gaika 20.01.10, 18:36 Kapitalny przykład na „wyższość świąt Bożego Narodzenia”... abcnews.go.com/Video/playerIndex?id=9598128 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaika Re: Wojny religijne 22.01.10, 23:41 Nikogo nie poruszają Jesus rifles? Ani etycznie, ani ludzko, ani społecznie? Odpowiedz Link
diabollo Re: Wojny religijne 22.01.10, 23:54 gaika napisała: > Nikogo nie poruszają Jesus rifles? Ani etycznie, ani ludzko, ani > społecznie? > Mnie poruszyły, czcigodna Gaiko, te jezus-giwery. Głupota jak głupota, ale chyba przepiękna ilustracja przypadku, jak z prostej głupoty mogą urodzić się "wielkie" teorie spiskowe. Teraz, jeżeli jacyś tzw. "Talibowie" będą twierdzić, że Amerykanie prowadzą wojnę religijną - nie bądźcie zdziwieni. Podobny mechanizm i podobne zjawiska powodują, że są na tym świecie i tym portalu forumowicze, którzy wierzą w spisek muzułmanów walczących z chrześcijaństwem. Kłaniam się nisko. Odpowiedz Link
uffo Re: Wojny religijne 24.01.10, 01:36 mnie tez poruszyly, ale duzo ostatnio poruszajacych wydarzen. A potem gdzies mi umknelo. Zawsze twierdzilem,ze ta wojna ma bardzo wyrazne tlo religijne, wbrew temu co sie oficjalnie mowilo, azeby nie obrazac ani dobrych muzulmanow, ani dobrych chrzescijan. Zreszta te numerki z rozdzialow i wersetow NT swiadcza dobitnie iz tresc sie dla ortodoksow w ogole nie liczy, za to zaklecie, pseudo- magiczne, pietno kopyta biznesowo-jezusowego.... Zwazywszy ze Jezus przemocy nie pozwalal uzywac, a jak juzz to tylko przeciw....biznesmenom.... to po prostu zuchwalosc ignorancji i upor nawracania i karania porazajace. Pomoyslalem tez sobie ze niezle nawiedzony religijnie musi byc ten wlasciciel fabryczki ktora produkuje te bron. Potem okaze sie ze jeszcze kropia swiecona woda przed wyslaniem na front! Przyklad zaklamania i fanatyzmu, jak tez wypaczenia nauk Jezusa, rowny fanatyzmowi i wypaczeniom Koranu, u terrorystow islamskich. Odpowiedz Link