Dodaj do ulubionych

Prywatna Szkoła OLIVER

06.04.12, 16:03
Czy ktoś z Państwa ma dziecko w tej szkole? Mam zamiar zapisać tam swoją pociechę do pierwszej klasy, ale nie znam opinii na jej temat. Macie jakieś informacje? Bardzo proszę o pomoc. A może znacie jakieś godne polecenia szkoły prywatne w okolicy? Nie biorę pod uwagę ząbkowskiej szkoły prywatnej.
Obserwuj wątek
    • gosiapatrycja Re: Prywatna Szkoła OLIVER 06.04.12, 17:01
      A gdzie ta szkoła się znajduje???
    • sevilla75 Re: Prywatna Szkoła OLIVER 06.04.12, 17:26
      Przy ulicy Głębockiej w Warszawie, ok. 1,5 kmod Centrum Handlowego Targówek.
    • kamila461 Re: Prywatna Szkoła OLIVER 30.10.13, 10:23
      Witam,
      Proszę o opinie nt. tej szkoły. Rozważam przepisanie tam córci.
      Pozdrawiam,
      Kamila
      • lucknow Re: Prywatna Szkoła OLIVER 30.10.13, 13:49
        Raczej nikt Wam nic nie powie, jak tam jest - bo to nowa szkoła, działająca zaledwie od roku, a klasy sa bardzo nieliczne. Może rodzice dzieci chodzących do przedszkola Olivier, będą mogli raczej napisać coś na temat atmosfery w tych placówkach.

Byłam tam w czerwcu na rozmowie i szkoła zrobiła na mnie świetnie wrażenie. Chciałam tam zapisać dziecko, ale ... do końca czerwca do 1 klasy zgłosiło się zaledwie 5 osób. Nie wiem, jak obecnie sprawa wygląda, ale nie zdecydowaliśmy się, bo 5 osób w klasie, to z kolei przegięcie w drugą stronę. Dziecko powinno mieć przecież jakiś kolegów - już chyba lepszy tłok niż kompletna izolacja. Gdybyście coś nowego wiedziały - napiszcie :)
        • marygg Re: Prywatna Szkoła OLIVER 31.10.13, 11:06
          Córka chodzi do przedszkola Oliver i rozważam zapisanie jej do szkoły.
          W obecnym roku nie ma pierwszej klasy, bo za mało osób się zgłosiło (tak powiedzieli nam na zebraniu). Jak zgłosi się więcej pierwsza klasa będzie..
    • rudy2014 Re: Prywatna Szkoła OLIVER 25.03.14, 12:49
      Nasze dziecko uczęszcza do szkoły OLIVER od dwóch lat. Zdecydowaliśmy się posłać je do tej szkoły, gdyż mieliśmy wcześniej pozytywne doświadczenia z przedszkolem Oliver, do którego chodziło nasze dziecko.

Doświadczenia związane ze szkołą również są tylko dobre. Podejście edukacyjno-wychowawcze w tej placówce zbiega się z naszymi oczekiwaniami dotyczącymi rozwoju dziecka. Szkoła ma ukierunkowanie językowe. Należy tu zaznaczyć, że właścicielami szkoły jest Pan David (pochodzący z Anglii) oraz jego małżonka Pani Dorota.

Wyraźnie obserwujemy coraz większą swobodę w posługiwaniu sie językiem angielskim u naszego dziecka, które uczęszcza do szkoły chętnie, a stawiane mu wymagania i obszerny program realizuje z zapałem i wiarą we własne możliwości.

Jesteśmy przekonani, że przyczyniają się do tego właściciele, nauczyciele, którzy tworzą dobrą atmosferę w szkole. Ma to duże znaczenie dla pierwszo, drugo i trzecioklasistów.

Elementem, który jest również istotny to spożywanie przez dzieci przygotowywanych na miejscu posiłków. Szkoła oraz przedszkole nie wynajmuje cateringu. To zdecydowanie przyczynia się do jakości jedzonych przez dzieci obiadów.
      • jacub40 Re: Prywatna Szkoła OLIVER 03.04.14, 12:23
        Ja tez mam dziecko w szkole Oliver. Szkoła kameralna z indywidualnym podejściem do ucznia. Jesteśmy bardzo zadowoleni z programu i ogólnej atmosfery panującej w szkole.
    • db127 Re: Prywatna Szkoła OLIVER 13.11.14, 13:47
      przeczytałem na stronie ,że działają 15 lat , ściema, 15 lat temu na Hudoby na Białołęce rosło zboże, firma działa pewnie tyle ile piszą ,ale szkołę próbują prowadzić od jakiś trzech lat, czy dobrze okaże się za kilka lat, na razie bym nie ryzykował , kłamstwo to kiepski chwyt matketingowy i żle świadczy o właścielach i dyrektorze , mieszkaniec Białołęki
    • db127 Re: Prywatna Szkoła OLIVER 13.11.14, 13:50
      przeczytałem na stronie ,że działają 15 lat , ściema, 15 lat temu na Hudoby na Białołęce rosło zboże, firma działa pewnie tyle ile piszą ,ale szkołę próbują prowadzić od jakiś trzech lat, czy dobrze okaże się za kilka lat, na razie bym nie ryzykował , kłamstwo to kiepski chwyt matketingowy i żle świadczy o właścielach i dyrektorze , mieszkaniec Białołęki
      • yapkovitz Re: Prywatna Szkoła OLIVER 14.11.14, 07:58
        db127 czytanie ze zrozumieniem nie boli, na stronie znajduje sie info nastepujacej tresci: "Wyróżnia nas wysoki poziom nauczania języka angielskiego (15 lat doświadczenia w nauczaniu dzieci). Nasi uczniowie codziennie uczestniczą w zajęciach prowadzonych przez native speaker's.". Jak wynika z powyszego maja 15-letnie doswiadczenie w nauczaniu dzieci a nie prowadzeniu szkoly na Chudoby (a nie na Hudoby).
        • slawka29 Re: Prywatna Szkoła OLIVER 03.04.15, 15:52
          POLECAM!!!
          Szkoła OLIVER jest kameralna, panie nauczycielki bardzo miłe i kompetentne. Moje dziecko czuje się tutaj bardzo dobrze i bezpiecznie. Przychodzi codziennie z uśmiechem. Dzieci biorą udział w różnych konkursach i olimpiadach, zarówno w języku polskim i angielskim i osiągają czołowe miejsca. W szkole wiele się dzieje, jest dużo imprez, występów i kół zainteresowań, a przede wszystkim posiłki są z własnej kuchni, co jest ważne kiedy dziecko przebywa cały dzień poza domem.
          BARDZO POLECAM!
          • mariaolga40 Re: Prywatna Szkoła OLIVER 07.04.15, 14:19
            Potwierdzam, że przedszkola Oliver działają ponad 15 lat i angielski jest na bardzo wysokim poziomie. Moja córka chodziła do Olivera 10 lat temu. Szkoła ma wspólną stronę www z przedszkolami więc należy uważnie czytać.
    • kasiekrychter Re: Prywatna Szkoła OLIVER 25.01.16, 21:49
      Moje dziecko chodzi do tej Szkoły. Jestem bardzo zadowolona. Codzienny angielski na wysokim poziomie sprawił, że porozumiewa się swobodnie tak po polsku jak i po angielsku. Nie odczuwa różnicy oglądając bajki czy filmy. Ma zapewniona dobrą opiekę, ciekawe zajęcia do samego wieczora. Klasy sa kameralne, kazde dziecko jest traktowane indywidualnie, zauważone są jego atuty i na tym się bazuje. Ta Szkoła to był świetny wybor.
    • jjomother Re: Prywatna Szkoła OLIVER 09.07.16, 14:29
      Niestety, ale moja opinia dotycząca tej szkoły nie jest pozytywna.
      Pod koniec roku podjęliśmy z mężem decyzję, że od nowego roku poślemy naszego 6 latka do szkoły (syn jest z grudnia więc idąc do 1 klasy miał tak na prawdę 5,5 roku). Szukając placówki natknęliśmy się niestety na problem polegający na tym, że większość szkół prywatnych na Białołęce miało już komplet dzieci. W Olivierze wolnych miejsc było dużo. Zachęciła nas również kwestia dwujęzyczności szkoły z dodatkowymi zajęciami z nativ speakerem.
      Od samego początku zraził mnie całkowity brak organizacji - przez pierwszy tydzień nikt nie wiedział jaki jest plan lekcji, ani o której dokładnie dzieci kończą zajęcia. Wszystko było w trakcie ustalania. Okazało się również iż nie ma możliwości zorganizowania zajęć z nativ speakerem ponieważ nie zgłosiła się do nich wystarczająca ilość dzieci. Do samego końca nie było wiadomo jak zostanie zorganizowana kwestia obiadów. Po pierwszych tygodniach dzieciom zmienił się wychowawca.
      Przez pierwszy okres (dopóki kilkakrotnie o to nie poprosiłam) moje dziecko przychodziło do domu bez zaznaczonych i zapisanych prac domowych, co notorycznie skutkowało uwagami w zeszycie i ćwiczeniach. Syn zaczął również przynosić do domu jedynki będące wynikiem nieumiejętności skupienia się na lekcji (co raczej u 5,5 roczniaka dziwne nie jest) a nie oceną wiedzy. Dziecko całkowicie zniechęciło się do szkoły. Wieczorami płakało, bolał je brzuch.
      Zabraliśmy syna ze szkoły przed końcem roku. Wiem, że było to drugie dziecko zabrane z tej klasy.
      Po szkole prywatnej i klasie do której uczęszcza mniej niż 10cioro dzieci spodziewałam się absolutnie czegoś innego - opieki nad dzieckiem, dobrego systemu motywacyjnego, wsparcia i rozwijania różnych zdolności i umiejętności. Przejechałam się na pełnej linii. Nie polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka