Dodaj do ulubionych

Propozycja spotkania po raz wtóry

10.08.10, 16:33
Moja cierpliwość się skończyła. Czas wziąć sprawy w swoje ręce. Czy termin spotkania w sobotę 14 sierpnia 2010 roku o godz. 11 większości Państwa pasuje? Jeżeli tak to podejmuje się próby umówienia takiego spotkania z przedstawicielem GH.
Obserwuj wątek
    • dziunit Re: Propozycja spotkania po raz wtóry 10.08.10, 16:38
      mi pasuje.
      • rat.med Re: Propozycja spotkania po raz wtóry 10.08.10, 17:03
        Mi rowniez. Proponowalbym zabrac ze soba umowy w celu porownania.
        Bylem u prawnika i przynajmniej moja umowa pozwala mi na wytoczenie sprawy cywilnej,o odszkodowanie deweloperowi.
        Nie chce na forum za duzo wyjasniac bo czyta to "deweloper" a chce mu zrobic niespodzianke :)
        • anicishi Re: Propozycja spotkania po raz wtóry 10.08.10, 17:09
          pasuje
    • nieglupikrzych Re: Propozycja spotkania po raz wtóry 10.08.10, 17:13
      Mnie również termin pasuje. Mam tylko prośbę i apel o to, aby każdy
      zebrał tematy, które chce poruszyć. Propozycja formy spotkania:
      konkretne pytania - konkretne odpowiedzi, bez pieprzenia i owijania.
      To od nas zależy, czy usłyszymy odpowiedzi na nasze pytania. Druga
      sprawa, to zebranie punktów spotkania w dokument. Spisanie
      deklaracji, terminów, zobowiązań, z pisemnym zobowiazaniem GH do
      dotrzymania terminów. To sprawa o której już rozmawialiśmy w innych
      wątkach.

To wszystko przestaje być zabawne. My wbrew pozorom możemy sami
      sporo zrobić, potrzebny jest jak zwykle lider, który poprowadzi
      tematy. Jeśli nie znajdzie się nikt, kto ma wiekszą ode mnie wiedzę
      w zakresie prawa, to sam się tym zajmę!! Pierwszy krok to spotkanie
      z GH. Koniec bicia piany!
    • lucija85 Re: Propozycja spotkania po raz wtóry 10.08.10, 17:16
      Nam także
      • smile53 Re: Propozycja spotkania po raz wtóry 10.08.10, 17:54
        Będziemy
    • grzegorz.gwiazda Re: Propozycja spotkania po raz wtóry 10.08.10, 18:21
      Niestety ja nie moge byc.
    • onaion_a3 Re: Propozycja spotkania po raz wtóry 10.08.10, 18:27
      mi również pasuje. Jak GH nie wyrazi chęci to spotkajmy się sami. Omówimy sprawę
      np. pozwu zbiorowego i tego co dalej możemy wspólnie zdziałać.
      • rat.med Re: Propozycja spotkania po raz wtóry 10.08.10, 20:11
        onaion_a3 napisała:

> mi również pasuje. Jak GH nie wyrazi chęci to spotkajmy się sami. Omówimy spraw
        > ę
        > np. pozwu zbiorowego i tego co dalej możemy wspólnie zdziałać.

Mi wlasnie o to chodzi.Zebranie bez przedstawicieli dewelopera.
        Na forum pojawily sie glosy ze mieszkancy chca zorganizowac spotkanie to deweloper sam planuje zrobic spotkanie. Czyta forum i zna nasze opinie i plany wiec nieudolnie probuje wybrnac z niewygodnej dla niego sytuacji.
        Spotkajmy sie sami, niezaleznie od spotkania "oficjalnego" z deweloperem, i porownajmy umowy, omowmy ewentualne roszczenia prawne wobec dewelopera.
        Osobiscie planuje zalozyc sprawe deweloperowi (jesli nie przystanie na moje warunki). Aczkolwiek lepsza jest opcja pozwu zbiorowego.
        • nieglupikrzych Re: Propozycja spotkania po raz wtóry 10.08.10, 20:43
          Mnie się wydaje, popracie jeśli sie mylę, że ta czy inna forma spotkania odpowiada przynajmniej części osób które są tutaj obecne. Dlatego proponuję abyśmy ustalili konkretny termin i miejsce spotkania. Jeśli komuś nie pasuje, niech poda własną propozycję.

Sobota, 14 sierpnia, godz 11.00, miejsce dla mnie obojętne, może być park, może restauracja, bar, gdziekolwiek ...
    • nieglupikrzych Re: Propozycja spotkania po raz wtóry 10.08.10, 19:25
      Nikowa:

Prośba o informację jak już będziesz coś wiedziała w sprawie spotkania. Propozycja aby spotkać sie bez GH, jest jak najbardzie dobrym pomysłem. Wolałbym jednak aby GH wypowiedziało się w kilku kwestiach zanim podejmiemy bardziej radykalne kroki. Moją propozycją jest aby iść na budowę, nawet jeśli GH nie wyrazi zainteresowania spotkaniem. Rozumiem, że w sobotę może tam nikogo decyzyjnego nie być, bo będzie odpoczywał po całym tygodniu nicnierobienia. Dlatego rozważmy również możliwość spotkania w tygodniu, tylko w przypadku gdy GH nie wyrazi zgody na spotkanie.
      • emce_2 Re: Propozycja spotkania po raz wtóry 10.08.10, 19:41
        Ja popieram najpierw spotkanie wyłącznie mieszkańców w celu omówienia strategii
        i planu działania tak, aby już na spotkaniu z mieć konkretne argumenty.
        • fractus21 Re: Propozycja spotkania po raz wtóry 10.08.10, 21:11
          my na pewno będziemy na spotkaniu bez przedstawicieli dewelopera. jak dla mni
          możeie GH to jakaś lewa firma, ukończyli jedna inwestycje dla picu, żeby mieć
          czym się pochwalić nabywając kolejnych klientów (a raczej nabijając ich w
          butelkę). Narzekają na kolejnego wykonawcę, a z tego co pamiętam, na spotkaniu
          czerwcowym mówili, że teraz ich ekipy będą kończyć budowę. Za dużo tu kłamstw.
          Dzisiaj dostałam info, że umowa zawiera kilka klauzul niedozwolonych i spokojnie
          możemy iść do sądu. Jedną z nich, jest np. kara w wysokości 5%, warunki
          atmosferyczne. Argument taki, jak wymiana wykonawcy dla sądu nie ma
          najmniejszego znaczenia.
          • bujalq Re: Propozycja spotkania po raz wtóry 10.08.10, 21:23
            Dla mnie lepsza byłaby godzina 10 w sobotę, ale o 11 też będę jak spotkanie się
            przeciągnie to nie będę mógł zostać do końca - uroczystość rodzina.
          • mrozio6 Re: Propozycja spotkania po raz wtóry 10.08.10, 21:27
            jeżeli masz w umowie "dwustronny" zapis (równe warunki dla obydwu stron), tj.
            zarówno Ty płacisz 5% w przypadku niedochowania warunków Umowy, jak również
            deweloper płaci 5% przy niedochowaniu warunków to raczej nie jest to klauzula
            niedozwolona (ale fakt-umowy na pewno mają inne niedozwolone zapisy-można spr.
            na stronie UOKiK)...

jednak bardziej należy pilnować terminów - ich niedotrzymanie z winy dewelopera
            kwalifikuje umowę do zerwania z wypłatą dla Ciebie odszkodowania :)
            ja mam termin oddania max do końca br., więc pozostaje na razie czekać - niestety...
            • nieglupikrzych Re: Propozycja spotkania po raz wtóry 10.08.10, 21:44
              No, moi drodzy, mamy juz termin, ustalmy też miejsce. Trzeba działać sprawnie, żeby się nam ten temat nie rozmył. GH tylko korzysta na takich sytuacjach, że my tu sobie gadamy, planujemy i wszystko w obrębie forum zostaje.

Macie jakies propozycje co do miejsca, to prośba o info.
              • signat Re: Propozycja spotkania po raz wtóry 10.08.10, 21:49
                My też będziemy. Proponuję jednak teren budowy.
                • anicishi Re: Propozycja spotkania po raz wtóry 10.08.10, 22:08
                  teren budowy będzie najlepszy. na pewno się zjawię
    • grzegorz.gwiazda Re: Propozycja spotkania po raz wtóry 11.08.10, 08:07
      Ciekaw jestem czy pozew zbiorowy nie pogorszy sytuacji i nie
      zwiekszy opoznien w budowie.

Po prostu potrzebne jest spotkanie z deweloperem. Najlepszy bylby
      taki zapis, ktory potwierdzal by wszystkie terminy ostateczne a w
      przypadku nie wywiazania sie ponowny raz z terminow - dalby nam
      mozliwosc zerwania umow wraz z odszkodowaniem. Po prostu.

Temat bylby zamkniety. Kwestia taka czy ktokolwiek moze taki
      dokument sporzadzic odpowiednio i czy deweloper zdecyduje sie
      podpisac.

Pozew zbiorowy? Co dokladnie mozna nim zwojowac?
      • mikros44 Re: Propozycja spotkania po raz wtóry 11.08.10, 08:55
        również jestem ciekaw czy pozew nie pogorszy tego co jest.

"jak kuba bogu tak bóg kubie"

oby to nie odwróciło się przeciw nam !!!
        • dziunit Re: Propozycja spotkania po raz wtóry 11.08.10, 09:01
          mikros44 napisał:

> również jestem ciekaw czy pozew nie pogorszy tego co jest.
          >
          > "jak kuba bogu tak bóg kubie"
          >
          > oby to nie odwróciło się przeciw nam !!!

a czy my do tej pory robiliśmy jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie? wydaje mi się, że
          pomimo kolosalnego zlewania klientów, niesłowności i niedotrzymywania terminów
          mieszkańcy wykazali się MEGA CIERPLIWOŚCIĄ i wyrozumiałością. nie uważasz? Co za
          to dostajesz? Informację, że oni nie zamówili wind bo podwykonawca nawalił. Nie
          sądzisz, że to przegięcie pały? O windach że nie są zamówione to mówili w
          styczniu bądź lutym bodajże już. Czemu nie zrobili tego wcześniej?!
          • dziunit Re: Propozycja spotkania po raz wtóry 11.08.10, 09:03
            @mikros44 i grzegorz.gwiazda

pozatym to narazie nikt tu pozwu nie składa. tylko chce się spotkać z GH.
            Ciekawe co Oni wtedy powiedzą i się zobaczy co dalej robić.
      • dziunit Re: Propozycja spotkania po raz wtóry 11.08.10, 08:57
        @grzegorz.gwiazda,

a siedząc co wojujesz?? nic!! nawet żadnej rekompensaty nie dostaniesz. Cały GH
        w trąbę sobie leci non stop z nami. Potrafią tylko zwalać winę na podwykonawców,
        żałosne to jest. Umowę mamy podpisaną z GH a nie z budmarami czy innymi firmami
        i od nich swojego się domagam!!!!
        Czego ty się boisz? Ta budowa już wolniej iśc nie może !!!!!!!!!
        Swoją drogą GH pooddawał mieszkania w stanie developerskim bez pozwolenia na
        użytkowanie czym złamał prawo. Ja nie kumam już tej firmy, oni chyba niczego się
        nie boją.
        • fajny_boberek Re: Propozycja spotkania po raz wtóry 11.08.10, 09:25
          Dziunit skąd wiesz że złamał tym prawo ?? jesli znalazłes to w necie podaj link prosze, chetnie to przejrze, rzuci to nowe swiatło na moja sprawe.
          Z góry dzięki.
          • budynekc1 Re: Propozycja spotkania po raz wtóry 11.08.10, 09:37
            My z mężem też przyjdziemy na spotkanie. Sobota o 11:00 jest jak najbardziej ok.
            Miejsce w sumie obojętne ale myślę że teren budowy jest najlepszy.
            • antoniv Re: Propozycja spotkania po raz wtóry 11.08.10, 09:59
              potwierdzam przybycie.

pozdr.
          • dziunit Re: Propozycja spotkania po raz wtóry 11.08.10, 09:44
            fajny_boberek napisał:

> Dziunit skąd wiesz że złamał tym prawo ?? jesli znalazłes to w necie podaj link
            > prosze, chetnie to przejrze, rzuci to nowe swiatło na moja sprawe.
            > Z góry dzięki.

rozmawiałem z inspektorem budowlanym, nie szukałem w necie. Mieszkania powinny
            być wydawane jak na osiedlu nie wykonywane są już prace wykończeniowa jedynie
            "oczyszczające osiedle z pozostałości po budowie" na pewno brak wind
            uniemożliwia złożenie wniosku o pozwolenie na użytkowanie przez co też developer
            nie powinien informować nabywców o odbiorze technicznym. Natomaist jeśli ktoś
            odbiera mieszkanie w tym stanie to to powinien przy odbiorze uzyskać zapis od
            developera mówiący o terminie złożenia wniosku o pozwolenie na użytkowanie. Jest
            jednak jeden wyjątek od tego wszystkiego jeśli developer przy odbiorze
            technicznym dodaje klauzulę, że nabywca nie moze zamieszkac w mieszkaniu do
            momentu uzyskania pozwolenia na uzytkowanie. Wtedy wszystko jest ok. Nie wiem
            jak wygląda syt. z GH.
            Ogólnie chodzi o to, że do momentu kiedy nie zostanie złożony wniosek o
            pozwolenie na użytkowanie możesz odmówić odbioru lokalu.
      • fajny_boberek Re: Propozycja spotkania po raz wtóry 11.08.10, 09:22
        Witam
        Do pozwu zbiorowego trzeba zebrać conajmiej 9 osób, które mają takie same roszczenia i "wspólną krzywde". Wszyscy skladaja sie na wynagrodzenie 1 adwokata i na opłaty sądowe ( bodajze 3% wartości roszczenia). Przy wygranej sprawie dzielą sie po równo. Wychodzi taniej jesli chodzi o Adwokata. Poza tym sąd po wpłynieciu pozwu informuje w prasie lub gdzies tam o takim pozwie i czeka 2 miesiace na zgłoszenie sie pozostalych poszkodowanych. Jedyny minus to to, że jak jedna osoba sie wycofa to trzeba zakladac sprawe od nowa.

Jest o tym maly artykuł w "olivii" bodajze( na okładce była chyba Shejbal)
        • nieglupikrzych Re: Propozycja spotkania po raz wtóry 11.08.10, 09:40
          Drodzy, To że tutaj sobie porozmawiamy, porozważamy, podzielimy się
          zasięgniętą wiedzą i obawami, to wszystko jest ok i fajnie. Nie
          zrobimy jednak nic nie wychodząc poza ta formę. Goraca prosba o
          zorganizowanie spotkania z GH lub bez. Omówimy wszystkie niepokojace
          nas sprawy, spiszemy je i postanowimy co dalej. Tutaj na forum nigdy
          nie ustalimy wspólnych kroków.

Termin jak rozumiem spotkania juz mamy. 14 sierpien, sobota o 11.00,
          lub 10.00 bo i takie głosy sie pojawiły. Ustalmy miejsce. Resztę
          rzeczy załatwimy face to face. Myśle, że takie spotkanie będzie
          bardziej owocne i pomoże nam obrać wspólny kierunek działań.
          Jesteśmy w grupie, co powinno nam pomagać a nie przeszkadzać. Nasz
          deweloper gra na zwłokę, bo obserwuje forum i widzi, że poza
          gadaniem nic tutaj sie nie dzieje. Pokażmy mu, że potrafimy się
          organizowac i wspólnie walczyc o swoje racje. Moze dzięki temu
          zrozumie GH, że już dłużej nie może nas zlewać, wprowadzać w błąd i
          grać na zwłokę.

Ponawiam prośbę o wspólne spotkanie z GH, nie rozważajmy teraz, czy
          warto, czy nie, a co załatwimy, a czego nie załatwimy. Po prostu
          spotkajmy sie, to na pewno ułatwo nam ustalenie kolejnych kroków w
          dyskusji z GH i egzekwowanie ich zobowiazań.

Proszę podajcie miejsce spotkania, gdzie wam pasuje.
          Pozdrawiam.
          • dziunit Re: Propozycja spotkania po raz wtóry 11.08.10, 09:46
            @nieglupikrzych,

spotkajmy się na budowie. Bo ja nadal liczę że GH się tam pojawi. Zobaczmy co
            powiedzą i wtedy działajmy dalej. Najlepiej gdyby po takim spotkaniu spisać
            protokół i żeby ktoś decyzyjny z GH się pod nim podpisał i tyle.
            • nieglupikrzych Re: Propozycja spotkania po raz wtóry 11.08.10, 09:51
              Super, świetny pomysł. jestem za.

14 sierpnia godzina 11, na budowie Vital Park. Wszyscy którzy mogą,
              niech przyjdą.

Pozdrawiam
              • grzegorz.gwiazda Re: Propozycja spotkania po raz wtóry 11.08.10, 10:14
                Prosba o wszelkie informacje ze spotkania, jesli sie odbedzie.
                Wieksza czesc mieszkancow albo nie wie o takim spotkaniu (bo nie ma
                tu ich na forum) albo nie moga sie w sobote pojawic.

Z gory dziekuje.
                • antoniv Developer dziś wyśle pismo 11.08.10, 10:56
                  Zgodnie z tym co usłyszeliśmy telefonicznie - w dniu dzisiejszym
                  prezez GH wyśle drogą e-mail pismo wyjasniające aktualną sytuację
                  osiedla VitalPark.
                  do spotkania z nami F2F - nie dojdzie.

pozdr.
            • nikowa Re: Propozycja spotkania po raz wtóry 11.08.10, 10:50
              Spotkanie z przedstawicielami dewelopera planowane jest w ostatnim tygodniu
              sierpnia. W tym momencie nie są nam wstanie zagwarantować żadnych terminów wiec
              spotkanie nie ma sensu.

Dzisiaj mają zostać wysłane pisma, wyjaśniające przyczyny niedotrzymania
              terminu. Wyjaśnić tez ma się kwestia wykreślenia wniosku o upadłość w KW.

W połowie przyszłego tygodnia mają podpisać umowy w sprawie wind.

Nie wiem co myśleć o tym wszystkim.
              • nieglupikrzych Re: Propozycja spotkania po raz wtóry 11.08.10, 11:04
                To kolejna próba na zyskanie czasu. Ja mam mimow wszystko
                propozycję, by spotkanie zorganizować. Tak jak we wcześniejszych
                wpisach. Cokolwiek w tym pismie będzie, to nie odkładajmy tematu.
                Spotkajmy się, z deweloperem lub bez. Ustalimy wspólną strategie,
                tutaj na forum nic nie zdziałamy.

Bez względu na zawartość pisma, proszę nie wycopfujmy się ze
                spotkania. Nawet jeśli deweloper nie spotka sie z nami, to
                przynajmniej spotkajmy sie razem i omówmy co nas boli i czy jesteśmy
                w stanie coś z tym zrobić. Może uda nam się wyopracowac jakies
                wspólne kroki. Z pewnością jest na to wieksza szansa w takim
                spotkaniu niż tutaj na forum.

Czy wszyscy zgadzacie sie spotkac w sobotę 14 sierpien godz 11, bez
                wzgledu na to czy GH wexmie udział w spotkaniu?

Pozdrawiam
                • antoniv tak, bez/z przedstawicieli, niezaleznie od pisma 11.08.10, 11:15
                  spotkanie ważne. z/bez przedstawicieli GH, niezależnie od informacji
                  zawartych w pismie.
                  przy czym - nie skupiajmy się tylko na tym "co nas boli".

Ustalmy konstruktywnie, kolejne wspólne kroki, wspólne roszczenia,
                  informacje od odwokatów
                • nikowa Re: Propozycja spotkania po raz wtóry 11.08.10, 11:15
                  Ja z mężem będziemy na pewno.
                  • mrozio6 Re: Propozycja spotkania po raz wtóry 11.08.10, 14:25
                    my również postaramy się być :)
              • dziunit Re: Propozycja spotkania po raz wtóry 11.08.10, 11:19
                nikowa napisała:

> Spotkanie z przedstawicielami dewelopera planowane jest w ostatnim tygodniu
                > sierpnia. W tym momencie nie są nam wstanie zagwarantować żadnych terminów wiec
                > spotkanie nie ma sensu.
                >
                > Dzisiaj mają zostać wysłane pisma, wyjaśniające przyczyny niedotrzymania
                > terminu. Wyjaśnić tez ma się kwestia wykreślenia wniosku o upadłość w KW.
                >
                > W połowie przyszłego tygodnia mają podpisać umowy w sprawie wind.
                >
                > Nie wiem co myśleć o tym wszystkim.

a powiedzieli coś na temat odszkodowania ??? czy nadal będą tylko pierd....ć
                głupoty zrzucając winę na innych?
                • antoniv Re: Propozycja spotkania po raz wtóry 11.08.10, 11:22
                  w moich rozmowach telefonicznych i F2F - o odszkodowaniu nie było
                  mowy, nikt nic nie wie. Sprzedawcy VP nie wypowiadają się na ten
                  temat.
                  • smile53 Re: Propozycja spotkania po raz wtóry 11.08.10, 19:58
                    Będziemy
                    • nieglupikrzych Re: Propozycja spotkania po raz wtóry 11.08.10, 21:44
                      Nikowa napisała

Spotkanie z przedstawicielami dewelopera planowane jest w ostatnim tygodniu
                      sierpnia. W tym momencie nie są nam wstanie zagwarantować żadnych terminów wiec
                      spotkanie nie ma sensu.

Dzisiaj mają zostać wysłane pisma, wyjaśniające przyczyny niedotrzymania
                      terminu. Wyjaśnić tez ma się kwestia wykreślenia wniosku o upadłość w KW.

W połowie przyszłego tygodnia mają podpisać umowy w sprawie wind.

Nie wiem co myśleć o tym wszystkim.

-------------

Czy ktoś z was dostał obiecane pismo z wyjaśnieniami od GH? Ja niestety nie dostałem. Być może tym razem to wina informatyków albo hakerów, a może to były generalny wykonawca winien? Mnie się już cierpliwość definitywnie skończyła!!!!!! Mimo wszystko chciałbym podziękować deweloperowi, że swoim postepowaniem utrzymuje mi wysoki poziom adrenaliny we krwi. To z pewnością zaprocentuje.
                      • darkes Re: Propozycja spotkania po raz wtóry 11.08.10, 21:49
                        kiedyś oglądałem dobry polski film Plac Zbawiciela. Proponuje go obejrzeć
                        wszystkim tym co spokojnie patrzą na to co się dzieje.
              • delta15.0 Re: Propozycja spotkania po raz wtóry 11.08.10, 22:25
                Właśnie co z tym pismem od GH co miało być dziś wysłane. kto obiecywał go wysłać
                czy ktoś z państwa otrzymał to pismo wyjaśniające przyczyny niedotrzymania
                terminu, słowa przeciwko słowom
                • mikros44 Re: Propozycja spotkania po raz wtóry 12.08.10, 08:54
                  weźcie kamery na spotkanie :)
                  przydadzą się również długopisy i czyste kartki
                  może ktoś z was napisał by jakiś wzór protokołu (ja nie mam głowy do
                  takich rzeczy)

• antoniv Re: Propozycja spotkania po raz wtóry 12.08.10, 09:39
                  Pismo od Prezesa GH miało być wysłane, juz juz jest przygotowane... -
                  i co? sprostowania jak nie ma tak nie ma.
                  Cóż, pozostaje czekać.
                  • grzegorz.gwiazda Re: Propozycja spotkania po raz wtóry 12.08.10, 09:42
                    Miało być wysłane pocztą czy na adresy e-mail do mieszkancow? Wydaje
                    mi sie, ze powinno byc przeslane poczta w formie papierowej to raz a
                    dwa z informacji jakie ja posiadam - mialo byc wyslane po
                    potwierdzeniu z Sadu o zasadnosci wykreslenia wpisow Budmaru. Pismo
                    moze jest przygotowane ale deweloper czeka jeszcze pewnie (jezeli
                    nie wyslal do tej pory) na info odnosnie wpisu ... aby pismo
                    zawieralo konkretne i pelne informacje.
                    • grzegorz.gwiazda Re: Propozycja spotkania po raz wtóry 12.08.10, 09:43
                      PS. Pisma poprzedniego odnosnie ukonczenia osiedla do 10 sierpnia ja
                      nie otrzymalem do tej pory.
                    • antoniv Re: Propozycja spotkania po raz wtóry 12.08.10, 09:51
                      grzegorz.gwiazda napisał:

> Miało być wysłane pocztą czy na adresy e-mail do mieszkancow?
                      Wydaje
                      > mi sie, ze powinno byc przeslane poczta w formie papierowej to raz
                      a
                      > dwa z informacji jakie ja posiadam - mialo byc wyslane po
                      > potwierdzeniu z Sadu o zasadnosci wykreslenia wpisow Budmaru.
                      Pismo
                      > moze jest przygotowane ale deweloper czeka jeszcze pewnie (jezeli
                      > nie wyslal do tej pory) na info odnosnie wpisu ... aby pismo
                      > zawieralo konkretne i pelne informacje.

Również taką informację słyszeliśmy. Czekają.
                      ironizując: pan Prezes posiada wyznaczony limit wysyłanych pism do
                      Mieszkańców, i wysłaniem dwóch pism to zbyt duża liczba
                      korespondencji...
    • zweig7 Re: Propozycja spotkania po raz wtóry 12.08.10, 09:01
      Witam,

Jestem za terminem spotkania na budowie. Proponuję aby każdy na ten dzień
      sprawdził swoje mieszkanie. Aha zabierzcie proszę swoje umowy przedwstępne lub
      te w formie aktu to ważne. Rozumiem, że godz. 11 jest jak najbardziej
      ostateczna? Pozdrawiam.
      • doomina zmiany w przepisach odnośnie pozwu zbiorowego 12.08.10, 10:50
        Witam,
        czytając Państwa dewagacje na różne tematy chciałabym się podzielić informacją jaką znalazłam na temat pozwów zbiorowych.
        Mając nadzieje, ze nie będzie potrzeby podejmowania tak drastycznych kroków zamieszczam jednak link do artykułu, który zawiera podstawowe informację w tej materii.
        Pozdrawiam

www.windykacja.pl/wiadomosci,postepowanie-grupowe-zwiekszy-szanse-wygranej.html
    • antoniv Re: Propozycja spotkania ... A i B 12.08.10, 12:07
      pytanie: czy na sobotnim spotkaniu będzie ktoś z budynków A i B? ;-)
      • setif Re: Propozycja spotkania ... A i B 12.08.10, 12:23
        Ja będę.
        • antoniv Re: Propozycja spotkania ... A i B 12.08.10, 12:33
          ok
          • rat.med Re: Propozycja spotkania ... A i B 12.08.10, 20:41
            A
            Bede.
    • swire321 Re: Propozycja spotkania po raz wtóry 12.08.10, 20:54
      I my;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka