sibeliuss 10.07.11, 01:23 Byłem na cmentarzu, w północnej części od strony Lidla jest kwatera żołnierzy poległych we wrześniu 1939. Można jej nie zauważyć, bo chwasty są do pasa. Ile może kosztować wysłanie tam co dwa miesiące chłopa z kosiarką? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chudzini Re: Wstyd 10.07.11, 20:30 sibeliuss napisał: > Byłem na cmentarzu, w północnej części od strony Lidla jest kwatera żołnierzy p > oległych we wrześniu 1939. Można jej nie zauważyć, bo chwasty są do pasa. Ile m > oże kosztować wysłanie tam co dwa miesiące chłopa z kosiarką? Chłopa z kosiarką to nie widziało w Ząbkach w tym roku jeszcze wiele trawników.. np. przy Batorego to niedługo gimnazjum nie będzie widać przez te zmutowane zarośla... Odpowiedz Link Zgłoś
husky_ Re: Wstyd 10.07.11, 21:52 Nie porównuj miejsca wiecznego spoczynku żołnierzy którzy oddali życie za ojczyznę z trawnikiem na ul.Batorego... Odpowiedz Link Zgłoś
agne_s Re: Wstyd 10.07.11, 21:56 Dbanie o porządek należy do właściciela cmentarza, w tym wypadku Parafia Św. Trójcy. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Wstyd 10.07.11, 23:28 Oj coś mi się wydaje, że za kwaterę żołnierzy odpowiada miasto. ps. za nią w kwaterze 7 znalazłem braci Melaków. Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Wstyd 11.07.11, 12:58 widocznie bardzo dużo jak trzeba było postawić koło kościoła światła aby raz w tygodniu można było spod kościoła wyjechać, to temat został raz raz załatwiony ale żeby zadbać o groby żołnierzy, to widocznie trzeba dużo wody w Wiśle, zanim ruszy machina biurokratyczna Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Wstyd 11.07.11, 13:24 Tym bardziej, że można by wykarczować trawę i mlecze i wysypać mogiły białym żwirem, nie jest to drogie, estetyczne i trawa nie będzie rosła. Odpowiedz Link Zgłoś
insignia928 Re: Wstyd 11.07.11, 15:09 dokładnie, można niewielkim kosztem uporządkować to miejsce, żeby wygladało estetycznie i godnie. ... Poczucie wstydu oraz wielkie zdumienie, że coś takiego może mieć miejsce w XXI wieku... Odpowiedz Link Zgłoś
mu1333 Re: Wstyd 12.07.11, 20:45 Dokładnie,takie jest i moje odczucie,kiedyś sama chodziłam z klasą i robiliśmy porządki,ale to było dawno.Od czego jest ten niesympatyczny gospodarz cmentarza????? Odpowiedz Link Zgłoś
piotrsson Re: Wstyd 12.07.11, 22:38 mu1333 napisała: > Dokładnie,takie jest i moje odczucie,kiedyś sama chodziłam z klasą i robiliśmy > porządki,ale to było dawno.Od czego jest ten niesympatyczny gospodarz cmentarza > ????? Pan jest od przyjmowania sporej kasy za swoje usługi na które wystawia mocno zaniżone rachunki... Odpowiedz Link Zgłoś