20.05.11, 01:37
Koszmarkomania pomnikowa występuje nie tylko w Polsce, jak widać na poniższym obrazku. Tak wygląda pomnik upamiętniający papieża Polaka ustawiony przed dworcem Termini w Rzymie. Gołym okiem widać, że nasze pomniki w niczym nie ustępują pomnikom zagranicznym, a czasami nawet je przewyższają.

https://29.media.tumblr.com/tumblr_llemix4kIj1qz5texo1_500.jpg
Obserwuj wątek
    • witekjs Re: POmnik 20.05.11, 10:31
      Tobie każde obrzydlistwo z PO się kojarzy.
      Tyle w tym uroczego obiektywizmu, życzliwości do odwiedzających i zachęty do udziału w rozmowach tutaj...
      • oby.watel Re: POmnik 20.05.11, 10:46
        Co bym nie napisał są tacy, którym się kojarzy, więc zarzucają mi zianie nienawiścią do partii i rządu. Jak mogę staram się im ułatwić zadanie. Witaj w klubie smile Tu masz jeszcze jeden wątek, w którym sporo uroczego obiektywizmu, życzliwości do odwiedzających i zachęty do udziału w rozmowach. Nie czekaj! Już teraz daj odpór!
        • grgkh Re: POmnik 20.05.11, 17:21
          Jeszcze mi echem brzmią Twe słowa ostatnio odczytane "Kto pyta nie błądzi", a więc pytam: co te dwie majuskuły miały znaczyć w obydwu tych wątkach? A może masz zepsutą, zaciętą klawiaturę? Nie trzeba było z taką złością walić w te dwa klawisze.

Mogę Ci bardzo współczuć, że z powodu braku odebranej Ci skokiem na kasę przez ten rząd emerytury nie stać Cię na nową. Jeśli tak jest, gotów jestem Ci takową zafundować. smile Zależy mi na czytelności i jednoznaczności Twoich postów.
          • gaika Re: POmnik 21.05.11, 10:11
            grgkh napisał:

> , a w
            > ięc pytam: co te dwie majuskuły miały znaczyć w obydwu tych wątkach?

Podrzucam odpowiedź: jaja.
      • grgkh Re: POmnik 20.05.11, 17:14
        A ja już tak się przyzwyczaiłem to tej jego manii prześladowczej, że tutaj na to nie zwróciłem uwagi. wink
    • grgkh Piękny przykład... 20.05.11, 17:12
      smile Taka to kiczowata kultura.
    • gaika Re: POmnik 21.05.11, 10:13
      Wojny Gwiezdne przywodzi mi to z jakiegoś powodu na myśl, więc nie jest to tak całkiem wizja od czapy.
      • oby.watel Re: POmnik 21.05.11, 12:05
        Ile razy na ten pomnik patrzę, to zastanawiam się co autor chciał wyrazić? Że papież powierzchownie wielki lecz pusty w środku?
        • a000000 Re: POmnik 21.05.11, 23:46
          oby.watel napisał:

> Ile razy na ten pomnik patrzę, to zastanawiam się co autor chciał wyrazić?

NIC. Nic nie chciał wyrazić. To jest sztuka współczesna, każdy interpretuje po uważaniu.
          Ongiś w muzeum widziałam dzieło. Białe płótno z którego wystawała zwisająca sprężynka. To taka moda na dziwadła.
          Pomnik faktyczne koszmar.
          • grgkh Re: POmnik 22.05.11, 23:27
            To są prawdziwe dzieła Dziś w tej kwestii świat schodzi na psy.
        • gaika Re: POmnik 23.05.11, 23:52
          oby.watel napisał:

> zastanawiam się co autor chciał wyrazić?

Wtajemniczeni twierdzą, że chciał wyrazić papieża.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka