Dodaj do ulubionych

Wybory, fakty i mity.

03.11.10, 15:46
Niektórzy mają pretensje do sposobu i stylu kampanii, jaka jest prowadzona przez Pana Krzysztofa Słomkę. Można przeczytać, że nie podoba im się kampania krytyki wobec Roberta Perkowskiego. Wręcz jest to "oczernianie, czarny pijar, manipulacja".

Mam olbrzymie wrażenie, że niektórzy próbują tego typu argumentacją wpłynąć na nowych mieszkańców, zwłaszcza sprowadzonych po poprzednich wyborach samorządowych. Skąd takie osoby mają pamiętać, jaką kto prowadził poprzednią kampanię wyborczą, zwłaszcza Robert Perkowski, nim został burmistrzem?

Czy Robert Perkowski prowadził kampanię wyborczą tylko na programy z poprzednim burmistrzem? Na stronie internetowej, kandydata na burmistrza, pojawiały się różne wpisy. Ogólnikowo i ostro na temat ówczesnego burmistrza;

Cytat 1; ""Kilka lat temu, Urząd Miejski sprzedał jednemu z lokalnych developerów
działkę budowlaną, która nie była własnością gminy. Developer miał już czystą
sytuację i mógł formalnie rozpocząć budowę. Burmistrz po fakcie rozpoczął proces
zasiedzenia działki, którą już dużo wcześniej sprzedał! Nie wiem jak to zrobił
ale udało mu się. Robert Perkowski".
Źródło
robertperkowski.netstrefa.pl/nasze_forum/?wtk=16&post=338

Cytat 2; „Kilka lat temu, gdy byłem Radnym w Ząbkach komisja rewizyjna wykryła, że
burmistrz zorganizował przetarg na remont sali gimnastycznej przy SP2. Taka sala
gimnastyczna to duży obiekt - dużo okien, mnóstwo drabinek, setki metrów
kwadratowych posadzki i dachu, jeszcze więcej metrów kwadratowych tynku. Z
dokumentacji wynikało, że było dwóch oferentów i w uczciwej konkurencji jeden
wygrał a drugi nie. Nie było by w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że sala
została wyremontowana przez zwycięzcę rok wcześniej... Zgłoszenie sprawy do
prokuratury nic nie pomogło. Wygrała nieposzlakowana opinia Jerzego B. Obyło się
bez jakiejkolwiek kary, nagany czy upomnienia. Robert Perkowski. P.S. Czekam na
komentarze.”
Źródło robertperkowski.netstrefa.pl/nasze_forum/?wtk=16&post=132

Przecież, jak w Ząbkach nic nie robiono, to tym łatwiej można było wygrać Robertowi Perkowskiemu z poprzednim burmistrzem. Wystarczyłoby przedstawić program i nowy styl zarządzania miastem podbudowany swoimi wcześniejszymi zasługami i doświadczeniem. Ogólnikowy i hasłowy program w roku 2006 wzbudził kontrowersje wśród internautów
forum.gazeta.pl/forum/w,97,49622980,49622980,Wczorajsze_spotkanie_zabkowskiego_PiSu_ZENADA.html
Pan Krzysztof Słomka krytykując działania obecnego burmistrza ma ku temu przesłanki. Wykłada je, w bardziej klarowny sposób. Przedstawia je nie na serwerze, którego dane mogą ulecieć w wirtualny niebyt, tak jak przedstawiona krytyka Roberta Perkowskiego wobec poprzedniego burmistrza.

„robertperkowski.netstrefa.pl/nasze_forum/?wtk=16&post=132
(warto sprawdzić czy jest czynny). Te linki, które podałeś, były 2 dni temu jeszcze czynne, dopiero po Twoim poście dostęp do nich został skutecznie zablokowany.”
Źródło
forum.gazeta.pl/forum/w,97,57627588,57896762,Re_pytania_do_Burmistrza_Perkowskiego.html

A może obecny burmistrz zrobi nam niespodziankę i odświeży starą stronę internetową? Wszyscy zwolennicy burmistrza, mający żal do Krzysztofa Słomki za kampanię, powinni zadać sobie pytanie. Dlaczego, m. in. poprzez taką krytykę, Robert Perkowski został burmistrzem z ramienia PiS? A za bardziej merytoryczną kampanię, w tym krytyczną, potępiacie Słomkę z SiS? Sam Robert Perkowski nie prezentował nowego stylu prowadzenia kampanii wyborczej, a jego zwolennicy oczekują tego od innych.
Obserwuj wątek
    • marian_zarzeczynski Re: Wybory, fakty i mity. 04.11.10, 09:28
      Aż szkoda słów na ciebie. Powinieneś mieć nick BOśnię. Możesz tylko śnić że to prawda co napisałeś.
      Uprawiasz manipulację jestem pewny że poniesiesz wielkie konsekwencje tych oczerniających wpisów. To podpada nie tylko pod manipulację ale wręcz pod fabrykowanie dowodów. A to ciężki zarzut. Skąd wytrzasnąłeś te linki mów. Człowieku Polska jest duża znajdź sobie miejsce gdzie będzie tobie pasować i wyjedź. Te twoje źródła to jakieś nie wiadomo skąd wytrzaśnięte niedziałające linki. Jestem pewny że to jakaś kolejna manipulacja mająca na celu zdyskredytowanie Naszego Burmistrza. Za dokonanie takiej fabrykacji jest paragraf. Dokonujesz olbrzymiego nadużycia wmawiając że Nasz Burmistrz dopuścił się do takich wypowiedzi. Takie Twoje wypowiedzi chwały nie przynoszą ci. Nasz Burmistrz nie uprawiał oczerniania innych jak to mu przypisujesz. Nie uprawiał!
      • bonel Re: negatywna kampania, czy coś innego? 05.11.10, 16:04
        To czekam na te zarzuty. I przestań mnie obrażać. Ja niczyjego nicku nie przekręciłem. Udowodnij mi, gdzie zmanipulowałem wypowiedzi! Zaprzeczasz, że kandydat na burmistrza Robert Perkowski zamieścił na swojej stronie te wpisy? To poproś o przywrócenie starej strony burmistrza z roku 2006 jak był kandydatem. To się przekonamy. Były tam różne ciekawe wpisy.

Jak na razie poza Twoim chaotycznym wpisem, nikt nie zarzucił mi manipulacji. Przez ponad 4 lata tu i ówdzie podnosiłem ten wątek. I próbowano mnie zdyskredytować, tylko takim argumentem, po co wyciągam takie jakoby przestarzałe starocie. Ano właśnie, jak czas pokazuje, po to. Aby pokazać jaką to kampanię uprawiał Robert Perkowski, jak sam był tylko kandydatem na burmistrza w roku 2006. Za co tacy jak ty krytykujecie Pana Krzysztofa Słomkę. Jest olbrzymia różnica między zarzutami Perkowskiego z jego strony, która uleciała w niebyt, a krytyką wysuwaną przez Krzysztofa Słomkę.

Wręcz więcej powiem. Poza tobą, to nikt konstruktywnie, acz negatywnie nie odniósł się do tego linka. Temat za bardzo niewygodny, bo ewidentnie wychodzi jaką to kampanię uprawiał Robert Perkowski.
        • ats31 Re: negatywna kampania, czy coś innego? 05.11.10, 16:44
          Kolego nie denerwuj się ten pajac nadaje w każdym wątku
          • zombie_ppp Re: negatywna kampania, czy coś innego? 05.11.10, 20:42
            ats31 napisał:

> Kolego nie denerwuj się ten pajac nadaje w każdym wątku

Bonel to nie pajac tylko Troll.
            • el_caminino Zombi bzdury trąbi 05.11.10, 21:39
              zombie_ppp napisał:

> ats31 napisał:
              >
              > > Kolego nie denerwuj się ten pajac nadaje w każdym wątku
              >
              > Bonel to nie pajac tylko Troll.

Mylisz się zombi-trombi, chodziło o Mańka Zarzeczyńskiego
              • ats31 Re: Zombi bzdury trąbi 06.11.10, 10:10
                dokładnie
            • marian_zarzeczynski Re: negatywna kampania, czy coś innego? 06.11.10, 13:13
              Zombie_ppp jeszcze raz taka wtopa, to sobie pogadamy. Jasne? Rób swoje, tylko zastanów się na co odpowiadasz.
    • skatroman Re: Wybory, fakty i mity. 08.11.10, 12:04
      Kandyduję do Rady Powiatu Wołomin ze Wspólnoty Samorządowej Ząbkowskiej.
      Nazywam się Roman Konera. Zapraszam do odwiedzenie naszej strony internetowej, bardzo skromnej ale treściwej. Jej adres to www.wspolnota-samorzadowa-zabki.pl/
      Jeśli chodzi o moją osobę, to przede wszystkim zależy mi na doprowadzeniu do powstania ciągłej sieci dróg rowerowych pokrywającej całe Ząbki i łączącej się z sieciami powiatu Wołomińskiego i Warszawą. Dzięki temu można będzie w dużym stopniu odciążyć ruch samochodowy i zapewnić bezpieczne dojazdy do pracy, szkół, instytucji miejskich, sklepów itp. Oczywiście przy okazji poprawi się zdrowie mieszkańców powiatu i stan środowiska naturalnego. Zamierzam też działać w sprawie poszerzenia oferty sportowo rekreacyjnej dla wszystkich grup wiekowych, od przedszkolaków do emerytów. Szczególnie w zaniedbanych u nas sportach zimowych. Chodzi mi o stworzenie dużo lepszych warunków do uprawiania tych sportów, szczególnie w lasach i parkach, a także do zbudowania przynajmniej jednego toru łyżwiarsko rolkarskiego w naszym powiecie.

Pozdrawiam wszystkich i zachęcam do oddania głosu na moją osobę.
      Roman Konera
    • komisarz_ryba Re: Wybory, fakty i mity. 08.11.10, 12:25
      To są już moje czwarte wybory samorządowe, jak łatwo policzyć mieszkam w Ząbkach od ponad 10 lat i za każdym razem Pan Słomka uaktywnia się na dwa miesiące przed terminem prowadząc nieudolnie swoją kampanię. W ostatnim "Co słychać" przedstawił projekt swojej frakcji, projekt z gatunku fantasy, dotyczący budowy dwóch parkingów przy stacji kolejowej Łodygowa, której jeszcze nie ma i nie wiadomo kiedy będzie. Naprawdę gratuluję pomysłu. Ząbki miałyby zbudowac dwa parkingi na tej nieistniejącej stacji (która nota bene ma być zlokalizowana na już na terenie Warszawy) i wyleasingować dwa pociągi kursujące na trasie Wileńska-Łodygowa, żeby zapewnić sprawny dojazd do stacji metra....., która też będzie w budowie przez kolejne parę lat. Pociągi mają jeździć tylko do Łodygowej, żeby nie blokować naszego przejazdu kolejowego, bo są tam korki. Mam wrażenie, żę stać Pana Słomkę tylko na to, żeby ludziom wrzucać do skrzynek makulaturę i wymyślać abstrakcyjne wizje. Mam nadzieję, że robi to po godzinach pracy urzędowania w Zielonce, za co sporo mu płacą tamtejsi podatnicy.
      • wstachera Re: Wybory, fakty i mity. 08.11.10, 13:20
        komisarz_ryba napisała:

> To są już moje czwarte wybory samorządowe, jak łatwo policzyć mieszkam w Ząbkac
        > h od ponad 10 lat i za każdym razem Pan Słomka uaktywnia się na dwa miesiące pr
        > zed terminem prowadząc nieudolnie swoją kampanię. W ostatnim "Co słychać" przed
        > stawił projekt swojej frakcji, projekt z gatunku fantasy, dotyczący budowy dwóc
        > h parkingów przy stacji kolejowej Łodygowa, której jeszcze nie ma i nie wiadomo
        > kiedy będzie. Naprawdę gratuluję pomysłu. Ząbki miałyby zbudowac dwa parkingi
        > na tej nieistniejącej stacji (która nota bene ma być zlokalizowana na już na te
        > renie Warszawy) i wyleasingować dwa pociągi kursujące na trasie Wileńska-Łodygo
        > wa, żeby zapewnić sprawny dojazd do stacji metra....., która też będzie w budow
        > ie przez kolejne parę lat. Pociągi mają jeździć tylko do Łodygowej, żeby nie bl
        > okować naszego przejazdu kolejowego, bo są tam korki. Mam wrażenie, żę stać Pan
        > a Słomkę tylko na to, żeby ludziom wrzucać do skrzynek makulaturę i wymyślać ab
        > strakcyjne wizje. Mam nadzieję, że robi to po godzinach pracy urzędowania w Zie
        > lonce, za co sporo mu płacą tamtejsi podatnicy.

Nie tak dawno czytałem m.in. w "Co Słychać?", że będzie w Ząbkach tramwaj, chociaż to koszt setek milionów złotych. Albo podwieszana kolejka do Warszawy. Od półtora roku słyszę o pieniądzach z unii na tunel, tylko umowy jeszcze nie ma, za to są obietnice urzędnika, który za miesiąc odejdzie w niebyt. To samo - tylko, że od roku - o pieniądzach na basen.

To komisarza_ryby nie martwi?

Peron możemy wybudować nawet sami. Koszt całego przedsięwzięcia to będzie ułamek kosztów tramwaju.

radny Waldemar Stachera
        • zombie_ppp Re: Wybory, fakty i mity. 08.11.10, 22:13
          wstachera napisał:

> Peron możemy wybudować nawet sami. Koszt całego przedsięwzięcia to będzie ułame
          > k kosztów tramwaju.
          >
          > radny Waldemar Stachera

A może Pan podać przepis ustawy pozwalający radnym i burmistrzowi na wydawanie ząbkowskich pieniędzy na inwestycje w Warszawie? Bo Pański peron przecież nie leży w Ząbkach bez dwóch zdań.
          • wstachera Re: Wybory, fakty i mity. 08.11.10, 22:39
            zombie_ppp napisał:

> wstachera napisał:
            >
            >
            > > Peron możemy wybudować nawet sami. Koszt całego przedsięwzięcia to będzie
            > ułame
            > > k kosztów tramwaju.
            > >
            > > radny Waldemar Stachera
            >
            > A może Pan podać przepis ustawy pozwalający radnym i burmistrzowi na wydawanie
            > ząbkowskich pieniędzy na inwestycje w Warszawie? Bo Pański peron przecież nie l
            > eży w Ząbkach bez dwóch zdań.

A tramwaj "leżał" w Ząbkach? Przecież burmistrz Perkowski chciał budować tramwaj nie tylko na terenie Ząbek. Na tej samej zasadzie można wybudować peron.

WS
            • zombie_ppp Re: Wybory, fakty i mity. 08.11.10, 22:48
              wstachera napisał:

>
              > A tramwaj "leżał" w Ząbkach? Przecież burmistrz Perkowski chciał budować tramwa
              > j nie tylko na terenie Ząbek. Na tej samej zasadzie można wybudować peron.
              >
              > WS

Nie Panie radny. Tramwaj leżał w Ząbkach i Warszawie więc można było zrobić porozumienie o realizacji wspólnego zadania. Pańska Włoszczowa leży w całości w Warszawie. Tego nie da się podpiąć pod żaden przepis. Za Pański pomysł jest kryminał i wypad ze stołka.
              Pytanie było jasne. Proszę podać przepis prawa pozwalający na budowę ząbkowskiego peronu w Warszawie?
              • wstachera Re: Wybory, fakty i mity. 09.11.10, 11:36
                zombie_ppp napisał:

> wstachera napisał:
                >
                > >
                > > A tramwaj "leżał" w Ząbkach? Przecież burmistrz Perkowski chciał budować
                > tramwa
                > > j nie tylko na terenie Ząbek. Na tej samej zasadzie można wybudować peron
                > .
                > >
                > > WS
                >
                > Nie Panie radny. Tramwaj leżał w Ząbkach i Warszawie więc można było zrobić por
                > ozumienie o realizacji wspólnego zadania. Pańska Włoszczowa leży w całości w Wa
                > rszawie. Tego nie da się podpiąć pod żaden przepis. Za Pański pomysł jest krymi
                > nał i wypad ze stołka.
                > Pytanie było jasne. Proszę podać przepis prawa pozwalający na budowę ząbkowskie
                > go peronu w Warszawie?

Tak zaprojektuję peron, że 20 cm będzie w Ząbkach (ostatni schodek z wejścia dla pieszych) i wtedy, jak rozumiem, już będzie można podpisać porozumienie z Warszawą.
                Ja próbuje rozwiązywać problemy, a Pan je mnoży - Panie wieczny krytykancie wszystkiego co nie pochodzi od obecnego burmistrza.

radny Waldemar Stachera
                • mariapolo Re: Wybory, fakty i mity. 09.11.10, 12:39
                  panie stachera czemu pan znowu usiluje mieszkancom Ząbek mieszac w glowach , teraz nowa stacja na granicyz Warszawa nowy parking itp a ja zadam panu pytanie czemu budowac nowy parking i stacje PKP za nasze pieniadze i miliony zlotych jesli w centum Ząbek pod pasazem dolcanu miedzy ul Orla i Poniatowskiego jest juz parking na 200 aut od 10 lat zamkniety /pasaz wybudowal dolcan na przelomie lat 1999-2000/ co pan jako radny w tamtym okresie robil by ten parking udostepniono mieszkancom???. Ja slyszalam rozne wersje a to ze pod nim biegnie stary kolektor i moze sie zawalic pod naciskiem au a to ze miasto musialo by sie rozliczyc z dolcanem za ten parking itp itd. Dla mnie kalkulacja jest prosta czy chodzilo by o przebudowe kolektora na odcinku kilkuset metrow czy wykupieniu tego parkingu i tak ten koszt bylby ulamkiem tego co pan obecnie proponuje a moze powod jest inny????zawsze jak powstaje wszak cos nowego to mozna tam wcisnac zaprzyjazniona firme budowlana projektowa itp itd.
                  • wstachera Re: Wybory, fakty i mity. 09.11.10, 14:04
                    Właścicielem większości działki z garażem jest Dolcan. Reszta należy do miasta. Pod pasażem przebiega zbiorczy kolektor ściekowy.

Kiedy na sesji była o tym dyskusja - domagałem sie aby w umowie sprzedaży działki miejskiej dla firmy Dolcan , znalazł się zapis gwarantujących prawo do wejścia PGK w tę działkę i naprawę kolektora bez prawa dla Dolcanu do żadnego odszkodowania również z tytułu utraty zysków.

Takiego zapisu nie popierał burmistrz Perkowski. Prawnicy Urzędu Miasta przedkładali opinie, że nie można tego zagwarantować. Ostatecznie Rada Miasta podjęła uchwałę bez tych zapisów. Dlaczego to nie jest realizowane to juz pytanie do burmistrza.

Waldemar Stachera
                    • mariapolo Re: Wybory, fakty i mity. 09.11.10, 14:14
                      Panie stachera dalej pan klamie i nagina fakty garaz podziemny zostal wybudowany w 2000 roku Perkowski jest burmistrzem od 2006 roku ja sie pytam czemu pan gdy byl radnym w latach 2000-2006 nie zalatwil tej sprawy czy 6 lat to malo na to by gmina wykupila ten garaz od dolcana????? czy 6 lat to malo na to by przebudowac kolektor sciekowy????? i udostepnic garaz w centrum miasta dla mieszkancow???? W latach 2000-2006 burmistrzem byl Boksznajder a nie Perkowski ale oczywiscie najlepiej wszystko nalezy zwalic na obecnego burmistrza. Juz pomijam fakt ze wykupienie tego parkingu gotowego juz od wielu lat jest zdecydowanie tanszym rozwiazaniem niz budowa parkingu z nowa stacja PKP. Czemu pan jako radny przez 6 lat nie poruszal tej sprawy tylko teraz pan wyskakuje z parkingiem gdzies na granicy Ząbek jak Filip z konopi.
                      • wstachera Re: Wybory, fakty i mity. 09.11.10, 14:18
                        mariapolo napisała:

> Panie stachera dalej pan klamie i nagina fakty garaz podziemny zostal wybudowan
                        > y w 2000 roku Perkowski jest burmistrzem od 2006 roku ja sie pytam czemu pan gd
                        > y byl radnym w latach 2000-2006 nie zalatwil tej sprawy czy 6 lat to malo na to
                        > by gmina wykupila ten garaz od dolcana????? czy 6 lat to malo na to by przebud
                        > owac kolektor sciekowy????? i udostepnic garaz w centrum miasta dla mieszkancow
                        > ???? W latach 2000-2006 burmistrzem byl Boksznajder a nie Perkowski ale oczywis
                        > cie najlepiej wszystko nalezy zwalic na obecnego burmistrza. Juz pomijam fakt z
                        > e wykupienie tego parkingu gotowego juz od wielu lat jest zdecydowanie tanszym
                        > rozwiazaniem niz budowa parkingu z nowa stacja PKP. Czemu pan jako radny przez
                        > 6 lat nie poruszal tej sprawy tylko teraz pan wyskakuje z parkingiem gdzies na
                        > granicy Ząbek jak Filip z konopi.

Szanowna Pani,

garaż w pasażu został zaprojektowany i wybudowany WYŁĄCZNIE dla mieszkańców bloków przy pasażu. Bez tego parkingu budynki Orla 4 i 6 nie zostałyby przyjęte do użytkowania - takie są przepisy. Firma Dolcan nigdy nie zgłaszała chęci sprzedaży go miastu. Zgłosiła chęć zakupu działki od miasta, aby być właścicielem 100% powierzchni a nie około 90% (szacuję).

Proszę konkretnie powiedzieć GDZIE skłamałem.
                        Rzucanie bezpodstawnych oskarżeń jest naruszeniem ordynacji wyborczej.

Waldemar Stachera
                        • ttjj11 Re: Wybory, fakty i mity. 11.11.10, 12:07
                          "...garaż w pasażu został zaprojektowany i wybudowany WYŁĄCZNIE dla mieszkańców bloków przy pasażu. Bez tego parkingu budynki Orla 4 i 6 nie zostałyby przyjęte do użytkowania - takie są przepisy. Firma Dolcan nigdy nie zgłaszała chęci sprzedaży go miastu. Zgłosiła chęć zakupu działki od miasta, aby być właścicielem 100% powierzchni a nie około 90% (szacuję)."

Może niech Pan napisze jeszcze kiedy ten garaż został przyjęty do użytkowania (część pod pasażem) oraz jak wygląda sprawa dzierżawy Dolcanu?

To jest bardzo ciekawy przykład budownictwa. Deweloper zabudowuje ważny obiekt infrastruktury miejskiej i przez 10 lat w znacznej części go nie użytkuje. Można pomyśleć - tyle utopionej kasy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka