jacek_k65 16.05.10, 13:37 tak wyglada mało wazna dla naszego burmistrza ulica - nie długo wybory w433.wrzuta.pl/obraz/aaEVTZrJb8h/brak_przejscia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kate_b1978 Re: powódż 16.05.10, 15:23 jacek_k65 napisał: > tak wyglada mało wazna dla naszego burmistrza ulica ale co to za ulica?? Które jeszcze ulice o gorszej nawierzchni w Ząbkach po ostatnich opadach wyglądają tak strasznie? Odpowiedz Link Zgłoś
corrida_pl Re: powódż 16.05.10, 15:59 kate_b1978 napisała: > jacek_k65 napisał: > > > tak wyglada mało wazna dla naszego burmistrza ulica > > ale co to za ulica?? > Które jeszcze ulice o gorszej nawierzchni w Ząbkach po ostatnich opadach > wyglądają tak strasznie? To ulica Malczewskiego. Dziury wypełnione wodą maja po 29-30 cm i ciągną się metrami. Istny poligon... Odpowiedz Link Zgłoś
kate_b1978 Re: powódż 16.05.10, 17:54 corrida_pl napisał: > > > jacek_k65 napisał: > > > > ale co to za ulica?? > > To ulica Malczewskiego. Dziury wypełnione wodą maja po 29-30 cm i ciągną się > metrami. Istny poligon... Thx ;) A czy można prosić o wrzucenie foty ulicy Podleśnej (może autora wątku, być może mieszka blisko), jest położona dosłownie obok - i jak wynika z podglądu satelita na Zumi.pl - jest to podobny rodzaj nawierzchni... Tam budują się dwa bloki - pewnie błota po kolana. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_k65 Re: powódż 16.05.10, 17:59 na ulicy Podlesnej jest zupełnie inna nawierzchnia, ponieważ na danej ulicy są położone płyty betonowe. Odpowiedz Link Zgłoś
kate_b1978 Re: powódż 16.05.10, 18:03 jacek_k65 napisał: > na ulicy Podlesnej jest zupełnie inna nawierzchnia, ponieważ na > danej ulicy są położone płyty betonowe. Zobacz: www.zumi.pl/namapie.html?qt=&loc=Z%B1bki%2C+Malczewskiego+&Submit=Szukaj&cId=&sId= Wydaje mi się, że tylko na początku. Albo źle widzę, albo położyli te płyty dalej - jesteś na miejscu to pewnie wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
kate_b1978 Re: powódż 16.05.10, 18:04 www.zumi.pl/namapie.html?Submit=Szukaj&qt=&loc=Z%B1bki%2C+Podle%B6na+ i kliknij Satelita Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_k65 Re: powódż 16.05.10, 17:57 Na Ulicy Malczewskiego nie ma żadnej nawierzchni.Ulica ta posiada same olbrzymie doły. Odpowiedz Link Zgłoś
zabkowianka2010 Re: powódż 16.05.10, 17:54 Tu gdzieś jest chodnik. Przydałyby się kajaki. O to kilka zdjęć: w163.wrzuta.pl/obraz/aSb4ItimXuj/dscn4491 w163.wrzuta.pl/obraz/1k59C9goLSz/powodz w163.wrzuta.pl/obraz/1Hf2nmAQl4D/dscn4489 w163.wrzuta.pl/obraz/0IRJdnBPn8L/dscn4490 Odpowiedz Link Zgłoś
luzka13 Re: powódż 17.05.10, 10:22 Z ulicy Malczewskiego mają zaszczyt korzystać (poza mieszkańcami kilku domków) klienci pizzerii, przedszkola, szkoły języków, salony urody oraz 2 BLOKÓW - W SUMIE, BAGATELA 77 MIESZKAŃ. Bloki stoją od 2001 roku!!! Jak je stawiano, Maczka jeszcze nie było (na tym odcinku który obecnie tak pięknie wybudowano). Niestety nikt ważny nie mieszka przy tej ulicy aby warto było się za nią wziąć. Ciekawe, że budowa Maczka ciągnie się dalej za Szwoleżerów, choć to już naprawdę maleńka uliczka gdzie ruch jest na pewno zdecydowanie mniejszy... Aż miło popatrzeć jak na się Ząbki ładnie rozwijają. Zapewne lepiej budować mało uczęszczane ulice - mniej się będą niszczyć... Oj, zagłosuję ja na Was w te wybory $#@&#!!!*&&& Odpowiedz Link Zgłoś
kate_b1978 Re: powódż 17.05.10, 13:54 Ponawiam prośbę; czy mógłby ktoś wrzucić fotkę Podleśnej - jak sobie ta ulica radzi w czasie obfitych opadów?? Odpowiedz Link Zgłoś
zabkowianka2010 Re: powódż 17.05.10, 13:56 warto przy tej okazji powiedzieć ,że projekt bydowlany naszej ulicy już jest gotowy , oraz zostało wydane już pozwolenie na budowę tej ulicy , należałoby bez przerwy pisać do P.burmistrza petycje w tej sprawie. Im nas więcej i częściej to może coś zyskamy . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: powódż 24.05.10, 08:38 > SUMIE, BAGATELA 77 MIESZKAŃ. Bloki stoją od 2001 roku!!! Jak je stawiano, Maczk > a > jeszcze nie było (na tym odcinku który obecnie tak pięknie wybudowano). > Niestety nikt ważny nie mieszka przy tej ulicy aby warto było się za nią wziąć. > Ciekawe, że budowa Maczka ciągnie się dalej za Szwoleżerów, choć to już naprawd > ę > maleńka uliczka gdzie ruch jest na pewno zdecydowanie mniejszy... > Aż miło popatrzeć jak na się Ząbki ładnie rozwijają. > Zapewne lepiej budować mało uczęszczane ulice - mniej się będą niszczyć... > Oj, zagłosuję ja na Was w te wybory $#@&#!!!*&&& Odpowiedz Link Zgłoś
ratatuj_zabki powódź? 17.05.10, 14:02 Ta ulica jest obiektywnie mało ważna, więc nie ma co filozofować. Jak widzę ta ulica jest nieutwardzona więc pewnie nie ma i odwodnienia, więc po tej ilości wody która od wczoraj spadła na Ząbki robią się wielkie kałuże. W TVN trąbią na okrągło, że południe Polski pływa a w Warszawie oberwała się skarpa ziemi. Zamiast narzekać trzeba ubrać gumowce i tyle. Ty człowieku chyba nigdy powodzi nie widziałeś. Podczas powodzi stulecia byłem w Opolu. Woda podchodziła mi pod okno I piętra, prawie na 5 metrów. Nazywanie tego co się stało w Ząbkach powodzią jest idiotyczne. jacek_k65 napisał: > tak wyglada mało wazna dla naszego burmistrza ulica - nie długo > wybory w433.wrzuta.pl/obraz/aaEVTZrJb8h/brak_przejscia Odpowiedz Link Zgłoś
zabkowianka2010 Re: powódź? 17.05.10, 14:55 ratatuj_zabki napisała: > Ta ulica jest obiektywnie mało ważna, więc nie ma co filozofować. Jak widzę ta > ulica jest nieutwardzona więc pewnie nie ma i odwodnienia, więc po tej ilości > wody która od wczoraj spadła na Ząbki robią się wielkie kałuże. > W TVN trąbią na okrągło, że południe Polski pływa a w Warszawie oberwała się > skarpa ziemi. Zamiast narzekać trzeba ubrać gumowce i tyle. > Ty człowieku chyba nigdy powodzi nie widziałeś. Podczas powodzi stulecia byłem > w > Opolu. Woda podchodziła mi pod okno I piętra, prawie na 5 metrów. > Nazywanie tego co się stało w Ząbkach powodzią jest idiotyczne. > > > > > jacek_k65 napisał: > > > tak wyglada mało wazna dla naszego burmistrza ulica - nie długo > > wybory w433.wrzuta.pl/obraz/aaEVTZrJb8h/brak_przejscia Temat "powódż" jest po to aby przyciągnąć uwagę czytelników, wię daruj sobie wykłady o powodzi .Według ciebie powinienem napisać"duża kałuża"??? Mam wrażenie że sprawia ci radość chwalenie się ,że byłeś wtedy w Opolu . A jeśli chodzi o ul.Malczewskiego to bez względu na wielkość powodzi i jak to nazwać to należy monitować w sprawie jej naprawy (budowy ) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
luzka13 Re: powódź? 17.05.10, 17:00 Napisałam do Perkowskiego. Poza tym do sekretariatu UM i Rady Miasta. Zobaczymy czy ktokolwiek odpisze...:/ Piszcie ludziska, piszcie...!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
endrium Re: powódź? 17.05.10, 22:10 ...co wy chcecie, burmistrz obiecał pływalnie, to ją mamy ...tylko że bez odpływów :/ Odpowiedz Link Zgłoś
mgol_123 Re: powódź? 18.05.10, 08:31 Ulica Malczewskiego wyglada podobne jak na przedstawionym zdjeciu w zasadzie po kazdym wiekszym opadzie deszczu. Proby rozwiazan doraznych nie skutkuja. Problem powraca przy nastepnym opadzie deszczu. Dlatego celowe wydaje sie rozwiazanie docelowe. Taniej jest przeznaczac pieniadze na rozwiazania docelowe zamiast ciaglego latania. Tak jak juz wpomniano wczesniej w tym watku ulica posiada juz gotowy projekt budowlany. Rozumumiemy koniecznosc wykonywania duzych inwestycji w naszym miescie ale nalezy dbac o rozwoj zrownowazony. Pamietac nalezy ze na ulicy znajduje sie przedzszkole, szkola jezykowa oraz liczne lokale uslugowe placace podatki w naszym miescie . Jak maja poruszac matki z dziecmi lub dzieci idace na zajecia angielskiego w przypadku gdy nawet tzw. ciag pieszy pozostaje pod woda ? Odpowiedz Link Zgłoś
mgol_123 Re: powódź? 21.05.10, 09:00 Minal tydzien prawie .. , nie potrzeba jest powodzi. Na ulicy Malczewskiego w dalszym ciagu stoi woda. Daje sie juz przejsc w miare sucha noga . Samochody jednak w dalszym ciagu niestety brna w wodzie , nie mowiac juz o dolach jakie powstaly w kilku miejscach. Samochody omijajac wode jednym kolem wjezdzaja na ciag pieszy przyczyniajac sie do obnizenia polozonych plyt na rozmiekczonym gruncie. Odpowiedz Link Zgłoś
luzka13 Re: powódź? 23.05.10, 10:54 Niestety nie otrzymałam odpowiedzi ani od burmistrza, ani od żadnego z naszych radnych, nawet urzędnicy UG nie raczyli wyskrobać kilku słów. Chyba należy inaczej się do tego zabrać... Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_k65 Re: powódź? 23.05.10, 11:11 witam , jest tak jak napisałaś , tylko częste i męczące listy do włodarzy naszego miasta może coś pomogą, albo ktoś z nich tutaj zamieszka Odpowiedz Link Zgłoś
luzka13 Podpisy 24.05.10, 07:01 Sąsiedzi z Malczewskiego 13 i 16 Trwa akcja zbierania podpisów pod pismem do burmistrza. Bardzo proszę wszystkich mieszkańców o podpisania list poparcia wiszących na klatkach schodowych. Również osoby zamieszkujące a nie zameldowane - im nas więcej tym lepiej. Podpisy w domkach i lokalach usługowych też będą zbierane. Pismo w następny poniedziałek, zostanie zaniesione do burmistrza, jego zastępcy, sekretarza gminy i biura rady miasta. Na takie coś będą MUSIELI odpowiedzieć! Odpowiedz Link Zgłoś
ratatuj_zabki Re: Podpisy 24.05.10, 10:30 luzka13 napisała: > Również osoby zamieszkujące a nie zameldowane > - im nas więcej tym lepiej. Osoby niezameldowane niech zwyczajnie gonią się. Ja się zameldowałem kilka miesięcy temu, płacę podatki, więc w sumie mam prawo wymagać. Burmistrz wybudował ul. Maczka z której się niezmiernie cieszę, pewnie kiedyś doczekam się i Andersena. Popatrzyłem na stronie Burmistrza, że Maczka ma się ciągnąć aż do głównej drogi Warszawa-Wołomin. Więc porównywanie zasadności i celowości budowy ul. Maczka ze ślepą uliczką Malczewskiego jest co najmniej dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
luzka13 Re: Podpisy 24.05.10, 10:56 > Osoby niezameldowane niech zwyczajnie gonią się. Ja się zameldowałem kilka > miesięcy temu, płacę podatki, więc w sumie mam prawo wymagać. Gonić to się możesz Ty. Ale najpierw poczytaj sobie ustawę o podatku dochodowym od OF. Nie trzeba być zameldowanym aby płacić podatki w Ząbkach. Dla US ważne jest miejsce ZAMIESZKANIA a nie zameldowania. Ludzie tu mieszkają, tu kupują, tu płacą podatki i tu korzystają z syfiastej drogi od 9 lat!!! A co do zasadności- nie tylko do Wołomina ludzie jeżdżą:/ Odpowiedz Link Zgłoś
luzka13 Re: Podpisy 24.05.10, 10:58 Ja się zameldowałem kilka > miesięcy temu, płacę podatki, więc w sumie mam prawo wymagać. Burmistrz > wybudował ul. Maczka z której się niezmiernie cieszę, pewnie kiedyś doczekam si > ę > i Andersena. No to strasznie dużo przez te kilka miesięcy dołożyłeś się do budowy Maczka...;) Odpowiedz Link Zgłoś
luzka13 Re: Podpisy 30.05.10, 20:20 Akcja zbierania podpisów zakończona. W sumie zebraliśmy 95 podpisów. W dniu jutrzejszym zaniosę je wraz z pismem do gminy. Jak tylko otrzymam odpowiedź - pojawi się na klatkach schodowych. Dziękuję za udział w akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
corrida_pl Re: Podpisy 30.05.10, 22:36 ratatuj_zabki napisała: > luzka13 napisała: > > > Również osoby zamieszkujące a nie zameldowane > > - im nas więcej tym lepiej. > > Osoby niezameldowane niech zwyczajnie gonią się. Ja się zameldowałem kilka > miesięcy temu, płacę podatki, więc w sumie mam prawo wymagać. Burmistrz > wybudował ul. Maczka z której się niezmiernie cieszę, pewnie kiedyś doczekam si > ę > i Andersena. > Mi to już czasami ręce opadają...kiedy to zaściankowe (niestety) społeczeństwo pojmie, że żeby płacić tutaj podatki to nie trzeba się meldować. Dla US ważne jest miejsc zamieszkania a nie zameldowania. Równie dobrze mogę się zameldować w Ząbkach a podatki płacić gdzie indziej. No ale czego wymagać od "zwykłych" ludzi jak burmistrz i radni tego nie pojmują...zamiast informować o możliwości wypełnienie NIP 3 to tylko zamelduj się, zamelduj się i zamelduj się... tak już nabrałem rozpędu żeby robić sobie zdjęcia, latać po urzędach, brać wolne w pracy i jeszcze za to płacić... Odpowiedz Link Zgłoś
luzka13 Odpowiedź z gminy 21.06.10, 14:20 Witam. Wreszcie dostaliśmy odpowiedź z gminy na nasze pismo. Poniżej link do skanu. Aby sprawa nie utknęła gdzieś w szufladzie, musimy monitorować pracę urzędników gdy będzie uchwalany budżet na rok 2011. Na pewno musimy pojawić się liczną grupą na sesji RM w trakcie ustalania budżetu aby radni widzieli iż naprawdę nam zależy na tej inwestycji i jest ona potrzebna. jeszcze raz dzięki za pomoc i mam nadzieje, ze uda nam się wszystkim sprawę doprowadzić do końca. img338.imageshack.us/img338/7378/listu.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
kriis.borowski Re: Odpowiedź z gminy 21.06.10, 20:21 Trochę niewyraźny ten skan, ale jeżeli dobrze "doczytałem" to ulica została wpisana do budżetu na przyszły rok, ciekawy zbieg okoliczności bo taką samą informację otrzymałem odnośnie innej ulicy (która de facto była w planowanym budżecie miasta w tym roku, ale dziwnym trafem z niej wypadła) Życzę powodzenia :D Odpowiedz Link Zgłoś
luzka13 Re: Odpowiedź z gminy 22.06.10, 07:13 kriis.borowski napisał: > Trochę niewyraźny ten skan, ale jeżeli dobrze "doczytałem" to ulica została wpisana do budżetu na przyszły rok, Nie "została wpisana" tylko zostanie przedstawiona jako propozycja do budżetu. A aby się w nim znaleźć, musi zostać przegłosowana przez radę. Odpowiedz Link Zgłoś
luzka13 Sprawa ul Malczewskiego - c.d. 04.10.10, 08:45 Witam. Sprawa naszej ulicy nadal jest otwarta. Kilka dni temu dostaliśmy kawałek wyborczej kiełbasy w postaci 2 wywrotek gruzu betonowego. To co dzieje się teraz na Malczewskiego pozostawiam bez komentarza. Dość powiedzieć że, aby dostać sie do domu teraz robię slalom nie między dołami a między głazami. W ostatnim "Co Słychać" jest informacja o wykonaniu projektu naszej ulicy. Szkoda tylko że tak późno, bo jak wiadomo projekt wykonano już grubo ponad rok temu. Jak widac kampania sie zaczęła i burmistrzunio liczy na nasze 95 głosów. We wrześniu było w szkole spotkanie na ktorym podobno poruszono temat. Cy ktoś był? Odpowiedz Link Zgłoś
jozef.balcerek Wiosenna dziury 04.10.10, 09:20 zapraszam na wiosenna aka blotnista w centrum miasta z 3 blokami (ok 40, 150, 200 mieszkan) + ryneczek Odpowiedz Link Zgłoś