli nie - to zostaje cieszyć się, że ma Pani szansę (jakiej
                            wielu Gliwiczan nie ma) za połowę ceny kupić mieszkanie a nie
                            płakać, że Panią ktoś okrada. Bo nie wiem kto tu kogo na te 50 %
                            okrada bardziej. Ktos tu trafnie określił Pani postawę - dać palec
                            to wezmą całą rękę. Nic dodać nic ując. Niestety.
                            • Gość: mieszkaniec Re: ZBM okrada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 20:50
                              > Czy jeśli ktoś dostanie mieszkanie po zmarłej babci ZA DARMO to
                              > również ZA DARMO ma je oddac przyszłemu nabywcy?
                              A kto to jest miasto? Prywatne folwark pana Frankiewicza? Czy moze jest to dobro
                              wspolne wszystkich mieszkancow?

> Czy Pani mieszkanie
                              > wykupione za 80 tysięcy z poczucia przyzwoitosci i sympatii dla
                              > kupującego sprzeda za 80 tys, czy jednak za cenę rynkową?
                              Komu sprzeda? Co pan bredzi? Pan zupelnie nie rozumie co to znaczy miasto!
                              Porownuje je pan do jakiejs babci! KIm pan w ogole jest? Prezydentem?
                              >
                              > Druga rzecz - miasto te budynki utrzymywało,
                              Buahahahhahhaaaaaaaaaaaaaa

>
                              > Pani roszczeniowa postawa jest dla mnie oburzająca.
                              Czy pan jest pijany czy nacpany? Oburzaj sie lepiej swoimi zlodziejami z
                              mieszkaniowki.

> Nie odpowiadają
                              > Pani warunki - proszę oddac miastu mieszkanie (chętnych nie
                              > brakuje), wziąć swoją kaucję z odestkami i kupic mieszkanie na
                              > wolnym rynku/wybudować dom/wyjechać do Krakowa, gdzie raj
                              > mieszkaniowy jest przecież...
                              Oto dowod faszyzujacej postawy. Wyrzucani eludzi z ich wlasnych mieszkan. Sam
                              sie wynos, gnojku.
                              >
                              > A jeśli nie - to zostaje cieszyć się,
                              Ze nie dostala od was w morde. To faktycznie jest powod do radosci, bo tylko na
                              tyle was stac i tylko takie macie argumenty.

I jak smiesz porownywac Gliwice do Krakowa! Nie masz prawa prorownywac ich nawet
                              do Bojkowa.
                              • Gość: gosia Re: ZBM okrada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 21:06
                                > A kto to jest miasto? Prywatne folwark pana Frankiewicza? Czy moze
                                jest to dobr
                                > o
                                > wspolne wszystkich mieszkancow?
                                Własnie dlatego ,że jest to dobro wszystkich mieszkańców powinien
                                Frankiewicz wnioskować o max 5-10 % bonifikatę.

Komu sprzeda? Co pan bredzi? Pan zupelnie nie rozumie co to znaczy
                                miasto!
                                > Porownuje je pan do jakiejs babci! KIm pan w ogole jest?
                                Prezydentem
                                Komukolwiek,ale już po cenach wolnortnkowych,czyli bez bonifikaty.

• Gość: majka 220 Re: plonkająca pampersia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 22:40
                                  A ja obstawiam, że gosia to nie żadna pampersia,tylko zmiętoszony
                                  belzebubopodobny jarzębiak
                                  • Gość: gosia a ja obstawiam,że majka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 22:46
                                    wymemłana pieczarka.
                                  • Gość: kibic Re: plonkająca pampersia IP: *.dip.t-dialin.net 20.10.08, 00:08
                                    majka 220 napisał(a):

> A ja obstawiam, że gosia to nie żadna pampersia,tylko zmiętoszony
                                    > belzebubopodobny jarzębiak

No to inaczej:
                                    Ten gosiak to sfrustrowana homofobia pampersowa, która jak obciągnie jarzębiaka,
                                    to próbuje sie przy kompie dowartościować;-)
                              • Gość: scin Re: ZBM okrada! IP: *.gprs.plus.pl 18.10.08, 23:41
                                Po pierwsze - Pani
                                Po drugie - nie życzę sobie nazywania mnie "gnojkiem"
                                Po trzecie - nie mam NIC wspólnego z UM, ZBM, Frankiewiczem...

Po...wtóre: czasami przy czytaniu i przed napisaniem czegos należy
                                skorzystać z funkcji: myślenie, wtedy jest naprawdę łatwiej.

I na końcu: widzę, że tutaj należy skonsultować się z lekarzem lub
                                farmaceutą. I to raczej prędzej niż później.
                                • Gość: szenk Re: ZBM okrada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.08, 00:32
                                  > Po drugie - nie życzę sobie nazywania mnie "gnojkiem"
                                  Na to trzeba sobie zasluzyc.

> Po trzecie - nie mam NIC wspólnego z UM, ZBM, Frankiewiczem...
                                  Buahahha
                                  >
                                  > I na końcu: widzę, że tutaj należy skonsultować się z lekarzem lub
                                  > farmaceutą. I to raczej prędzej niż później.
                                  Od dawna mieszkancy domagaja sie zbadania Frankiewicza.
                                  • Gość: gosia Re: ZBM okrada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.08, 11:59
                                    > > Po drugie - nie życzę sobie nazywania mnie "gnojkiem"
                                    > Na to trzeba sobie zasluzyc.
                                    Oto cały obraz gliwickiej"opozycji" z Wyszyńskiego i Zwycięstwa.

> Po trzecie - nie mam NIC wspólnego z UM, ZBM, Frankiewiczem...
                                    > Buahahha
                                    Dle was kązdy,kto ma inne zdanie należy do Frankiewicza,UM lub ZBM.W
                                    Gliwicach miszka prawie 200 tyś ludzi,ale wszyscy MUSZĄ mysleć tak
                                    jak chce tego słoneczko z Wyszyńskiego!

> > I na końcu: widzę, że tutaj należy skonsultować się z lekarzem
                                    lub
                                    > > farmaceutą. I to raczej prędzej niż później.
                                    > Od dawna mieszkancy domagaja sie zbadania Frankiewicza.
                                    Faktycznie jeden psychiczny codziennie na forum sie tego domaga,co
                                    świadczy o jego zaawansowanej chorobie.
      • Gość: hb Re: ZBM okrada! IP: 212.244.89.* 08.01.09, 12:52
        o to właśnie chodzi nie da się zjeść ciastko i je mieć
    • Gość: anna Re: ZBM okrada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 15:57
      Dokladnie taka sprawa zajmowal sie mecenas Mochnacki. Nawet wystapil na sesji
      rady miejskiej. Ciekawe czy wygral ze magisrackimi zlodziejami i oszustami.
      • opserfer Re: ZBM okrada! 17.10.08, 16:05
        ciekawe - daj znać, czy wygrał.
    • Gość: mieszkaniec to kup za 100% na wolnym rynku pazerna kobieto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.08, 13:35
      Ciebie okrada ZBM bo daje Ci możliwość kupna mieszkania za ułamek wartości
      rynkowej? Oto przykład postawy roszczeniowej. Daj palec a wyrwie całą rękę.

Chciałbym, żeby ZBM mnie też tak okradało ale niestety nie załapałem się na
      mieszkanie z przydziału i muszę zapłacić 100% wartości na wolnym rynku.
      • Gość: gosia Re: to kup za 100% na wolnym rynku pazerna kobiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 13:44
        cały czas o tym piszę,ale ta osoba dalej czuje sie okradziona przez
        ZDM czyli miasto.Chetnie kupię mieszkanie za 40% jego wartosci +
        kaucja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka