Dodaj do ulubionych

Interpretacja wyników

21.01.24, 13:29
Dzień dobry. Proszę o interpretacje wynikow. Ledwo żyję, mam objawy silnej depresji, brak snu,wieczne zmęczenie, drazliwosc, zimno mi cały czas, zła przemiana materii,kołatania serca. 100 kg wagi,167 cm. Dieta nie daje efektów. Wciąż przybieram na wadze. Lekarz za miesiąc. Dodam,że serce zbadane, psychiatra równiez* leki na depresję plus teraoia)

Wiem,że są w normie.
Ale może ktoś się zna i podpowie może muszę zrobić dodatkowe badania.
Z góry dziękuję za pomoc
Obserwuj wątek
    • artur111111 Re: Interpretacja wyników 21.01.24, 13:45
      Masz za mało ft4 i stąd twoje objawy potrzebujesz eutyroxu tarczyca pracuje źle i to masz od niej objawy ale nie sądzę żeby lekarz coś zrobił bo wyniki masz w normie a u nich norma to świętość tym bardziej że oni patrzą na TSH które też masz dobre jeśli trafisz na fachowca to przepisze eutyrox i za kilka dni powinnaś poczuć się lepiej ale o takiego fachowca jest bardzo ciężko i czasem trzeba kilku lub kilkunastu odwiedzić z mojego doświadczenia będą ci wmawiać że z tarczyca ok a to sprawy psychiczne co nie jest prawdą na twoim miejscu zrobił bym jeszcze B12 D3 i ferrytyne bym podbił tak ok 100 ale najważniejsza sprawę to ustawić dobrze tarczycę bo jest źle z twoimi hormonami ft4 i ft3 wpisz sobie kalkulator wyników tarczycy i wpisz swoje wyniki a zobaczysz jak to powinno wyglądać oba hormony powinny być obok siebie i powyżej 50% normy u ciebie dużo brakuje w ft4 i stąd masz takie objawy i złe się czujesz ale tak jak pisałem znalezienie fachowca graniczy z cudem zalecał bym jeszcze krzywa cukrowa i insulinową
      • mamaagnieszkapie Re: Interpretacja wyników 21.01.24, 16:44
        Będę robiła krzywa sukrowa iinsukinowa. Wizytę mam u dość dobrego endokrynologa. Mam nadzieję,że mnie potraktuje poważnie. Czy te wyniki świadczą o niedoczynności?
        • artur111111 Re: Interpretacja wyników 21.01.24, 16:54
          Dla mnie tak na 100% masz niedoczynność a jak to zobaczy lekarz śmiem wątpić wszyscy piszą że chodzą do najlepszych Endo a później się okazuje inaczej zapisz sobie na kartce wszystkie twoje objawy i poprostu mu pokaz albo przeczytaj masz wszystkie objawy niedoczynnosci i wyniki to pokazują tylko tak jak ci pisałem dla lekarzy wyniki w normie zawsze będą mówić że są dobre jakbyś mu najpierw powiedziała jakie masz objawy to ci powie że tarczyca ale jak zobaczy wyniki to już tak nie powie oni poprostu czekają aż wyniki będą takie złe że nie będą w normie i wtedy zaczną leczenie tylko czasem wyniki spadną poniżej normy za rok albo dwa a organizm już ma braki co manifestuje objawami obyś trafiła na dobrego lekarza który zacznie leczenie odrazu a nie za rok albo dwa gdy będziesz się czuła dużo gorzej
          • mamaagnieszkapie Re: Interpretacja wyników 21.01.24, 20:07
            Dziękuję
            • artur111111 Re: Interpretacja wyników 21.01.24, 20:17
              Ok
            • ewelka188 Re: Interpretacja wyników 21.01.24, 22:17
              Proszę dać znaćsmile co powiedział lekarz
              • mamaagnieszkapie Re: Interpretacja wyników 27.01.24, 15:28
                Lekarz w poniedziałek. Dam znać. Ale zrobiłam jeszcze glukoze i insulinę oraz hemoglobine glikowana. Proszę zerknijcie.
                • artur111111 Re: Interpretacja wyników 27.01.24, 15:46
                  Jest problem i musisz się tym zająć iść do lekarza i zacząć leczenie oczywiście do specjalisty nie do rodzinnego albo do rodzinnego i niech daje skierowanie bądź trzeba iść prywatnie wtedy bez skierowania tylko z wynikami musisz się tym zająć
                  • mamaagnieszkapie Re: Interpretacja wyników 08.02.24, 21:12
                    Po wizycie u lekarza dostalam metformax 500 rano
                    500 południe
                    100 o przedłużonym działaniu do kolacji.

Oraz euthyrox 25 rano na czczo przed śniadaniem.

Chyba dobrze.
                    • artur111111 Re: Interpretacja wyników 08.02.24, 21:25
                      Dobrze że dał eutyrox musisz pobrać ze trzy miesiące i zrobić wyniki TSH ft3 i ft4 i wszystko będzie wiadomo czy ta dawka będzie dla ciebie dobra pierwsze dni na eutyroxie możesz czuć się troszkę dziwnie ale za kilka dni przejdzie co do leczenia wysokiego cukru niestety nie pomogę
                      • mamaagnieszkapie Re: Interpretacja wyników 09.02.24, 00:33
                        Dziękuję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka