Dodaj do ulubionych

Gry planszowe w Ząbkach

24.09.12, 14:31
Witam,

Jestem pasjonatem oraz twórcą gier planszowych. Piszę z zapytaniem czy znaleźliby się chętni do współtworzenia swojego rodzaju klubu gier, gdzie można by się spotykać Ząbkowsko na różnego rodzaju partyjki. Od "eurogier" po komercyjne produkcje jak "Neuroshima",czy "Talisman Magia i Miecz". Jestem w stanie sam zorganizować jak również podrukować trochę gier. Znajdą się chętni? Pomysł na miejsce? Sam od niedawna mieszkam w Ząbkach, więc nie wiem do końca gdzie co można :)

Pzdr
Daniel
Obserwuj wątek
    • agata7511 Re: Gry planszowe w Ząbkach 24.09.12, 23:18
      W Herbaciarni Sowa przy Orlej jest bardzo dobry klimat dla gier i nawet leży na stolikach trochę gotowych. Nie wiem, czy często pojawiają się gracze, ale warto porozmawiać z właścicielką. Jest bardzo otwarta.
      • hypno-arts Re: Gry planszowe w Ząbkach 25.09.12, 06:41
        Właśnie wczoraj szukając informacji, czy jest już coś takiego w Ząbkach natrafiłem na informacje o tym lokalu. Czym prędzej tam powędrowałem i już powoli szykujemy coś w wyjątkowym klimacie ;).
    • zwierzo-zwierz Re: Gry planszowe w Ząbkach 25.09.12, 08:16
      Cześć, super pomysł! W zależności od ustalonego terminu spotkań chętnie pojawiałabym się "okazjonalnie" :) Aż taką fanką, aby zapisać się do klubu, nie jestem, ale raz na jakiś czas chętnie pouczę się nowych planszówek - będę więc śledzić Wasze poczynania. :)
      • twojanova Re: Gry planszowe w Ząbkach 25.09.12, 11:31
        Hej, ja też z chęcią bym wpadała na jakies ciekawe gry :> Dawajcie znać kiedy się spotykacie i w co macie zamiar pograć :D
        • hypno-arts Re: Gry planszowe w Ząbkach 25.09.12, 11:46
          Wieczorek zapoznawczy :) rozpoczniemy Talizmanem (Magia i Miecz) - szczegóły wkrótce
          • bbaasiiaa Re: Gry planszowe w Ząbkach 25.09.12, 13:30
            Ja jestem chętna. Mam nadzieję, że się czasowo dopasuję :)
    • hypno-arts Re: Gry planszowe w Ząbkach 25.09.12, 20:45
      Ok. Pierwsze kroki poczęte :)

Klub nie klub zwał jak zwał, ale zapraszam na pierwsze spotkanie przy wspólnej planszy. Poniżej plakat ze szczegółami. Serdecznie zapraszam małych i dużych.

KLIKNIJ - PLAKAT

Pzdr
      • zwierzo-zwierz Re: Gry planszowe w Ząbkach 26.09.12, 09:18
        Aj ja w tą niedzielę nie dam rady (łapanie ostatków lata w dziczy :) ) ale będę śledzić Wasze poczynania, na pewno w okropne zimowo-jesienne wieczory znajdę czas i chęć na małą partyjkę.
        • hypno-arts Re: Gry planszowe w Ząbkach 26.09.12, 13:16
          W tą czy w tamtą ;) 07.10. Ok W każdym bądź razie - IT HAS BEGUN! :D
          • zwierzo-zwierz Re: Gry planszowe w Ząbkach 26.09.12, 13:20
            Aaa racja! czytanie ze zrozumieniem się kłania :) Wpisuję w kalendarz, miejmy nadzieję, że się nic przeszkadzającego nie wydarzy do tego czasu.
            I jeszcze sama siebie poprawię - nie w "tą" niedzielę tylko w "tę" niedzielę. Walka samej ze sobą o poprawną polszczyznę trwa! :)
    • hypno-arts Re: Gry planszowe w Ząbkach 12.10.12, 13:22
      Witam,

Zapraszam na kolejne spotkanie przy grach planszowych.

PLAKAT
    • althee Re: Gry planszowe w Ząbkach 13.10.12, 00:16
      Mam dwa pytania - jak wypadło ostatnie spotkanie? Ile osób przyszło? Czy tym razem może dołączyć ktoś nowy? :)
      I czy mogę przyjść jeśli nie znam zasad tej akurat gry? Chętnie się nauczę.
      • hypno-arts Re: Gry planszowe w Ząbkach 13.10.12, 09:25
        Zobacz plakat! Nie znasz zasad zaufaj nam :)

LINK DO PLAKATU

Ostatnie spotkanie okazało się pasjonującą rozgrywką dla przybyłych śmiałków.

Jak najbardziej wpadaj. Mamy kilka egzemplarzy więc osób nigdy za wiele.
        Zapraszam teraz zaczynamy wcześniej o godz 17.

PZDR!
    • hypno-arts Re: Gry planszowe w Ząbkach 15.10.12, 13:51
      Dziękuję wszystkim za ostatnie spotkanie oraz powiększającą się frekwencję!
      Grupa rośnie w siłę, a i ilość gier zdaje się mnożyć.

Tak więc z radością pragnę zakomunikować, że:

Spotkania odbywać się będą w każdą niedziele od godz 17:00 aż nas nie wygonią, bądź nasze żony, mężowie czy matki nie zaczną wydzwaniać czyli tak ok 21 / 21:30.

Jak wspomniałem na początku jest coraz więcej osób i każdy może przyjść ze swoją grą więc nie ograniczamy się na sztywno do konkretnych tytułów.
      W końcu jesteśmy kreatywnymi strategami o nadzwyczajnych zdolnościach łączenia faktów i określonych kształtów, więc myślę, że będziemy potrafili się zorganizować.

Pytania, podziękowania prośby o zdjęcia z autografem – hypnoarts@wp.pl ,albo bezpośrednio na miejscu spotkań czyli Herbaciarnia Sowa ul. Orla 22

Do zobaczenia!

Pzdr
      Daniel
    • hypno-arts Re: Gry planszowe w Ząbkach 18.10.12, 12:17
      Projekt nabrał rozpędu :) Więcej można przeczytać na nowym forum Ząbek

Klub gier planszowych w Ząbkach
    • hypno-arts Re: Gry planszowe w Ząbkach 27.10.12, 13:49
      Przed nami kolejne spotkanie w zacnym gronie!

Już jutro tj w tą niedzielę od godz 17 rozpoczynamy IV sptokanie Ząbkowskiego Klubu Gier Planszowych - GROTEKA ZĄBKI.

Tym razem poza główną rozgrywką w Talisman - Magię i Miecz, poznamy wyśmienitą grę polskiego autora Michała Oracza "NEUROSHIMA - HEX" - tutaj zamyśleni stratedzy na pewno znajdą dla siebie ciekawe wyzwania.

Poza tym pokażemy 2 nowe Grotekowe propozycje: HEXXAGON oraz autorski projekt "LEGIONY ALKORU".

Wszystko okraszone możliwością przeprowadzenia szybkich rozgrywek, bądź rozgrzewki umysłowej przy dostępnych grach logicznych.

Serdecznie ZAPRASZAM!

KLIKNIJ - ABY ZOBACZYĆ PLAKAT
    • hypno-arts Re: Gry planszowe w Ząbkach 30.10.12, 06:54
      28 01 2012 - GROTEKA ZĄBKI spotkanie IV - Za nami wiele pasjonujących rozgrywek i praktycznie wszystkie z nieoczekiwanym zwrotem akcji :). Frekwencja aż mnie mile zaskoczyła. Tak trzymać! Następne spotkanie tradycyjnie Niedziela od godz 17! BE THERE!

Poniżej galeria zdjęć ze spotkań.
      KLIKNIJ ABY ZOBACZYĆ GALERIĘ
    • hypno-arts Gry planszowe w Ząbkach - Groteka Ząbki round 5 03.11.12, 18:17
      Już jutro! NIEDZIELA 04 - 11. Po raz V mam zaszczyt zaprosić na spotkanie klubu gier planszowych GROTEKA ZĄBKI.

W miejskiej tawernie zwanej potocznie HERBACIARNIĄ SOWA mieszczącej się na ul. Orlej 22, że tak powiem JEDZIEMY Z TEMATEM!!!

Niezmiennie dane nam będzie zdobyć władzę, surowce, panowanie przy znanych już grach oraz oczywiście reanimować szare komórki przy tradycyjnych specjalnie przygotowanych na tą okazję grach logicznych.

Wstęp oczywiście WOLNY bez ograniczeń wiekowych.

SERDECZNIE ZAPRASZAM!!
      Pzdr
      Daniel

KLIKNIJ ABY ZOBACZYĆ PLAKAT

GALERIA
      • fuks0 Re: Gry planszowe w Ząbkach - Groteka Ząbki round 03.11.12, 19:49
        > Wstęp oczywiście WOLNY bez ograniczeń wiekowych.

Bez ograniczeń... a w jakim wieku przeważają osoby?
        • hypno-arts Re: Gry planszowe w Ząbkach - Groteka Ząbki round 14.11.12, 08:50
          Jeżeli chodzi o wiek graczy to jest to różnorodne. Dzieci szkół podstawowych, gimnazjum i starsi wyjadacze zostają do końca :).

P.S. W najbliższą niedzielę 18 - 11 - 2012 głównie z myślą o tych najmłodszych graczach przygotowałem kilka nowych tytułów:

fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/423173_529373827092716_1769939924_n.jpg
          serdecznie zapraszam
          Daniel Kasprzykowski
    • hypno-arts Re: Gry planszowe w Ząbkach 17.11.12, 09:13
      JUŻ W TĄ NIEDZIELĘ - 18 11 - 2012 - od godz 17:00 ZAPRASZAM NA VII SPOTKANIE Z GRAMI PLANSZOWYMI :) ZAPREZENTUJEMY NOWE GRY PRZYGOTOWANE SPECJALNIE DLA NAJMŁODSZEJ PUBLICZNOŚCI!

DLA UCZESTNIKÓW SPOTKAŃ RAZEM Z "KSIĘGARNIĄ ORLA" PRZYGOTOWALIŚMY NIESPODZIANKĘ :)

KLIK
    • hypno-arts Klub Gier Planszowych Groteka Ząbki - Spotkanie IX 01.12.12, 22:21
      Jutro! NIEDZIELA! 02 - 12 - 2012 godz 17:00 - IX spotkanie z grami planszowymi w KLUBIE GIER PLANSZOWYCH - GROTEKA ZĄBKI! Niezmiennie i nieugięcie głównymi atrakcjami wieczoru będą:
      - pełny przygód wyścig po Koronę Władzy przy Magii i Mieczu
      - taktyczne potyczki w postapokaliptycznym świecie Neuroshimy Hex
      - kolonizowanie nowych ziem umiejętnie prowadząc ekonomię Osadników
      oraz oczywiście inne tytuły z bogatej biblioteki.
      www.herbaciarniasowa.pl - Ząbki, ul. Orla 22
      dodatkowo
      www.ksiegarniaorla.pl - przygotowała dla uczestników naszych spotkań nieśmiertelny 10% rabat na wszystkie swoje gry.

So... I DARE YOU!!! i Do zobaczenia :D! pzdr Daniel
      • hypno-arts Klub Gier Planszowych Groteka Ząbki - Spotkanie X 06.12.12, 10:57
        Przypominam wszystkim zainteresowanym, że od tego weekendu spotkania przeniesione są na SOBOTĘ od godz 17:00.

Tak więc przed nami 10'te już spotkanie - chyba trzeba to opić czy coś :)

W miejskiej tawernie zwanej potocznie HERBACIARNIĄ SOWA mieszczącej się na ul. Orlej 22, że tak powiem JEDZIEMY Z TEMATEM!!!

Niezmiennie dane nam będzie zdobyć władzę, surowce, panowanie przy znanych już grach oraz oczywiście reanimować szare komórki przy tradycyjnych specjalnie przygotowanych na tą okazję grach logicznych.

Wstęp wolny bez ograniczeń wiekowych.

Zapraszają

www.herbaciarniasowa.pl - która to udostępnia nam lokal przepełniony wyjątkową atmosferą

www.ksiegarniaorla.pl - króra przygotowała specjalny rabat 10% na wszystkie swoje gry dla uczestników spotkań

oraz oczywiście ja :)
        Serdecznie zapraszam!
        Daniel
    • hypno-arts Gry planszowe w Ząbkach 19.12.12, 20:31
      Za nami ostatnie w tym roku spotkanie z grami planszowymi tym samym czas na małe podsumowanie :).

Za nami ponad 60 godzin niesmowitej zabawy, gdzie dzielni poszukiwacze przygód, bystrzy stratedzy oraz pasjonaci rozrywek umysłowych co tydzień raczyli zaszczycić mnie swoją obecnością.

Dziękuję wszystkim za ten wspólnie spędzony czas, tak naprawdę to Wy tworzycie ten niesamowity projekt razem z wyjątkową i niepowtarzalną atmosferę błogiego chilloutu w Herbaciarni "Sowa" www.herbaciarniasowa.pl.

W nowym roku ruszymi zarówno ze starymi sprawdzonymi tytułami jak też będziemy mieli możliwość testowania brad nowiutkich pozycji dzięki uprzejmości Księgarni Orla www.ksiegarniaorla.pl.

A to dopiero początek :)

Serdeczne pozdrowienia dla wszystkich planszówkowych wyjadaczy jak i młodych wilków :)

WIDZIMY SIĘ PO NOWYM ROKU!

Pzdr
      Daniel
    • hypno-arts Re: Gry planszowe w Ząbkach 06.01.13, 09:50
      Pierwsze spotkanie w 2013 za nami :)

Nowi uczestnicy i coraz większe zainteresowanie - mam nadzieję, że będzie to prognozą na cały rok :D. Oczywiście sztandardowe tytuły nie zawiodły, a i mały dodatek niespodzianka okazał się strzałem w dziesiątkę :).

Więcej o naszych niecnych procederach możecie znaleźć w grupie tematycznej na FB po adresem www.facebook.com/groups/382755965077094/

Każda sobota od godz 17 oczywiście Herbaciarnia Sowa, ul. Orla 22

Pozdrawiam
      Daniel
      • hypno-arts Re: Gry planszowe w Ząbkach 16.03.13, 06:53
        Alrighty then! Wracam ze snu zimowego :) Czyli w każdą sobotę od godz 17:00 umysły strategów oraz miłośników rozrywki umysłowej znów zaznają spokoju przy spotkaniach KLUBU GIER - GROTEKA ZĄBKI! HERBACIARNIA SOWA, ul. ORLA 22

Wszystkich, którzy chcą być na bieżąco zapraszam do grupy na FB

www.facebook.com/groups/382755965077094
        Wszelkie pytania, bądź propozycje można kierować pod adresem
        hypnoarts@wp.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka