Dodaj do ulubionych

DROGA DOJAZDOWA!!!

28.11.10, 16:20
Jakie jest Wasze zdanie dotyczące drogi dojazdowej ? To co zafundował nam developer to jest jakiś żarcik... przecież ta betonowa wylewkab nie wytrzmya zbyt długo i co dalej...? Developer pownien podejść do zagadnienia w sposób profesjonalny poprzez np. "wylanie warstwy asfaldowej" lub położenia kostki. W przeciwnym razie położny beton bardzo szybko popęka i zrobią się dziury...
Obserwuj wątek
    • guliwer80 Re: DROGA DOJAZDOWA!!! 28.11.10, 19:21
      Zgadzam sie. Droga dojazdowa do osiedla jest do niczego. Dlaczego ona zawija. Nie mogla byc poprodzadzona prosto????????? A to wylanie betonu to juz totalna załamka. Moze jakoś zainterweniujmy u developera.
      • kruq_1 Re: DROGA DOJAZDOWA!!! 28.11.10, 20:03
        Nie mogła zostać poprowadzona prosto. Na to nie wyraził zgody Zarząd Dróg. Część którą teraz wylano betonem nie należy już do nas więc nie można jej sobie "urządzać" jak się komu podoba.
        • guliwer80 Re: DROGA DOJAZDOWA!!! 28.11.10, 20:49
          To rownie dobrze mozemy byc pozbyci dojazdu do osiedla, skoro to co wylane betonem nie jest nasze. To jak wyglada droga dojazdowa do naszego osiedla???/ A dlaczego zarzad dróg nie zgodził sie na poprowadzenie drogi prosto???
          • kruq_1 Re: DROGA DOJAZDOWA!!! 28.11.10, 21:28
            Nasza droga dojazdowa dochodzi do drogi prowadzącej do betoniarni. Z pytaniem dlaczego Zarząd Dróg nie wyraził zgody należy udać się do VP albo do tegoż Zarządu.
            • morpheus33 Re: DROGA DOJAZDOWA!!! 29.11.10, 11:01
              TOTALNA GŁOPOTA.
              jeśli za jakiś czas właściciel drogi dojazdowej do osiedla sprzeda grunty albo wydzierżawi kolejnemu nabywcy, lub jakaś firma wybuduje tam osiedle to co wtedy będzie z tą drogą !!!???!??!?!?!?!?!

samochód na plecy i jakoś do ulicy trzeba to przenieść.

mam rozumieć że gdyby coś się stało to zostajemy bez dojazdu do osiedla ???????
              bo brakło 20 metórw drogi, jakiś urzędnik to kawał huja że nie wyraził zgody na normalny dojazd !!!!!! przecież kanalizację czy wodę da sięprzebudować. może VP / GH nie dało komuś do kieszeni a my teraz będziemu się bujać....

może zgłosimy to do interwencji w jakiejś telewizji. temat atrtykułu: "nie zapłacisz, nic nie dostaniesz" no bo przecież nie mamy własnej drogi - to jakiś absurd!!!!!!!
              • przyborp Re: DROGA DOJAZDOWA!!! 29.11.10, 11:27
                Bez przesady. Droga dojazdowa jest drogą publiczną - nie można jej sprzedac, ale to zarząd dróg decyduje jak ma ona wyglądac. Deweloper nie dostałby pozwolenia na budowę gdyby nie było zagwarantowanego dojazdu - także odcięcie go przyszłosci jest raczej bez szans.
                • smile53 Re: DROGA DOJAZDOWA!!! 29.11.10, 17:34
                  Jak VP nie dostał zgody na poprowadzenie drogi prosto to niech zrobi tą która jest w jakiś cywilizowany spsób, a nie wylewanie betonu - SKANDAL, Gdzie jest kierownik budowy, czy VP ma naprawdę jest tak krótkowzroczny.
                  • kruq_1 Re: DROGA DOJAZDOWA!!! 29.11.10, 17:38
                    Może najpierw warto zainteresować się co VP w ogóle mógł zrobić na tej części drogi. Bo to, że mnie nie będzie się podobał jakiś fragment np ul. Chełmżyńskiej (a to też droga publiczna) to wcale nie znaczy, że mogę ją sobie po swojemu urządzać.
                    • grzegorz.gwiazda Re: DROGA DOJAZDOWA!!! 30.11.10, 07:07
                      Ma ktoś informacje, czy jutro bedzie mozna juz wjechac na teren osiedla?
                      • lucija85 Re: DROGA DOJAZDOWA!!! 30.11.10, 07:52
                        Wczoraj wyjeżdzał jakiś samochod z osiedla ale ledwie co wyjechal ... Mysle ze z wjazdem nie byloby problemu.. ale ten snieg...
                        • kruq_1 Re: DROGA DOJAZDOWA!!! 30.11.10, 08:04
                          Fakt. Terenu osiedla nikt nie odśnieża, podobnie jak drogi dojazdowej więc może być ciężko przejechać. Z samym wpuszczeniem na osiedle np w celu rozładowania czegoś to myślę, że nie będzie problemu, natomiast jeżeli nie masz nic do wniesienia to postaw samochód na betoniarni. Mamy tam wydzielone miejsce.
                          • grzegorz.gwiazda Re: DROGA DOJAZDOWA!!! 30.11.10, 08:40
                            Wiem, ze mamy wydzielone miejsca. Mam na mysli mozliwosc wjazdu auta z meblami, jutro maja mi dostarczyc po 17-tej i beda musieli jakos wjechac.... Nie wiem czy zgodza sie nosic meble od bramy do E ;-)
                            • kruq_1 Re: DROGA DOJAZDOWA!!! 30.11.10, 08:50
                              Bramy już nie ma tylko szlaban na początku drogi dojazdowej a więc jeszcze dalej :-) Ale nie martw się, kilka stówek i pewnie nie będzie problemu z noszeniem :-)
                              A tak na poważnie to nie powinno być problemu bo wjeżdzają samochody dostawcze.
                            • lucija85 Re: DROGA DOJAZDOWA!!! 30.11.10, 08:55
                              oj wydaje mi sie, ze bedziesz sam nosil na plecach :) no chyba ze im dobrze zaplacisz :P Nie, no mam nadzieje, ze ci zaniosa meble choc nie zdziwilabym sie jakby powiedzieli nie! ale Powodzenia
    • kerajm Re: DROGA DOJAZDOWA!!! 30.11.10, 09:55
      Panie Grzegorzu, bez żadnego problemu wjedziesz samochodem dostawczym, jedynie proszę uzbroić się w łopatę.
      • smile53 Re: DROGA DOJAZDOWA!!! 30.11.10, 21:44
        Proszę uważać i przypilnować wjeżdzających. W dniu dzisiejszym pojazd z meblami kuchennymi marki KLER tak cofał, że wjechał daleko za wyznaczoną krawężnikami drogę - przy wejściu do bud. D. Oczywiście zakopał się i tym samym zniszczył b. dużą część zasadzeń, klombiku, krzewów... SZKODA
        • morpheus33 Re: DROGA DOJAZDOWA!!! 01.12.10, 08:36
          smile53 napisał:

> Proszę uważać i przypilnować wjeżdzających. W dniu dzisiejszym pojazd z meblami
          > kuchennymi marki KLER tak cofał, że wjechał daleko za wyznaczoną krawężnikami
          > drogę - przy wejściu do bud. D. Oczywiście zakopał się i tym samym zniszczył b.
          > dużą część zasadzeń, klombiku, krzewów... SZKODA

skoro to widziałeś to dlaczego nie wyszedłeś pomóc. każdemu mogło by się to zdarzyć.
          jak zobaczyłem tą sytuację to wyszedłem pomóc, mieszkamiec z bloku E przechodząc obok nie był obojętny i też pomóg. teszta stała w oknach jak (cenzura) i miała gdzie pomoc.

gdyby tobie się coś takiego przytrafiło ??? co byś zrobił ?? usuadł byś i bałagał każdego o pomoc !!!

po drugie - develpoper nie odśnieżył terenu w tamtej części osiedla. nie ma co się dziwić że samochód tam utknał. tak więc wina leży po stronie developera, oczywiście firma KLER powinna zapłaćić za zmiszczenie drzewek i roślinek!

następnym razem jak zobaczycie kogoś w potrzebie to chyba nic by sie nie stało jakbyście trochę pomogli ! coś takiego mogło przydażyć się każdemu z was !
          • hoogan Re: DROGA DOJAZDOWA!!! 01.12.10, 08:46
            morpheus33 napisała:

> skoro to widziałeś to dlaczego nie wyszedłeś pomóc. każdemu mogło by się to zda
            > rzyć.
            > jak zobaczyłem tą sytuację to wyszedłem pomóc, mieszkamiec z bloku E przechodzą
            > c obok nie był obojętny i też pomóg. teszta stała w oknach jak (cenzura) i miał
            > a gdzie pomoc.
            >
            > gdyby tobie się coś takiego przytrafiło ??? co byś zrobił ?? usuadł byś i bałag
            > ał każdego o pomoc !!!
            >
            > po drugie - develpoper nie odśnieżył terenu w tamtej części osiedla. nie ma co
            > się dziwić że samochód tam utknał. tak więc wina leży po stronie developera, oc
            > zywiście firma KLER powinna zapłaćić za zmiszczenie drzewek i roślinek!
            >
            > następnym razem jak zobaczycie kogoś w potrzebie to chyba nic by sie nie stało
            > jakbyście trochę pomogli ! coś takiego mogło przydażyć się każdemu z was !

hmmm. sporo prawdy w tym jest. z drugiej strony powinny pomóc osoby do których zostaly przywiezione te meble !! sam bym pomóg ale mam uszkodzone obydwa nagdarstki i raczej bym się tam nie przydał.

fakt jest jeden - gdyby droga była odśnieżona to coś takiego nie miało by miejsca. wina developera.
            • hoogan Re: DROGA DOJAZDOWA!!! 01.12.10, 08:50
              wsumie też racja - każdemu mogło się to przydarzyć ?? w takim przypadku można liczyć tylko na dobrą wolę ludzi. dziwię się że tylko dwie osoby zdecydowały się bezintersownie pomóc...
              ludzie co się z wami dzieje .... sąsiedzi powinni sobie pomagać, ale widać dla niektórych wążny jest tylko swój czubek nosa
              • grzegorz.gwiazda Re: DROGA DOJAZDOWA!!! 01.12.10, 09:26
                Niestety nie mogę się z Wami zgodzić co do winy dewelopera. Bierzcie pod uwagę, że osiedle nie jest oddane do użytku. Oficjalnie jest to nadal plac budowy, więc deweloper nie musi odśnieżać bo teoretycznie nikt nie powinien przebywać na placu budowy. Tu chyba jest w tym sporo racji.

Dzisiaj mi meble do E przywożą, muszę zwrócić szczególną uwagę aby sytuacja nie powtorzyla sie w dniu dzisiejszym.
                • kerajm Re: DROGA DOJAZDOWA!!! 01.12.10, 09:41
                  Prawda jest taka że klient (kierowca) chciał pewnie jak najbliżej zaparkować a że ponad 2 metry wjechał na teren zieleni to nic go to nie obchodziło aż do czasu wyjazdu. Pomóc jak najbardziej ale kto pokryje szkody. ??
                  • morpheus33 Re: DROGA DOJAZDOWA!!! 01.12.10, 10:51
                    kerajm napisał:

> Prawda jest taka że klient (kierowca) chciał pewnie jak najbliżej zaparkować a
                    > że ponad 2 metry wjechał na teren zieleni to nic go to nie obchodziło aż do cza
                    > su wyjazdu. Pomóc jak najbardziej ale kto pokryje szkody. ??

hmmm. moim zdaniem firka KLER powinna pokryć straty. wkońcu Stać ich na to :)
                    ale z drugiej stony to OSOBA do której przyjechały meble powinna pokierować kierowcę tak aby ten mógł bezpiecznie wjechać i wyjechać. więc ktoś tu dał ciała .....
                    • macy_76 Re: DROGA DOJAZDOWA!!! 01.12.10, 11:21
                      Jeśli chodzi o drogę dojazdową , to w czerwcu w czasie spotkania z VP
                      była mowa o wylewce betonu, więc nie wiem gdzie wtedy były osoby, którym obecnie się to nie podoba. Zgadzam się z kilkoma osobami, które twierdzą że nie całe Ząbki należą do VP i nie wszędzie można coś budować lub remontować.
                      • coswstylunicka Re: DROGA DOJAZDOWA!!! 01.12.10, 11:34
                        No tak, tylko czemu np. sąsiednie osiedle Gazomontażu ma dwie wyjazdówki od strony ul. Piłsudskiego a my nawet jednej z prawdziwego zdarzenia. Widać VP powinien wybudować jeszcze kilka alejek w Parku Miejskim aby sytuacja uległa zmianie... Poza tym z punktu widzenia osób wjeżdżających samochodem na teren budowy, to nie ma większego problemu, bo co najwyżej autko się trochę przybrudzi, ale spróbujcie przejść przez wyjazd pieszo po deszczu. Tragedia - jak na wsi zabitej dechami. Wylanie betonu tego nie zmieni. Już kilka miesięcy temu wylewano tam fragment betonu. I od jakiegoś czasu nie ma po nim śladu.
                        • kruq_1 Re: DROGA DOJAZDOWA!!! 01.12.10, 11:45
                          Działka Gazomontażu jest usytuowana przy samej ulicy więc mogli sobie zrobić tyle wyjazdów ile dusza zapragnie.
                          Zrozumcie wreszcie, że nasz teren kończy się na łuku przy drzewie i do tego miejsca ułożona jest kostka. Reszta to jest już teren gminy Ząbki. VP nie wyznaczał tej działki i niezależnie od tego jaki deweloper budowałby to osiedle to działka wyglądałaby tak samo.
                          Mnie też nie podoba się, że końcówka drogi dojazdowej tak wygląda i również mam świadomość, że beton długo nie wytrzyma ale jeszcze raz powtarzam, że to nie należy do VP więc warto dowiedzieć się co w ogóle mogli tam zrobić.
                          Ale mam pomysł, może zrzucimy się wszyscy i ułożymy sobie kostkę na ul. Chełmżyńskiej, która też jest mocno dziurawa? Co prawda nie jest nasza ale myślę, że możemy ją sobie przebudować skoro się nam nie podoba :-)
                          • coswstylunicka Re: DROGA DOJAZDOWA!!! 01.12.10, 13:43
                            Kruq, ja nie mam pretensji do dewelopera - nie wiem kto w tej całej sytuacji dał d... - VP, ZDM czy miasto Ząbki. W każdym razie to, co jest obecnie to nie jest rozwiązanie, a na pewno nie cywilizowane rozwiązanie. Po prostu zastanawiam się komu to przeszkadzało, żeby zrobić wyjazd prosto.
                          • morpheus33 Re: DROGA DOJAZDOWA!!! 01.12.10, 14:09
                            kruq_1 napisał:
                            > Ale mam pomysł, może zrzucimy się wszyscy i ułożymy sobie kostkę na ul. Chełmży
                            > ńskiej, która też jest mocno dziurawa? Co prawda nie jest nasza ale myślę, że m
                            > ożemy ją sobie przebudować skoro się nam nie podoba :-)

rozmawiałem z p. Michałem Sz.
                            podobno będzie prosta droga i VP będzie o to zabiegało.
                            ten odcinek będzie zrobiony dopiero na wiosnę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka