Dodaj do ulubionych

Kim naprawdę był pan P. zanim został burmistrzem?

10.09.10, 13:20
Na stronie www.słomka.pl można zobaczyć arcyciekawe dokumenty dot. przeszłości burmistrza Perkowskiego. Wynika z nich - jeśli dobrze rozumiem - że "kariera" Perkowskiego (od aresztu śledczego Warszawa Białołęka do resortu sprawiedliwośći) rozwijała się jedynie w jego głowie i była typową papką do karmienia wyborców. Fuj, aż mnie zemdliło.
Przypomina mi się pewien dowcip: Czy to prawda, że w Moskwie na Placu Czerwonym rozdają samochody? - Prawda. Tylko nie w Moskwie, a w Leningradzie, i nie na Placu Czerwonym tylko na ulicy Rewolucji, i nie samochody tylko rowery i nie rozdają tylko kradną.
Wystarczy podmienić słowa: Czy to prawda, że Perkowski robił karierę w Ministerstwie Sprawiedliwości? Prawda, tylko nie w Ministerstwie itd. itd. Smutne, ale zdaje się, że prawdziwe, niestety:(
Obserwuj wątek
    • xil Re: Kim naprawdę był pan P. zanim został burmistr 10.09.10, 14:27
      Niech sie ten dr Slomka lepiej za leczenie ludzi wezmie a nie za zarzadanie i polityke, bo jak zarzadaja czyms lekarzem mozna sie przekonac patrzac na sytuacje szpitali i przychodni publicznych... rzadzenie zostawmy politykom i managerom.
      Dla mnie jest wazne ze obecny burmistrz (Perkowski) jest juz sprawdzony bo widac ze sporo sie dzieje i w porownaniu np. z Markami czy Zielonka to w Zabkach robi sie nieporownywalnie wiecej.
      • el_caminino Re: Kim naprawdę był pan P. zanim został burmistr 10.09.10, 14:41
        xil napisał:

> Niech sie ten dr Slomka lepiej za leczenie ludzi wezmie a nie za zarzadanie i p
        > olityke, bo jak zarzadaja czyms lekarzem mozna sie przekonac patrzac na sytuacj
        > e szpitali i przychodni publicznych... rzadzenie zostawmy politykom i managerom
        > .
        > Dla mnie jest wazne ze obecny burmistrz (Perkowski) jest juz sprawdzony bo wida
        > c ze sporo sie dzieje i w porownaniu np. z Markami czy Zielonka to w Zabkach ro
        > bi sie nieporownywalnie wiecej.

Idąc tym tropem, powinieneś jeszcze powiedzieć: Niech się ten omc dr Perkowski za usprawnianie wymiaru sprawiedliwości lepiej na ten przykład weźmie, bo jaki jest stan bezpieczeństwa w naszym kraju każdy widzi. Zastanów się człowieku, co piszesz:(
        • xil Re: Kim naprawdę był pan P. zanim został burmistr 10.09.10, 15:02
          Ja sie dobrze zastanawiam nad tym co pisze, lekarz powinien leczyc i pracowac w szpitalu/przychodni. A Pan Perkowski byl URZEDNIKIEM i teraz takie dokladnie stanowisko URZEDNICZE zajmuje i na takie URZEDNICZE stanowisko startuje i czy to byl wymiar sprawiedliwosci czy inny resort to ma male znaczenie.
          A co do dokumentow z tej strony to nic one nie mowia, nic nie wnosza. Taki bardzo slaby czarny PR...
          Ja bym wolal uslyszec od Pana Slomki jakies konrety ale nie na zasadzie postulatow Solidarnosci "powinno byc lepiej!" tylko konkretnie jak zrobic zeby bylo lepiej i skad na to wyciagnac srodki ale jak sie ten czlowiek zajmuje tylko oczernianiem przeciwnika to coz nie ma czasu na konkrety...
          • el_caminino Re: Kim naprawdę był pan P. zanim został burmistr 10.09.10, 15:11
            xil napisał: ...jak sie ten czlowiek zajmuje tylko oczernianiem przeciwnika...

Nie rozumiem, w jaki sposób p. Słomka mógł oczernić p. Perkowskiego? Przecież pokazał tylko to, co sam p. Perkowski o sobie napisał. Należałoby więc powiedzieć, że p. Perkowski sam się skompromitował, a nie odwracać kota ogonem
            • xil Re: Kim naprawdę był pan P. zanim został burmistr 10.09.10, 15:17
              Widze ze czytanie ze zrozumieniem to dla Pana/Pani wielki problem, wiec pozwole sobie jeszcze raz napisac, moze tym razem sie uda....
              Z dokumentow na stronie podanej na poczatku tematu NIC nie wynika dlatego tez pan doktor chce w ten sposob w jakis tylko jemu znany sposob zdyskredytowac przeciwnika a wyszlo na to ze sam siebie pograza.
              Jeszcze raz pisze - ja chce od kandydata konrektow.
              Zreszta z tego co wiem ten Pan Slomka teraz w Zielonce siedzi a jako ze spedzam tam mase czasu to widze ze NIC sie tam nie dzieje, nie ma nawet porownania z praca Pan Perkowskiego, wiec skonczcie ludzie z tym gadaniem bzdur.
              • el_caminino Re: Kim naprawdę był pan P. zanim został burmistr 10.09.10, 15:31
                xil napisał: Zreszta z tego co wiem ten Pan Slomka teraz w Zielonce siedzi a jako ze spedzam tam mase czasu to widze ze NIC sie tam nie dzieje, nie ma nawet porownania z praca Pan Perkowskiego, wiec skonczcie ludzie z tym gadaniem bzdur.

To chyba mówimy o dwóch różnych Zielonkach i... masz rację: skończ z tym gadaniem bzdur.
                • xil Re: Kim naprawdę był pan P. zanim został burmistr 10.09.10, 15:46
                  Nie wydaje mi sie abysmy sie znali wiec prosze sie nie zwracac na Ty bo jeszcze ktos sobie pomysli ze jestesmy kolegami a tego sobie nie zycze.
                  Co do Pana S. to niech on przedstawi to czego dokonal w tej Zielonce, chce uslyszec ile pieniedzy ze srodkow UE uzyskala Zielonka, ile powstalo tam nowych drog, kiedy beda tam baseny i kiedy bedzie I strefa biletow MZA itd.
                  Jako ze co do powyzszego nadydat S. nie bedzie mial czym sie pochawlic to niech chociaz przedstawi jakis program, bo bez tego nie wiem jak on moze liczyc na glosy inne niz od jego znajomych i rodziny...
                  • el_caminino Re: Kim naprawdę był pan P. zanim został burmistr 10.09.10, 15:54
                    Człowieku, przeciez to Ty walisz do mnie na ty (No nie kazdy wlasnie burmistrz moze sie tym pochwalic, porownaj to co sie robi/buduje w Markach lub Zielonce do Zabek i przestan gadac bzdury, Pan Slomka NIC konkrentego nie mowi wiec nie mow o strzepieniu jezyka bo jego chyba juz przestal istniec - zdaje się, że to twoje słowa) i nie pytasz się, czy ja sobie tego życzę, czy nie. Odpuść sobie

• ratatuj.1 Nie tędy droga 10.09.10, 15:52
                  el_caminino napisała:

Człowieku Ty nic nie rozumiesz. Ludzie mają już dosyć głosowania przeciwko komuś, lecz chcą głosować za kimś. Za pomysłem, za programem, za sensownymi projektami, za konkretnymi osiągnięciami a nie za człowiekiem który potrafi jedynie napisać, że jeden czy drugi jest zły a ja choć nic nie potrafię i nic wam mądrego nie wymyśliłem to jestem dobry. Nie tędy droga.
                  • el_caminino Re: Nie tędy droga 10.09.10, 16:03
                    Powiem tak: to, że Słomka czegoś nie napisał, nie oznacza, że tego nie napisze, prawda? Pewnie wszystko w swoim czasie. Pożyjemy, zobaczymy.
                    Natomiast, czy Słomka pisze, że Perkowski jest zły? Według mnie, Słomka pokazuje po prostu, jaki Perkowski jest naprawdę. Ot, i wszystko. A że prawda w oczy kole, no to widzimy na podstawie dyskusji w tym chociażby wątku.
        • morre Re: Kim naprawdę był pan P. zanim został burmistr 14.09.10, 10:15
          Kim był - sprawnym zarządcą który teraz dobrze się sprawdza na niwie samorządowej to jest bezdyskusyjne!!! I o czym tu gadać i strzępić języki po próżnicy - trzeba się brać za robotę bo godziny lecą.
          Pan Burmistrz Robert Perkowski jest najlepszym burmistrzem jaki był w Ząbkach nikt nie zrobił tyle co on!!! Jest urodzonym skutecznym zarządcą i powinien nim zostać. Nie rozumiem ludzi którzy próbują za wszelką cenę ująć jego zasługi dla naszego miasta. Czuje je ja nikt inny! Żaden inny burmistrz tylu inwestycji nie wykonywał jak on.
          Mam wam przypomnieć ile on dróg w mieście pobudował jak usprawnił życie w naszym mieście. To za jego urzędowania Ząbki stały się najdynamiczniejszą gminą która w ten sposób przyciągnęła do siebie wielu mieszkańców dając wymierne dochody do budżetu miasta.
          Wszelkie próby dyskredytowania takiego sprawnego zarządcy się nie udadzą nasz burmistrz ma cel, wizję wykraczające poza jedną kadencję. To jasne że tylko on wygra wybory.

Jego hasło wyborcze "Uczciwy, kompetentny, skuteczny" z poprzednich wyborów jest jak najbardziej aktualne czego dowiódł swym postępowaniem.
          • sanoss Re: Kim naprawdę był pan P. zanim został burmistr 15.09.10, 11:22
            Nie jestem już mieszkańcem Ząbek, wyprowadziłem się do Zielonki, ale tylko dlatego, że trafiła się okazja zakupu domu. W przeciwnym razie nigdy bym tego nie zrobił.
            Od dłuższego czasu obserwuję Pana Burmistrza Perkowskiego, jego zaangażowanie w sprawy Ząbek, jego strania o pozyskiwanie środków unijnych na inwestycje i jestem pod ogromnym wrażeniem jego skuteczności. Uważam, że obecny burmistrz to najlepsze, co się mogło Ząbkom przytrafić. Z czystym sumieniem będę głosował za!!
            • morre Re: Kim naprawdę był pan P. zanim został burmistr 15.09.10, 12:25
              Widzicie widzicie każdy popiera naszego burmistrza jak tylko może. Znalazło się kilku takich na forum którym wszystko nie pasuje.
              Jesteśmy najbardziej rozwijającą się gminą co każdy patrzący obiektywnie docenia. A to dzięki naszemu burmistrzowi!!!
    • ratatuj.1 Czarny PR? 10.09.10, 14:48
      Smutne i żenujące jest to co robi Pan Słomka. Zamiast pokazać co chce zrobić w tym mieście, walczy na tzw haki. Nie ma programu wyborczego, nie ma pomysłu na rozwój miasta. Zamiast tego jest tylko czarny PR. To stanowczo za mało aby pozyskać mój głos. Mogę wręcz powiedzieć, że to krok wstecz i teraz Pan Słomka na u mnie niewielkie szanse. Po rządach Perkowskiego widać co zrobił a czego nie. Gdzie ma sukcesy a gdzie dał plamę. Mało ważne jest dla mnie że był klawiszem lub kimś w tym stylu. Perkowski ma lepszy lub gorszy pomysł na Ząbki, ale ma. Pan Słomka teraz nie ma nic oprócz bezsensownych wpisów na swojej stronie.
      • el_caminino Re: Czarny PR? 10.09.10, 15:05
        Smutne i żenujące jest to, że 4 lata temu p. Perkowski nie powiedział ludziom rzetelnie, kim jest i próbował uchodzić za kogoś lepszego niż był w rzeczywistości. Robi to zresztą do dziś: obiecuje złote góry (czytaj tramwaj do Ząbek, szklane altany i fontanny w park miejskim, podwieszane wagoniki do transportu ludzi, piękna hala targowa dla kupców z bazarku itp. itd) i nic potem z tego nie wynika, poza zmarnowanym czasem i pieniędzmi na nietrafione projekty.
        Pewnie wielu też pamięta, jak przed wyborami p. Perkowski chwalił się ludziom, że lada moment uzyska stopień doktora. I co potem było? Wziął od miasta kasę na dokończenie studiów (czy coś w tym stylu) i zdaje się, że doktorem nie jest do dziś.
        Ja jednak wolę ludzi, którzy nie strzępią sobie języka po próźnicy i biorą odpowiedzialność za swoje słowa.
        A jeśli chodzi o pomysł Perkowskiego na Ząbki i to, co zrobił, to po czterech latach rządzenia coś takiego można byłoby powiedzieć o każdym burmistrzu, czy nazywałby się Perkowski, Słomka czy Chibowski, więc ten argument jest nietrafiony. Dodam tylko, że mi "pomysł" na Ząbki p. Perkowskiego nie odpowiada, pomysł p. Perkowskiego na siebie samego też mi nie odpowiada, a efekty jego działań nie powalają z nóg.
        • xil Re: Czarny PR? 10.09.10, 15:10
          No nie kazdy wlasnie burmistrz moze sie tym pochwalic, porownaj to co sie robi/buduje w Markach lub Zielonce do Zabek i przestan gadac bzdury, Pan Slomka NIC konkrentego nie mowi wiec nie mow o strzepieniu jezyka bo jego chyba juz przestal istniec....
          • ratatuj.1 Re: Czarny PR? 10.09.10, 15:38
            Problemem Pana Słomki jest brak pomysłu na Ząbki a już szczytem arogancji jest proszenie mieszkańców Ząbek w kampanii wyborczej o pomysły na Ząbki. My wyborcy mamy oceniać Pana Słomkę a nie jeszcze mu pomagać, bo ten nie może nic sensownego wymyślić.
            www.słomka.pl/pomysl-na-zabki
            • el_caminino Re: Czarny PR? 10.09.10, 15:48
              ratatuj.1 napisał: szczytem arogancji jest proszenie mieszkańców Ząbek w kampanii wyborczej o pomysły na Ząbki.

Szczytem arogancji? Szczytem arogancji to jest niepytanie ludzi o zdanie w sprawach, które ich żywotnie dotyczą. Co więcej: słuchanie tylko tych, którzy przytakują i pomijanie, ba, obrażanie wszystkich, którzy ośmielają się mieć inne zdanie. Przecież tak własnie robi p. Perkowski, niestety.
              • ratatuj.1 Re: Czarny PR? 10.09.10, 15:55
                el_caminino napisała:

> Szczytem arogancji? Szczytem arogancji to jest niepytanie ludzi o zdanie w spra
                > wach, które ich żywotnie dotyczą. Co więcej: słuchanie tylko tych, którzy przyt
                > akują i pomijanie, ba, obrażanie wszystkich, którzy ośmielają się mieć inne zda
                > nie. Przecież tak własnie robi p. Perkowski, niestety.

Możesz dać przykłady?
                • el_caminino Re: Czarny PR? 10.09.10, 16:08
                  Pytasz o przykłady? Na początek proponuję odsłuchanie protokołów z sesji Rady Miasta albo osobistą wizytę na sesji - tak, lepiej wybierz się osobiście.
                  • zdich Re: Czarny PR? 10.09.10, 17:07
                    To nie jest odpowiedź. Czyli przykładów brak. Obrzydliwa kampania hakowa. Wstyd.
                    • el_caminino Re: Czarny PR? 10.09.10, 17:21
                      Przykładów jest tam całe mnóstwo. Gdybyś naprawdę interesował się życiem samorządowym, by potem móc świadomie głosować, nie musiałbyś czekać aż ktoś ci je teraz poda na tacy. Mnie na przykład bardzo się nie podobało, jak p. Perkowski traktował słownie na sesji byłego juz radnego Murawskiego. Odsłuchaj sobie. Albo jak potraktował mieszkańców Batorego, którzy ostatnio przyszli w sprawie swojej ulicy. Znajoma opowiadała mi, jak w trybie nagłym ludzie zostali zaproszeni na sesję (z dnia na dzień), a kiedy przyszli, okazało się, że burmistrz nie bardzo ma dla nich czas.
              • xil Re: Czarny PR? 10.09.10, 15:57
                Pan Perkowski obraza osoby, ktore maja inne zdanie niz on? Nie wiem skad ta teza ale mialem okazje rozmawiac z burmistrzem przy okazji spotkania w sprawie drog w SP1 i mimo odmiennego zdania nie zostalem w zaden sposob obrazony a jedyne co uslyszalem to wyjasnienie i stanowisko Pana Perkowskiego.
                Wiec jezeli mowisz cos takiego to daj przyklad poparty dowodami.
                Zreszta jezeli Twoim celem jest przekonanie ludzi do pana S. to mozesz byc pewny, ze mnie przekonales - abym na niego nie glosowal :)
                • el_caminino Re: Czarny PR? 10.09.10, 16:12
                  Więc jednak jesteśmy na Ty:) ? OK, mnie to nie przeszkadza.
                  Nie zamierzam nikogo do niczego przekonywać. Wyrażam jedynie swoją opinię. Natomiast w moim przekonaniu miasto Ząbki zdecydowanie stać na lepszego burmistrza niż Perkowski, ot i wszystko. Pozdrawiam
        • zombie_ppp marzenia się spełniają 10.09.10, 16:16
          el_caminino napisała:

> Robi to zresztą do dziś: obiecuje złote góry (czytaj tramwaj do Ząbek, szkl
          > ane altany i fontanny w park miejskim, podwieszane wagoniki do transportu ludzi
          > , piękna hala targowa dla kupców z bazarku itp. itd)

Pewnie, że obiecuje i nawet realizuje. Słomka nie robi konkretnie nic. Część tych obietnic jak tramwaj sabotuje Warszawa. Tramwaju do Ząbek nie będzie bo HGW całą kasę przeznaczyła na metro i wycięła w pień wszystkie inne inwestycje. Ale pomysł tramwaju do Ząbek jest świetny. Towarzysza Słomkę na taki pomysł nigdy nie byłoby stać. Pomysł tramwaju to właśnie przejaw dalekowzroczności i perspektywicznego myślenia Burmistrza Perkowskiego w kategorii dziesiątek lat a nie jednej kadencji. Ale trzeba do tego mieć otwartą głowę a nie dysponować wyłącznie pomysłem na oczernianie przeciwników. Z tramwajem pewnie będzie tak jak z tunelem. Myślano o nim już w latach 70-tych a będzie zbudowany prawie 40 lat później. Ale pomyślano o nim jeszcze za komuny i teraz powstanie. Podobnie będzie z tramwajem.

Na fontannę i szklaną altankę w parku miejskim przyjdzie kiedyś czas. Teraz jest czas budowy dróg w Ząbkach za unijne pieniądze. Teraz jest czas budowy tunelu, krytej pływalni, stadionu, wodociągów, kanałów i przyszkolnych boisk piłkarskich.

Podwieszane wagoniki które mnie samemu wydawały się pomysłem idiotycznym, już takim nie są. Okazało się, że Politechnika Warszawska dostała na ten pomysł konkretne pieniądze. Oto dowód na stronie 13-tej: www.zabki.pl/teksty/coslychac/co_slychac_wrzesien_2010.pdf
      • 199_plac_hallera Re: Czarny PR? 19.09.10, 21:17
        Rober Perkowski raczej dał dziurę lub dziury :) A co do Słomki - to na jego stronie jest kilka punktów. Nie przypomina to stwierdzeń typu "postawię szkoły, szpitale, więzienia i trzy miliony mieszkań", bo to takie zapewnienia o chlebie i igrzyskach przypominają o partyjnej genezie kariery kandydata składającego takie propozycje. Słomka chce w Ząbkach trochę posprzątać po tym jak inni bawili się we władzę przez ostatnie lata.

A co do planu Roberta Perkowskiego - podejście Słomki służy rozbudzeniu świadomości ludzi, którzy mogli by wygłosić, podobnie jak Ty, zachowawcze zdanie i określać to jako "mniejsze zło" (stanowisko podobne do tego zaprezentowanego przez PO w 2007 r.). Drugie skojarzenie jakie mi przychodzi do głowy po przeczytaniu Twojego postu to inżynier Mamoń mówiący o swoich gustach muzycznych. Słomka staruje z gorzej pozycji niż Perkowski przystrojony tekturową aureolą zrobioną z plakatu wyborczego PiS i dotychczasowego Żelaznego Burmistrza i Męża Stanu mającego swą wizję lebensraum z rozmachem, dlatego musi obudzić ludzi z letargu w którym pozostają pod wpływem propagandy sukcesu rozpowszechnianej przy pomocy "Co słychać?".
    • tojamk2 Re: Kim naprawdę był pan P. zanim został burmistr 10.09.10, 16:15
      To Ty el_camino zastanów się człowieku co piszesz ?
      Arcyciekawe dokumenty ze strony Dr. Słomki to zlepek
      wyciętych z całości fragmentów, z niewiadomego okresu,
      bez żadnego podpisu, pieczątki itp. Nazwanie tych dokumentów
      arcyciekawymi jest śmieszne.
      Nie wiem czym Ci podpadł jak to napisałeś – pan P. że za wszelką cenę starasz się go oszkalować i zaszkodzić.
      Ja osobiście będę głosował na pana Perkowskiego i nie obchodzi mnie czy wcześniej był młodszym, starszym czy najstarszym inspektorem (nikt nie zaczyna od bycia tym starszym i ważnym).
      Po bardzo wielu latach przestoju za kadencji obecnego burmistrza
      Ząbki bardzo się rozwinęły i dalsze plany rozwoju idą w dobrym kierunku, a wieloletnich zaniedbań nie da się nadrobić w tak krótkim czasie jak jedna kadencja.
      Widzę to z perspektywy lat – mieszkam w Ząbkach tyle lat ile mam czyli 51.

• mp_nl Re: Kim naprawdę był pan P. zanim został burmistr 10.09.10, 17:51
        tojamk2 napisał:
        > To Ty el_camino zastanów się człowieku co piszesz ?
        > Arcyciekawe dokumenty ze strony Dr. Słomki to zlepek
        > wyciętych z całości fragmentów, z niewiadomego okresu,
        > bez żadnego podpisu, pieczątki itp. Nazwanie tych dokumentów
        > arcyciekawymi jest śmieszne.
        > Nie wiem czym Ci podpadł jak to napisałeś – pan P. że za wszelką cenę sta
        > rasz się go oszkalować i zaszkodzić.
        > Ja osobiście będę głosował na pana Perkowskiego i nie obchodzi mnie czy wcześni
        > ej był młodszym, starszym czy najstarszym inspektorem (nikt nie zaczyna od byci
        > a tym starszym i ważnym).
        > Po bardzo wielu latach przestoju za kadencji obecnego burmistrza
        > Ząbki bardzo się rozwinęły i dalsze plany rozwoju idą w dobrym kierunku, a wiel
        > oletnich zaniedbań nie da się nadrobić w tak krótkim czasie jak jedna kadencja.
        > Widzę to z perspektywy lat – mieszkam w Ząbkach tyle lat ile mam czyli 51

Nic dodać, nic ująć.

• sdarp Widze, że kampania już się zaczęła 10.09.10, 16:16
      Ciekawe, że z pana Słomki niby wykształcony człowiek, a nie zna znaczenia słów których używa albo tylko udaje.
      Aż, żal to czytać.

Służba więzienna, wymiar sprawiedliwości, resort sprawiedliwości to są określenia o coraz szerszym zakresie znaczeniowym - jedno w znaczeniu zawiera poprzednie.
      Służba więzienna jest elementem wymiaru sprawiedliwości w ramach resortu sprawiedliwości.
      www.sw.gov.pl/Strony/Informacje.aspx
      i jeszcze definicja słowa Resort za Wikipedią

pl.wikipedia.org/wiki/Resort
      Resort - W doktrynie prawniczej resort administracyjny to wyodrębniona organizacyjnie część administracji państwowej, zajmująca się wydzielonym i powiązanym ze sobą kompleksem spraw, którą kieruje minister lub inny organ naczelny. W języku potocznym słowo resort jest traktowane jako synonim słowa ministerstwo (np. resort gospodarki, resort pracy). W ścisłym znaczeniu resort obejmuje jednak, obok ministerstwa, także kierującego resortem ministra i inne podmioty jemu podporządkowane (urzędy centralne, organy terenowe i inne jednostki organizacyjne). Po wejściu w życie w 1999 r. ustawy o działach administracji rządowej unika się zazwyczaj tego pojęcia, choć jest ono wciąż obecne w literaturze prawniczej i ma długie tradycje w nauce o administracji

Widzę również, że Pan doktor Słomka zgłasza również wątpliwości do do studiów doktoranckich burmistrza. Niech Pan Słomka lepiej sobie zada pytanie, czy po to kończył bardzo kosztowne studia medyczne na koszt podatników tego kraju, żeby teraz podpisywać papierki w jakimś urzędzie gminy ?
      Czy może po to dostał od społeczeństwa wykształcenie medyczne aby leczyć ludzi ?
      Znam jednego lekarza który objął wysokie stanowisko, a to czym kieruje raczej się zwija niż rozwija. Ciekawe czy Pan Słomka pójdzie w ślady Pana marszałka Struzika, również lekarza z wykształcenia, który postanowił być politykiem i urzędnikiem, odwieszając lekarski kitel na kołku. Jakie są efekty jego rządów wszyscy dobrze widzimy.
      • el_caminino Widze, że Krzysztof Słomka trafił w czuły punkt 10.09.10, 16:31
        Brawo, Panie Krzysztofie, niech Pan przedstawi ludziom całą prawdę o p. Perkowskim, bo od tej jego propagandy mdli już po prostu. Psy szczekają, karawana idzie dalej...
    • mlodyzab gdzie jest wizja naprawy ob. syt. przez p. S? 10.09.10, 21:03
      Oj polaczki, polaczki, kiedy w końcu zrozumiecie, że cenić należy człowieka, który coś osiągnął/ potrafi osiągnąć. Kiedy przestaniecie interesować się tym, co ktoś o kimś napisał, a zaczniecie się interesować jedynie tym, co osoba krytykująca sama potrafi i co sobą reprezentuje. Co chciał osiągnąć p. Słomka umieszczając jakieś wyrwane z kontekstu kopie - rozsądni się domyślą. Czymże jest klika tych kopi? Jeśli p. Słomka tak bardzo interesuje się życiem swego konkurenta, niech umieści pełny życiorys konkurenta, a nie klika dokumentów. Idąc dalej skoro p.Słomka ma dostęp do tych dokumentów to oznacza, że są dostępne również dla innych i nic nowego p. Słomka nie odkrył, a tym samym nikt ich nie ukrywał. Wstydźcie się poszukiwacze taniej sensacji – zapytajcie kandydatów, jakie mają pomysły i sposoby na poprawę życia w Ząbkach. Oceniajcie ludzi po ich osiągnięciach a nie po tym, co ktoś o nich mówi. Nie zdarzyło się wam nigdy, że ktoś was niesłusznie obsmarował – nie dając możliwości obrony? Powtarzam interesujmy się tym co kandydat ma do zaprezentowania, a nie tym co mówi o konkurencji. Cóż nam po kandydacie, który potrafi jedynie krytykować innych, mamy już takich w wyższych władzach. Pamiętajcie doceniajcie tych, co wykonują swoją mrówczą robotę, a nie tych co krzyczą wszem i wobec że inni są beee, a oni zrobili by wszystko lepiej inaczej – tylko jak nikt tego nie wie. Kim jest p. Słomka, że krytykuje innych? Na stornie p Słomki w zakładce program znalazłem 1.) klika słów o konieczności uczestniczenia w życiu publicznym (nic nowego) 2.) coś o tragicznych doświadczeniach – cóż następny, który uważa, że powódź spowodowali Rosjanie/ lub rząd za nią odpowiada itp. U Pana Słomki w zakładce program jest ZERO nt programu. Od czego chce zacząć p. Słomka zmiany, co proponuje na początek. Jeśli głównymi atutami p. Słomki jest to, że potrafi jedynie krytykować – to takim mamy już w nadmiarze w naszym kraju. Potrzebujemy ludzi z pomysłami, z doświadczeniami, którzy potrafią się wznieść ponad ten wszechobecny bełkot „ja bym zrobił lepiej, on zrobił źle, ja będę lepszy”. Nie stawiam jeszcze na żadnego z tych kandydatów, tylko przeraża mnie sposób, w jaki p. Słomka chce kopnąć innego kandydata.
      • ratatuj.1 Re: gdzie jest wizja naprawy ob. syt. przez p. S? 10.09.10, 21:23
        mlodyzab napisał:

> Jeśli głównymi atutami p. Słomki jest to, że potrafi jedynie kr
        > ytykować – to takim mamy już w nadmiarze w naszym kraju. Potrzebujemy lud
        > zi z pomysłami, z doświadczeniami, którzy potrafią się wznieść ponad ten wszech
        > obecny bełkot „ja bym zrobił lepiej, on zrobił źle, ja będę lepszy”
        > . Nie stawiam jeszcze na żadnego z tych kandydatów, tylko przeraża mnie sposób,
        > w jaki p. Słomka chce kopnąć innego kandydata.

I to jest sedno sprawy. El_caminino zamiast pomóc Słomce, tym wątkiem tylko mu zaszkodził. Ludzie nie lubią teraz awanturników i osób bawiących się w brudne gierki.

Do tego Pan Słomka nie pokazał żadnego pomysłu na zarządzanie Ząbkami. Wystarczyło mu pary tylko na krytykę. Mało, żałośnie mało. Jak On chce zarządzać miastem jak nie potrafi nawet sklecić programu wyborczego?
        Teraz można tylko dojść do wniosku, że PiS jest zły, PO jest złe, wszystkie partie są złe a on wielki Sekretarz Miasta Zielonka i jego SiS są wspaniali, choć nie potrafią nikomu tego udowodnić.
        Nie miałem nic do Pana Słomki ale po dzisiejszym wciskaniu nam kitu jestem zdegustowany tym Panem. Typowy nieudacznik-karierowicz.
        • el_caminino Re: gdzie jest wizja naprawy ob. syt. przez p. S? 10.09.10, 21:53
          ratatuj.1 napisał: El_caminino zamiast pomóc Słomce, tym wątkiem tylko mu zaszkodził. Ludzie nie lubią teraz awanturników i osób bawiących się w brudne gierki.

A dlaczego Twoim zdaniem mam pomagać p. Słomce? To człowiek na poziomie i z klasą (nie sądzę więc, aby udało się wam przypiąć mu łatkę awanturnika), więc z pewnością sam sobie świetnie poradzi. A czy wątek p. Słomce zaszkodził? Nie sądzę, raczej pokazał, że tak naprawdę nie macie mu nic do zarzucenia.

ratatuj.1 napisał: Do tego Pan Słomka nie pokazał żadnego pomysłu na zarządzanie Ząbkami.
          Wystarczyło mu pary tylko na krytykę. Mało, żałośnie mało. Jak On chce zarządzać miastem jak nie potrafi nawet sklecić programu wyborczego?

Przecież kampania wyborcza się jeszcze nie skończyła, ba, nawet sie jeszcze nie zaczęła, więc skąd wiesz, że Słomka nie ma programu - Ty już nawet wiesz, że on nie ma żadnego pomysłu - na kilometr pachnie niechęcią do Słomki, a jeszcze beszczelnie próbujesz nam wmówić, że (cytuję) "Nie miałem nic do Pana Słomki ale po dzisiejszym wciskaniu nam kitu jestem zdegustowany tym Panem. Typowy nieudacznik-karierowicz".

ratatuj.1 napisał: Teraz można tylko dojść do wniosku, że PiS jest zły, PO jest złe, wszystkie partie są złe a on wielki Sekretarz Miasta Zielonka i jego SiS są wspaniali, choć nie potrafią nikomu tego udowodnić.

Żebyś się chłopie nie zdziwił...
          • ratatuj.1 Re: gdzie jest wizja naprawy ob. syt. przez p. S? 10.09.10, 22:11
            el_caminino napisała:

>
            > Przecież kampania wyborcza się jeszcze nie skończyła, ba, nawet sie jeszcze nie
            > zaczęła, więc skąd wiesz, że Słomka nie ma programu

Jak się ogłasza oficjalnie chęć kandydowania na burmistrza to trzeba mieć program wyborczy. Chyba jasne. Pan Słomka napisał, że chce być Burmistrzem i nic więcej. Tak się nie robi. Za deklaracjami powinny od razu iść konkretne propozycje wyborcze a ich nie ma. Taki kandydat już od początku naraża się na śmieszność, zaś ludzie denerwują się, że robi się z nich wała i maszynkę do głosowania. Niech Pan przeczyta posty w tym wątku, oprócz pańskich wszystkie są krytyczne wobec postawy Pana Słomki i stosowanych przez niego metod. To oburza ludzi.
            • el_caminino Re: gdzie jest wizja naprawy ob. syt. przez p. S? 10.09.10, 22:30
              Nie wiem, czy tak się robi, czy też nie. Czas pokaże, czyja kampania była skuteczna. Ja, rozpoczynając ten wątek, wyrażam jedynie swój sprzeciw wobec mydlenia ludziom oczu - tak jak to zrobił 4 lata temu p. Perkowski. Uważam, że zabrakło mu wtedy odwagi, by powiedzieć, czym się naprawdę zajmuje i usiłował podawać się za kogoś lepszego. Nie lubię, gdy się mnie oszukuje. Tymczasem Słomka na razie nikogo nie oszukał. Pokazał natomiast prawdę na temat p. Perkowskiego. A że ta okazała się niewygodna, no cóż...
              • el_caminino Który z kandydatów pokazał swój program? 10.09.10, 22:49
                Z tego, co mi wiadomo, na razie żaden z kandydatów na burmistrza nie pokazał swego programu. Perkowski też go nie zaprezentował, bazuje jedynie na tym, co zrobił (albo czego nie zrobił). Podobnie Chibowski - na jego stronie jest jedynie coś takiego: Obecnie trwają prace nad programem wyborczym Platformy Obywatelskiej dla Ząbek na wybory samorządowe 2010. Program zaprezentujemy podczas kampanii wyborczej w 2010 roku. Nie rozumiem więc, o co chodzi tym, którzy czynią z tego zarzut jedynie Słomce. Przypuszczam, że nie nie o program, niestety:(

• mp_nl Re: gdzie jest wizja naprawy ob. syt. przez p. S? 10.09.10, 23:09
                Przepraszam ale jaką to prawdę można poznać na podstawie tych tzw. "dokumentów"? Jeżeli już można mówić o mydleniu oczu to mydli je Pan słomka wraz z twórcą tego tematu.
    • wstachera Dlaczego politycy kłamią? 11.09.10, 22:56
      Pamiętacie Państwo, jak swego czasu Aleksander Kwaśniewski oświadczył w zgłoszeniu wyborczym, że ma wyższe wykształcenie, choć nie miał dyplomu magistra. Po co mu to było? Przecież to było łatwe do weryfikacji. Pozostał tylko niesmak. Jeszcze nie został prezydentem, a już się skompromitował.

Po analizie przedstawionych dokumentów - oświadczeń majątkowych - muszę przyznać, że podobnie ma się sprawa z p. Perkowskim.

W pierwszych oświadczeniach jako miejsce zatrudnienia podał Areszt Śledczy Warszawa-Białołęka. W kolejnych już nie pisze o Areszcie Śledczym tylko o Wymiarze Sprawiedliwości, chociaż żadnej zmiany miejsca pracy nie było.

Dziwi mnie to, gdyż praca w administracji Aresztu Śledczego żadnej hańby nie przynosi. Przecież p. Perkowski nie był oskarżonym, tylko pracownikiem. Domyślam się, że jednak wstydził się tego gdzie pracuje. Musiało to być na tyle silne uczucie, że zdecydował się skłamać w swoim oświadczeniu majątkowym. W oświadczeniu majątkowym podaje się przecież miejsce zatrudnienia tzn. nazwę instytucji, firmy z którą ma się podpisaną umowę o pracę, czyli w tym przypadku Areszt Śledczy.

O ile ładnej wygląda CV kandydata, który pracuje w Ministerstwie Sprawiedliwości od kandydata, który pracuje w Areszcie Śledczym.

Nie to jednak, że w tamtych wyborach doszło do takiego zafałszowania, jest najgorsze. Znacznie gorsze jest to, że takie ubarwianie rzeczywistości, że takie tchórzliwe unikanie faktów niewygodnych dla siebie, z podawaniem nieprawdy włącznie, to niestety standard tej kadencji w wykonaniu burmistrza.

Z przykrością to konstatuje, gdyż od burmistrza z Prawa i Sprawiedliwości oczekiwałem zwyczajnie więcej.

radny Waldemar Stachera
      • druga_gosia Re: Dlaczego politycy kłamią? 11.09.10, 23:34
        Z Pana taki prawdomowny czlowiek, ze podczas ostatnich wyborow pisal Pan, ze jest jedynym bezpartyjnym kandydatem... podczas gdy byl Pan czlonkiem partii Pis. Dlaczego Pan oklamal? Do partii przeciez nie przyjmuja na sile.
        • wstachera Re: Dlaczego politycy kłamią? 12.09.10, 16:22
          druga_gosia napisała:

> Z Pana taki prawdomowny czlowiek, ze podczas ostatnich wyborow pisal Pan, ze je
          > st jedynym bezpartyjnym kandydatem... podczas gdy byl Pan czlonkiem partii Pis.
          > Dlaczego Pan oklamal? Do partii przeciez nie przyjmuja na sile.

Szanowna Pani, z tego, co Pani pisze, wynika, że coś tam Pani słyszała, ale niestety mało dokładnie.

Faktem jest, że w 2004 lub 2005 byłem jednym z bodajże 10 sygnatariuszy wniosku o powołanie koła PiS w Ząbkach. Po jego powstaniu wypełniłem i złożyłem deklarację członkowską do PiS. Działalnością koła kierował wówczas Piotr Uściński. Czekałem miesiąc, dwa, trzy, pół roku na decyzję o przyjęciu mnie do PiS. Piotr Uściński nie był w stanie mi wyjaśnić, dlaczego nie ma decyzji władz partii odnośnie mojego przyjęcia. Taki stan rzeczy trwał rok albo dłużej, aż do wyborów samorządowych w 2006 r. Wtedy uznałem, że skoro partia nie jest zainteresowana moją osobą, nie będę, jak to Pani napisała, ”na siłę” działał w kole PiS. Postanowiłem kandydować niezależnie.

Z perspektywy czasu znam powód, dla którego nic się w mojej sprawie nie działo. Robert Perkowski jako pracownik służby więziennej nie mógł być członkiem partii politycznej, a chciał kandydować z poparcia PiS. Trudne byłoby więc do przeforsowania popieranie przez koło PiS w Ząbkach kandydata, który nie jest członkiem partii, przy równoczesnej odmowie poparcia dla członka partii, jakim byłbym, gdyby nie obstrukcja co poniektórych moich „kolegów”. Rok później, z rozmowy z p. Błaszczakiem (szef wojewódzkich struktur PiS) dowiedziałem się, że nie było żadnych problemów z moją deklaracją członkowską na szczeblu wojewódzkim.

radny Waldemar Stachera
      • ttjj11 Re: Dlaczego politycy kłamią? 12.09.10, 12:01
        "Nie to jednak, że w tamtych wyborach doszło do takiego zafałszowania, jest najgorsze. Znacznie gorsze jest to, że takie ubarwianie rzeczywistości, że takie tchórzliwe unikanie faktów niewygodnych dla siebie, z podawaniem nieprawdy włącznie, to niestety standard tej kadencji w wykonaniu burmistrza."

Pisząc takie słowa należałoby je uzasadnić faktami.
        Od Pana Radnego Stachery oczekuje się więcej.
        • niemaly Re: Dlaczego politycy kłamią? 12.09.10, 14:00
          czy jest ktos kto by podal ile to spraw i jakich podal Stachera do prokuratur aby oskarżyc poprzednią wladze. Czy poprostu jest ktos kto to zna? Bo ja slyszalem ze tam wlasnie podawano tak duzo faktow i przestepstw, a potem okazywalo sie ze to nie prawda i nie bylo zadnych faktow a te oskarżenia kierowal wlasnie P,Stachera
          • wstachera Re: Dlaczego politycy kłamią? 12.09.10, 16:28
            niemaly napisał:

> czy jest ktos kto by podal ile to spraw i jakich podal Stachera do prokuratur a
            > by oskarżyc poprzednią wladze. Czy poprostu jest ktos kto to zna? Bo ja slyszal
            > em ze tam wlasnie podawano tak duzo faktow i przestepstw, a potem okazywalo sie
            > ze to nie prawda i nie bylo zadnych faktow a te oskarżenia kierowal wlasnie P,
            > Stachera

W poprzedniej kadencji do prokuratury podałem tylko jedną sprawę, która w 2008 roku zakończyła się wyrokiem skazującym dla burmistrza.

Pozdrawiam
            Waldemar Stachera
            • niemaly Re: Dlaczego politycy kłamią? 20.09.10, 19:19
              Autor: wstachera☺ 12.09.10, 16:28 Dodaj do ulubionych Skasujcie
              Odpowiedzniemaly napisał:

> czy jest ktos kto by podal ile to spraw i jakich podal Stachera do prokuratur a
              > by oskarżyc poprzednią wladze. Czy poprostu jest ktos kto to zna? Bo ja slyszal
              > em ze tam wlasnie podawano tak duzo faktow i przestepstw, a potem okazywalo sie
              > ze to nie prawda i nie bylo zadnych faktow a te oskarżenia kierowal wlasnie P,
              > Stachera

W poprzedniej kadencji do prokuratury podałem tylko jedną sprawę, która w 2008 roku zakończyła się wyrokiem skazującym dla burmistrza.

Pozdrawiam
              Waldemar Stachera
        • wstachera Re: Dlaczego politycy kłamią? 12.09.10, 16:25
          ttjj11 napisała:

> Pisząc takie słowa należałoby je uzasadnić faktami.
          > Od Pana Radnego Stachery oczekuje się więcej.

Ma Pani absolutną rację. O działalności burmistrza wypowiedziałem się w dość ostrym tonie. Żeby nie pozostać gołosłownym napiszę na forum kilka postów z faktami potwierdzającymi moją ocenę. Proszę być spokojną.
      • netgater Re: Dlaczego politycy kłamią? 12.09.10, 21:23
        Myślę, że stawia Pan ciekawe pytanie, ale doskonale Pan zna odpowiedź - przecież Pan też jest politykiem, lokalnym bo lokalnym, ale jest. I niestety ale Pana też to pytanie dotyczy, a miejsc gdzie Pan nie mówił całej prawdy, traktował ją wybiórczo, albo wręcz kłamał - bez liku można znaleźć choćby na tym forum. Przypomnieć to mają Panu czytelnicy tego forum?

Ja bardzo chętnie za to zapoznam się z jakimiś materiałami które Pan podobno ma w zanadrzu na burmistrza, czyli "teczką Stachery", chociaż jej los będzie pewno podobny do tej Tymińskiego. A swoją drogą na stronie p.Słomki nie potrafię znaleźć tych materiałów o których tu piszecie. Już zostały wycofane?

--------------------------------------------------------------
        • wstachera Re: Dlaczego politycy kłamią? 12.09.10, 21:57
          netgater napisał:

> I niestety ale Pana
          > też to pytanie dotyczy, a miejsc gdzie Pan nie mówił całej prawdy, traktował ją
          > wybiórczo, albo wręcz kłamał - bez liku można znaleźć choćby na tym forum.
          > Przypomnieć to mają Panu czytelnicy tego forum?

Ja dyskutuję o konkretnej sprawie i podpisuję się pod tym swoim nazwiskiem, a Pan anonimowo próbuje odwrócić kota ogonem. Brak Panu odwagi do otwartej polemiki?
          Widocznie tchórzostwo jest zaraźliwe :(

> Ja bardzo chętnie za to zapoznam się z jakimiś materiałami które Pan podobno ma
          > w zanadrzu na burmistrza, czyli "teczką Stachery", chociaż jej los będzie pewn
          > o podobny do tej Tymińskiego.

Pan się chętnie zapozna z kolejnymi materiałami. Rozumiem, ale może najpierw porozmawiajmy o opisanej sprawie. Mamy konkretne, wiarygodne dokumenty (oryginały na stronie BIP starostwa). Jest o czym podyskutować. Nie skaczmy z kwiatka na kwiatek.

Pana nie martwi sposób postępowania burmistrza przy sporządzaniu oświadczeń majątkowych? Panu jest wszystko jedno, czy w oświadczeniu majątkowym pisze sie prawdę czy kłamstwo? Może jakiś komentarz w tej sprawie...

radny Waldemar Stachera
          • netgater Re: Dlaczego politycy kłamią? 13.09.10, 09:13
            Tytuł Pana wypowiedzi jest dużo szerszy niż jedna konkretna sprawa. Ale proszę bardzo mogę powiedzieć swoje zdanie: oczywiste jest, że burmistrz zmieniając informacje o swoim zatrudnieniu wykazał że ma kompleks na tym punkcie. Ale z drugiej strony oświadczenie majątkowe nie jest CV, ma pokazać przede wszystkim dochody osób publicznych. Do tego zostało wymyślone i do tego służy. Zarzucanie kłamstwa w takim przypadku jest moim zdaniem mocno naciągane. Ale Pana prawo chwytać się takich rzeczy, skoro nie ma nic lepszego na podorędziu. Czy to skuteczny sposób - zobaczymy po wynikach wyborów.

A co do Pana osobistych wycieczek w moim kierunku. Rozumiem, że nadal Pana boli ta historia kiedy miał mnie Pan "zdemaskować" i się nie udało. Ja nie jestem osobą publiczną, to forum jest anonimowe, jeśli Panu to nie odpowiada, to nie ma przymusu dyskutować. A może zwyczajnie brak Panu argumentów, więc woli Pan ataki ad personam. Że to Pana ulubiony styl, świadczy chociażby Pana atak na p.Tomasza Kreta na tym forum, typowy przykład Pana zachowania przy braku argumentów.

• wstachera Re: Dlaczego politycy kłamią? 13.09.10, 10:05
              netgater napisał:

> Tytuł Pana wypowiedzi jest dużo szerszy niż jedna konkretna sprawa. Ale proszę
              > bardzo mogę powiedzieć swoje zdanie: oczywiste jest, że burmistrz zmieniając in
              > formacje o swoim zatrudnieniu wykazał że ma kompleks na tym punkcie. Ale z drug
              > iej strony oświadczenie majątkowe nie jest CV, ma pokazać przede wszystkim doch
              > ody osób publicznych. Do tego zostało wymyślone i do tego służy. Zarzucanie kła
              > mstwa w takim przypadku jest moim zdaniem mocno naciągane.

Burmistrz nie kłamie, burmistrz jest dyplomatą ;)

> A co do Pana osobistych wycieczek w moim kierunku. Rozumiem, że nadal Pana boli
              > ta historia kiedy miał mnie Pan "zdemaskować" i się nie udało. Ja nie jestem o
              > sobą publiczną, to forum jest anonimowe, jeśli Panu to nie odpowiada, to nie ma
              > przymusu dyskutować. A może zwyczajnie brak Panu argumentów, więc woli Pan ata
              > ki ad personam. Że to Pana ulubiony styl, świadczy chociażby Pana atak n
              > a p.Tomasza Kreta na tym forum, typowy przykład Pana zachowania przy braku argu
              > mentów.

Pragnę uprzejmię przypomnieć, że mój post był tylko odpowiedzią na Pana "osobiste wycieczki" pod moim adresem. Ja w tym wątku wcześniej wogóle do Pana nie nawiązywałem.
              Pisałem tylko o burmistrzu. Odniosłem sie do konkretnych faktów - dokumentów publicznych.

Rozumiem, że odwracanie kota ogonem, to Pana zadanie na tym forum.

Pozdrawiam
              Wlademar Stachera
              • netgater Re: Dlaczego politycy kłamią? 13.09.10, 19:05
                Odwracanie kota ogonem powiada Pan... I że dostałem takie zadanie bojowe... Jasne, dostaję wynagrodzenie od liczby postów polemizujących z Panem. Umh. Rozumiem, że w "teczce Stachery" będą kopie przelewów?

Daje Pan tytuł "Dlaczego politycy kłamią", ale pod ten tytuł "łapie" się tylko burmistrz Perkowski, bo jak wypomina się to innym, to jest to odwracanie kota ogonem? No rzeczywiście przykład moralności Kalego.

• ratatuj.1 Re: Dlaczego politycy kłamią? 14.09.10, 08:35
                wstachera napisał:

Panie Stachera wdał się Pan w kolejną pyskówkę, po co to Panu. Nie myśli Pan jak coś konkretnego zrobić w tym mieście, ale jak zgnoić przeciwnika w nadchodzących wyborach. Czy to jest Pana jedyny pomysł na wygranie wyborów i administrowanie Ząbkami? Przecież to będzie jedna wielka kłótnia i obrzucanie się inwektywami.
                • wstachera Re: Dlaczego politycy kłamią? 14.09.10, 08:46
                  ratatuj.1 napisał:

> wstachera napisał:
                  >
                  > Panie Stachera wdał się Pan w kolejną pyskówkę, po co to Panu. Nie myśli Pan ja
                  > k coś konkretnego zrobić w tym mieście, ale jak zgnoić przeciwnika w nadchodząc
                  > ych wyborach. Czy to jest Pana jedyny pomysł na wygranie wyborów i administrowa
                  > nie Ząbkami? Przecież to będzie jedna wielka kłótnia i obrzucanie się inwektywa
                  > mi.

Rozumiem, że każdy kto widzi nieprawidłowości w działalności burmistrza i Urzędu Miasta powinien siedzieć cicho, bo inaczej przyklei mu Pan łatkę oszołoma i awanturnika.

Niech na tym forum PiSują tylko ci, którym się wszystko podoba. :)

WS
    • s.m.ar Re: Kim naprawdę był pan P. zanim został burmistr 15.09.10, 14:03
      istotne jest co zrobił,moim zdaniem sporo, pan SŁOMKA raczej temu panu dziękuje, pan STACHERA tylko neguje,wybieram sprawdzone,jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził
      • ratatuj.1 Re: Kim naprawdę był pan P. zanim został burmistr 15.09.10, 14:23
        Ja spokojnie czekam na to co napiszą i pokażą kandydaci. Zagłosuję na tego kto przedstawi logicznie spójny, realny finansowo i czasowo pomysł na Ząbki. To co robi Pan Słomka jest kiepskie i raczej zmniejsza jego szanse na zostanie Burmistrzem, niż zwiększa. Z całą pewnością nie zagłosuję na osobę która będzie krytykowała innego kandydata. Ja chcę wybrać najlepszego Burmistrza a nie najmniej złego. Chcę zobaczyć pozytywne myślenie a po raz kolejny, w tym po raz pierwszy w Ząbkach, oglądać typowo polskie zapasy w błocie.
        • el_caminino Re: Kim naprawdę był pan P. zanim został burmistr 15.09.10, 18:19
          ratatuj.1 napisał: Z całą pewnością nie zagłosuję na osobę która będzie krytykowała innego kandydata.

Rozumiem, że tylko jeśli będzie miała odwagę krytykować osobiście, tak? Bo opluwanie pod anonimowymi nickami już Ci nie przeszkadza?
      • el_caminino Re: Kim naprawdę był pan P. zanim został burmistr 15.09.10, 18:09
        s.m.a.r.k. napisał : istotne jest co zrobił,moim zdaniem sporo, pan SŁOMKA raczej temu panu dziękuje, pan STACHERA tylko neguje,wybieram sprawdzone,jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził

A ja na pewno dziękuję panu Perkowskiemu i jego kolegom. Pokazali już jak nie należy rządzić miastem i nie zamierzam im dawać drugiej szansy.
        • mp_nl Re: Kim naprawdę był pan P. zanim został burmistr 15.09.10, 21:39
          el_caminino napisała:
          > A ja na pewno dziękuję panu Perkowskiemu i jego kolegom. Pokazali już jak nie n
          > ależy rządzić miastem i nie zamierzam im dawać drugiej szansy.

Nie wiem kim jesteś ale czytając Twoje posty odnosi się wrażenie, ze jesteś:
          A) przeciwnikiem w wyborach Pana Perkowskiego, który to bardzo nieudolnie próbuje udowodnić (nie podając ŻADNYCH argumentów) jaki to z niego fatalny burmistrz

lub

B) kimś kto chyba nie wie co to znaczy zła władza, zapraszam do Marek czy Zielonki aby zobaczyć co znaczy beznadziejna władza bo ja jako jeszcze do sierpnia mieszkaniec Marek i stały bywalec Zielonki z zazdrością przyglądałem się jak obecne władze Ząbek z burmistrzem Perkowskim na czele prężnie działają i jak wiele się w tym mieście dzieje w porównaniu z innymi miastami bo tutaj zamiast Marek i Zielonki pewnie można podstawić jakieś 95% gmin z Mazowsza...

lub

C) jesteś zwolennikiem Pana Perkowskiego i poprzez taki kompletnie bezsensowny (żeby nie powiedzieć głupi) sposób próbujesz wywrzeć wrażenie, że jego przeciwnicy mają tak niewiele do powiedzenia przez co ich dyskredytujesz, bo tak po prostu robisz. Bo myślę, że jak ktoś przeczyta ta wypociny to inaczej nie pomyśli.

Więc kim byś nie był i jaki był Twój cel, to wiesz jedno, że ułatwiłeś mi wybór na kogo mam oddać swój głos.

pozdr. Marcin
      • 199_plac_hallera Re: Kim naprawdę był pan P. zanim został burmistr 19.09.10, 21:02
        1. Jeżeli mówienie uznamy za czynność istotną w ocenie wyborczej, to fakt Robert Perkowski dzierży palmę pierwszeństwa. No, nie brakuje mu rozmachu w romantycznych wizjach ("Ząbki moje widzę ogromne").

2. Opozycja z zasady służy negowaniu. Oczywiście można tu powiedzieć, że opozycja powinna być konstruktywna, ale proszę zauważyć, że negacja jest wstępem do własnej propozycji i jeżeli zechcesz głębiej przyjrzeć się działaniom przeciwników Roberta Perkowskiego, to przestaniesz dostrzegać w nich abnegatów. No, ale swoją drogą, jest co krytykować.

3. W stwierdzeniu "jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził" - no to ja proponuję Ci się przyjrzeć komu komunikacyjnie dogodził Robert Perkowski ;] Takie słowa pozwalają nam sukcesywnie zawężać grono potencjalnych beneficjentów zarządzania miastem.
        • druga_gosia Re: Kim naprawdę był pan P. zanim został burmistr 19.09.10, 21:53
          199_plac_hallera napisał:
          >...ale proszę zauważyć, że negacja jest wstępem do w
          > łasnej propozycji i jeżeli zechcesz głębiej przyjrzeć się działaniom przeciwnik
          > ów Roberta Perkowskiego, to przestaniesz dostrzegać w nich abnegatów.

Czekam na konkretne propozycje. Jak na razie tylko Perkowski coś przedstawił i realizuje. Swoją drogą, jest to jedyny kandydat, który stystematycznie od kilku lat prowadzi swój blog, inni ujawniają się jedynie przed wyborami.

> 3. W stwierdzeniu "jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził" - no
          > to ja proponuję Ci się przyjrzeć komu komunikacyjnie dogodził Robert Perkowski
          > ;] Takie słowa pozwalają nam sukcesywnie zawężać grono potencjalnych beneficjen
          > tów zarządzania miastem.

Moim zdaniem Perkowski zrobił relatywnie dużo dla komunikacji, względem kilkunastu lat zastoju. Manipulacją jest sugestia, że w ten sposób dogodził "zawężonemy gronu potencjalnych beneficjentów". Przypomnę, że czerwony autobus 199 przecina zarówno południowe jak i stare Ząbki, a wspólny bilet ZTM na pociąg obowiązuje na stacji PKP, która mieści się w centrum. Osobiście nie jeżdrzę pociągiem, ale znajomi oszczędzają dzięki temu ponad 100 złotych miesięcznie!
          • bonel Re: Kim naprawdę był pan P. zanim został burmistr 20.09.10, 11:33
            Oj prowadzi, prowadzi. Systematycznie, dla pijaru. Wykorzystywanie informacji urzędowych jest mocno kontrowersyjne . Ta sprawa jak i wiele innych była już opisywana na forum, tu
            forum.gazeta.pl/forum/w,97,104073631,,dziela_burmistrza.html?v=2

Ile energii burmistrz przeznacza dla tworzenia wizerunku? Własny blog, gazeta "Co słychać?", i jeszcze tyle tu nicków tak bezkrytycznie zachwyconych nim. Jak jest tak dobry i sprawny to po co mu to. Przecież po owocach poznacie. Czyżby te owoce są nadgniłe i trzeba nadganiać reklamą?

Robi coś, ale ważne jest również - jak! A tu to można wiele zarzucić. Poza tym - widać że robi, ale na zasadzie porównania co robił wcześniejszy burmistrz. Nie ukrywam - to są wówczas olbrzymie dokonania. Ale gdyby każdy inny będąc teraz burmistrzem, przy tej ilości nowych mieszkańców, nic nie robił lub mniej, zostałby wywieziony z urzędu. Żadna zasługa - to jest minimalizm wynikający z nowych warunków.

Dla równowagi należy przypomnieć o innych sprawach.
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=97&w=89905378&v=2&s=0
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=97&w=51921103&v=2&s=0
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=97&w=86821824&v=2&s=0
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=97&w=79005514&v=2&s=0
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=97&w=71283675&v=2&s=0
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=97&w=71021776&v=2&s=0
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=97&w=54053052&v=2&s=0
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=97&w=52985301&v=2&s=0
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=97&w=57627588&v=2&s=0
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=97&w=89723186&v=2&s=0
            • ratatuj.1 zamienił stryjek siekierkę na kijek 20.09.10, 13:59
              bonel napisał:

> Oj prowadzi, prowadzi. Systematycznie, dla pijaru. Wykorzystywanie informacji u
              > rzędowych jest mocno kontrowersyjne .

Problem w tym, że ten Burmistrz w sposób regularny prowadzi swój blog a inne osoby która parają się lokalną polityką tego nie robią. Oczywiście, że Burmistrz uprawia swój PR, byłby głupi gdy nie chwalił się swoimi sukcesami a własne porażki skrzętnie chował.
              Zasadnicze pytanie jest takie, co robią osoby które mogłyby stanowić alternatywę dla rządów Pana Perkowskiego. No właśnie nic. W ich działaniu nie ma ani jasnego i precyzyjnego celu ani systematyczności w działaniu. Na razie wygląda to tak, że wybierając innego kandydata niż obecny Burmistrz można wpaść z deszczu pod rynnę. Inni kandydaci nie pokazują nic przełomowego, czegoś nowatorskiego, co mogłoby przekonać większą ilość ludzi, że jest ktoś lepszy od Pana Perkowskiego. Na dzień dzisiejszy nikt z potencjalnych kandydatów na Burmistrza nie potrafił tego pokazać a co ważniejsze tego udowodnić.
              • bonel Re: zamienił stryjek siekierkę na kijek 20.09.10, 16:07
                Masz przeczytaj sobie
                forum.gazeta.pl/forum/w,97,115326965,116682805,Re_Nie_chcemy_Sekretarza_z_Zielonki_w_Zabkach.html?wv.x=2
                A jaki miał systematyczny i precyzyjny plan działania Robert Perkowski nim został burmistrzem? Taki sam jak inni kandydaci, he he he ....
                Twoja logika jest porażająca - z niej wynika, że 4 lata temu nikt nie powinien wybrać Roberta Perkowskiego bo też o nim i jego osiągnięciach nie wiadomo co sądzić. Jakie miał wówczas szanse gdyby nie poparcie partii PIS i przerzucenie na niego głosów przez poprzednika?

Regularnie prowadzi swój blog jako burmistrz, a jako kandydat też otworzył go na użytek wyborów. Jak czytałeś moje linki (czytałeś? czy wybiórczo podchodzisz do temat?) to zauważyłeś - że go zamknął. Dlaczego zamknął poprzedniego bloga, w którym jako kandydat krytykował poprzednika?

Czy po tym że prowadzi systematycznie bloga będziesz go z tego tytułu wybierał? Czy dlatego że chwali się urzędowymi informacjami dla swego pijaru będziesz go wybierał? Ratatuj.1 zapewne tak - bez dyskusji. Dla mnie systematycznego bloga z informacjami urzędowymi może prowadzić każdy. Dlaczego nie ma na tym blogu forum, zadawania pytań?
                • ratatuj.1 Re: zamienił stryjek siekierkę na kijek 20.09.10, 20:44
                  bonel napisał:

> Twoja logika jest porażająca - z niej wynika, że 4 lata temu nikt nie powinien
                  > wybrać Roberta Perkowskiego bo też o nim i jego osiągnięciach nie wiadomo co są
                  > dzić.

Moja logika jest jedyną dopuszczalną. Nie mieszkałem w Ząbkach 4 lata temu, więc nie mogę oceniać ludzi po tym jacy byli w tamtym czasie. Jestem zmuszony oceniać ludzi za aktualne dokonania z ostatnich kilkunastu miesięcy. Może to i dobrze, bo w odróżnieniu od Ciebie nie mam uprzedzeń z tytułu zamieszkiwania tutaj przez wiele lat.

>Jakie miał wówczas szanse gdyby nie poparcie partii PIS i przerzucenie na
                  > niego głosów przez poprzednika?

Nie mam zielonego pojęcia i nie jest to dla mnie ważne.

> Regularnie prowadzi swój blog jako burmistrz, a jako kandydat też otworzył go n
                  > a użytek wyborów. Dlaczego zamknął poprzedniego bloga
                  > , w którym jako kandydat krytykował poprzednika?

Oczywiście, że ten Burmistrz ma przewagę z racji sprawowanego urzędu i jego dokonania zawsze będą większe od inicjatyw jego przeciwników. Ale tych innych inicjatyw nie ma. Nie widziałem na oczy poprzedniej strony Burmistrza, nie wiem czy tylko krytykował swojego poprzednika czy jednak także coś innego proponował.
                  Jedyne co mnie zainteresowało to artykuły w Gońcu Ząbkowskim pt. poznaj swojego dzielnicowego.
                  Dla nie jeżeli ktoś chce zostać Burmistrzem musi uprzednio wykazać się podstawową aktywnością na miejscowym forum publicznym, czy społecznym. Innymi słowy musi być aktywny a tego mi brakuje wśród oponentów Pana Perkowskiego.
                  >
                  > Czy po tym że prowadzi systematycznie bloga będziesz go z tego tytułu wybierał?
                  > Czy dlatego że chwali się urzędowymi informacjami dla swego pijaru będziesz go
                  > wybierał?

A po czym mam wybierać człowieku, po bezsensownych obietnicach wyborczych? Dziękuję tego aż za nadto w naszym kraju. Wolę ocenić po tym co ktoś zrobił.

> Dla mnie systematycznego blog a z informacjami urzędowymi może prowadzić każdy.

Pewnie może, ale dlaczego nie prowadzi. Ja nie znam na bieżąco prowadzonych innych stron czy blogów. Jest strona lokalnej PO, ale sposób jej prowadzenia, merytoryczna zawartość i czas aktualizowania pozostawia wiele do życzenia.
                  • bonel Re: zamienił stryjek siekierkę na kijek 21.09.10, 16:38
                    "Moja logika jest jedyną dopuszczalną."
                    Bez komentarza.

"Nie mieszkałem w Ząbkach 4 lata temu, więc nie mogę oceniać ludzi po tym jacy byli w tamtym czasie. Jestem zmuszony oceniać ludzi za aktualne dokonania z ostatnich kilkunastu miesięcy. Może to i dobrze, bo w odróżnieniu od Ciebie nie mam uprzedzeń z tytułu zamieszkiwania tutaj przez wiele lat". Jesteś zmuszony. Czym? Uprzedzeniami? Ja ich w przeciwieństwie do Ciebie ich nie mam i śmieszy mnie zarzut, że ktoś ma uprzedzenia z tytułu zamieszkiwania tutaj przez wiele lat. Ile razy czytałem tu na forum zarzut - "nie pasuje styl sprawowania władzy wynieś się z tego miasta!" i to przez klakierów burmistrza.
                    Zabawny jesteś - Wg Ciebie najlepszego wyboru dokona wg Ciebie osoba sprowadzona tutaj na tydzień, dwa, przed wyborami, tak? By wiedzieć, kto kim jest i od jak dawna to samemu trzeba tu mieszkać lub słuchać co osiadli wcześniej mają do powiedzenia. Ty wiesz najlepiej, Tobie jest to niepotrzebne . I byś nie dziwił się Krzysztofowi Słomce - którego tacy dyletanci jak ty próbują za wszelką cenę zdezawuować. Powiedzmy sobie szczerze - można się wysilić, poczytać, poszperać. Jest to zawsze nierówna walka między kandydatami, gdzie jeden z nich jest aktualnym burmistrzem. Żeby walka była równa powinna być kadencyjność funkcji. Jesteś za istnieniem takiej nierównej walki. Akceptujesz ją? A akceptujesz kumoterstwo, gdzie też jest nierówna walka o posadę?

"Nie mam zielonego pojęcia i nie jest to dla mnie ważne." Znaczy się przyznajesz się do niewiedzy (o jaka ona błogosławiona jest, nie?) i to Ci wystarcza do ferowania opinii. Postaram się przypomnieć różne fakty.

"Oczywiście, że ten Burmistrz ma przewagę z racji sprawowanego urzędu i jego dokonania zawsze będą większe od inicjatyw jego przeciwników. Ale tych innych inicjatyw nie ma."

Jak tak uważasz, to gdybyś kilka lat temu sprowadził się do Ząbek tobyś nawet nie spojrzał na kandydaturę Perkowskiego - który wtedy był tylko kandydatem z takim sobie dorobkiem i tylko byś wybrał sprawdzonego burmistrza - ten to miał dorobek 12 lat!

"Nie widziałem na oczy poprzedniej strony Burmistrza, nie wiem czy tylko krytykował swojego poprzednika czy jednak także coś innego proponował.""
                    Zupełnie nie czytałeś linków które podpiąłem - jesteś tendencyjny i uprzedzony
                    To, że nie widziałeś tej strony, byłej, obecnego burmistrza, a wcześniej kandydata bez większych sukcesów, to twój problem a nie powód do chwały.

"Dla nie jeżeli ktoś chce zostać Burmistrzem musi uprzednio wykazać się podstawową aktywnością na miejscowym forum publicznym, czy społecznym. Innymi słowy musi być aktywny a tego mi brakuje wśród oponentów Pana Perkowskiego. "
                    Perkowski, jako kandydat nie był bardziej aktywny społecznie.
                    Taka logika jaką przedstawiasz obraca się przeciw Tobie. Z braku pojęcia, niewiedzy, robisz atut. Możesz pozostać w swym mniemaniu. Jeszcze raz powtórzę - Ciebie nie przekonam, ale nie twórz z z Perkowskiego jakiegoś szczególnego kandydata w stosunku do innych. Nie jest nim.
                    Przed Perkowskim przez ok. 12 lat rządził Jerzy Boksznajder - zgodnie z twoją logiką, byś go dożywotnio wybierał, bo "Oczywiście, że ten Burmistrz ma przewagę z racji sprawowanego urzędu i jego dokonania zawsze będą większe od inicjatyw jego przeciwników"
                    . Tylko wiesz - Perkowski coś tam robi. Mało, ale więcej niż poprzednik, a był tylko kandydatem. Ja potrafię to docenić w Perkowskim mimo że styl sprawowania jego władzy i tzw dokonań mi nie odpowiada. Ty natomiast w czambuł potępiasz, każdego, poza Perkowskim.

Kolejny argument "A po czym mam wybierać człowieku, po bezsensownych obietnicach wyborczych? Dziękuję tego aż za nadto w naszym kraju. Wolę ocenić po tym co ktoś zrobił. " - znowu trzeba byłoby wybierać na burmistrza tylko burmistrza. Przy takiej logice żaden kandydat nie miałby szans, łącznie z Perkowskim, też był kandydatem i też składał obietnice.

Jak już napisałem, bloga z wrzucaniem wiadomości gminnych może prowadzić każdy. Żaden powód do jakiejkowiek chwały, a tylko dla własnego pijaru. Dlaczego te urzędowe informacje nie są również na stronie urzędu? Tylko dlaczego burmistrz zamknął jego pierwszą wersję? Po wyborach nagle zaczęły mu przeszkadzać informacje, które tam zamieszczał? Czym to było spowodowane? Może obawiał się że będzie mu przypinana łatka krytykanta wspaniałych dokonań poprzednika?
                    Oto garść przykładów ze strony kandydata na burmistrza Roberta Perkowskiego, które wyciągnąłem tu na forum
                    forum.gazeta.pl/forum/w,97,57627588,57742214,Re_pytania_do_Burmistrza_Perkowskiego.html
                    po tym strona została zablokowana co opisał inny użytkownik
                    forum.gazeta.pl/forum/w,97,57627588,57896762,Re_pytania_do_Burmistrza_Perkowskiego.html
                    • ratatuj.1 Re: zamienił stryjek siekierkę na kijek 21.09.10, 22:22
                      Bonel weź coś na wstrzymanie. Spokojnie człowieku. Nie lubisz Pana Perkowskiego to twoja sprawa. Lubisz Pana Słomkę też twoja. Ale czym ja będę się kierować przy wyborze Burmistrza od tego wara. Mogę wybrać za ładny uśmiech albo za krzywe nogi i nic Ci do tego.

Rób tak dalej, swoimi stronniczymi wypowiedziami tylko zniechęcasz, takich jak ja mieszkańców do Pana Słomki. Potrafisz tylko wyzywasz ludzi od takich i owakich.
                      • el_caminino Re: zamienił stryjek siekierkę na kijek 22.09.10, 09:42
                        A ty ratatuj_1 nie przekonuj na siłę do Perkowskiego i nie deproecjonuj Słomki. Głosuj na kogo chcesz, co nas to obchodzi, a swoje poglądy niepodparte wiedzą - bo jak sam piszesz, mieszkasz zbyt krótko w Ząbkach, by wiedzieć cokolwiek naprawdę - zostaw dla siebie. Sam sobie weź na wstrzymanie i nie bądź niegrzeczny wobec tych, wobec których brakuje Ci merytorycznych argumentów. To takie płaskie:( I nie wmawiaj nikomu, że lubi bądź nie lubi Perkowskiego czy kogokolwiek. Skąd to możesz wiedzieć. Ja na przykład Perkowskiego lubię, ale jeszcze bardziej lubię moje miasto i dla dobra tego miasta chcę, aby Perkowski przestał nim rządzić, bo robi to nieudolnie. To tyle.
                      • bonel Re: zamienił stryjek siekierkę na kijek 22.09.10, 12:57
                        Ja na wstrzymanie? Raczej ty! Takimi wypowiedziami uprawiasz prawo Kalego. Z jednej strony tacy jak Ty nawołują do merytorycznej i pozytywnej kampanii a sami przy ocenie Słomki jesteście tendencyjni.

Lubisz Perkowskiego twoja sprawa, ale nie wmawiaj innym że Twoja logika jest jedyną dopuszczalną. Sam się gubisz. Ja w przeciwieństwie do Ciebie potrafię dostrzec pozytywy Perkowskiego (niewielkie ale są), ty natomiast sam nie masz obiektywizmu w stosunku do Słomki. Jak mam swoje zdanie stronniczy jestem, Ty masz swoje zdanie, które jest jedyne dopuszczalne to w porządku, tak?
                        Nie można zniechęcić do kogoś jeśli samemu jesteś uprzedzony.

"Potrafisz tylko wyzywasz ludzi od takich i owakich"
                        Wskaż, która moja wypowiedź był wyzywająca. A potem przyjrzyj się swoim. Jeszcze raz powiem - nawołujecie do pozytywnej kampanii, ale co robicie jak tylko poczujecie się zagrożeni brakiem merytoryczności?
                        • morre Re: zamienił stryjek siekierkę na kijek 22.09.10, 15:21
                          boli was że ratatuj.1 ma rację. Jak można wyzywać innych gdy jesteś stronniczy i uprzedzony. Nie produkuj się tak i tak bo jedyną opcją w wyborach to Perkowski i to w pierszej turze zdeklasuje przeciwników. Czy naprawdę nie widzisz ile zrobił Perkowski dla Ząbek. Nikt tyle nie zrobił dla Ząbek. Na kwestionowanie tego jak dużo lepiej żyje nam się w Ząbkach dzięki Perkowskiemu daleko nie zajedziesz.
                        • ratatuj.1 Re: zamienił stryjek siekierkę na kijek 23.09.10, 09:31
                          bonel napisał:

>ty natomiast sam nie masz obietywizmu w stosunku do Słomki.

Nie znam Pana Słomki i nigdy nie widziałem go na oczy. Jedyne co o nim wiem, to że chce zostać Burmistrzem tego miasta, wyłącznie krytykuje aktualnego Burmistrza i nie zaproponował nic konkretnego co mogłoby przekonać mnie do oddania na niego głosu.

> nawołujecie do pozytywnej kampanii, ale co robicie jak tylko
                          > poczujecie się zagrożeni brakiem merytoryczności?

Proszę mnie nie szufladkować do żadnej partii czy lokalnej koterii. Nie życzę sobie tego. Ja powiedziałem jasno, że chcę poznać programy wyborcze kandydatów i wtedy podejmę decyzję. Na razie żaden z kandydatów tego nie zrobił. Pan Słomka zaś wyłącznie krytykuje. Czy naprawdę na więcej go nie stać? Ja chce dowiedzieć w jaki sposób zamierza rządzić miastem a nie wysłuchiwać płaczu, że to Ci lub Tamci są źli.
          • 199_plac_hallera Re: Kim naprawdę był pan P. zanim został burmistr 22.09.10, 23:35
            > Czekam na konkretne propozycje. Jak na razie tylko Perkowski coś przedstawił i
            > realizuje. Swoją drogą, jest to jedyny kandydat, który stystematycznie od kilku
            > lat prowadzi swój blog, inni ujawniają się jedynie przed wyborami.

No tak - jeżeli Użytkowniku potrafisz jkorzystać z Internetu oraz starasz sie rzetelnie ocenić kandydatów to gorąco polecam zajrzęc na stronę Słomki, bo tam są konkrety.

A tak z uprzejmosci dodam, że bardzo konkretne stwierdzenia typu "Jak na razie tylko Perkowski coś przedstawił i realizuje." znakomicie dowodzi merytorycznej przewagi burmistrza Perkowskiego nad oponentami. Tylko dla wiarygodności warto było by dodać po dwu ostatnich czasownikach zaimek "siebie" ;]

A co do bloga - Twój post jest wielkim komplementem dla propagandowo-hipnotyzującej tuby pana Perkowskiego. Dobrze dowodzisz, że machina gra ok.
    • diswing Re: Kim naprawdę był pan P. zanim został burmistr 29.09.10, 14:03
      Witaj rzeczywistości, z absolutnie wszystkim tak jest. Spójrz sie na swój życiorys, nic nie ubarwiłeś (aś)???
      śmiechu watre
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka