Dodaj do ulubionych

Proszę o interpretację wyników

09.08.22, 17:54
Proszę o interpretację wyników:
TSH 1,93 uIU/ml normy (0,27-4,20)
ft3 3,83 pmol/l normy (3,10-6,80)
ft4 12,60 pmol/l normy (12,00-22).

Jestem 2 lata po odstawieniu leków. Pani doktor, kazała odstawić, bo uważała że wszystko ok jest z moją tarczycą. W tej chwili mam trochę kołatanie serca, zaparcia, wypadanie włosów. Mam problemy żołądkowe (refluks, IBS) gastroskopia wyszła dobra. Ćwiczę min. 3 razy w tygodniu (cardio, trochę siłowych). Waga stoi lub trochę w górę.
Obserwuj wątek
    • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników 10.08.22, 19:41
      Odstawienie leków to było najgorsze rozwiązanie nic nie jest ok masz za niskie hormony ft3ift4 twoja niedoczynność będzie się tylko pogłębiała a co za tym idzie twoje samopoczucie
      • karotkaau Re: Proszę o interpretację wyników 10.08.22, 22:06
        Dziękuję za opinię. W takim razie zmieniam lekarza. Mam nadzieję, że nowy będzie bardziej kompetentny i nie będzie patrzył, że wszystko jest w normie to jestem zdrowa. Wcześniej przyjmowałam letrox 25 i było dobrze.
        • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników 11.08.22, 09:54
          Ja bym wrócił do tej dawki masz nisko hormony brał bym tydzień 12,5 potem zwiększył bym na 25 i za 4tygodnie zrobiłbym wyniki TSH ft3 i ft4

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka