Dodaj do ulubionych

ulotki SIS

17.11.10, 20:18
Nie sadzicie, że kampania SISu polegająca m. in. na wrzucaniu i rozdawaniu kolejnych ulotek
z pseudo-sensacjami przynosi stowarzyszeniu tylko same straty, bo trochę to jest denerwujące.
Nawet młody chłopak, który wręczył mi kolejny papierek z wypocinami chętnych do władzy na pytanie czy mu nie wstyd z tym ganiać po mieście odpowiedział, że wstyd.
Obserwuj wątek
    • polarpralka Re: ulotki SIS 17.11.10, 21:03
      DOKŁADNIE..ja też uważam , że taka broń jak argumenty wskazujące na minusy , tylko i wyłącznie , to jakaś dziwna wizja.Każdy ma też zalety, no może poza Hansem Frankiem...
      • bonel Re: ulotki PIS, PO czy Wspólnoty 17.11.10, 21:54
        Rozumiem, że poza ulotkami SiS nie dostajecie do skrzynek ulotek PiS, Wspólnoty czy PO?
        Mi codziennie ktoś wciska do ręki czy skrzynki ulotki różnych ugrupowań. Nie bądźcie śmieszni.
        • mjwpu Re: ulotki PIS, PO czy Wspólnoty 17.11.10, 22:04
          wydaje mi się że cała ta kampania sprawia wrażenie
          wszyscy vs SIS
          i tak naprawdę nikt nie wie czy rację mają SISowcy czy reszta
          ale zaciekłość z jaką zwalczany jest SIS jest zastanawiająca.
          • anka.k76 Re: ulotki PIS, PO czy Wspólnoty 17.11.10, 22:34
            Nie jest zastanawiająca dla wszystkich, którzy znają realia "ząbkowskiej polityki" od co najmniej 8 lat. Wiedzą, kim jest Waldemar Stachera, kim jest Krzysztof Słomka, kto to Janusz Chibowski i Marek Połomski. Jestem przekonana, że każdy kto mieszka tu dłużej niż 8 lat zagłosuje na Roberta Perkowskiego. Pozostali muszą dokonać wyboru. Moim zdaniem powinni oprzeć się na opinii mieszkających tu dłużej, jeśli oczywiście wiążą z tym miastem swoją przyszłość.
            • rtef Re: ulotki PIS, PO czy Wspólnoty 18.11.10, 02:51
              A ci co mieszkają w Ząbkach od urodzenia, lub od co najmniej 18 lat, zagłosują na burmistrza za Markiem Połomskim. Tych ludzi jest sporo, jak ulic, gdzie dom w dom, zagłosują za Markiem Połomskim. Żaden inny konkurent nie podoła temu elektoratowi. Nie są głośni, chałaśliwi jak tacy jak ty, ale są. I wezmą udział w wyborach.
              Jeśli się nie mylę (proszę o sprostowanie) to już na parę dni przed tamtymi wyborami były informacje, że viceburmistrzem będzie Grzegorz Mickiewicz. Wtedy była koncepcja wykorzystania potencjału ludzi, których zaproszono do władz ząbek i to zrealizowano. A teraz, viceburmistrz się pożegnał. Dwa dni do ciszy wyborczej i nie znamy kandydata na wiceburmistrza. Źle to wróży ns kadencji w tej obsadzie bez obsady.
            • zaza4.4 Re: ulotki PIS, PO czy Wspólnoty 18.11.10, 08:02
              każdy promuje się jak może, nie odmawiam tego także PiS-owi, jednak kiedy w prasie ukazują się pewne teksty znajduje się na nich także informacja artykuł sponsorowany. Jak rozumiem współpracujesz z PiS-em, zatem nie wyrażasz obiektywnej opinii lecz raczej coś na kształt zaklinania deszczu.

No właśnie, kim przed 8 laty był pan Perkowski, jeszcze studentem, czy już pracownikiem więzienia, czy też ganiał z chłopakami za piłką na boisku. Jeśli weźmiemy ten aspekt pod uwagę, to moim zdaniem był nikim, bo dopiero podpięcie się pod PiS w mniej lub bardziej elegancki sposób spowodowało, że został burmistrzem. Ludzie nie głosowali na niego lecz na partię.
              Zatem nie był żadnym bohaterem, gierojem jak to mawiają rosjanie, tymczasem jego obecni konkurenci już mieli w swoich życiorysach poważne osiągnięcia. No właśnie, ale kogo to obchodzi liczy się tylko propaganda i robienie ludziom wody z mózgu. Dlatego jeśli już piszesz posty dotykające naszego miejskiego bajorka polityki, to wrzuć sobie stopkę, jestem członkiem PiS lub jestem aktywnie wspierająca PiS, wtedy osoby postronne nie będą wprowadzane przez ciebie w błąd.
              • cliooooo Re: ulotki PIS, PO czy Wspólnoty 18.11.10, 08:25
                A co to ma do rzeczy kim był Perkowski przed 8 laty?

Ważne, co przez ostatnie 4 lata zrobił jako burmistrz Ząbek?

Nawet jeśli, był w pieluchach, a teraz coś zbudował, to warto na niego zagłosować.

I po raz kolejny powtórzę:
                Ludzie, przestańcie w wyborach lokalnych patrzeć przez prymat partyjny!
                To głupie, przecież wybieracie konkretnych ludzi, a nie partię!
                • zaza4.4 Re: ulotki PIS, PO czy Wspólnoty 18.11.10, 09:57
                  no cóż taki zakres czasu nakreśliła zawolenniczka PiS-u, ja jedynie starałam się wykazać, że ograniczanie się do pewnego wycinka w życiorysie nie ma sensu.

Natomiast także uważam, że należy głosować na ludzi a nie PARTIE, dlatego podkreśliłam, że Perkowski tylko dzięki partii został burmistrzem, bo dokonań nie miał żadnych. Dlatego podkreślanie ile to on nie wybudował nie ma sensu, bo W. Stachera na jego miejscu zrobiłby podobie dużo tylko o wiele taniej.

Odgradzanie się argumentem, że przed 8-laty był w pieluchach, jest już absurdem, jednak wskazuje na to że postawiona teza, iż nie był zbytnio znany i nie miał żadnego istotnego dorobku jest słuszna. Zatem idąc twoim tokiem myślenia, trzeba stwierdzić, że jego wybór na burmistrza przed 4-laty był POMYŁĄ.
          • fartowny Re: ulotki PIS, PO czy Wspólnoty 17.11.10, 22:44
            jaka zaciekłość?
            chodzi o to, że ten cały SIS skupił się na szukaniu dziury w całym,
            na zasadzie nie mam wiele do powiedzenia i zaoferowania, ale spróbuję obrzydzić innych
            i to jest denerwujące, bo na siłę próbuje się wciskać kit
            • ratatuj.1 Re: ulotki PIS, PO czy Wspólnoty 17.11.10, 23:17
              Ja to oceniam w ten sposób, że każdy ma prawo do krytykowania, ale styl tej krytyki SiS jest zwyczajnie niski, nie mówiąc już o wyglądzie tych ulotek. Kolor czarno-biały zniechęca. Trzeba było użyć kolorów a tak ulotka wygląda jak nekrolog.
              Ale głównym problemem jest to, że Państwo z SiS nie proponują nic w zamian. Nie ma prawidłowego w ich przekonaniu wzorca postępowania. Oprócz peronu nie doszukałem się konkretnego programu wyborczego, za który mógłbym rozliczyć radnego i burmistrza za 4 lata. Żeby było jasne pozostałe programy które czytałem wcale mnie nie zachwyciły. Kilkanaście haseł, kilka konkretnych propozycji i nic więcej. Ale to i tak więcej niż to co proponuje SiS.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka