Dodaj do ulubionych

Idziemy dalej

06.06.13, 11:04
Drodzy forumowicze.

Ciężka jest praca admina, bo nie ma dobrego sposobu na rozwiązanie sporu, jaki powstał ostatnio na forum.

Usunęłam kilkanaście (no, może kilkadziesiąt) wypowiedzi z wątku Julka47 i innych, które miały, ujmę to tak: podwyższony poziom agresji, lub zawierały za duży procent wycieczek osobistych, lub zawierały komentarze dotyczące mentalnych możliwości rozmówcy, lub nie dotyczyły tematu.

Apeluję do Was o spokój. Mamy na forum dwie strony, które się nie zgadzają, na ten temat myślę możemy się zgodzić. Bardzo proszę Was o ograniczenie złośliwości w stronę Julka47. Nie znaczy to, że całkowicie zgadzam się z jej komentarzami, ale ona jest jedna, w zasadzie reszta forum jest przeciwko. Jest to nieciekawa sytuacja i nie chciałabym, żeby dalej się zaostrzała.

Psie z łąki, jesteś bystrą kobietą, mi nie przeszkadzają Twoje złośliwości, ale proszę, w miarę możliwości, ogranicz je.

Dalsze wypowiedzi nie na temat lub dążące do pogłębiania sporu będą usuwane. Nie lubię usuwać komentarzy i robię to bardzo rzadko, ale jako że nie widzę możliwości wyjaśnienia sobie nieporozumień przez obie strony, zastosuję ten środek "zapobiegawczo".

Liczę na Waszą wyrozumiałość i życzę zdrówka smile
Obserwuj wątek
    • mama_dorota Re: Idziemy dalej 06.06.13, 11:14
      Super! Niezgoda i dyskusja są na forum bardzo twórcze, ale często zdarza się tak, że przestaje to mieć sens.

Główne oznaki, gdy należy zakończyć wymianę zdań (nie tylko na forum, zwykle też twarzą w twarz:

1.Powtórzyłeś swoje dowody już po raz trzeci.
      2.Twój interlokutor powtórzył swoje dowody już po raz trzeci.
      3.Masz ochotę wskazać Twemu interlokutorowi na braki w jego polszczyźnie, chociaż akurat nie ona jest tematem dyskusji.
      4.Twój interlokutor wskazał Ci na braki w Twej polszczyźnie, chociaż
      akurat nie ona jest tematem dyskusji.
      5.Masz ochotę urządzić Twemu interlokutorowi darmowy seans psychoanalityczny, o który to wcale nie byłeś proszony.
      6.Twój interlokutor urządził Ci darmowy seans psychoanalityczny, o który to wcale nie był proszony.
      7.Doszedłeś do wniosku, że Twój interlokutor jest chamem, głupcem, bydlęciem, i
      w ogóle całkowitym g..., i jesteś gotów go o tym zawiadomić.
      8.Twój interlokutor zawiadomił Cię o podobnych wnioskach w stosunku do Ciebie.
      9.Gotów jesteś do szczegółowej analizy rodowodu Twego interlokutora, jak też
      zachowań, zwyczajów i pochodzenia jego przodków oraz innych krewnych.
      10.Twój interlokutor zajął się szczegółową analizą Twego rodowodu, jak też
      zachowań, zwyczajów i pochodzenia Twych przodków oraz innych krewnych.
      cytat z wypowiedzi Zosiaonline z forum Oszczędzamy, nie wiem, kogo z kolei cytowała ona.
      • mama_dorota Harmoniak 06.06.13, 11:15
        Świetny tytuł wątku smile
        • harmoniak Flejm 06.06.13, 11:20
          Hah, dziękuję za uznanie smile

To co ostatnio działo się na forum ma swoją fachową nazwę, może nie wszyscy to wiedzą:
          flejm
          • mama_dorota Re: Flejm 06.06.13, 11:28
            > To co ostatnio działo się na forum ma swoją fachową nazwę, może nie wszyscy to
            > wiedzą:
            > flejm
            >
            Ciekawe spolszczenie. Prawdopodobnie pochodzi od angielskiego flam.
    • harmoniak UP 07.06.13, 12:25
      • papysia Re: UP 07.06.13, 12:32
        Widzę, że ktoś smile ostatnio próbował parę razy coś wpisać do mojego wątku, ale widocznie nie było to nic budującego, skoro admin usunął big_grin Dziękuję!
        • julka47 Re: UP 07.06.13, 13:46
          do papysia:

Harmoniak bardzo wyraźnie poprosiła o spokój.
          Twój sarkazm nie jet na miejscu.

sarkazm :spotęgowana ironia, używana zazwyczaj jako sposób wyrażenia negatywnego nastawienia do czegoś lub kogoś; złośliwość, wyraz pogardy
        • harmoniak Tak tak 07.06.13, 14:09
          Papysia, nie ma za co smile

Zostawmy jednak już temat. Insynuacje nie pomagają.
    • julka47 Re: Idziemy dalej 07.06.13, 13:48
      Harmoniak

Dziekuję za Twoją wypowiedź.
    • niedu Re: Idziemy dalej 07.06.13, 20:30
      Cieszę się na tą zmianę i mam nadzieję, że w końcu się uspokoi. ^^
      Chociaż sama mam obecnie tyle na głowie, że te utarczki tutaj nie były w stanie dodatkowo wytrącić mnie z równowagi. smile
      • julka47 Re: Idziemy dalej 09.06.13, 20:43
        I całe szczęście....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka