paulwent
02.11.10, 15:56
Trafiłem na program wyborczy PO w Ząbkach i zadałem im kilka pytań do niego z prośbą o odpowiedź na forum, ponieważ bardziej od tego co konkretny kandydat chciałby zrobić interesuje mnie jak chciałby to zrobić. Poniżej podniesione kwestie no i mam nadzieję że pojawi się też odpowiedź
- analiza i zmiana układu komunikacyjnego - jak widzicie Państwo nowy układ połączeń komunikacyjnych w mieście?
- budowa dróg miejskich - jakie będą źrócła finansowania takich inwestycji. Czy PO ma już program pozyskiwania środków na budowę dróg? Pytanie wydaje mi się ważne bo wszyscy mówią że chcą budowac drogi ale nikt nie mówi skąd weźmie na ten cel pieniądze?
- podjęcie działań mających na celu zrealizowanie projektu przedłużenia trasy tramwajowej Warszawa–Ząbki - jakie konkretnie działania? Pomysłów jest wiele ale większość specjalistów mówi że nie ma narazie na to szans więc czy PO ma pomysł jak mżonki przerodzić w coś bardziej konkretnego?
- OCHRONA ŚRODOWISKA - ten punkt uważam pod pewnymi względami jako najważniejszy. Ząbki są miastem brudnym. NA każdym skrzyżowaniu są wystawiane worki z odpadami prawdopodobnie przez mieszkańców domków jednorodzinnych a ulicę Skrajną powinno się raczej przemianować na aleję śmietnikową bo tam rano worki stoją co kilka metrów. Czy macie konkretny pomysł na rozwiązanie tej sytuacji?
- budowa parkingu „parkuj i jedź” - patrząc na wzrost liczby mieszkańców i sieć połączeń takie rozwiązanie przy jednoczesnym wzroście liczby połączeń kolejowych lub zwiększeniu "pojemności" pociągów na obecnych połączeniach wydaje się być bardzo dobrym rozwiązaniem pytanie czy PO ma już konkretny pomysł, gdzie, za ile i kiedy?
- budowa tras rowerowych oraz pieszych wędrówek - czy jest już plan PO na to gdzie konkretnie takie ścieżki mają być zlokalizowane?