Dodaj do ulubionych

Zerwanie umowy

10.08.10, 17:53
Czy ktoś z was myśli o zerwaniu umowy z GH?
Jeśli tak, proszę napisz Ci zwrócili pieniądze.
Dziękujemy.
Zastanawiamy sie czy nam zwrócą wkład własny, który wpłaciliśmy rok temu.
Obserwuj wątek
    • nikowa Re: Zerwanie umowy 10.08.10, 18:52
      Właśnie wyczytałam w mojej umowie, że w przypadku zmian przepisów o stawkach VAT (VAT ma się zmienić od 1.01.2011)mamy prawo do bez kosztowego zerwania umowy. Mam nadzieję, ze to trochę zmotywuje VP do szybkiego ukończenia osiedla i podpisania ostatecznych umów.
      • emce_2 Re: Zerwanie umowy 10.08.10, 19:33
        Ja również mam taki zapis o stawce podatku VAT. Stawia nas to chyba w dosyć
        dobrej sytuacji, jeśli chodzi o zrywanie umów,ale nie sądzę, że przyśpieszy
        prace na osiedlu. Żadne argumenty do tej pory nie działały. Tych baranów z GH
        nic nie rusza. Sprzedana jest większość mieszkań. I co z tego, że maksymalnie 10
        osób wycofa się z umowy? A czy będzie takich osób więcej? Wątpię. Każdy z nas
        włożył już tyle " pracy" i stracił 2x tyle nerwów, że w większości wolimy
        wkurzeni na maksa czekać na zakończenie sprawy. Chciałoby się powiedzieć, że po
        nocy zawsze wstaje dzień, w przypadku VitalParku trwa tam ciągle mrok.
        PS.Ja dodatkowo mam zapis w umowie,mówiący o tym, że Spółka oświadcza, że
        zgłoszenie budynków do użytkowania nie nastąpi później niż w IV kwartale 2009
        roku!!! "2009 roku" - w tym momencie to brzmi jak najlepszy dowcip.
        • pablowskixxx Re: Zerwanie umowy 11.08.10, 08:42
          Ja mam w umowie, że ostatecznym terminem wyodrębnienia lokalu
          (poprzez decyzje odpowiedniego organu administracji) jest 15
          wrzesnia 2010. Po tym czasie moge zerwać umowę.
          • kasiaiprzemek Re: Zerwanie umowy 12.08.10, 19:46
            Dziękujemy, wszystkim za odp :)
            Mamy nadzieję ,że odzyskamy nasze pieniądze,
            pozdrawiamy
          • myszalka-c2 Re: Zerwanie umowy 20.08.10, 22:06
            hej ja też mam tak napisane na umowie..nie chcę z nimi zrywać umowy
            tylko chcemy odszkodowania lub jakiejś rekompensany.
    • brudzia_64 Re: Zerwanie umowy 13.09.10, 18:10
      witam,
      Ja mam ten problem poniewaz napisalam odstapienie od umowy z VP za nie dotrzymanie terminu i zmuszona jestem sie wycofac z tej inwestycji,czekam juz 40 dni na odpowiedz,zwodza terminami pomomo moich atakow telefonicznych.Okazuje sie ze calosc mojej kwoty tj 65tys moga mi zwrocic w momencie ukonczenia inwestycji czyli w styczniu 2011 ciekawe gdzie sa te kwoty kary umownej jaka jest w umowie kiedy to GH nie dotrzyma terminu to wyplaca kare 3%.Ja w tym momencie splacam odset za pozyczke jaka wzielam z banku kto mi to uwzgledni?Bo oni sie nie poczuwaja
      Pozdrawiam
      • hoogan Re: Zerwanie umowy 13.09.10, 20:06
        brudzia_64 - tak w kilku słowach mam dla ciebie informacje

WYPIERDALAJ Z TEGO FORUM,
        CZY BUDMAR WKOŃCU ODPIERDOLI SIĘ RAZ NA ZAWSZE OD VP ????

DAJ SOBIE SPOKÓJ TY IDIOTO
        • hoogan Re: Zerwanie umowy 13.09.10, 20:07
          przepraszam za wulgaryzmy ale budmar 2 bis i te jego zagrywki poprostu mnie bardzo denerwują

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka