Dodaj do ulubionych

Spotkanie w sobote - pytanie

26.05.10, 14:26
Jako, że pojawiły się kartki z planem spotkan mam kilka pytan.

- Na spotkanie zaprasza sie mieszkancow ABCDEF, chcialbym w takim razie zapytac jaka czesc kosztow wynajecia sali (sala nie jest za darmo, tylko pokrywana z naszych czynszow) pokryli ze swoich czynszow mieszkancy EF (polowa spraw dotyczy EF)?

- Po co na zebranie mieszkancow wspolnoty ABCD sa zapraszani, nie tylko nie jej czlonkowie, ale rowniez osoby nie zamieszkale na jej terenie (i nie mowie ty o przedstawicielach firm)? Nie maja prawa glosu, nie sa w zaden sposob z nia zwiazani. Czy to ma wygladac tak: "spojrzcie w oczy tym biednym ludziom, ktorym chcecie odciac prad"? Trzeba bylo dopisac, zeby zabrali dzieci ze soba, byloby bardziej dramatycznie.

- Ma sie odbyc dyskusja nad wyborem firmy zarzadzajacej, ilu przedstawicieli firm zostalo zaproszonych i dlaczego mam wrazenie, ze bedzie tylko przedstawiciel Atrium?

To juz nie pytanie, bo to w sumie smieszna sprawa, ale nie wiem czy wszyscy zdaja sobie sprawe, ze ten punkt o pradzie w EF, to tak naprawde glosowanie czy pozwalac Panu K. krasc dalej prad z ABCD :). Gdybym nie przeczytal na kartce to bym w taki absurd nie uwierzyl.

No i ostatnia kwestia. Ja sam bardzo chcialbym, zebysmy mogli podpisac czyste akty, ale w jaki sposob wspolnota mieszkaniowa zaangazowala sie w ta sprawe to nie bardzo rozumiem. Nie jest przeciez strona w tym sporze i nie ma zadnych srodkow na to przeznaczonych. Nie przypominam sobie rowniez glosowania o uprawnieniu zarzadu wspolnoty do wystepowania w tej kwestii. Jednoczesnie z caly przekowaniem twierdze, ze jesli to mialoby cokolwiek pomoc to czemu nie, ale kurcze, nie w ten sposob. To jest zarzad czy wolna amerykanka?
Obserwuj wątek
    • kkrasz Re: Spotkanie w sobote - pytanie 26.05.10, 14:42
      Witam

Szanowny Panie lasic jako przyszły mieszkanie II etapu, mam nadzieje
      że zdanie typu
      "Czy to ma wygladac tak: "spojrzcie w oczy tym biednym ludziom,
      ktorym chcecie odciac prad"? Trzeba bylo dopisac, zeby zabrali
      dzieci ze soba, byloby bardziej dramatycznie."
      będzie Pan/ni w stanie powtórzyć mi prosto w oczy, mam nadziej za
      około miesiąc zacząc prace wykończeniowe więc pozwoli Pan/ni że udam
      się pod Państwa drzwi celem usłuszenia tych słów na własne uszy, bo
      niedowierzam jak można być tak małostkowym i nie chodzi mi tu o
      prąd, tylko o takie własnie zdania.

• lasic01 Re: Spotkanie w sobote - pytanie 26.05.10, 15:08
        Prosze o informacje w jakim celu w takim razie na spotkanie wspolnoty ABCD, na
        ktorym podobno maja byc podjete kwestie odlaczenia kradzionego pradu, zapraszani
        sa mieszkancy EF. Nie maja Panstwo prawa glosu, nie mieszkaja na terenie
        wspolnoty ABCD. Szczerze to mi wszystko jedno i tak jakiekolwiek glosowanie nie
        ma sensu ze wzgledu na Pana K., wiec szkoda czasu by sie na tym spotkaniu wogole
        pojawiac. Jednak jak widze takie akcje, to az mi sie niedobrze robi.
        A tak poza tym uzywa Pan pradu do wykanczania mieszkania, prosze sie dowiedziec
        skad on sie bierze.
        • kkrasz Re: Spotkanie w sobote - pytanie 26.05.10, 15:11
          Pozwoli Pan że wyjasnimy to sobie twarzą w twarz, mam nadzieje że
          mieszka Pan juz na GP a nie na Bielanach.
          • bialymuzyn69 Re: Spotkanie w sobote - pytanie 26.05.10, 15:20
            Obawiam się że publicznie Lasic kimkolwiek jest raczej się nie ujawni.
            • kkrasz Re: Spotkanie w sobote - pytanie 26.05.10, 15:53
              Ja naprawde nie mam złych zamiarów chodzi mi tylko i nie zależy mi
              na tym żeby się ujawniał.
              • kkrasz Re: Spotkanie w sobote - pytanie 26.05.10, 16:01
                Ok nie dokończyłem a niestety wysłałem

Ja naprawde nie mam złych zamiarów chodzi mi tylko łatwośc
                wypowiadania słów, ostrych, jak dla mnie bardzo niskich na forum
                otwartym i nie zależy mi na tym żeby Lasic się ujawniał. Szanuje
                odmienne zdanie ale mam dzieci i na tym punkcie jestem strasznie
                wyczulony. Lasic nie bierze tego prosze do siebie tylko zastanów się
                co piszesz. Szczególnie cytaty takie który cytowałem mocna mnie
                rozdrażnił
              • lasic01 Re: Spotkanie w sobote - pytanie 26.05.10, 16:14
                Jednej rzeczy nie moge zrozumiec. Ja naprawde nie mam nic przeciwko mieszkancom drugiego etapu, ba, nie mam nawet nic przeciwko obecnemu zarzadowi. Ale czy tylko ja widze absurdalnosc sytuacji. Organizujemy za pieniadze wspolnoty spotkanie na którym beda omawiane sprawy, ktore nie sa sprawami wspolnoty. Co wiecej bedziemy dyskutowac "czy pozwalac sobie krasc prad" i to pod naciskiem EF, ktoremu na tym pradzie zalezy. Co wiecej to obecny zarzad, a nie mieszkancy podjal decyzje o tym nieszczesnym pradzie.

A to wszystko nie w ta strone. Takie potkanie powinno sie odbyc pomiedzy EF i Panem K. w lutym tego roku i to Pan K. powinien dostarczac prad swojej budowie. I koniec tematu. Spotkanie sobotnie uznaje za strate czasu, pan K. ma pewnie jeszcze z 48-49% glosow, wiec jakiekolwiek glosowanie bedzie decyzja pana K. Panstwu zostawiam ocene jaka decyzje podejmie w tych sprawach:

- Czy wybrac firme zarzadajaca, ktora dobierze sie firmie MP do d**y?
                - Czy odciac prad pobierany przez firme MP dla budynku EF?

Oczywiscie uslyszymy pewnie kolejne bajki o tym jak blisko sa juz akty i tyle. Ot stracone 6h.

• janekzaltanek Re: Spotkanie w sobote - pytanie 26.05.10, 16:57
                  Takie spotkanie naprawdę nie ma sensu,wybraliśmy Zarząd po to żeby on zdecydował
                  o nowej firmie zarządzającej,minęły 2 m-ce od wyboru Zarządu i to zarzad po 2
                  m-cach organizuje spotkanie żeby poddać pod głosowanie jaka firma zarządzająca
                  jest najlepsza.Kolejny punkt to prad a raczej głosowanie dotyczące prądu,wiadomo
                  że nie będzie 100% frekwencji mieszkańców.Lepiej byłoby zebrać głosy od
                  mieszkańców na miejscu wrzucając chociażby do skrzynek karty do głosowania. Ktoś
                  poruszył kwestię kosztów wynajęcia sali i słusznie,w obecnej sytuacji stać nas
                  na to? Wyniki głosowania chyba wszystkim są znane jeśłi chodzi o kwestię prądu
                  nawet bez głosowania...
                  • hiwa Re: Spotkanie w sobote - pytanie 26.05.10, 17:35
                    Ile jeszcze będziemy pozwalać robić z nas durni ?
                    Jakie głosowanie, do odcięcia i bez dyskusji, co to jest do cholery Wspólnota
                    ABCD to Fundacja Pomocy Pseudo-Deweloperom ?
                    • mieszkankagp Re: Spotkanie w sobote - pytanie 26.05.10, 17:45
                      a dlaczego my mamy odpowiadać za nieuczciwość dewelopera? popłaćcie swoje długi
                      to przyłączymy się bez problemu w pełni legalnie!
                      najlepiej odciąć i po sprawie! tylko nic Wam o nie da
                      no może poza "sympatią" ze strony sąsiadów
                      dalej psujcie atmosferę na tym "wspaniałym" osiedlu

i nie podtykajcie tu dziećmi! Może postawcie się w naszej sytuacji!!!
                      • lasic01 Re: Spotkanie w sobote - pytanie 26.05.10, 18:22
                        I po raz kolejny, to sa dlugi firmy MacPlast, cokolwiek Pan K. probowal Wam
                        wmowic. Kazdy mieszkaniec ma prawo przepisac licznik, skoro Pan K. dopuscil sie
                        takiego zadluzenia, ktorego nie jest w stanie splacic przed PGE (to jego umowa
                        jest zadluzona) to nie miejcie pretencji do mieszkancow (a juz napewno nie do
                        czlonkow wspolnoty). Panstwa sytuacja jest taka, ze macie dewelopera, ktory nie
                        ma ani grosza, zeby zapewnic prad mieszkancom. I koniec.
                        • hiwa Re: Spotkanie w sobote - pytanie 26.05.10, 18:41
                          Tak jak kolega napisał wyżej, to są długo korczaka wobec PGE.

Niby dlaczego I etap ma sponsorować korczaka ?

My odcinamy prąd - Wy bierzcie taczkę korczaka na nią i do PGE aby wyjaśnił
                          wszystko.
                          KONIEC !!!
                          • janekzaltanek Re: Spotkanie w sobote - pytanie 26.05.10, 19:24
                            Ponoć już kilkadziesiąt osób z II etapu ma podpisane akty
                            notarialne,ja nie rozumiem sytuacji takiej,że ktoś ma akt notarialny
                            na II etapie a nie może podpisać umowy z PGE.
                            • janekzaltanek Re: Spotkanie w sobote - pytanie 26.05.10, 19:29
                              Jeszcze na II etapie zastanowić się by wypadało nad tym czy jeżeli
                              II etap nie został odebrany to nawet jeśli nie byłoby żadnego
                              zadłużenia firmy MP względem PGE to czy byłaby możliwośc podpisania
                              indywidualnych umów mieszkańców z PGE.
                              • hiwa Re: Spotkanie w sobote - pytanie 26.05.10, 21:34
                                Szkoda czasu na dyskusje i bezsensowne głosowania na temat prądu.

Zarząd chyba jest przychylny Korczakowi...jak długo jeszcze ?

• agusiasa Re: Spotkanie w sobote - pytanie 26.05.10, 21:12
                            chciałabym wierzyć, że każdy mieszkaniec I etapu, który odebrał
                            mieszkanie regularnie płaci za zużyty prąd i media....
                            Niestety to tylko złudne marzenia...
                            • hiwa Re: Spotkanie w sobote - pytanie 26.05.10, 21:41
                              co ma piernik do wiatraka ?
                              Mieszkańcy nie są stroną pomiędzy PGE a MP - a to MP winny jest pieniądze PGE,
                              więc do kogo pretensje ?

A jeżeli ktoś jest winny korczakowi pieniądze za prąd to dlaczego on nie
                              odłączył dłużnika ? ma dobre serduszko HAHAHA

Powtarzam I etap nie jest Fundacją aby sponsorować, ba pozwalać na kradzież
                              prądu, a póki co pozwala na to nawet Zarząd Wspólnoty.
                              • slukash Re: Spotkanie w sobote - pytanie 27.05.10, 13:43
                                Ludzie gdzie jest napisane, że kwestia prądu ma być głosowana na
                                spotkaniu?????? Czy Wy w ogóle widzicie co piszecie????

Pieprzycie takie bzdury, że ręce opadają - aż się nie chce tego
                                czytać.
                                Po raz setny napiszę, że jeśli chce się ktoś czegoś dowiedzieć nr do
                                mnie 510 167 410 mail slukash@wp.pl a nie pier.. takie bzdury tu.
                                Jest od tego inne forum.

Lasic jesteś gościu po prostu przodujący w wymyślaniu coraz bardziej
                                debilnych teorii.
                                Pewnie wg. ciebie Tupolewa strąciło UFO a Yeti mieszka w
                                Bieszczadach.

Dowiedz się chłopie w czym jest rzecz, poczytaj DOKŁADNIE i ze
                                zrozumieniem a potem dopiero usiądź za klawiaturą. Bo Ci co nie
                                znają sprawy będą ślepo wierzyli w Twoje GŁUPIO-"mądre" wywody.
                                Ja tłumaczyć się tu nie będę - na gardenplaza.info - mogę.
                                • lasic01 Re: Spotkanie w sobote - pytanie 27.05.10, 15:04
                                  slukash napisał:

> Ludzie gdzie jest napisane, że kwestia prądu ma być głosowana na
                                  > spotkaniu?????? Czy Wy w ogóle widzicie co piszecie????
                                  >

Mamy ta sprawe omawiac na zebraniu wspolnoty, skoro nie planuje Pan glosowania to po co sie nia wogole zajmowac? Bo ja nie widze innej opcji niz glosowanie, co jest samo w sobie absurdalne.

> Pieprzycie takie bzdury, że ręce opadają - aż się nie chce tego
                                  > czytać.
                                  > Po raz setny napiszę, że jeśli chce się ktoś czegoś dowiedzieć nr do
                                  > mnie 510 167 410 mail slukash@wp.pl a nie pier.. takie bzdury tu.

Hmm i kazdy ma osobiscie dzwonic i sie dopytywac o ten prad czy jak? Nie prosciej jest napisac szczegolowo, moze byc na Pana ulubionej .info co tak naprawde bedzie omawiane i glosowane na spotkaniu.

> Jest od tego inne forum.
                                  >

Jest tez wolnosc wypowiedzi i wolnosc wyboru miejsca do tego.

> Lasic jesteś gościu po prostu przodujący w wymyślaniu coraz bardziej
                                  > debilnych teorii.

Za to Panu trzeba pogratulowac kultury i zdolnosci omijania odpowiedzi na pytania. Nadalby sie Pan na polityka.

> Pewnie wg. ciebie Tupolewa strąciło UFO a Yeti mieszka w
                                  > Bieszczadach.
                                  >

Nie wiem w co Pan wierzy i w sumie zwisa mi to, jednak trzymajmy sie problemow GP, a nie Pana problemow, kto co stracil i gdzie mieszka

> Dowiedz się chłopie w czym jest rzecz, poczytaj DOKŁADNIE i ze
                                  > zrozumieniem a potem dopiero usiądź za klawiaturą. Bo Ci co nie
                                  > znają sprawy będą ślepo wierzyli w Twoje GŁUPIO-"mądre" wywody.

Z upragnieniem czekam na jakiekolwiek wywody od Pana. Moga byc madre, bo "madre" to mielismy wyzej.

> Ja tłumaczyć się tu nie będę - na gardenplaza.info - mogę.

Nikt nie wymaga tlumaczenia, skoro twierdzi Pan ze glosowania nad pradem nie bedzie to w sumie nie wiem do czego ma prowadzic sobotnie spotkanie. Pogadamy sobie ot tak i sie rozejdziemy do domow? Czy moze ma to byc forma przekonania 1 etapu, ze zarzad podjal dobra decyzje pozwalajac na przylaczenie sie pana K. do CD i ratowania EF?
                                  • slukash Re: Spotkanie w sobote - pytanie 27.05.10, 15:32
                                    Przeczytaj sobie PKT.1 ZIELONEJ karteczki na drzwiach.
                                    To wystarczający powód na zebranie mieszkańców!

Jesteś jedną z tych osób co patrzy a nie widzi a jak widzi to tylko
                                    to co chce!
                                    Powtórzę - przeczytaj dokładnie dowiedz się a potem wpisuj farmazony.

Właściwie teraz wiem czemu nie chcesz pisać na gp.info - tam
                                    anonimowi nie jesteśmy i pierdoły, które wypisujesz raziły by w
                                    nazwisko - prawda? Cwaniaczek... tyle, że ciągle głupio mądry.
                                    • lasic01 Re: Spotkanie w sobote - pytanie 27.05.10, 21:57
                                      > Przeczytaj sobie PKT.1 ZIELONEJ karteczki na drzwiach.
                                      > To wystarczający powód na zebranie mieszkańców!

Nie, to wystarczajacy powod, zeby zapytac pana K. czy zgadza sie na zmiany i tyle, szkoda tracic czas ludzi

>
                                      > Jesteś jedną z tych osób co patrzy a nie widzi a jak widzi to tylko
                                      > to co chce!

Nie wydaje mi sie, zebysmy przechodzili na Ty. Razi mnie ta forma od pewnego czasu, ale rozumiem, ze to kwestia wychowania...

> Powtórzę - przeczytaj dokładnie dowiedz się a potem wpisuj farmazony.

W ktorym miejscu napisalem nieprawde? Rozumiem, ze ciezko byc miedzy mlotem, a kowadlem(K z jednej, wspolnota z drugiej), ale to jeszcze nie powod zeby sie tak unosic.

>
                                      > Właściwie teraz wiem czemu nie chcesz pisać na gp.info - tam
                                      > anonimowi nie jesteśmy i pierdoły, które wypisujesz raziły by w
                                      > nazwisko - prawda? Cwaniaczek... tyle, że ciągle głupio mądry.

na gp.info prezentuje Pan taki sam poziom wypowiedzi i jej merytorycznosci. Jedyny powod dla ktorego wole sie nie ujawniac na gp.info to to, zeby ani nasz wspanialy zarzad, ani pan K. nie mial mozliwosci mscic sie na mnie, za to ze ujawniam ich machloje. I tyle, nie boje sie swoich pogladow, tylko faktu, kto w tym momencie jest u wladzy i przez kogo poparty.

Moze mnie sobie Pan obrazac ile chce, ja przynajmniej mam czyste sumienie i nie robie w konia ludzi.
                                      • slukash Re: Spotkanie w sobote - pytanie 28.05.10, 08:55
                                        Dla mnie tutaj - to jesteś Ania i masz 16 lat.
                                        Mogę się do Ciebie zwracać jak mi się podoba bo nie wiem kim jesteś. (Ania lat
                                        16. pisze mi o wychowaniu - pfff)

Szkoda mi czasu na takie ględzenie, na osiedlu jest za dużo problemów do
                                        rozwiązania również tych, których z twojego okna nie widać.
                                        Do zobaczenia na gp.info
                                        • lasic01 Re: Spotkanie w sobote - pytanie 28.05.10, 09:48
                                          Coz, Pana zachowanie swiadczy tylko o Panu. Chce byc Pan odbierany jako cham bez
                                          oglady Pana sprawa. Ani na gp.info ani tutaj nie jest Pan w stanie udzielic i
                                          tak sensownej odpowiedzi dotyczacej pradu, wiec faktycznie szkoda czasu na gledzenie
                                          • slukash Re: Spotkanie w sobote - pytanie 28.05.10, 10:26
                                            tak tak a świstak siedzi...
                                          • slukash Re: Spotkanie w sobote - pytanie 28.05.10, 10:32
                                            tak tak oczywiście...
                                            Cały czas powtarzam - chcesz odpowiedzi? Zadzwoń do mnie to ją dostaniesz. Nie
                                            muszę Ci jej udzielać tu, dobrze o tym wiesz - zwłaszcza, że jak wspomniałem
                                            "Lasic01" jest dla mnie tylko Anią lat 16 która na informatyce nie ma co robić :)
                              • agusiasa Re: Spotkanie w sobote - pytanie 27.05.10, 22:06
                                w sumie, to nic. w końcu to normalka, że jak się mieszka, zużywa to
                                sie nie płaci...
                                jest przecież na kogo zrzucić ten obowiązek....
    • graf1971 Re: Spotkanie w sobote - pytanie 28.05.10, 08:47
      ... Bardzo proszę o poruszenie na zebraniu z panem K. sprawy kolejnego
      wyłączenia dostawy ciepła do budynków EF ... SPEC po raz KOLEJNY wstrzymał
      ciepło wczoraj około godz. 14:00 na wniosek Windykacji SPEC o czym p.K nie
      informuje mieszkańców ... zadłużenie budynków EF jest duże ... jakby tego było
      mało pan K. SAMOWOLNIE uruchamia dostawę ciepła na budynki czym ŁAMIE PRAWO !...
      to świadczy jedynie o uczciwości MAC-PLAST w stosunku do dostawców mediów i
      mieszkańców ! poprzednio wmówił mieszkańcom że jest awaria :) ...SPEC puki co
      jest pobłażliwy ale myślę że do czasu... może skończyć się rozwiązaniem umowy i
      będzie problem... ciekawe jak z innymi dostawcami ?... a Pan K. jak zawsze jest
      nieuchwytny... i bawi się ze wszystkimi w kotka i myszkę... rada na przyszłość..
      UNIKAĆ JAK OGNIA !!!
      • radny10 Re: Spotkanie w sobote - pytanie 28.05.10, 15:03
        Witam
        Kilka spostrzeżeń.
        1. Niektóre uwagi może i są słuszne, a przynajmniej warte poruszenia
        i wyjaśnienia, ale... Trudniej coś opisać, niż powiedzieć, nie
        wszystko można publikować. Poza tym, anonimowość nie rozwiąże
        problemu.
        2. Wydaje mi się, że sprawy do poruszenia proszę kierować na
        zebraniu, składać wolne wnioski i przycisnąć kogo należy.
        3. Nasz zarząd działa od niedawna, jak będzie miał doświadczenie to
        nawet nie będzie na to forum zaglądał. Już pewnie doszli do takiego
        wniosku.
        4. Sprawy osiedla należy poruszać na innym forum. Tam jest miejsce
        pisania. Jeśli chodzi o konkrety to chyba najlepiej załatwić to
        osobiście, a uwagi lub wnioski można oficjalnie złożyć do zarządu.
        Odpowiedzieć muszą zgodnie z KC.
        5. Czy nie lepiej zastanowić się jak wybrnąć z tej sytuacji,
        ciężkiej i niebywale skomplikowanej, a nie pisać co ślina na język
        przyniesie.
        6. Zebranie jest zwołane m.in. dlatego, że opłata za zarządzanie 0,6
        zł jest niewystarczajaca w przypadku chęci wyboru firmy ATRIUM 21 do
        zarządzania. Obym nie był złym prorokiem, ale Pan K nie zgodzi się,
        bo to bije w jego i tak pustą skarpetę.
        Do usłyszenia
      • gumis7227 Re: Spotkanie w sobote - pytanie 28.05.10, 18:54
        Nie wiem dokładnie o co chodzi z tym SPEC-em i Korczakiem, ale słyszałam wczoraj
        jak Korczak wyjeżdżając z osiedla, zakazał ochroniarzom wpuszczania samochodu
        SPEC na teren osiedla.
        • attache1974 Re: Spotkanie w sobote - pytanie 30.05.10, 18:04
          A co on myśli sobie że osiedle to jego prywatna własność i może
          komuś zakazać wjazdu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka