Dodaj do ulubionych

ból brzucha

29.08.10, 19:01
Dziewczyny, mam pytanie.
Od 2,5 roku choruję na hashimoto i przyjmuję euthyrox. Do tej pory
przyjmowałam różne dawki, w zależności od tego jakie miałam wyniki
badań. Od 6 miesięcy biorę 2x w tygodniu 175 i 3x w tygodniu 200.
Przy takiej dawce moje wyniki są w normie (nie skaczą). Od 4
miesięcy odczuwam dziwny ból brzucha. Jest to takie piekące od
środka uczucie, zaczyna się „na samej górze” – i kończy nad
podbrzuszem. Początkowo bolało kilka razy w tygodniu, kilka godzin
łącznie. Myślałam, że może coś zjadłam okropnego, zaczęłam unikać
mieszania pokarmów. Od miesiąca ból jest nie do zniesienia, boli
kilka godzin dziennie, aż skręca. Czy to może być od leku, który
przyjmuję? Wizytę u endo mam pod koniec września więc nie mogę teraz
zapytać.
Obserwuj wątek
    • madziulaw Re: ból brzucha 29.08.10, 19:54
      od euthyroksu - nie. przy niedoczynności występują bole, ale bardziej części
      brzusznej --okolo pępka. jeśli występuje pieczenie wygląda mi to na refluks
      pokarmowy. sa takie leki --inhibitory pompy --bez recepty pojawił się teraz
      BIOPRAZOL. Brałaś?
      • asiek-1982 Re: ból brzucha 02.09.10, 13:45
        madziulaw napisała:

przy niedoczynności występują bole, ale bardziej części
        > brzusznej --okolo pępka.

ale jaja, a mnie właśnie często boli koło pępka i zastanawiałam się co to może byćuncertain
      • tweetek80 Re: ból brzucha 24.11.13, 09:20
        Mam pytanie o bóle w okolicach pępka. Pisałyście, że coś takiego może pojawiać się przy hashimoto. Od kilku dni mam właśnie ból z lewej strony pępka, ale tylko przy nacisku. Normalnie nic boli, przy napiętych mięśniach brzucha też nie boli przy nacisku. Miałam kilka dni temu problemy żołądkowo-jelitowe ale internista twierdzi, że ból koło pępka nie ma z tym nic wspólnego.
        • 3kalafior Re: ból brzucha 14.04.14, 15:47
          serdecznie polecam lekurkę tego typu bóle brzucha
      • anka.83 Re: ból brzucha 24.11.13, 15:23
        no nieźle, właśnie Twój wpis przypomniał mi, że lata temu (okres niedoczynności) miewałam bóle w okolicach pępka, nigdy się nad tym specjalnie nie zastanawiałam, bo tyle innych poważniejszych rzeczy mnie męczyło, ból przeszedł, wycięłam z pamięci. A to ci ciekawostka, w życiu bym tego z tarczycą nie powiązałasmile
        • tweetek80 Re: ból brzucha 24.11.13, 19:36
          A bóle pępka jak u Ciebie wyglądały? Bolało cały czas, samo, czy bardziej pod wpływem dotyku?
    • psychofinka Re: ból brzucha 29.08.10, 20:49
      Moim zdaniem ten ból to na 100% nie jest od Euthyroksu. Refluks może być, ale
      sama bym leków nie brała. USG jamy brzusznej wskazane jak najszybciej. Biegnij
      do ogólnego jak najszybciej lub od razu do gastrologa.
    • djpa Re: ból brzucha 24.11.13, 19:07
      Moim zdaniem, jeśli boli brzuch tak mocno i tak długo, to nie ma co się zastanawiać, ale działać i to szybko. Do lekarza, na badania, szpital - cokolwiek. Przecież jest coraz gorzej, nie można tego tak zostawić. Myślę, że szanse na to, że tak silne bóle brzucha były od złej dawki Euthyroxu są małe, a ryzyko innych rzeczy wymagających leczenia za duże aby to tak zostawić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka