Dodaj do ulubionych

Zaskoczenie

10.12.14, 19:26
Jestem zaskoczony. Tym:

- Mnie w tym raporcie zaskoczył inny punkt. Te odrażające metody, których ja nie akceptuję, podobno nie przyniosły nic dobrego - mówi pan Kwasniewski o sprawie wiezień CIA.

To, że tortury nic nie dają to NAPRAWDĘ jest dla kogokolwiek myślącego zakoczenie??
Obserwuj wątek
    • diabollo Re: Zaskoczenie 10.12.14, 19:59
      grzespelc napisał:

> Jestem zaskoczony. Tym:
      >
      > - Mnie w tym raporcie zaskoczył inny punkt. Te odrażające metody, których ja ni
      > e akceptuję, podobno nie przyniosły nic dobrego - mówi pan Kwasniewski o sprawi
      > e wiezień CIA.
      >
      > To, że tortury nic nie dają to NAPRAWDĘ jest dla kogokolwiek myślącego zakoczen
      > ie??

W katolickim kraju, gdzie katoagitka fundowana przez budżet państwa trwa od dziecka do hospicjum, to NAPRAWDĘ eureka!

Kłaniam się nisko
    • diabollo Kolejne zaskoczenia 10.12.14, 20:03
      m.krytykapolityczna.pl/artykuly/opinie/20141210/ja-spalem-spokojnie-politycy-o-wiezieniach-cia
    • gaika Re: Zaskoczenie 10.12.14, 21:15
      Myślę jednak, że Kwaśniewski, z prawdopodobieństwem graniczącym z pewnością, rżnie głupa. Co miałby innego powiedzieć w tej co najmniej ambarasującej dla niego sytuacji.

Ale chyba jeszcze bardziej podobają mi się Chiny występujące w globalnych mediach z potępieniem tortur (i objawami silnego wzmożenia).
    • oby.watel Re: Zaskoczenie 10.12.14, 22:03
      Co Ty pleciesz? Tylko dzięki torturom czarownice przyznawały się do swych szatańskich praktyk. Po dobroci rżnęły głupie i wszystkiego się wypierały. A wystarczyło zwykłe wyrywanie paznokci, łamanie kołem czy przypiekanie gorącym żelazem, żeby odzyskiwały i pamięć i wiedzę. A Kwaśniewski podpisał konkordat. Więc nie zaskoczyło go stosowanie nieludzkich metod, bo w torturach nic nieludzkiego przecież nie ma, ale mała skuteczność amerykańskich służb. Gdyby nie to, że przestał być prezydentem mógłby się postarać o fachowców rekomendowanych przez Episkopat. Ci by wydobyli wszystkie potrzebne informacje w trymiga.
    • diabollo W katolicki kraju okrucieńswo nie zaskakuje 14.12.14, 08:48
      zakowski.blog.polityka.pl/2014/12/13/dziewiec-tez-o-kiejkutach-i-puenta/?nocheck=1
      • grzespelc Re: W katolicki kraju okrucieńswo nie zaskakuje 14.12.14, 14:34
        Mocne i bardzo trafne.
    • diabollo A propos... 14.12.14, 09:49
      Gdzie są nasi Główni Ideolodzy i strażnicy "moralności" z Koszczoła Ginekologiczno-Katolickiego?

Dlaczego tym razem nie rozrywają sobie sukienek i złotych ornatów na cycusiach i nie krzyczą w obronie "godności człowieka"?

Dlaczego choćby nie wysmarzyli listu "pasterskiego" tłumaczącego owcom i baranom, że tortury nie tylko są okrucieństwem, ale okrucieństwem zupełnie zbędnym, okrucieństwem małpy z brzytwą, bo tortury są nieskuteczne czy przeciwskuteczne w działalności śledczej czy wywiadowczej?

No, więc możliwe odpowiedzi na powyższe pytania są dwie:

1. Szefostwo Kościoła Ginekologiczno-Katolickiego to oczywiście bardzo światli ludzie, którzy sobie zdają sprawę z powagi sytuacji mentalnego utkwienia owiec i baranów w Średnowieczu, ale to przede wszystkim politycy dbający o swój Public Relations (i swojej korporacji) - nie zamierzają osłabiać swojego autorytetu u owiec i baranów angażując się w tak niepopularnej i błahej sprawie jak "wzmocnione metody przesłuchań" i to wobec bisurmanów.

2. Szefostwo Kościoła Ginekologiczno-Katolickiego to takie same obskuranckie, zakute pały jak nasza "klasa" polityczna, więc uważa, że "Polacy, nic się nie stało". No, może Amerykanie zrobili nas w chuja, bo ujawnili coś, co miało pozostać nieujawnione po wszystkie dni aż do skończenia świata. Ale gdzie drwa rąbią, tam wióry lecą...

Kłaniam się nisko.
      • diabollo Re: A propos... 14.12.14, 09:52
        Wiem, wiem: "wysmażyli"

Kłaniam się nisko.
      • oby.watel Re: A propos... 14.12.14, 13:53
        Jakbyś Waść zerknął do Biblii, to byś Waść takich pytań stawiać nie musiał. Tortury, kary cielesne są jak najbardziej zgodne z wolą bożą i nauką Kościoła.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka