Dodaj do ulubionych

Wyniki po operacji

28.06.11, 20:06
Witam. 18.05 miałam wycinana tarczyce, całą. Po 10 ciu dniach zrobiłam Tsh - wynik 22. Dzis powtórne badanie po miesiecznym braniu 50 mg Euthyroxu i szokujacy wynik Tsh - 72!! Czy to mozliwe? Mam troche duszności, gorzej spie w nocy ale ogólnie nie czuje sie jakoś strasznie. Ide niebawem do endo ale bardzo sie przestraszyłam widzac taki wynik. Mogę liczyc na interpretację tego wyniku?
Obserwuj wątek
    • djpa Re: Wyniki po operacji 28.06.11, 21:23
      Moim zdaniem Twój wynik to nic dziwnego, skoro nie masz tarczycy i bierzesz tylko 50 E. To zdecydowanie za mało. Dawka do zwiększenia, pewnie dojdziesz z dawką gdzieś w okolice 100 lub więcej.

Moim zdaniem sama możesz zwiększyć sobie dawkę, np. o ćwierć (lub nawet pół) tabletki, zanim się z endo nie spotkasz. Chodzi o to, abyś nie brnęła w niedoczynność, bo po co.
      • t1981 Re: Wyniki po operacji 29.06.11, 09:00
        Hej ja mam wycięty jeden płat i tydzien po operacji brałem dawkę 50. Teraz prawie rok po jesstem na dawce 75 . która też sam zwiększyłem 2 mies. temu bo byłem na 65 i wynik miałem jeszcze pół biedy bo 2.2 ale chciałem zejsć poniżej-mama zmaiar zrobić bdanie za jakiś czas i to spr. Moja skromna rada ( mi chirurg po operacji powiedział: jeden płat to 50 dawka Euth..) zwiększ dakwkę do min 75 a endo powiedz , że w szpitalu dostałas taką recepte. Na pewni Ci to nie zaszkodzi -ale to tylko moje zdanie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka