Dodaj do ulubionych

Co słychać

18.11.10, 21:38
Widzę, że Ząbki są dość nudnym miastem...wziąłem znowu gazetę Co słychać a tam ciągle o pierdołach wyborczych i nic więcej. Jak nie Pisiaki to Sisiaki...jak nie POpaprańce to Wspólnociaki... Masakra!
Ale przykuł mnie w sumie jeden artykuł...Kandydat na burmistrza z SIS nie napisał swojego programu tylko znowu wytyka co inni źle zrobili. W sumie nic nowego, bo od miesiąca na ulotkach SIS, które lądują w mojej skrzynce nigdy nie widziałem programu wyborczego tylko ujadanie. W sumie to nawet niezły pomysł bo w wyborach za 4 lata nikt SISowcom nie będzie mógł powiedzieć, że nie zrealizowali swojego programu...bo go nie mieli :)
No dobra ale nie o to mi chodziło zainteresowała mnie jedna kwestia t
Obserwuj wątek
    • b-obo Re: Co słychać 18.11.10, 21:46
      Widzę, że Ząbki są dość nudnym miastem...wziąłem znowu gazetę Co słychać a tam ciągle o pierdołach wyborczych i nic więcej. Jak nie Pisiaki to Sisiaki...jak nie POpaprańce to Wspólnociaki... Masakra!
      Ale przykuł mnie w sumie jeden artykuł...Kandydat na burmistrza z SIS nie napisał swojego programu tylko znowu wytyka co inni źle zrobili. W sumie nic nowego, bo od miesiąca na ulotkach SIS, które lądują w mojej skrzynce nigdy nie widziałem programu wyborczego tylko ujadanie. W sumie to nawet niezły pomysł bo w wyborach za 4 lata nikt SISowcom nie będzie mógł powiedzieć, że nie zrealizowali swojego programu...bo go nie mieli :)
      No dobra ale nie o to mi chodziło zainteresowała mnie jedna kwestia....Pan kandydat napisał, że nie startuje dla pieniędzy i że on i jego współpracownicy zrezygnują z jednej pensji w roku.
      Mmmm w takim razie jeżeli Pan nie dla pieniędzy startuje to może zrezygnuje Pan z całorocznej pensji?? Jeżeli tak Pan zrobi to ja głosuję na Pana!!!! Szkoda jednak, że kandydat SIS jest tak zdesperowany, że obraża nawet studentów. Może i studenci kandydują by mieć kasę na czesne....ale jeżeli coś przy tym zrobią dobrego dla miasta to po co takie głupoty wypisywać??
      • zombie_ppp Re: Co słychać 18.11.10, 21:51
        b-obo napisał:

>.Pan kand
        > ydat napisał, że nie startuje dla pieniędzy i że on i jego współpracownicy zrez
        > ygnują z jednej pensji w roku.

Ale przed tym po cichu da im 10% podwyżkę, aby było przejrzyście.

• el_caminino Re: Co słychać 18.11.10, 21:55
          zombie_bzdury_trąbi napisał:

Ale przed tym po cichu da im 10% podwyżkę, aby było przejrzyście.

Psy szczekają, karawana idzie dalej...
      • el_caminino Re: Co słychać 18.11.10, 21:52
        b-obo napisał:
        W sumie nic nowego...tylko ujadanie.

A ty co niby robisz jak nie ujadasz?
        • b-obo Re: Co słychać 18.11.10, 22:06
          el_caminino napisała:

> b-obo napisał:
          > W sumie nic nowego...tylko ujadanie.
          >
          > A ty co niby robisz jak nie ujadasz?

Możliwe tylko, że ja mam 18 lat i dopiero wchodzę w dorosłe życie a ten Pan jest dużo starszy a zachowuje się tak jak ja :) Po zdjęciach widać, że to mądry człowiek a taką głupią kampanię robi. Ostatnio było modne pewne pytanie: "Gdzie jest krzyż?" teraz nasuwa się drugie "Gdzie jest program SIS?" albo krócej "Gdzie jest PSIS?"
          • zaza4.4 Re: Co słychać 18.11.10, 22:58
            no cóż jako 18-latek zapewne nie dysponujesz zbyt bogatym doświadczeniem zawodowym, że o wykształceniu nie wspomne (Być może się mylę i jednak jesteś geniuszem po kilku fakultetach), dlatego nie obraź się, ale nie można wziąć na poważnie twoich wypowiedzi.
            • luzka13 Re: Co słychać 18.11.10, 23:24
              > no cóż jako 18-latek zapewne nie dysponujesz zbyt bogatym doświadczeniem zawodo
              > wym, że o wykształceniu nie wspomne (Być może się mylę i jednak jesteś geniusze
              > m po kilku fakultetach), dlatego nie obraź się, ale nie można wziąć na poważnie
              > twoich wypowiedzi.

Nie zgodzę się z Tobą. To ciekawe, że osiemnastolatek zainteresowała się przed wyborami lokalna polityką. Pomimo młodego wieku, wyciągnął jakieś wnioski i się nimi zapragnął podzielić.
              Moim zdaniem należy jak najbardziej traktować poważnie jego wypowiedzi. To są najwyraźniej wnioski wyciągane obiektywnie, zapewne z obserwacji a nie z upodobań politycznych.
              Po co ten protekcjonalny ton, oby więcej tak młodych wyborców tak trafnie oceniało sytuację.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka