podjadek57
20.11.15, 12:52
Dziś w RDC pani prof. Ewa Łętowska:
www.rdc.pl/informacje/wybor-sedziow-trybunalu-konstytucyjnego-analogia-do-napietnowanej-sytuacji-na-bialorusi-posluchaj/
Warto posłuchać.
Gaika w innym wątku przytoczyła zbieranie podpisów pod listem:
dzialaj.akcjademokracja.pl/campaigns/ulaskawienie
(teraz już jest 18 449 podpisów)
Rozmowa z panią prof. Łętowską przekonała mnie, że trzeba go podpisać.
Wprawdzie wolałbym formę listu bardziej wyważoną (w tym odwołanie się do prawa do informacji publicznej) ale rzecz jest zbyt istotna aby się czepiać.
Tak przy okazji, Szanowni, jak wiadomo w wielu sprawach diametralnie różnię się z Obywatelem ale jednak w kwestii odpowiedzialności PO za obecną sytuację ma on sporo racji.
Oczywiście robienie z PO kozła ofiarnego (termin zrobił się ostatnio modny medialnie w związku ze śmiercią Rene Girarda) jest zbyt daleko idące.
Dłubanie przy TK, czy ociąganie się z panem Kamińskim, czy Trybunałem dla innych polityków...
Chciałbym jeszcze przypomnieć jak to bywszy pan prezydent odmówił ujawnienia ekspertyz, na podstawie których podpisał ustawę zmieniającą OFE (ostanie zachowania w trakcie kampanii wyborczej też warto mieć w pamięci).
Warto przypomnieć też jak pojawił się raport o przekroczeniach umowy konkordatowej - ówczesny minister Boni postanowił wyjaśnić sprawę z Epidiaskopem i co? Nic!
Tutaj kolejny przykład, że PO ma obywateli głęboko w d...:
panoptykon.org/wiadomosc/perypetie-zbierania-informacji
Lista byłaby dłuższa ale to wszystko znamy. Jednym słowem: niezły grunt przygotowała PO pod rządy PiS.
Wczoraj zamiast protestować w Sejmie opozycja demonstracyjnie wyszła z sali. Do Nowoczesnej nie mam żalu, bo to jeszcze sejmowe szczawiki, ze strony PO mieliśmy zapowiedzi merytorycznej opozycji. Brawo PO!