kasiaiprzemek 10.08.10, 17:53 Czy ktoś z was myśli o zerwaniu umowy z GH? Jeśli tak, proszę napisz Ci zwrócili pieniądze. Dziękujemy. Zastanawiamy sie czy nam zwrócą wkład własny, który wpłaciliśmy rok temu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nikowa Re: Zerwanie umowy 10.08.10, 18:52 Właśnie wyczytałam w mojej umowie, że w przypadku zmian przepisów o stawkach VAT (VAT ma się zmienić od 1.01.2011)mamy prawo do bez kosztowego zerwania umowy. Mam nadzieję, ze to trochę zmotywuje VP do szybkiego ukończenia osiedla i podpisania ostatecznych umów. Odpowiedz Link Zgłoś
emce_2 Re: Zerwanie umowy 10.08.10, 19:33 Ja również mam taki zapis o stawce podatku VAT. Stawia nas to chyba w dosyć dobrej sytuacji, jeśli chodzi o zrywanie umów,ale nie sądzę, że przyśpieszy prace na osiedlu. Żadne argumenty do tej pory nie działały. Tych baranów z GH nic nie rusza. Sprzedana jest większość mieszkań. I co z tego, że maksymalnie 10 osób wycofa się z umowy? A czy będzie takich osób więcej? Wątpię. Każdy z nas włożył już tyle " pracy" i stracił 2x tyle nerwów, że w większości wolimy wkurzeni na maksa czekać na zakończenie sprawy. Chciałoby się powiedzieć, że po nocy zawsze wstaje dzień, w przypadku VitalParku trwa tam ciągle mrok. PS.Ja dodatkowo mam zapis w umowie,mówiący o tym, że Spółka oświadcza, że zgłoszenie budynków do użytkowania nie nastąpi później niż w IV kwartale 2009 roku!!! "2009 roku" - w tym momencie to brzmi jak najlepszy dowcip. Odpowiedz Link Zgłoś
pablowskixxx Re: Zerwanie umowy 11.08.10, 08:42 Ja mam w umowie, że ostatecznym terminem wyodrębnienia lokalu (poprzez decyzje odpowiedniego organu administracji) jest 15 wrzesnia 2010. Po tym czasie moge zerwać umowę. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaiprzemek Re: Zerwanie umowy 12.08.10, 19:46 Dziękujemy, wszystkim za odp :) Mamy nadzieję ,że odzyskamy nasze pieniądze, pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
myszalka-c2 Re: Zerwanie umowy 20.08.10, 22:06 hej ja też mam tak napisane na umowie..nie chcę z nimi zrywać umowy tylko chcemy odszkodowania lub jakiejś rekompensany. Odpowiedz Link Zgłoś
brudzia_64 Re: Zerwanie umowy 13.09.10, 18:10 witam, Ja mam ten problem poniewaz napisalam odstapienie od umowy z VP za nie dotrzymanie terminu i zmuszona jestem sie wycofac z tej inwestycji,czekam juz 40 dni na odpowiedz,zwodza terminami pomomo moich atakow telefonicznych.Okazuje sie ze calosc mojej kwoty tj 65tys moga mi zwrocic w momencie ukonczenia inwestycji czyli w styczniu 2011 ciekawe gdzie sa te kwoty kary umownej jaka jest w umowie kiedy to GH nie dotrzyma terminu to wyplaca kare 3%.Ja w tym momencie splacam odset za pozyczke jaka wzielam z banku kto mi to uwzgledni?Bo oni sie nie poczuwaja Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hoogan Re: Zerwanie umowy 13.09.10, 20:06 brudzia_64 - tak w kilku słowach mam dla ciebie informacje WYPIERDALAJ Z TEGO FORUM, CZY BUDMAR WKOŃCU ODPIERDOLI SIĘ RAZ NA ZAWSZE OD VP ???? DAJ SOBIE SPOKÓJ TY IDIOTO Odpowiedz Link Zgłoś
hoogan Re: Zerwanie umowy 13.09.10, 20:07 przepraszam za wulgaryzmy ale budmar 2 bis i te jego zagrywki poprostu mnie bardzo denerwują Odpowiedz Link Zgłoś