podjadek57 19.03.16, 21:31 slwstr.net/pk3/2016/prawdziwe-oblicze-aborcji Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
diabollo Re: Oblicza aborcji 20.03.16, 00:52 Wypada powtórzyć: gdyby to mężczyźni rodzili dzieci, aborcja byłaby sakramentem. Kłaniam się nisko. Odpowiedz Link
oby.watel Re: Oblicza aborcji 20.03.16, 01:15 Aborcja to jedno, a "przedwcześnie wywołany poród" to zupełnie co innego. Prokuratura wszczęła śledztwo w sprawie śmierci dziecka, do której doszło w warszawskim szpitalu po przedwcześnie wywołanym porodzie. Był on spowodowany ciężkim uszkodzeniem płodu. Choć płód był ciężko uszkodzony, to śledztwo wszczęto w sprawie przerwania ciąży z naruszeniem warunków ustawowych w sytuacji, gdy "dziecko poczęte osiągnęło zdolność do samodzielnego życia poza organizmem kobiety ciężarnej" - poinformował prok. Michał Dziekański, rzecznik Prokuratury Okręgowej w Warszawie. Za taki czyn art. 152 par. 3 Kodeksu karnego przewiduje karę od 6 miesięcy do 8 lat pozbawienia wolności. Innym wątkiem śledztwa jest nieudzielenie pomocy nowo narodzonemu dziecku. Art. 162 Kk stanowi: "Kto człowiekowi znajdującemu się w położeniu grożącym bezpośrednim niebezpieczeństwem utraty życia albo ciężkim uszczerbkiem na zdrowiu nie udziela pomocy, mogąc jej udzielić bez narażenia siebie lub innej osoby na niebezpieczeństwo utraty życia albo ciężkiego uszczerbku na zdrowiu, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3". - Nawet gdyby okazało się, że wszystkie procedury są spełnione, to jest pytanie o te procedury - zastanawiał się mini ster zdrowia Radziwiłł. - Nawet gdyby się okazało, że tutaj nie doszło do złamania prawa, to ja jestem nadal w szoku i myślę, że nie tylko ja - dodał. Pytany, czy należy się spodziewać zmiany prawa, tak by nie można było poddawać aborcji dzieci z zespołem Downa, minister odpowiedział, że w resorcie nie toczą się takie prace. - Prawo powinno chronić prawo do życia każdego człowieka - dodał. Przyznał zarazem, że "takie inicjatywy będą się pojawiać". Terlikowski wie już jak było. Było zbrodniczo i niemiło. Dziecko godzinę po porodzie wyło. Godzinę krzyczało dziecko, konające na oczach lekarzy w Szpitalu Świętej Rodziny na Madalińskiego. To tam doszło do makabrycznej zbrodni, o której od rana informowałem w Telewizji Republika. O sprawie dowiedziałem się nieoficjalnie już wczoraj wieczorem. Kilkanaście godzin trwały próby jej weryfikacji. Informacje te potwierdzone są w kilku źródłach, a ostatecznym jej potwierdzeniem jest zgłoszenie do prokuratury, jakie w tej sprawie składa ks. Ryszard Halwa. Jeśli informacje jakie zebraliśmy się potwierdzą, to będziemy mieli do czynienia z potworną zbrodnią, dokonaną przez lekarzy w szpitalu na Madalińskiego. Zbrodnią aborcji i zabójstwa. I w teon oto sposób prosty acz chytry nie trzeba będzie wypłacać 500 zł na dziecko, bo dziecka nie będzie. Chyba, że kobieta na głowę upadnie i zdecyduje się na ciążę bez żadnej gwarancji, że dziecko będzie zdrowe, bo prawo jest surowe, a opieka medyczna iluzoryczna. Odpowiedz Link
diabollo Re: Oblicza aborcji 20.03.16, 22:10 Nadchodzą trudne lata... Kłaniam się nisko. Odpowiedz Link