Dodaj do ulubionych

potrzebna pomoc !

07.02.12, 13:22
Witam ;)
mam prośbe potrzebuje kogoś kto posiada model starszego laptopa o dysku 3.5 cala (dysk powinien być na piny (takie igiełki) nie na taśme ) .
Potrzebuje w celu zgrania z danych z mojego dysku , komputer niestety padł .

kontakt patrys007@poczta.onet.pl

Licze na waszą pomoc. pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kontrolka1981 Re: potrzebna pomoc ! 07.02.12, 13:27
      patrycy321 napisał:

> Witam ;)
      > mam prośbe potrzebuje kogoś kto posiada model starszego laptopa o dysku 3.5 cal
      > a (dysk powinien być na piny (takie igiełki) nie na taśme ) .
      > Potrzebuje w celu zgrania z danych z mojego dysku , komputer niestety padł .
      >
      > kontakt patrys007@poczta.onet.pl

Ale możesz trochę dokładniej? czego dokładnie potrzebujesz, dysku zew.?

>
      > Licze na waszą pomoc. pozdrawiam
      • patrycy321 Re: potrzebna pomoc ! 07.02.12, 13:38
        potrzebuje laptopa starego modelu do którego będe mógł wsadzic swój dysk i zgrac z niego dane.
    • riflej Re: potrzebna pomoc ! 07.02.12, 14:03
      To jest zapewne dysk 2.5 cala na interfejsie ide. 3.5 cala są wkładane do desktopów. Mam taki laptop, mogę udostępnić. Proszę pisać na maila gazetowego.
      • antyant Re: potrzebna pomoc ! 07.02.12, 14:07
        A skąd pewność, że po podłączeniu dysku system operacyjny wstanie. Przecież obydwa komputery mogą mieć zupełnie inna konfigurację i bez odpowiednich sterowników Windows po prostu stanie dęba. Pewniejsze rozwiązanie to odpowiednia przejściówka do podpinania dysków twardych pod port USB, albo kieszeń na dysk twardy.
        • riflej Re: potrzebna pomoc ! 07.02.12, 14:14
          Można zabootować linuksa z CD lub z USB i przerzucić dane. Mam pewne doświadczenie w tych sprawach.
          • patrycy321 Re: potrzebna pomoc ! 07.02.12, 17:47
            W takim razie proszę o wiadomość na mojego maile patrys007@poczta.onet.pl bo na pana gazetowego nie mogę napisać.
            Ja się na tym generalnie nie znam , jedyne co przyszło mi do głowy to wrzucić ten dysk do czyjegoś kompa i w ten sposób zgrać z niego rzeczy ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka