Dodaj do ulubionych

Szukam endokrynologa Gdańsk

26.02.12, 12:10
Patrzyłam już tu w bazie lekarzy, ale albo nie umiem szukać, albo nie ma tam Gdańska.

Czy zna ktoś jakiegoś wartego polecenia lekarza przyjmującego w Gdańsku prywatnie, z w miarę krótkim czasem oczekiwania na wizytę i żeby nie uznawał TSH w okolicy 4 za normę u 20-paro latki. Bo u dwóch u jakich byłam tak uważa, a ja wszędzie czytam, że powinno być niższe i chciałabym się w końcu zacząć leczyć, bo już mam dość objawów.
Obserwuj wątek
    • mama_dorota Re: Szukam endokrynologa Gdańsk 27.02.12, 09:04
      Łatwo dostać się do dr Gross-Tyrkin. Przyjmuje na Łagiewnikach i ma krótkie terminy. Na dłużej nie wiem czy można ją polecić, ale na tak wysokie TSH raczej zareaguje. Idąc na prywatną wizytę najlepiej wcześniej zrobić badania:
      jeszcze raz TSH
      z jednego pobrania z ft4 i ft3
      przeciwciała anty-TPO i anty-TG.
      USG ona robi na miejscu.
      Jak pójdziesz bez tych wyników to zapłacisz za informację, że trzeba to zrobić, a ja ci mówię za darmo wink.
      Najtaniej robi się badana w UCK. Znacznie tańsze, czasem 3-krotnie niż w ośrodkach zdrowia.
      • 1_ania22 Re: Szukam endokrynologa Gdańsk 27.02.12, 10:34
        Dziękuję za odpowiedz.
        Terminy ma faktycznie do przeżycia i godziny dzienne, a nie jak większość prywatnych popołudniu, idę za 2 tygodnie, mam tylko nadzieje, ze mnie nie pogoni z takim TSH.
        Z wrażenia przy rejestracji zapomniałam się zapytać o cenę wizyty.
        • mama_dorota Re: Szukam endokrynologa Gdańsk 27.02.12, 11:16
          Ktoś, kto był niedawno płacił 200 zł razem z USG. To jest sensowna cena, bo ja płaciłam gdzie indziej 100 zł za samo USG. Z takim TSH cię nie pogoni, ale poczytaj sobie opinie w rankingach i na innych tarczycowych forach. Dobrze iść po diagnozę, ale ze skutecznością leczenia różnie bywa. Dla jednych skuteczne, dla innych mniej.
      • pendzacy_krolik Re: Szukam endokrynologa Gdańsk 27.02.12, 19:33
        a nie mizan -gross?

mama_dorota napisała:

> Łatwo dostać się do dr Gross-Tyrkin. Przyjmuje na Łagiewnikach i ma krótkie ter
        > miny. Na dłużej nie wiem czy można ją polecić, ale na tak wysokie TSH raczej za
        > reaguje. Idąc na prywatną wizytę najlepiej wcześniej zrobić badania:
        > jeszcze raz TSH
        > z jednego pobrania z ft4 i ft3
        > przeciwciała anty-TPO i anty-TG.
        > USG ona robi na miejscu.
        > Jak pójdziesz bez tych wyników to zapłacisz za informację, że trzeba to zrobić,
        > a ja ci mówię za darmo wink.
        > Najtaniej robi się badana w UCK. Znacznie tań
        > sze, czasem 3-krotnie niż w ośrodkach zdrowia.
        • mama_dorota Re: Szukam endokrynologa Gdańsk 27.02.12, 19:39
          Nie. Chodziło o lekarza, do którego można się szybko dostać, a jednocześnie zareaguje na TSH około 4. Poszukaj. Naprawdę jest taka zbieżność nazwisk dwóch endo w Gdańsku.
          • jurmik Re: Szukam endokrynologa Gdańsk 27.02.12, 22:43
            Jestem wieloletnia pacjentką dr Mizan-Gross i potwierdzam, że to tylko zbieżność nazwisk , nie rodzina (sama kiedyś z ciekawości zapytałam).
            Nie bedę tu polecała swojej endo (choć warto), bo z tego co wiem nie przyjmuje już nowych osób - choć jako "stara" pacjentka nigdy nie czekam na wizytę dłużej niż 2 tygodnie.
            • mama_dorota Re: Szukam endokrynologa Gdańsk 28.02.12, 12:19
              Tylko z tego powodu jej nie poleciłam, że chodziło o bliski termin.
            • pendzacy_krolik Re: Szukam endokrynologa Gdańsk 06.03.12, 20:04
              jak czegos nie wiesz, to nie pisz. w lutym tego roku zarejestrowano mnie u mizan na maja.

jurmik napisała:

> Jestem wieloletnia pacjentką dr Mizan-Gross i potwierdzam, że to tylko zbieżnoś
              > ć nazwisk , nie rodzina (sama kiedyś z ciekawości zapytałam).
              > Nie bedę tu polecała swojej endo (choć warto), bo z tego co wiem nie przyjmuje
              > już nowych osób - choć jako "stara" pacjentka nigdy nie czekam na wizytę dłużej
              > niż 2 tygodnie.
      • 1_ania22 Re: Szukam endokrynologa Gdańsk 15.03.12, 06:42
        Tak wiec byłam u dr Gross-Tyrkin, TSH zbija do tego przepisowego tu na forum poniżej 2, wiec chyba jest dobrze, wprawdzie nie patrzy na ft3, a moje ostatnio wynosiło 16%. Jednak i tak jestem w miarę zadowolona, bo poprzedni endokrynolodzy chcieli mnie z wynikami na granicy normy laboratoryjnej zostawiać.
        Dziękuję mama_dorota za polecenie.
        • mama_dorota Re: Szukam endokrynologa Gdańsk 15.03.12, 12:05
          Nie ma za co. Radzę jednak trochę się na temat choroby nauczyć, aby w razie potrzeby umieć sobie samodzielnie dawkę dopasować.
    • pendzacy_krolik do ania 06.03.12, 20:03
      mam wizyte na 29 maja u mizan -gross. moge odstapic termin, bo chodze (na szczescie) na nfz.
      • variovorax Re: do ania 10.04.12, 23:19
        kroliku, czy bylbys uprzejmy odstapic mi te wizyte? podczytuje forum, lecze sie od stycznia br., ale jezdze az do warszawy, do prof. slowinskiej-srzednickiej. Nie udalo mi sie zapisac w Gdansku ani do prof. Sworczaka, ani do dr Mizan, a moje schorzenie (i Hashimoto, i podejrzenie Graves-Basedowa) daje mi mocno popalic.
        • mama_dorota Re: do ania 11.04.12, 08:37
          Jakby ci się to nie udało, to mogę z pewną rezerwą polecić także dr Kazmirowicza z LuxMedu. Przyjmuje także na Morenie. Leczy bardziej na podstawie samopoczucia i ft4, niż TSH, jest reformowalny, wprowadził mi leczenie przy dobrych poziomach hormonów na podstawie samych przeciwciał. Piszę, że polecam z rezerwą, bo o niedoborach dowiedziałam się z forum, a mocno dawały mi popalić szczególnie anemia i niski poziom b12. Ft3 bada tylko niektórym osobom, np. w ciąży.
          Polecam także dr Rachoń z Gdyni.
          Do nich terminy nie są strasznie odległe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka