Dodaj do ulubionych

psy i ich właściciele APEL

16.09.11, 14:23
Apeluję do właścicieli psów ,by oszczędzili mieszkańcom Ząbek niespodzianek na chodnikach i trawnikach. Zastanawiam się czy właścicielom piesków nie jest wstyd pozostawiać nieczystości w miejscu publicznym, generalnie gdzie popadnie. Wczoraj np......Wychodzi taka wielka pani ze swego strzeżonego osiedla na chodnik i załatwia swojego pieska na skrawku trawniczka, po czym wraca do siebie.... oczywiście piesek, o którym mowa nic za to nie może....a pani?...wstyd,wstyd,wstyd....powinno jej być...Ale chyba nie jest!!:( Szkoda, że nie smrodzi swoim sąsiadom pod oknami, na terenie swojego osiedla. Jeśli to jej, niech robi sobie co chce, ale nie w miejscu publicznym..To nie PRL, jak wszystkich ,to znaczy, że niczyje......Pozdrawiam właścicieli psów. Żeby nie było,że nie wiem, że w Ząbkach mieszkają też bardzo kulturalni ludzie powiem, że widuję osoby, które sprzątają po swoich pupilach, nawet w naszym lasku i jestem im bardzo wdzięczna, szkoda tylko,że jest ich tak mało :(:(:(
Obserwuj wątek
    • etam2.0 Re: psy i ich właściciele APEL 16.09.11, 15:48
      Przyłączam się do apelu. Po psie na teran publicznych trzeba sprzątać. To nie tylko obowiązek prawny, ale całkowicie logiczne / sprawiedliwe / odpowiednie działanie.
      • polarpralka Re: psy i ich właściciele APEL 24.09.11, 01:39
        Jestem za ustawieniem kamer rbieniem zdjęć pieskowi i właścicielwi jak" robią kupkę"
        • tusia2601 Re: psy i ich właściciele APEL 24.09.11, 14:35
          polarpralka 24.09.11, 01:39
          Jestem za ustawieniem kamer rbieniem zdjęć pieskowi i właścicielwi jak" robią kupkę"

hahahahahaah
          • brocante1 Re: psy i ich właściciele APEL 24.09.11, 19:18
            A później takie zdjęcia na tablice ogłoszeń na każdej klatce, może zaczną się ludzie wstydzić i wreszcie sprzątać??
            • agaziela Re: psy i ich właściciele APEL 24.09.11, 20:13
              co prawda, to prawda! Psom wszystko wolno, a niektórzy właściciele nic sobie z tego nie robią. Jak tylko nikt nie widzi to pies może robić wszędzie i nawet nie raczą posprzątać. Ciekawe jakby im tak pod mieszkaniem narobić???? Jak Wam nie wstyd????
              • kontrolka1981 Re: psy i ich właściciele APEL 25.09.11, 06:30
                agaziela napisała:

> co prawda, to prawda! Psom wszystko wolno, a niektórzy właściciele nic sobie z
                > tego nie robią. Jak tylko nikt nie widzi to pies może robić wszędzie i nawet n
                > ie raczą posprzątać. Ciekawe jakby im tak pod mieszkaniem narobić???? Jak Wam n
                > ie wstyd????

Nie wszyscy są tacy sami, wiele osób sprząta po psach albo chodzi z nimi do psiego WC, nie wrzucaj wszystkich do jednego worka. Pies Pana Pobo.... z 60A wali kloce między samochodami na parkingu, a powinien świecić przykładem bo to administrator i radny.
                • agaziela Re: psy i ich właściciele APEL 25.09.11, 09:39
                  napisałam przecież, że "niektórzy właściciele".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka