10.07.11, 01:23
Byłem na cmentarzu, w północnej części od strony Lidla jest kwatera żołnierzy poległych we wrześniu 1939. Można jej nie zauważyć, bo chwasty są do pasa. Ile może kosztować wysłanie tam co dwa miesiące chłopa z kosiarką?
Obserwuj wątek
    • chudzini Re: Wstyd 10.07.11, 20:30
      sibeliuss napisał:

> Byłem na cmentarzu, w północnej części od strony Lidla jest kwatera żołnierzy p
      > oległych we wrześniu 1939. Można jej nie zauważyć, bo chwasty są do pasa. Ile m
      > oże kosztować wysłanie tam co dwa miesiące chłopa z kosiarką?

Chłopa z kosiarką to nie widziało w Ząbkach w tym roku jeszcze wiele trawników.. np. przy Batorego to niedługo gimnazjum nie będzie widać przez te zmutowane zarośla...
      • husky_ Re: Wstyd 10.07.11, 21:52
        Nie porównuj miejsca wiecznego spoczynku żołnierzy którzy oddali życie za ojczyznę z trawnikiem na ul.Batorego...
    • agne_s Re: Wstyd 10.07.11, 21:56
      Dbanie o porządek należy do właściciela cmentarza, w tym wypadku Parafia Św. Trójcy.
      • sibeliuss Re: Wstyd 10.07.11, 23:28
        Oj coś mi się wydaje, że za kwaterę żołnierzy odpowiada miasto.
        ps. za nią w kwaterze 7 znalazłem braci Melaków.
    • attiya Re: Wstyd 11.07.11, 12:58
      widocznie bardzo dużo
      jak trzeba było postawić koło kościoła światła aby raz w tygodniu można było spod kościoła wyjechać, to temat został raz raz załatwiony ale żeby zadbać o groby żołnierzy, to widocznie trzeba dużo wody w Wiśle, zanim ruszy machina biurokratyczna
      • sibeliuss Re: Wstyd 11.07.11, 13:24
        Tym bardziej, że można by wykarczować trawę i mlecze i wysypać mogiły białym żwirem, nie jest to drogie, estetyczne i trawa nie będzie rosła.
        • insignia928 Re: Wstyd 11.07.11, 15:09
          dokładnie, można niewielkim kosztem uporządkować to miejsce, żeby wygladało estetycznie i godnie.
          ... Poczucie wstydu oraz wielkie zdumienie, że coś takiego może mieć miejsce w XXI wieku...
    • mu1333 Re: Wstyd 12.07.11, 20:45
      Dokładnie,takie jest i moje odczucie,kiedyś sama chodziłam z klasą i robiliśmy porządki,ale to było dawno.Od czego jest ten niesympatyczny gospodarz cmentarza?????
      • piotrsson Re: Wstyd 12.07.11, 22:38
        mu1333 napisała:

> Dokładnie,takie jest i moje odczucie,kiedyś sama chodziłam z klasą i robiliśmy
        > porządki,ale to było dawno.Od czego jest ten niesympatyczny gospodarz cmentarza
        > ?????
        Pan jest od przyjmowania sporej kasy za swoje usługi na które wystawia mocno zaniżone rachunki...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka