nikowa 19.07.11, 13:24 Czy ktoś z szanownych sąsiadów doczekał się już założenia KW? Wiecie ile to trwa w Wołominie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
faked Re: Księga Wieczysta 20.07.11, 10:00 czy to trzeba się samemu pofatygować i dopytać czy dostaje się list z taką informacją? Odpowiedz Link Zgłoś
morpheus33 Re: Księga Wieczysta 23.07.11, 10:28 nie wiem skąd masz informacje że to trwa tylko 2 miesiące. podpisywałem umowę przedwstępną w formie aktu notarialnego - wpis do kw trwał ok 4 miesiące. akt notarialny podpisywałem pod koniec kwietnia, czyli najwcześniej w sierpniu mogę mieć swoją KW. to jest optymistyczna wersja. trzeba wziać pod uwagę że są wakacje i sędziowie terz mają urlopy - nie zdziwił bym się się że akt będzie we wrześniu albo w październiku. tak dla ścisłości - podpisałem akt pod koniec kwietnia, w połowie czerwca byłem w sądzie żeby dowiedzieć się jak wygląda sprawa z moją KW. Dobre wieści są takie że akt został przyjety i trafił do sędziego na biurko (został nadany nr sprawy sądowej dla tego aktu) zła wiadomość jest taka że pisanie prośby o szybsze rozpatrzenie sprawy w tym etapie nic nie pomoże. wczoraj ponownie byłem w sądzie. mineło półtora miesiąca i sprawa dalej jest u sędziego na biurku ! oprócz tego ten sędzia idzie od poniedziałku na dłuższy urlop !!!, czyli na księgę trochę poczekm !!!!! tak wygląda sprawa z moją KW, wam proponuję zadzwonić i dowiedzieć się jak kształtuje się sprawa z waszymi KW (dzieki temu będziecie mieli informacje z pierwszej ręki) Odpowiedz Link Zgłoś
mrozio6 Re: Księga Wieczysta 20.07.11, 16:56 A czy ktoś z szanownych sasiadów wie coś na temat księgi wieczystej dla garażu ? Odpowiedz Link Zgłoś
doomina Re: Księga Wieczysta 20.07.11, 20:04 Pani A.Z. ostatnio poinformowała mnie, że na przełomie sierpień/wrzesień mają ogarnąć temat z garażami. A co do KW to Wołomin po założeniu księgi wieczystej dla danego lokalu powinien listownie przysłać wypis z tej księgi. Polecam dobrze sprawdzić wpisane dane bo jeśli dobrze pamiętam to w terminie (chyba) 7 dni wprowadzają wszelkie poprawki za darmo - później niestety trzeba za sprostowanie płacić ! Odpowiedz Link Zgłoś
hoogan Re: Księga Wieczysta 23.07.11, 10:29 w moim poprzednim mieszkaniu czekałem ok 6 miesięcy (w warszawie) podobno w wołominie może to potrwać nawet 8 miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
smile53 Re: Księga Wieczysta 06.09.11, 18:19 Czy wiadomo coś nt. Ksią Wieczystych? Czy już ktoś otrzymał wypisy KW? Odpowiedz Link Zgłoś
gordonblue3 Re: Księga Wieczysta 07.09.11, 09:21 w sądzie po 20 sierpnia otrzymaliśmy odpowiedź, że nasze "dokumenty do podpisania leżą w szafce u sędziego..., kiedy podpisze nie mogła sprecyzować- okres urlopowy, dużo pracy..",złożyliśmy dokumenty do sądu w drugim tygodniu maja , pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
morpheus33 Re: Księga Wieczysta 07.09.11, 15:23 szanowny kolego, nie chcę być tym który powie że święty mikołaj nie istanieje .... byłem w sądzie jakospod koniec czerwca, moje dokumenty również leżą u sędziego na biurku. również dostałem info, że sędzia zajmujący sie moją sprawą idzie na 2 tygodnie na urlop. po powrocie miał się zająć moją sprawą (było wysyłame pismo do sądu) do tej pory nic ! od momentu podpisania aktu (2011-04-21) mineło już trochę czasu, czuje że jeszcze poczekam na szczęśliwe zakończenie :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
pep102 Re: Księga Wieczysta 14.09.11, 12:19 Witam! Czy ma ktoś z Państwa nr tel. do sądu w Wołominie pod którym można uzyskać informację o KW? Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
morpheus33 Re: Księga Wieczysta 14.09.11, 12:35 dodzwonić się do nich graniczy z cudem ! (nr tel można znaleźć w internecie) :) w google wpisz: wołomin wydzial ksiąg wieczystych i wyskoczy ci nr do sądu. :P :) :) :) a nawet jak ci się uda to usłyszysz że papiery są u sędziego i obecnie należy czekać. numeru nie pamietam ale udało mi się dodzonić dopiero jakoś po 4 dniach próbowałem mniej więcej co 10 min. a jak masz sygnal zajety to nie myśl że ktoś odebrał czyjś tel. poprostu dzwonisz jako druga osoba. byłem w sądzie kilka razy, generalnie odbieranie telefonów tam nie jest popularne. zresztą poczytaj forum dot. sądu w wołominie, zwłaszcza wydział księg wieczystych ! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pep102 Re: Księga Wieczysta 14.09.11, 13:58 Dzięki za odpowiedź. Będę musiał się jednak wybrać tam osobiście. Pozdrowienia dla wszystkich mieszkańców osiedla VP :) Odpowiedz Link Zgłoś
morpheus33 Re: Księga Wieczysta 14.09.11, 16:01 ważne: w poniedziałek wydział ksiąg czynny jest od godz 12:00 do chyba 18:00 Odpowiedz Link Zgłoś